Amplificator CATV
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

SuperDuper

Are amplificare mai mare la captul de banda si parca curentul optim ceva mai mare. Este bun ca al doilea tranzistor in instalatii de antena sau primul pt CATV cu semnal relativ mare initial (comparat cu factorul de zgomot) sau ca amplificator de FI satelit.
mister_rf
Pentru o comparatie corecta trebuiesc atasate caracteristicile ambelor tranzistoare, desi sunt variatii si in functie de producator. Acum mari diferente nu sunt. Totusi BFG67 are castigul o idee mai bun si zgomotul mai mic la o polarizare adecvata. cool.gif

miron1947
QUOTE(SuperDuper @ Aug 4 2007, 04:15) *
Condensatorul C2 nu este de 1nF ci de cca 1pF pentru neutrodinarea capacitatii inverse CB.
Condensatoarele C3 si C sunt prea mari, pentru CATV sunt suficiente cateva sute de pF (220pF), mai mult va produce intermodulatii nedorite cu semnalele de frecventa mai joasa.

Asta este schema originala a amplificatorului de banda larga, si merge din domeniul undelor lungi pana la VHF,iar mai sus scade amplificarea.
bit 61
In schema prezentata si in gama de frecvente specificata cele 2 tranzistoare se comporta
identic.Singurele diferente pot fi date de producatori diferiti,loturi de fabricatie,dupa cum amintesti.
Exemple de tranzistoare care "se uita de sus" la BFR 65 se pot da NE 662 M04 sau
in mai noua tehnologie "siliciu-germaniu" NESG 210719. wink.gif
SuperDuper
Sau oricare din Part:
NESG2046xxx
Category:
Discrete
-> Transistors
-> Bipolar

Description: FOR LOW NOISE, HIGH -GAIN AMPLIFICATION<<>>>IDEAL FOR LOW NOISE, HIGH-GAIN AMPLIFICATION APPLICATIONS:<<>>>NF = 0.8 dB TYP., Ga = 11.5 dB TYP. @ VCE = 1 V, IC = 3 mA, f = 2 GHz<<>>>? HIGH BREAKDOWN VOLTAGE TECHNOLOGY<<>>>FOR SIGE TRANSISTORS :<<>>>VCEO (absolute maximum ratings) = 5.0 V<<>>>
Dar astea sunt deja avioane pentru CATV smile.gif
vali_mester
Buna ziua,Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au contribuit la acest topic.M-am confruntat si eu cu aceasta problema(distributia semnalului RDS+internet pt.4 tv.amplasate in ap. cu 3 cam.)Am rezolvat problema prin achizitionarea unui amplificator CATV tip ALCAD AI-223 (cu cale inversa)dela VECTOR ELECTRONIC la pretul de 160 RON.
vali71
Este eficient sa pui amplif-ul inainte de spliter sau nu are importanta? Adica este la fel de eficient si inainte de tv?

mister_rf
Pentru o eficienta maxima este recomandat ca amplificatorul sa fie inainte de splitter.

vali71
Sau in loc de spliter , nu? am luat unul din cora de 28db.... multumesc frumos pentru raspunsuri.....
mister_rf

Un splitter are rolul de a imparti semnalul la multe echipamente. Daca faci referire la faptul ca ai nevoie doar de distributia semnalului la doua echipamente si amplificatorul are deja doua iesiri, atunci acesta se poate folosi cu succes singur, fara a mai folosi un splitter.
andreic
Vine digitalul incet-incet asa ca nu prea mai merita chinuiala.
mister_rf
Ha, ha, ha... da, mai asteapta inca putin. C'mon... si ce face pana atunci? laugh.gif
vali71
Avand in vedere ca inainte de spliter am montat un decodor hbo , cum recomandati sa instalez amplif-ul: inainte sau dupa decodor?E posibil ca decodorul sa afecteze calitatea semnalului?Mentionez ca e vorba de un decodor original.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
miron1947
QUOTE(vali71 @ Sep 26 2007, 16:41) *
E posibil ca decodorul sa afecteze calitatea semnalului?

