Cu cortul la mare sau la munte
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

PeterPan 42

Fratioare, ie cu dus si-ntors trebusoara asta...
Poti sa-ncerci si sa nu-ti mai trebuiasca tot restu' vietii ori o faci si nu mai calci pragul vreunui hotel ! Statul la cort presupune si o oarece experienta dobandita in timp, chestii precum alegerea locului de amplasare, "logistica" unui sejur, gatitul, etc, etc... 'Geaba m-as apuca sa te-nvat, sa-ti dau sfaturi, ar fi un intreg tratat de scris si oricum nu prea ti-e de folos c-as face o analiza mult prea subiectiva si multe optiuni tin de firea si preferintele individului. Ma risc , totusi, c-un sfat si-ti recomand Camping Mamaia (la iesirea din statiune spre Navodari, pe partea dreapta).
Sa ai o vara frumoasa !
LunaCrystal
Si fara experienta crezi ca nu poti avea o vacanta de neuitat ? Chiar si cu peripetiile de rigoare.

nirosbog
Stii care e faza? E prima experienta cu cortul.O sa plecam cu inca o famile,cu masinile,si cel mai probabil,vom avea foarte putin tangenta cu cortul,fiindca vom fi mai mult plecati,vom face plaja numai in Costinesti si Neptun,fiindca mi se par cele mai faine.Cat despre Mamaia,nu am fost niciodata,cu atat mai mult in camping.
Nu vom face mancare de niciun fel la cort,o sa mancam pe unde apucam(vezi SprigTime-Neptun) si vom dormi in cort doar noaptea,tarziu.Nu stiu cum e atmosfera in cort,pe la ora pranzului,ca poate i-o razbi somnul p-aia mici(12 si 4 ani),cred ca va fi criminal,chiar si la umbra. confusedsmiley.png
tonks
noi am fost acum 3 ani cu cortul la campingul dintre neptun si olimp. era dotat cu wc, spalator si mese. o femeie de servici era mereu la datorie, eu de cite ori am fost la buda, am dat peste ea frecind cite ceva. dar nu prea facea fata, ca la cita lume isi facea nevoile acolo...
de mincat, mincam dimineata pe plaja diverse maruntisuri luate de prin magazine, iar la prinz la "impinge-tava".
noua ne place, la noi e microb luat din copilarie cind mergeam cu parintii la mamaia.

in ceea ce priveste dormitul in cort, trebuie sa aveti in vedere ca daca soarele bate in cap cortul, o sa fie ca in sera inauntru, si clar nu vor putea dormi copiii acolo. deci, sa-l parcati la umbra.
sa aveti saltele, ca e naspa sa dormi pe pamint. are gloduri. tongue.gif
ginag
Prima oara cu cortul...a fost anul trecut...la mare....Si nu pt ca este mai ieftin (desi clar este), ci pt ca mi-era dor de asa ceva (practicand
"sportul" asta de mica, cu parintii).....sotul a fost mai greu de convins, el fiind adeptul confortului multistelar...
Ne-a placut atat de mult in iunie, ca am fost si in august. In iunie a fost mai bine, ca era mai lejer si multa, multa verdeata.....pt mine a fost de vis, in august am stat ceva mai mult, insa a fost f aglomerat........hmmmm....in Zodiac in Jupiter (in apropierea bazarului din Neptun). Eu sunt innebunita dupa Olimp si Neptun, dar cum campingul din Olimp (care ramane prima mea dragoste) este stralucitor dar lipseste cu desavarsire de cativa ani incoace, ......
De mentionat ca am fost prima data cu baiatul de 5 ani si a doua a oara si cu fetita de 1 an........bineinteles ca a 2 a oara a fost mai greut, nitel, pt mine... Baiatului i-a placut la nebunie, a legat prietenii, loc de joaca, mie mi-a convenit ca au stat non stop in aer liber, ceea ce e f important pt copii.
Anul asta, normal, planuri pt iunie, cel tarziu iulie, 2 saptamani...ne-am echipat cu un cort tunel destul de marisor, cu 2 dormitoare si un living mareee, si cu inaltime de 2.05 m, ca m-am saturat de mers pe branci. Evident cum bine s-a postat si mai sus, neaparat saltele (sunt unele si cu pernute incorporate), noi ne-am luat si o plita cu 2 ochiuri si un grill electric (desi prefer la carbuni, insa nu si sotu'), un magic maxx pt nectaruri dimineata si salate la pranz, cumparaturi la un mall din mangalia...etc Dar cum nu aveti de gand sa gatiti, nika nika... o grija in minus.
Pavilionul nu a fost f f util (desi l-am avut) ca ziua eram mai tot timpul plecati; la somnul de pranz era f bine, ca sunt destui copaci, pe la 17 insa se strecura cumva soarele (cand incepea sa friga cortul, stiam ca e 5 pm si tre sa ne trezim);noaptea nu a fost nici frig, nici cuptor, numai bine (la asta contribuind si pastilele de tantari), desi am prins si ceva ploi in august.
Trebuie sa incerci ca sa vezi, de pierdut ...doar un sejur...de castigat, insa, o experienta unica.
Avem si prieteni care doresc confort maxim cu all inclusive. Nimic de comentat.
Fa ce-ti place.

