wasabi1948
22nd June 2007, 13:58
Sunt curios care ar fi cea mai buna solutie (in materie de hardware) de citit carti (pdf,doc,rtf,etc). Singura solutie pe acre o stiu eu ar fi un pda sau table pc (parca sa ii zicea) dar pda-ul e cam mic si e obositor sa citesti mult si plus e cam scump... table pc-urile din cate stiu au fost un mare esec si nu stiu daca se mai produc... si iar e mai mult decat as avea nevoie.
Am tot citit articole despre tot felul de "hartii" electronice flexibile de pe care se poate citi... dar nu stiu daca s-a concretizat ceva, aveti alte solutii (cat mai ieftine,portabile,etc) chiar as fi interesat de asa ceva.
ever_forever
7th July 2007, 20:40
pentru citit carti nu prea poti folosi decat un ebook reader, pda sau altele nu-s pentru citit carti, ci pentru citit diverse chestii mici
nu prea poti citi o carte de 300 de pagini pe un pda, decat daca vrei sa te torturezi singur
partea mai proasta e ca ebook readerele sunt cam scumpe si nu poti face altceva cu ele decat sa citesti carti, spre deosebire de pda cu care mai faci si altele
momentan, e pe piata ebook readerul sony, de 300$, dar cu tva, taxa vamala, pt ca se cumpara din statele unite, si costul transportului, trece de 400$
urmeaza sa apara pe piata un alt ebook reader, cybook, produs in ue, deci scapi de taxa vamala si transportul e mai ieftin, fiind mai aproape
cele doua , sony si cybook, sunt similare, folosesc e-ink, adica hartie electronica, avantajul acestei e-ink este ca ecranul nu este luminat pentru a putea citi, ca la monitorul de calculator, la telefon sau la altele, deci citesti exact ca o carte obisnuita, la lumina naturala, si astfel ochii nu obosesc
alt avantaj e ca nu se consuma curent cat timp e afisata pagina, ci numai cand incarci alta pagina, adica poti sa stai cu el deschis la respectiva pagina oricat, nu consuma curent, doar cand incarci urmatoarea pagina se consuma putin, asa ca poti citi gramezi de carti pana sa se descarce acumulatorul
daca stii engleza bine, sunt zeci de mii de carti pe internet in engleza, sunt cateva sute si in romana, le incarci in ebook reader si citesti cat vrei, eu zic ca merita 300-400$ pentru un ebook reader, daca iti place sa citesti, calculeaza cati bani dai pe cartile pe care ai vrea sa le citesti si vezi daca face
eu astept sa apara cybook pe piata, poate o fi mai ieftin per total decat sony, plus ca dupa specificatii pare ceva mai bunicel
raz98
14th July 2007, 13:46
Se poate citi o carte si pe un pda, sa zicem cu ecran de 3.5 - 4 inchi, nu e chiar cum ai citi o carte normala, dar merge cel putin ca o solutie temporara.
MS Reader are fontul destul de mare si aratos (cleartype), singurul neajuns este ca dai paginile destul de des pentru ca nu incap multe cuvinte cuvinte pe ecran, practic o pagina normala de carte ti-o imparte in vreo 4 pagini de PDA. Dar MS reader asta e si prostut ca lasa liber o portiune mare de ecran, atat in laterale cat si sus/jos. Nu am cautat, dar sunt sigur ca sunt softuri de citit mai destepte.
padrino
17th July 2007, 15:56
Eu citesc foarte usor si bine carti pe Fujitsu Siemens N560, in format Word, deocamdata. Nu am incercat alte formate, am de putin timp PDA-ul.
Ecranul este VGA si se poate citi foarte usor si frumos, cu zoom 75%. Nici nu e nevoie de scroll cu batul, dai pe sageata in jos care are functie de page down.
ALLEO
18th June 2008, 19:28
VREAU SA SHTIU DAK UN CECT A007 POATE CITI DOCUMENTE WORD, PDF TXT SAU DE VREUN FEL SHI CUM PLSSSSSSSSSSSSSSSSS. I NEED HELP IMMEDIATELLY!
nelu97
18th June 2008, 19:42
Sansele sa ita raspunda cineva sunt chiar mai mici daca scrii cu majuscule.
Eu personal nu as raspune, din aceasta cauza, in plus, ar trebui sa fac o cautare pe google pe care de fapt ar fi trebuit sa o faci tu inainte sa scrii aici.
NU CITESTE bafta si la gara.
floryyn
13th October 2008, 12:07
Ceva nou în materie de e-book reader-e? Mărci, prețuri, performanțe...am multă documentație în format electronic pe calculator și îmi omor ochii încet dar sigur citind pe CRT-ul meu Samsung
laurentcauia
20th October 2008, 15:43
QUOTE (padrino @ Jul 17 2007, 15:56)

