techs
18th May 2007, 22:47
QUOTE(flowrent @ May 18 2007, 23:26) [snapback]2855663[/snapback]
Tu te referi exact la acela marca Discern ? E facut in China si e cel mai ieftin pe care l-am vazut. Ce naiba or avea astea romanesti de costa de 3 ori mai mult ?? Imaginea n-au cum s-o faca mai buna decat vine ea pe cablu.. Si inca o intrebare,nu ma descurc deloc cu mufele acelea de pe splitter ,exista cumva adaptor catre mufa normala de antena, si inca o intrebare ar fi daca folosirea lor duce la pierderi de semnal ..
Orice splitter introduce o atenuare a semnalului, cu cit are mai multe iesiri cu atit atenuarea este mai mare.Depinde foarte mult si de ce firma sint facute.Ref la amplificatorul de mai sus , marca Discern , am luat si eu unul cu 4 iesiri si merge de citeva saptamani.Nu pot sa spun ca face minuni dar totusi se vede ceva mai bine , merita banii avind in vedere ca nu mai ai nevoie de splitter.
andreic
19th May 2007, 02:33
QUOTE(flowrent @ May 18 2007, 21:50) [snapback]2855173[/snapback]
Am vazut pe piata si altele care costa pe la 1 milion ,romanesti cica ..marca
ALCAD sau
EDIMIN
Alcad e spaniol si da, e superior la alea ieftine care sunt neliniare. Oricum totusi nu scoti cien stie ce, semnalul nu va fi mai curat decat este la intrarea unui singur tv conectat direct intrucat si amplifurile au zgomot si daca intrare a e slaba ia cu zgomot.
Recomandarea e digitalul... acolo unde e disponibil, macar stii ca semnalul vine garla dinrect dintr-un DAC
paulvanorton
19th May 2007, 19:33
QUOTE(flowrent @ May 18 2007, 23:26) [snapback]2855663[/snapback]
Tu te referi exact la acela marca Discern ? E facut in China si e cel mai ieftin pe care l-am vazut. Ce naiba or avea astea romanesti de costa de 3 ori mai mult ?? Imaginea n-au cum s-o faca mai buna decat vine ea pe cablu.. Si inca o intrebare,nu ma descurc deloc cu mufele acelea de pe splitter ,exista cumva adaptor catre mufa normala de antena, si inca o intrebare ar fi daca folosirea lor duce la pierderi de semnal ..
arata identic numai ca scrie in chineza pe el
sunt multumit de el.
dupa cum ti-am spus la un televizor cu diagonala mare nu aveam o imagine buna
cu el se vede mult mai bine
aionut22
20th May 2007, 11:19
Salut!Unde as putea gasi un convertor de banda larga pt telev mai vechi?
andreic
20th May 2007, 13:45
QUOTE(aionut22 @ May 20 2007, 12:19) [snapback]2861149[/snapback]
Salut!Unde as putea gasi un convertor de banda larga pt telev mai vechi?
Cauta mai bine tuner extern hiperband analogic cu iesire semnal video complex ca gasesti mai usor, si il pui in tv pe AV. A cam trecut vremea convertoarelor...
bit 61
20th May 2007, 14:13
Sau se schimba selectorul de canale.
Selectoarele noi au ,in afara de benzile obisnuite TV ,toate benzile de CATV (100-115MHz ; 110-174 MHz ; 230-300MHz) si Hyperband (300-470 MHz).
Asigura o cautare continua intre 47MHz si 860 MHz.
andreic
20th May 2007, 15:59
QUOTE(bit 61 @ May 20 2007, 15:13) [snapback]2861790[/snapback]
Sau se schimba selectorul de canale.
Selectoarele noi au ,in afara de benzile obisnuite TV ,toate benzile de CATV (100-115MHz ; 110-174 MHz ; 230-300MHz) si Hyperband (300-470 MHz).
Asigura o cautare continua intre 47MHz si 860 MHz.
Da e corect, insa costa si nu prea mai merita investitia dat fiind ca un tv nou decent e vreo 4 mil si oricum apare un mic dezavantaj in fucntie de tv. Daca tv-ul e conceput sa mearga cu tuner cu banda ingusta, e posibil ca pasii facuti de sinteza sa fie prea putini cat sa poti face acord fin. Adica ca o comparatie, diferenta intre 8 si 16 biti la precizie de esantionare audio. Efectul pe tv ar fi ca nu poti tuna perfect pe un post, dai up se duce prea sus, dai down prea jos in functie de cum calca. Asta am vazut pe un Goldstar vechi cu tuner simplu (nici macar catv) convertit la hiperband.
bit 61
20th May 2007, 16:43
QUOTE(andreic @ May 20 2007, 16:59) [snapback]2862125[/snapback]
Da e corect, insa costa si nu prea mai merita investitia dat fiind ca un tv nou decent e vreo 4 mil
Sa facem un calcul:un tuner extern(stand alone) costa intre 130 RON si 250 RON ,un selector
costa intre 15 RON si 35 RON (in functie de firma producatoare si cea care le comercializeaza).
Costurile cu manopera sant oricum mult mai mici ca diferenta de pret dintre cele doua produse.
In ceea ce priveste acordul pe post cred ca ceva nu era in ordine cu acel televizor si anume ceva probleme in AFI sau cu CAF-ul (AFC sau AFT).Sau chiar selectorul sa nu fi fost vreo "pocnitoare".
Eu personal nu am intalnit acest fenomen.
Beelzebub666
23rd June 2007, 01:15
QUOTE(joabaru @ Sep 10 2006, 17:18) [snapback]1872457[/snapback]
auzi gradinarule poate mail-ul ala pe care vrei sa-l lasi e pentru ca sa-ti iei notite,dar nu dau lectii numai contra cost.nu vreau sa ma dau rotund cum zici tu dar pun pariu ca atunci cand am avut primul analizor tu
aveai de lucru cu papusile .si inca ceva ,scoala comunista pe care ai facut-o(si nu e vina ta ci a sistemului din ro) pune prea mult accent pe cercetare si de aia o neliniaritate in banda de 1-1,5 db te sperie asa de tare.mai erau niste tipi de astia pe la igr ,si ei cu scoala facuta pe bani si cadouri care habar nu aveau sa masoare niste amarate de nivele la o statie tv dar se lansau in discutii interminabile despre factorul de zgomot a nu stiu carui lnb.si daca zici ca nu-i bun promax-ul o sa refac masuratorile cu alte scule de pe acasa care poate te multumesc(konig sau televes)