PS Nu stiu daca depinde de varsta....noi avem 30, respectiv 33 ani.....Am vazut in camping de la adolecenti pana la varstinci (nepunand la socoteala bebeii)...motivele pot fi diverse..........insa pt multi cortul ramane un microb.
aurora56
de catva ani practic acest gen de miniconcediu mai ales in wk deoarece stau si aproape (Tulcea ).Utima oara am fost la camping GPS Mamaia si am fost foarte incantati .Cortul nu e pentru saraci ci pentru cei ce iubesc acest gen de relaxare .E superb sa te trezesti dimineata in ciripitul pasarelelor de pe cort (pentru cine gusta genul).Am incercat diverse campinguri (Eforie nord-oribil,Saturn (mic ,curat dar fara umbra -la pranz nu stiai unde sa te duci si puneam o patura pe iarba sub copaci inafara campingului),Olimp sau Neptun (aglomerate si preturi cam mari),Mamaia (Hanul piratilor -curat,plaja superba dar s-a scumpit si slabut la capitolul autoservire,adica doar daca aduci mancare de acasa si ai frigiderul cu tine ca sa tepoti racorda la curent ,aglomerat si putine locuri cu umbra in wk,Hanul pescaresc ,manele si cam lasa de dorit cateodata la curatenie,iarba necosita ,alaturi de hanul pescaresc am mai stat intr-un camping dar care statea prost la capitolul curatenie la bai,si in final camping GPS- casute dragute cu bancute ,locuri cu umbra pentru corturi ,mancare buna si ieftina la autoservire desi era cam aglomerata,ne-a dar chiar si gheata gratis sa mai pastram un pic bautura rece,personal destul de serviabil,curatenie in bai si la wc ,mai multe chiuvete pentru spalat vesela decat la hanul piratilor.Pentru o familie cu copii mai ales de varste 4-10 ani este un excelent mod de a petrece concediul .Eu am fost cu fetita ,si-a facut prieteni multi ,alergau ,jucau multe jocuri ,au o mare libertate decat la hotel unde nu aveau voie sa mai alerge pe holuri (stiu ca nu e normal dar copilul are nevoie de miscare chiar daca este obligat sa respecte anumite reguli).Copii sunt incantati si de insasi ideea de a sta in cort ,pentru ei e distractiv .Noi nu mai avem 20-35 ani dar atata timp cat nu avem probleme de sanatate e ok.La ce masini sunt in campig nu poti sa spui ca e un mod de a petrece concediul pentru saraci.Plaja la nord de Mamaia e mult mai curata,nisip mai fin ,fara vanzatori ambulanti si mai multa liniste.Din campinguri se poate merge chiar pe plaja pana la Mamaia sau pe sosea cu microbuze locale.
aurora56
Cmaping GPS Mamaia, frumos ,curat ,cu posibilitate de servire masa la autoservire ,nu mi s-a furat nimic din cort desi am mai lasat cate ceva.Exista totusi paza din cate am observat.

