parchet laminat

vlanca
1. ce parere aveti despre parchetul laminat ? care credeti ca este mai bun la 8 mm? (am vazut de ex. la metro parchet laminat 7-8 mm si 270.000 si 150.000 lei - care sa fie diferenta ?).
2. care e mai bun, cel cu adeziv sau cel fara
3. din bucuresti de unde se poate cumpara mai ieftin decat de la metro ? biggrin.gif
addicted
cel mai bun e ala la care straturile intermediare au aspect lemn compact, nu rumesgus/pfl. grosimea 7-8 mm e cel mai indicat, indiferent de pret. daca vrei tu de-ala cu click e ok, dar daca aduci pe cineva sa ti-l monteze ia-ti de ala normal cu muchii si ai grija sa ti-l stranga cu chingile des, nu de 2-3 ori la o camera.

adeziv iti recomand bison rezistent la apa, nu se inegresc imbinarile in timp.

cand am timp pun si o poza cu tip de parchet ce trebuie evitat si cam ce ar trebui sa iti iei.

fereste-te de chinezariii/turcarii, in general
Monitox
NU mai postati thread-uri de genul asta la GENERALITATI ca de asta exista aceasta ARIE !!!!!!!!!!!!!!
vlanca
parchetul laminat de 8 mm poate fi montat si peste linoleum (mie asa mi-a zis un mester) sau nu e recomandat ?
dr.pep
Ce e recomandabil: parchet laminat sau parchet stratificat?
Care sunt diferentele dintre cele 2 (la pret vad ca sunt diferente majore, stratificatul e mult mai scump).
Exista diferente majore in exploatare (nu stiu care se zgarie mai repede, se umfla mai usor, etc)?

As aprecia niste sfaturi....

tx,
suri
stratificat - am avut la fostul job, in birourile directorilor (o fufa de la administrativ a propus asta, atunci cand s-au facut planurile de renovare, pe motiv ca este 'ultima moda' in amenajari interioare'). dupa doua saptamani au inceput sa se vada (ca niste mici santulete) urmele de la rotile scaunelor. dupa inca doua saptamani santurile au disparut, in sensul ca s-au unit / amestecat, asa ca podeaua arata ca fiind luata marunt la shpitz (ciocan cu varf). suprafata nu era insa zgariata ci presata.

laminat - am pus acasa, kronostep, luat dintr-un supermarket. arata bine, nu s-a zgariat (e drept ca nici nu plimb mobila prin casa, iar dormitorul nefiind foarte mare, cea mai mare parte a podelei este acoperita cu patul). problema a fost la montare, in sensul ca laturile lungi ale catorva placi nu erau drepte ci curbate usor spre interior, a.i. la montaj au aparut niste dungi urate la imbinarile pe care mesterul a trebuit sa le umple. din pacate l-am montat la ceva timp (cateva luni bune) dupa ce l-am cumparat, asa ca nu am mai mers la magazin sa fac scandal - nu am mai gasit factura, iar mesterul a reusit sa 'mute' placile cu probleme in zonele acoperite de mobila.

in plus fata de cele de mai sus, ar mai fi de spus urmatoarele:
- parchetul stratificat mi s-a parut mai 'cald' decat cel laminat, lucru oarecum normal daca tinem seama de grosimea mai mare si de faptul ca primul este din lamele din lemn, iar cel de-al doilea dintr-un fel de rumegus presat si lacuit (cel putin asa mi s-a povestit mie - s-ar putea sa gresesc)
- din acelasi motiv de mai sus primul poate fi raschetat si relacuit de cateva ori (3-4), in timp ce al doilea poate fi smirgheluit si lacuit ulterior numai daca a fost lacuit imediat dupa montare (dupa spusele mesterului, care mi s-a parut om de meserie)
- ambele sunt foarte alunecoase, fie-mea (2.5 ani) si-a facut un obicei sa se 'dea pe gheata' in dormitor printre pat si comoda
- este foarte important ca pardoseala-suport existenta sa fie(foarte) plana, pentru ca altfel poti avea surpriza sa ai 'o calcatura moale si una tare' (ca in poveste) indiferent de cata folie baga mesterul sub placi.
- nu am vazut / folosit decat parchet cu adeziv, deci nu stiu cum se comporta in timp cel cu 'click'. eu insa nu mi-as lua decat ceva care se lipeste.
- pentru adeziv subscriu la parerea lui addicted: bison.
Courage
1. Recomand parcet laminat. Vedeti Practiker
2. Pe dos sa NU aiva aspect de rumegus.
3. Pt lipit cumparati tot d ela Practiker aracet special. E ~ 150 000 lei si ajunge din plin.
3. NU puneti peste linoleum !
Ati fi uimiti ce este sub acel cauciuc...
Scoateti linoleum, aspirati, spalati (ucideti ganganiile), puneti stratul de burete subtire special, apoi puneti parchet. O investitie mica, care da alt aer casei si comfort sporit.
unGuru
parchetul laminat e un surogat.. o "gaselnita" pentru cei cu buget redus.. nimic nu se compara cu parchetul clasic (atit cel masiv cit si cel stratificat).