Salut.
Nu te supara dar Promax-ul nu este analizor de spectru drept urmare nu vezi raportul semnal-zgomot si nici interferentele. Promax-ul nu masoara decat nivelul de semnal iar liniaritatea o vezi pe analizorul de spectru. Nu poti considera corect un semnal liniar daca il masori doar cu Promax-ul ptr ca nu sti cat % din ce vezi tu acolo e zgomot sau interferenta si cat e semnal curat. Mai bine reia masuratorile cu un analizor de spectru.
DarkAngelBv
2nd August 2007, 20:54
Salut, acum vreo 2 ani, la mine la tara s-a pus CATV (sunt cateva antene pe o structura metalica pe un deal de unde se alimenteaza satul cu "cablu"). Initial a fost instalat in camera cea mai apropiata de strada, si erau ~30m de la stalp pana in casa. Acum am cumparat inca 35m de cablu si am tras si in bucataria nou renovata (sa nu mai mearga in camera de la strada sa se uite la tv). toate bune si frumoase, am instalat splitterul (l-am folosit si inainte insa si tv-ul si PC-ul de la tara erau foarte aproape unul de altul (in camere alaturate) si functiona impecabil). acum daca tv-ul din camera de la strada este conectat la retea semnalul nu mai ajunge la bucatarie (am incercat cu un tv alb-negru de pe timpu` lu` impuscatu si la ala are snor dar imagine canci... pe PC nu se vede nimic). Daca deconectez tv-ul din camera de la strada pe TV-ul alb-negru se vede si imaginea (cu ceva pureci dar se vede) iar pe pc se vede dar mai mult sau mai putin alb-negru.
Acum vine intrebarea.... ce naiba sa-i fac?
ma gandeam sa iau un splitter mai bun dar unde gasesc asa ceva in Brasov?
Mircel
2nd August 2007, 21:05
QUOTE(darkangelbv @ Aug 2 2007, 21:54)

unde gasesc asa ceva in Brasov?
La MaroGri sau pe Lunga 47 (sau 42?)...langa alimentara Valici...
viceroy56
2nd August 2007, 22:45
In primul rand schimba cablul de antena. Ori e defect(intrerupt, scurtcircuit), ori e de cea mai proasta calitate.
Daca cuplezi TV-ul direct la cablul de pe stalp, fara spliter, cum se vede? Daca e OK, cumpara un amplificator CATV cu 2 iesiri si un spliter BUN. Bineinteles si cablu de calitate(nu de cel mai ieftin). La o iesire cuplezi cablul catre bucatarie(cel lung) iar la alta spliter-ul pentru TV si PC. Atentie la mufele F, la modul de montare a mufelor.
betamax3
3rd August 2007, 09:52
Problema cu semnal slab la case e frecventa peste tot, la toate firmele de cablu. Solutia este una singura: amplificator CATV, montat asa cum a zis Viceroy. Daca amplificatorul e bun (in sensul de performant), poti sa folosesti cablul pe care il ai.
DarkAngelBv
3rd August 2007, 22:43
Cablul este nou, deci nu se pune problema cablului...
daca pun doar tv-ul din camera de la strada se vede totul ok.
La MaroGri sau pe Lunga 47 (sau 42?)...langa alimentara Valici...
Lunga 47 - SeaTrading de acolo imi procur de obicei piesele pentru montaje.
Cat costa un amplificator CATV si de unde pot cumpara unul?
betamax3
3rd August 2007, 22:54
[/quote]
Aici numai Miron, care e de-al tau (brasovean,adica) te poate indruma. Am exagerat, nu e singurul, dar e verificat . La problema ta cred ca si un chinez face fata. Dar nu bag mana in foc.
miron1947
3rd August 2007, 23:17
QUOTE(darkangelbv @ Aug 2 2007, 21:54)