gafincu
de pe 27 voi pleca in concediu si vreau sa ma asigur ca am loc de campare la lacul techiorghiol .
Cine a fost acolo cu cortul , si cand , cum e ?
bobo2006
am fost eu dar nu cu cortu am fost cu masina...dar am vazut destui cu corturile.. sunt locuri slava domnului ! asa ca te asigur ca vei avea loc unde sa campezi ! asa ca DISTRACTIE PLACUTA ! wink.gif
gafincu

multumesc mult pentru urari
Sper sa imi placa , pt ca nu am mai fost niciodata la techirghiol si sper sa gasesc si un loc cu ceva umbra
clara_spiele
Cred ca v-am mai spus, am fost in doua randuri la pensiuni super. Sa caut cartile de de vizita. Cazarea la 1/2 din pretul celei mai ieftine bojdeuci de pe litoral, marea la 10 minute, bucataria la discretie. Ziua ne plimbam pe litoral, seara pe lac.
alexdonc
QUOTE (aurora56 @ May 23 2008, 12:29) *
....Din campinguri se poate merge chiar pe plaja pana la Mamaia sau pe sosea cu microbuze locale.

Multumesc mult pentru toate detaliile. Tot scormonesc net-ul de citeva zile incoace cautind informatii despre campingurile de pe litoral. Am gasit impresii foarte bune si despre Hanul Piratilor dar in rest... pauza.

Cu ani in urma mergeam cu parintii in Mamaia si imi aduc aminte ca era trasnet. Mai fain era cind mergeam mai multi. Dar asta e. Doar eu cu sotia de data asta. Abia astept.

Poti sa precizezi exact locatia astestui camping ?

Nu este cumva vorba despre Camping GPM?
lori_2001
Am fost in campingul dintre Neptun si Jupiter.
Totul OK, mai putin pretul, care a crescut substantial. Daca anul trecut a fost cam 75 de lei in varf de sezon, acum a fost 95 de lei ( o masina un cort si 5 persoane). Altfel frumos, fara aglomeratie, oamenii foarte amabili, vreme buna si mare calda.
alexdonc
QUOTE (lori_2001 @ Jun 24 2008, 10:00) *
Am fost in campingul dintre Neptun si Jupiter.
Totul OK, mai putin pretul, care a crescut substantial. Daca anul trecut a fost cam 75 de lei in varf de sezon, acum a fost 95 de lei ( o masina un cort si 5 persoane). Altfel frumos, fara aglomeratie, oamenii foarte amabili, vreme buna si mare calda.

Pai stai ca nu inteleg. Pina la urma cit era de persoana? Noi plecam 2pers/un cort/o masina.
aurora56
QUOTE (alexdonc @ Jun 23 2008, 21:00) *
Multumesc mult pentru toate detaliile. Tot scormonesc net-ul de citeva zile incoace cautind informatii despre campingurile de pe litoral. Am gasit impresii foarte bune si despre Hanul Piratilor dar in rest... pauza.

Cu ani in urma mergeam cu parintii in Mamaia si imi aduc aminte ca era trasnet. Mai fain era cind mergeam mai multi. Dar asta e. Doar eu cu sotia de data asta. Abia astept.

Poti sa precizezi exact locatia astestui camping ?

Nu este cumva vorba despre Camping GPM?

s-ar putea sa fie cum zici tu GPM ,chiar nu mai tin minte a 3 a litera si altceva asemanator nu am vazut.
alexdonc
QUOTE (aurora56 @ Jun 24 2008, 15:04) *
s-ar putea sa fie cum zici tu GPM ,chiar nu mai tin minte a 3 a litera si altceva asemanator nu am vazut.