Da,este un filtru,montati amplificatorul inaintea lui.
andreic
QUOTE(mister_rf @ Sep 22 2007, 23:32) *
Ha, ha, ha... da, mai asteapta inca putin. C'mon... si ce face pana atunci? laugh.gif

Pai cred ca nu mai e mult pentru ca deja mie mi-au disparut vreo 10 posturi de pe analog si in locul lor e mentiunea "Treci pe Digital", adica baietii chiar forteaza nota sad.gif Am ramas fara Discovery science, history, Mezzo, Extreme si inca cateva... (UPC Bucuresti) adica tot ce era interesant. Un lucru e clar, se doreste inceperea eliminarii (sau limitarii) analogicului inca de anul asta.
Problema e ca nu au o oferta convenabila pt mai multe televizoare la genul sa coste full un receiver digital si sa fie taxat cu putin fiecare receiver suplimentar ca eu am cel putin 4 televizoare permanente si unul temporar la bucatarie si nu renunt la niciunul, receptoarele lor din pacate nu stiu de multi-stream.
richelieu
QUOTE(andreic @ Sep 22 2007, 22:56) *
Vine digitalul incet-incet asa ca nu prea mai merita chinuiala.

Stai tu linistit ca si la digital (cu toate ca STB-urile au sensibilitate destul de buna) tot ai nevoie de-un semnal bun ca sa-ti mearga. Transmisia se face tot prin canalele RF....deci..... chinuiala merita. Singura chinuiala care nu merita, este confectionarea unui amplificator, la cate oferte se gasesc pe piata, la preturi bune. smile.gif.

QUOTE(vali71 @ Sep 26 2007, 16:41) *
Avand in vedere ca inainte de spliter am montat un decodor hbo , cum recomandati sa instalez amplif-ul: inainte sau dupa decodor?E posibil ca decodorul sa afecteze calitatea semnalului?Mentionez ca e vorba de un decodor original.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Decodorul HBO, e un filtru, implicit atenueaza semnalul, deci e mai bine sa pui amplificatorul inaintea lui. Daca semnalul cu care intri in amplificator e zgomotos (si asta in general apare la nivele mici de semnal), atunci amplificatorul va amplifica si zgomotul, deci vei avea...purici amplificati smile.gif.
vali71
Multumesc pentru raspunsuri, in ceea ce priveste digitalul, magaria astora este ca daca ai doua televizoare iti cam trebuie doua stb-uri altfel la unu semnalul este analog .... Da, in alta ordine de idei, sa speram ca nu o sa ne trezim prea curand cu mesajul ,, Treci pe digital ,, pe toate canalele in afara de TVR....
Cu stima....
vali71
Am inteles ca nu te costa nimic stb-ul de la upc, intrebarea este daca semnalul video este mai bun?Adica daca se merita sa mai am inca o telecomanda prin casa.Va multumesc.
SuperDuper
Decodorul HBO trebuie pus INAINTE de amplificator! "Codarea" analogica a HBO cu metoda filtrelor inseriate pe cablu se bazeaza pe suprapunerea unui semnal de bruiaj puternic pe o frecventa apropiata de cea a canalului HBO. Acel bruiaj este eliminat de filtrul livrat de compania de cablu, filtru care are o caracteristica de taiere a frecventei respective foarte abrupta. Daca frecventa de bruiaj nu este "taiata" inainte de amplificator ci dupa (asa cum s-a propus), semnalul de bruiaj va fi amplificat si este posibil ca prin supramodulare sa se "extinda" si pe alte canale, unde nu mai poate fi eliminat de filtru ala...
Despre amplificatoarele de CATV, o schema simpla cu amplificare de cca 15dB se poate face cu un integrat specializat (am unul in amplificatorul in casa): http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/...S/ADA10001.html
betamax3
Daca mai e valabil: semnalul trebuie amplificat inainte de intrarea in decodor - verificat practic in peste 100 de cazuri
vladut_v
Bun gasit

Am nevoie de ajutorul vostru, eu fiind total pe dinafara in domeniu. In schema de mai jos am schitat situatia existenta privind un imobil "legat" la cablu TV (CATV - terestru - oferit de UPC). Nu primesc de la ei decat cablu TV, fara internet si fara telefon.