Acum vine intrebarea.... ce naiba sa-i fac?

ma gandeam sa iau un splitter mai bun dar unde gasesc asa ceva in Brasov?
DarkAngelBv
3rd August 2007, 23:26
mersi de schema, maine cred ca voi incerca sa o fac si cand ma duc pe la tara sa o testez
acum nu stiu de unde pot procura tranzistorul ala si cum trebuie realizat cablajul (banuiesc,(virgula) ca trebuie facute foarte subtiri circuitele si ecranat montajul.)
viceroy56
3rd August 2007, 23:35
QUOTE(darkangelbv @ Aug 3 2007, 23:43)

Cablul este nou, deci nu se pune problema cablului...
daca pun doar tv-ul din camera de la strada se vede totul ok.
Lunga 47 - SeaTrading de acolo imi procur de obicei piesele pentru montaje.
La noi, in Bucuresti, se gasesc n'spe feluri de amplificatoare CATV. Unele mai reusite, altele...
Dupa cum a spus si betamax, o chinezarie, dar nu de 30-40 RON, una de 80-100, face treaba buna.
Eu pe unde am pus, am cumparat romanesti, produse de SAT SYSTEMS. In primul rand pentru garantie, al doilea, pentru ca functioneaza. Chinezestile, dupa noroc!
Uite AICI cam despre ce e vorba, la nivel profesional.
miron1947
4th August 2007, 00:05
QUOTE(darkangelbv @ Aug 4 2007, 00:26)

mersi de schema
Acum am verificat si am constatat ca functioneaza pana la 300Mhz,pentru CATV(pana la 800Mhz)nu face fata.
miron1947
4th August 2007, 01:32
Ati putea eventual,montarea in cascada a doua montaje(in serie) pentru UIF, amplificarea fiind cam 6dB/montaj.
SuperDuper
4th August 2007, 03:15
QUOTE(miron1947 @ Aug 3 2007, 19:32)

Ati putea eventual,montarea in cascada a doua montaje(in serie) pentru UIF, amplificarea fiind cam 6dB/montaj.
Condensatorul C2 nu este de 1nF ci de cca 1pF pentru neutrodinarea capacitatii inverse CB.
Condensatoarele C3 si C sunt prea mari, pentru CATV sunt suficiente cateva sute de pF (220pF), mai mult va produce intermodulatii nedorite cu semnalele de frecventa mai joasa.
bit 61
4th August 2007, 07:23
Amplificator 80 - 800 MHz.
L1-8 spire diametrul interior=3mm
L2-4 spire ---------//-----------
L3- 5 spire bobinate pe R4
L4 si L5 -4 spire bobinate pe "bastonase" de ferita.
Se foloseste Cu-Em cu diametrul de 0,3mm.
Din P1 se regleaza curentul optim de colector.
Pentru semnale cu nivele mari de intrare (CATV) se regleaza la 10-15 mA.
Cand se foloseste ca amplificator de antena curentul optim este 5-7 mA.
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
betamax3
4th August 2007, 09:26
BFG 65... esti doctor, bit61 ! Vreau sa zic ca ai propus varful de lance. Dupa parerea mea un amplif cu doua BFR-uri este mai mult decat suficient. Si montajul se poate realiza si "in aer".
mister_rf
4th August 2007, 10:04
Parea mea este ca semnalul initial nu este suficient sau cablul are probleme. In general utilizarea un splitter, fie acesta si de o calitate indoielnica, nu produce o atenuare asa de importanta. Realizarea in regim de amator a unui amplificator de banda larga nu mai este o actiune rentabila, cel mai bine se cumpara unul.
Am adunat pe acest topic discutiile diverse referitoare la amplificatoarele CATV.
Exista suficiente scheme, chiar si tranzistori mai buni ca BFG65 vezi de exemplu BFG67, dar daca se compara pretul unui amplificator cu munca depusa (plus costurile pieselor) nu cred ca merita realizarea acestuia.
bit 61
4th August 2007, 10:56
Cu cat este mai bun BFG 67 ca BFG 65 ?
In ceea ce priveste zgomotul BFG 67 este mai slab.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.