Gata. Multumesc mult. M-am edificat pe deplin. Uite aici si tarife si tot: www.gpm.ro

Este destul de piperat. Si sa fiu sincer nu stiu sigur daca ma voi duce la ei. Pare un pic prea izolat si ermetic. Am fost asa anul trecut la greci si am stat la bungalouri, plaja privata piscina etc. Ma simteam cam aiurea. Lasa sa fie si un pic de balamuc, aglomeratie - nu foarte mare totusi dar nici chiar asa. Poate cind o veni copilul Deocamdata am doar 31 de ani si nevasta-mea 27.

O alta intrebare legata de problmele specifice ar fi unde as putea gasi un centru de umplut o butelie de camping din cea de pe vremea parintilor - clasica cu gaz. Daca stie cineva (din BUCURESTI) PLS HELP!

Multumrsc anticipat
Cipanutre
Stie cineva ceva de Camping Hanul Piratilor? Eu nu am fost niciodata dar am auzit ca e misto. As fi interesat ce preturi practica si ce conditii ofera, de asemenea daca exista in incinta campingului restaurante, terase, magazine de orice fel, etc.
3ton
N-am mai fost de 10 ani prin Neptun si as vrea sa merg vineri cu cortul. Din cate imi amintesc era aici un camping, chiar langa restaurant/hotel Rustic, pe malul lacului Neptun2. Ati fost careva recent prin zona? Mi-ar place sa campez exact acolo, pe malul lacului, nu la Zodiac.
ririnel
Un loc de campare la umbra si aproape de mare exista pe undeva?

Am vazut pe net campinguri in plin camp unde nu ai cum sa te feresti de soare la pranz pt un somn linistit (de copil e vorba, adultii se mai descurca wink.gif )

Ultima oara am stat cu cortul la Eforie Nord, langa ghiol, acum pese 10 ani. Era bine, multa umbra dar departe de mare. Nu au existat cazuri de furturi, nici din masini nici din corturi.
prelude_to_agony
eu am fost pana acum de doua ori cu cortul,la 2 Mai.e o statiune linistita,potrivita unei familii in special.exista loc de campare direct pe plaja dar si intr-o curte ceva mai incolo.eu am stat pe plaja si nu mi s-a furat nimic,ba chiar am si lasat cortul deschis si am intrat in apa,n-a fost problema.banuiesc ca depinde si unde unde ti-l amplasezi,noi l-am pus intre doua familii cu rulote,care stateau pe acolo mai tot timpul.
preturile: 15 ron/zi de persoana(copiii mici au gratuitate),10 ron/zi cort mare,5 ron/zi cort mic(1-4 pers,cam asa).rulotele nu stiu cat sunt,nu m-am uitat.au grup sanitar,partea proasta e ca n-ai apa calda seara,pentru ca apa e incalzita ecologic (a.k.a. roaga-te sa ai noroc de soare ca sa ai apa calda la pranz laugh.gif )

cam asta cu 2 Mai-ul.sunt curioasa cum e in Vama,am auzit ca se fura la greu acolo.
ririnel
QUOTE (prelude_to_agony @ Jul 6 2008, 23:35) *
cam asta cu 2 Mai-ul.sunt curioasa cum e in Vama,am auzit ca se fura la greu acolo.

Despre statiuni mai nordice nu stiti nimic? Mamaia, Eforie, Neptun. Cum sunt conditiile acolo? Prefer apa cald la grupul sanitar si seara, cred ca oricine ar vrea asta.
ioppo
QUOTE (prelude_to_agony @ Jul 6 2008, 23:35) *
eu am fost pana acum de doua ori cu cortul,la 2 Mai.e o statiune linistita,potrivita unei familii in special.exista loc de campare direct pe plaja dar si intr-o curte ceva mai incolo.eu am stat pe plaja si nu mi s-a furat nimic,ba chiar am si lasat cortul deschis si am intrat in apa,n-a fost problema.banuiesc ca depinde si unde unde ti-l amplasezi,noi l-am pus intre doua familii cu rulote,care stateau pe acolo mai tot timpul.
preturile: 15 ron/zi de persoana(copiii mici au gratuitate),10 ron/zi cort mare,5 ron/zi cort mic(1-4 pers,cam asa).rulotele nu stiu cat sunt,nu m-am uitat.au grup sanitar,partea proasta e ca n-ai apa calda seara,pentru ca apa e incalzita ecologic (a.k.a. roaga-te sa ai noroc de soare ca sa ai apa calda la pranz laugh.gif )