Momentan imobilul 1 dispune de 3 televizoare conectate direct la un splitter cu 3 iesiri si o intrare (cea care vine de pe stalpul stradal). Lungimea cablului catre cea mai indepartata incapere de splitter, din cele 3 actuale, este undeva la 20 metrii, urmeaza 15 si 10 metrii. La ultima verificare a intensitatii la iesirea din cutia "lor" de pe stalp, catre splitterul meu, aveam parca 70 sau 74 dB.

In continuare doresc si "racordarea" imobilului nr. 2, la acelasi cablu TV. Aici am 6 televizoare, deci va fi un total de 9 televizoare, din care INTOTDEAUNA vor functiona maxim 4 dintre ele, SIMULTAN. In momentul de fata, teoretic distanta dintre splitterul actual si cea mai indepartata incapere din imobilul 2 ar fi de 45 metii, urmand celalalte incaperi, cu 40, 35, 30, 25, 20 metrii.

Am abonament suplimentar HBO, cu decodor in custodie. Momentan decodorul este instalat chiar inainte de intrarea in TV, intr-una din incaperile imobilului 1. Asadar am HBO pe un singur TV. As dori extinderea HBO la toate cele 9 TV, sau cel putin la cele 6 din imobilul 2.

Intrebarea evidenta pe care v-o adresez este cum pot realiza acest lucru, ce echipament va trebui sa folosesc (splittere, amplificatoare - simetrice/asimetrice, etc)) si mai ales unde va fi locul ideal de instalare al fiecaruia. De asemenea, unde va trebui sa instalez decodorul HBO, daca se poate indoor ?

Ca o precizare, pe acelasi stalp cu UPC, exista si cutie de distributie RCS (cablu TV CATV - terestru). Daca parametrii oferiti de RCS m-ar ajuta mai mult, nu ar fi cici o problema sa renunt la UPC si sa migrez catre RCS.

Cu multumirile de rigoare, astept solutii viabile.
csizmasreky
QUOTE (lucianf @ Sep 16 2005, 15:04) *
Majoritatea amplificatoarelor care se gasesc la magazine gen Vitacom sau Conexelectronic sunt de banda larga (iti amplifica tot ce ai tu pe cablu de la Astral sau ce-o fi).
Daca ai receptie cu "pureci" poate un 20...25 dB amplificare ti-ar ajunge. Trebuie sa pui amplificatorul chiar la intrarea in apartament...sau cat mai apro

ionmang20
Salut, va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema.

Nu prea ma pricep la electronica asa ca as vrea o solutie de cumparat.

Am renuntat la cablu tv si am observat ca desi cablul a fost decuplat din achipamentul de pe scara blocului, tot mai prind cateva programe. (receptionate bine : TVR1, TVR2, Prima, TV Neptun; receptionate prost : Antena 1, ProTv, CTV, inca un TVR1 si TVR2 ). Nu stiu daca in afara de TVR1, TVR2 si Neptun se mai emit prin releu si celelete programe sau le prind eu prin inductie de la retaua de cablu. Sunt din Constanta.

Ideea este ca am cumparat un amplificator Discern pentru a receptiona mai bine programele. Dar amplificatorul are niste probleme. Vede mai bine programele daca nu leg izolatia de la cablul care il am in casa la el, dar este influentat de persoanle care trec pe langa el. De exemplu daca treci pe langa el nu se mai vede bine.

Ideea este ca as vrea sa vad bine pe langa TVR1, TVR2, Prima, Neptun si ProTV si Antena 1.

Am citit tot topicul si eu cred ca cel mai bine mi-ar trebui o antena. Asa ca va rog sa-mi spuneti daca este asa si ce model, interioara, exterioara. Sunt o gramada de tipuri, iar eu nu vreu nici sa coste mult nici sa iau ceva ce nu-mi foloseste. Mentionez ca stau la ultimul etaj si pot monta si afara ceva.

Asa ca apelez la experienta voastra sa ma ajutati

Multumesc

kkkk
Salut,

ce amplificatoare cu cale inversa [si pt internet] imi recomandati? Retea UPC...

merci mult de tot
Florin64x

nu stie nimeni?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.