aspectul parchetului laminat va induce in eroare.. dar, in spatele aspectului, stau numai dezavantaje: senzatia de "rece" (la fel ca la gresie), alunecos.. tendinta de curbare, in timp (va dati seama, nu e lipit de pardoseala ca parchetul clasic, ci doar "planeaza" pe un burete)..

in orice caz, parchetul laminat mai de calitate e pe suport de MDF, nu de PAL (asa-zisul rumegus).
johnny bravo
Am auzit pe cineva de la o firma de amenajari interiuare recomandand alcuiva parchetul laminat cu clic deoarece e mai usor de montat iar in cazul in care o placa s-ar strica, aceasta poate fi schimbata, spre deosebire de parchetul lipit unde nu se poate face mai nimic.
vlanca
Eu am luat laminat de 8 mm de la bricostore swissfloor cu adeziv. Din ce am inteles de la mester si de la vinzatori concluziile ar fi:
- parchetul cu click e mai scump, pot fi inlocuite placile deteriorate (daca aveti placi de rezerva, ca altfel nu mai gasiti aceeasi nuanta etc) dar manopera costa pentru ca se scot f.multe placi;
- e recomandat cel de 6-8 mm;
- suprafata trebuie sa fie perfect plana (turnati sapa si stati 2-3 saptamani cu casa pe dos pana se usuca f. bine ca sa nu umfle parchetul), altfel o sa auziti trosniturile...
- cautati un meserias care sa aiba multe chingi (nu toti au pt.ca sunt foarte scumpe) ca sa-l stranga bine;
- in prospectul de la parchet scrie ca placile trebuie folosite in cateva zile de la desfacerea pachetului si ca nu se lacuieste, nu se da cu produse gen palux, nu se da cu nimic altceva decat carpa umeda;
- nu sunt de acord ca parchetul laminat e doar o gaselnita pt. ca: arata la fel de bine ca cel clasic, daca nu chiar mai bine; se intretine mai usor; daca e bine montat nu aveti problemele care apar uneori la cel clasic (la mine imbinarile dintre placi nu se vad); daca versi o cana de apa nu se umfla si nu se pateaza... acuma daca va inundati eu zic ca se duce dracu si parchetul clasic...
- partea proasta la parchetul laminat e ca rezista mai putin in timp - cand se toceste asta e, trebuie schimbat (cel clasic se rascheteaza - dar si operatia asta costa !)
- nu in ultimul rand e vorba de bani - laminat costa de la 170.000 lei/mp (eu am luat de aproape 270.000) - pe cand cel clasic incepe de pe la 400.000 si ajunge pe la 800.000-900.000 (cel stratificat - am vazut si din bambus daca nu ma-nsel - bestial - dar n-am idee cum se comporta in timp...)
dr.pep
Problema la mine e ca trebuie sa pun parchet atat la parter, cat si la etaj. Am inteles ca laminatul la etaj e f.f. zgomotos - adica daca umbla unu la etaj, se aud bocanituri big time jos, pe cand stratificatul nu ar avea inconvenientul asta. Nu mi se pare logic, atata timp cat am impresia ca amandoua materialele au cam aceeasi grosime....
Are cineva laminat la etaj? Chiar se aude cand umbla cineva pe el?
don_King
Puteti sa imi recomandati cateva marci de parchet laminat ?
Cei care si-au pus asa ceva si au fost multumiti sunt rugati sa imi dea privat datele unui mester care sa monteze ok.

stau in Bucuresti.
Zazie
http://www.costamit.ro/index1.htm
don_King
Nu stiu daca aria e cea mai potrivita, daca am postat aiurea rog mutati topicul unde e locul lui.

Probabil ca unii dintre voi si-au facut mobila pe comanda. Sunt in cautarea unui tamplar bun, in Bucuresti. Daca aveti personal (si nu din auzite) experiente pozitive va rog sa imi recomandati unul.

Provat sau public, cum preferati. Nu cred ca s-ar contoriza la categoria reclama.
whitey
Public, ca ma interseaza si pe mine.
tzuca
Cred ca va pot ajuta, mi-am facut niste mobila de comanda si am fost foarte multumita, lucreaza foarte bine.
Domnul Anghelescu, numar de telefon 2103463.
Dan
nu pot sa te ajut decat daca vrei sa ti-o faci singur, sa stii ca nu e greu deloc
burvi2001
Aici sint de acord cu Dan.
Si eu mi-am facut singur o gramada de lucruri, n-a fost greu deloc.
VAXXRO
Chiar interesant- se poate face si acasa?
titi33
Este usor sa-ti faci singur dar....in primul rand trebuie sa gasesti un depozit
de PAL melaminat care sa asigure debitarea materialului si eventual frezarea
gaurilor pentru balamale(asta cam caut si eu acum)

Simplu nu?....Nasuleala incepe cu proiectarea. Daca nu ai mai lucrat te trezesti
ca ai tocat materialul deloc ieftin si ies numai cotetze de cutzu.