Eu citesc foarte usor si bine carti pe Fujitsu Siemens N560, in format Word, deocamdata. Nu am incercat alte formate, am de putin timp PDA-ul.
Ecranul este VGA si se poate citi foarte usor si frumos, cu zoom 75%. Nici nu e nevoie de scroll cu batul, dai pe sageata in jos care are functie de page down.
Tot destul de usor am citit (acum citesc mai putin cu el) cu un Palm TE2. Ecran de 3,5", scroll tot cu butonul lui. Am modificat .rtf-urile in .txt si pe un card de 1 Gb cred ca am mai multe carti, fizic vorbind, decat toata strada la un loc. De citit le citesc cu(,) CardTXT, un programel free, vezi la semnatura, plus ca Palm-ul sau oricare alt PDA face si altceva decat eBook reader-ul, te poti da si pe net cu el, mail, etc. Cu eBook nu faci decat sa citesti, e scump, nu incape in buzunar ...
ever_forever
10th December 2008, 19:52
QUOTE (floryyn @ Oct 13 2008, 12:07)

Ceva nou în materie de e-book reader-e? Mărci, prețuri, performanțe...am multă documentație în format electronic pe calculator și îmi omor ochii încet dar sigur citind pe CRT-ul meu Samsung

tehnologia e-ink, la indemana omului obisnuit (...in curand
)
marci: gramezi
preturi: in scadere (concurenta..)
performante: se incearca marirea display-ului la preturi convenabile, restul tine de firmware
pentru cei care nu stiu: ebook readerul e pentru citit carti (dupa cum ii zice si numele) iar pda-uri si etc, pentru alte chestii, dupa cum le zice numele (personal digital assistant, etc)
cititul de carti de sute de pagini pe ecran cu lumina interna (si in plus sa si fie ecranul cat o carte de joc) reprezinta un efort pe care doar maniacii cititului cu venituri mici il pot depune
misuv
5th January 2009, 12:34
si pe mine ma intereseaza mult subiectul. am gasit un tabel foarte bun care compara ce exista pe piata.
http://wiki.mobileread.com/wiki/E-book_Reader_Matrix
mariuscarunta
9th June 2009, 14:32
CITAT (sales_doc @ 13th February 2009, 01:04)

In caz ca va intereseaza sa procurati un reader sony prs 505 fara mari batai de cap, am cateva bucati sigilate proaspat sosite. 0724875343 sau top.firma@yahoo.com. Pe langa reader, mai am si un dvd cu 13000 e-books, aproximativ 8000 titluri unice, marea majoritate in limba romana. Multumesc pentru rabdarea de a citi:)

Salut , ma intereseaza ebook reader-ul , avind in vedere ca a trecut destul de mult timp de la data anuntului , ma interesaza daca mai este valabil si daca da , la ce pret . Merci
hanseatic
19th June 2009, 20:47
eu mi-am luat un reader de la astia www.ebookstore.ro si nu am ce sa-i reprosez.Am avut un Iliad dar s-a crapat ecranul foarte repede si am trecut la astea chinezesti acum un an. Primul l-am luat din HK si l-am dat fiindca am primit o oferta buna si acum vad ca au ajuns si in romania.
lucas22010
7th October 2009, 21:12
ceva noutati mai ieftine ref la aceste produse?
sales_doc
22nd November 2009, 23:05
CITAT (mariuscarunta @ 9th June 2009, 14:32)

Salut , ma intereseaza ebook reader-ul , avind in vedere ca a trecut destul de mult timp de la data anuntului , ma interesaza daca mai este valabil si daca da , la ce pret . Merci
Uite chiar pe Softpedia:
http://forum.softpedia.com/anunturi/anunt/...ania-12527.html
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.