M-ar interesa un program de proiectare mobilier PAL.Are cineva?(Free bineinteles)
Acestea itzi permite chiar ca profan sa-ti faci proiectul dupa gust si itzi tipateste lista bucatilor si cotele lor .
Daca ajungi cu ele taiate acasa itzi mai trebuie numai un fier de calcat surubelnite si un pic de indemanare.
georgerc
QUOTE(titi33 @ Oct 6 2004, 10:26)
Este usor sa-ti faci singur dar....in primul rand trebuie sa gasesti un depozit
de PAL melaminat care sa asigure debitarea materialului si eventual frezarea
gaurilor pentru balamale(asta cam caut si eu acum)

Simplu nu?....Nasuleala incepe cu proiectarea. Daca nu ai mai lucrat te trezesti
ca ai tocat materialul deloc ieftin si ies numai cotetze de cutzu.

M-ar interesa un program de proiectare mobilier PAL.Are cineva?(Free bineinteles)
Acestea itzi permite chiar ca profan sa-ti faci proiectul dupa gust si itzi tipateste lista bucatilor si cotele lor .
Daca ajungi cu ele taiate acasa itzi mai trebuie numai un fier de calcat surubelnite si un pic de indemanare.
*

Sunt si eu interesat de asa ceva (soft proiectare). Am facut un pat pentru baiatul meu si mi-am terminat nuronii incercand sa pun pe hartie ceva care sa si iasa ca lumea. Juniorul creste si in curand o sa-i trebuiasca un pat mai mare.... smile.gif
titi33
Sunt si eu interesat de asa ceva (soft proiectare). Am facut un pat pentru baiatul meu si mi-am terminat nuronii incercand sa pun pe hartie ceva care sa si iasa ca lumea. Juniorul creste si in curand o sa-i trebuiasca un pat mai mare....
----------------------------------------------
Daca juniorul a-i ramane mic pregatiti din timp o surioara care sa-l mosteneasca
Asa se face la romani pana s-or face materiale care sa creasca odata cu copilu'.

aseara am ramas cu 3.5 neuroni pentru 2 dulapuri cu 7 sertare si 5 usi.Fiecare
noua piesa "gindita" strica tot ce facusem sau imi dadea alte idei si ia-o de la cap.
Cind zici hopa ...gata ....ori gasesti o greseala ori ,ori ,ori.
Daca totusi zici gata apare una si mai si: planul de debitare.Daca materialul are catare, furnir , model este si mai distractiv.Taierea se face la circular deci cotele
trebuie nu numai "asezate " pe placa (2060*2800mm o placa) altfel abia iese de
o batista.

Mai sus a fost "babauu" insa ieri dupa masa am gasit un loc (daca iesti din Bucuresti tzii-l spun ,daca vrei, sa nu se considere reclama daca dau adresa)

Ce faci acolo?. Te duci cu lista de piese si cotele,iar iei contra 95(98)000 lei
itzi fac planul de debitere si pleci acasa cu teancul de bucatele si ...spor la treaba.

Diferentza intre o firma de mobila de comanda si un particular onest este
sigur un TVA care numai el si arunca pretul in aer sau mai rau vezi doamne
de comanda e' mai scump .Vrajeala.
Cu manutza proprie economia este -50..70% /firma, particular 30..40%.
Pe mine in regie proprie m-ar costa Pal+debitare+furnituri cam3.500.000 si
mi s-a cerut 7.400.000.
Astept saptamina viitoare un "onest" si daca este...si te intereseaza imi spui.

Poate i s-o fac cuiva mila de noi cu programul nu de alta dar se insoara juniorul
si i-a ramas patu'mic.
Ne mai citim...
titi33
Soft proiectare mobila pal DEMO insa la www.almod-corp.com
Trebuie sa ai idee de CAD cunostiinte de engleza tamplareasca altfel
itzi prinzi urechile si tot rigla si creionul sunt mai bune.
Succes ...
saficus
burvi2001 am citit si topicul despre mobila de la Money.... si am vazut ce ai reusit sa faci...

Mi-as omora si eu timpul facand ceva mobila prin casa insa nu prea stiu cum sa incep. M-am uitat la un sifonier din casa si am vazut ca are o chestie jos, de rezistenta cred, si vroiam sa te rog.. pe tine cat si pe ceilalti forumisti care se pricep sa ne dea cateva idei de incepus.. si sfaturi - sa zicem cum ai face tu un birou si un sifonier.. luam un exemplu concret - ce zici?
Fanatic
O recomadare pt un tamplar. Chestia e ca eu nu vreau din PAL.
Vorbisem cu un nene care imi facea asa ceva din lemn de stejar dar e neserios. De 2 luni imi promite ca imi face o estimare si nimic pana acum....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.