Tocmai am venit dintr-un Weekend in Vama...destul de fain(nu mai fusesem), deja am planuit altul peste 2 sapt.
Nu am vazut siringi pe plaja in schimb cam multa mizerie, mucuri de tigara, sticle, pet-uri...Probabil si pentru faptul ca e cam aglomerata plaja (turisti, corturi, masini...) Pubelele de gunoi se ridica la vreo 2-3 zile.
Nota 10 pt terase si spiritul de distractie de acolo...desi mai vezi cocalari cu masini smechere din care te pocneste cate o manea, in terase nu auzi muzica proasta.
De furat auzisem si eu dar acum sincer: cine dracu isi lasa portofelul in cort, sau nu stiu ce haine/telefon mobil etc? Noi am fost cu masina si in cort nu am lasat decat izoprenele si niste haine.

Spor la distractie!...ca de munca suntem satui biggrin.gif
prelude_to_agony
e o problema pentru noi, astia care nu circulam decat cu trenul si n-avem masina personala.practic ar trebui sa ramana cineva mereu pe plaja sa stea cu portofelele,aparatele foto/video si alte chestii mai de valoare.d-asta ziceam ca am fost multumita de 2 Mai ca le-am lasat acolo,am plecat pe unde am avut chef si le-am si gasit la intoarcere.iar plaja e destul de curata,au multe cosuri de gunoi.partea proasta e ca sunt cam multi caini.si o alta parte proasta e ca nu prea ai cum/unde sa te distrezi pe acolo.
ar trebui totusi sa incerc si Vama,is curioasa:D
ioppo
QUOTE (prelude_to_agony @ Jul 7 2008, 18:05) *
e o problema pentru noi, astia care nu circulam decat cu trenul si n-avem masina personala.practic ar trebui sa ramana cineva mereu pe plaja sa stea cu portofelele,aparatele foto/video si alte chestii mai de valoare.d-asta ziceam ca am fost multumita de 2 Mai ca le-am lasat acolo,am plecat pe unde am avut chef si le-am si gasit la intoarcere.iar plaja e destul de curata,au multe cosuri de gunoi.partea proasta e ca sunt cam multi caini.si o alta parte proasta e ca nu prea ai cum/unde sa te distrezi pe acolo.
ar trebui totusi sa incerc si Vama,is curioasa:D

Ideea e ca trenul merge pana in Mangalia, asa ca alternativa e ori masina personala/prieteni, ori autostopul (am vazut ca se poarta).
Altfel iti recomand Vama Veche, poate o sa incerc si eu 2 Mai cool.gif , facem schimb de locatii tongue.gif
Eu plec peste 2 sapt in Vama cu prietenii si sper sa umplem 2 masini...daca vad pe cineva (o fata)facand autostopul o sa oprim sa te luam happy.gif
prelude_to_agony
QUOTE (ioppo @ Jul 8 2008, 12:46) *
Ideea e ca trenul merge pana in Mangalia, asa ca alternativa e ori masina personala/prieteni, ori autostopul (am vazut ca se poarta).
Altfel iti recomand Vama Veche, poate o sa incerc si eu 2 Mai cool.gif , facem schimb de locatii tongue.gif
Eu plec peste 2 sapt in Vama cu prietenii si sper sa umplem 2 masini...daca vad pe cineva (o fata)facand autostopul o sa oprim sa te luam happy.gif

mersi mersi laugh.gif !
dar n-ai inteles ideea tongue.gif .eu ma refeream la faptul ca daca te-ai duce la mare(cu cortul) cu masina personala,ai putea sa-ti lasi lucrurile de valoare inauntru,ca e mai sigur decat daca ti le-ai lasa in cort(unde poate sa intre toata lumea,ca doar nu se poate incuia).

era sa uit!din Constanta iar autocarul spre Mangalia si de acolo iau maxi-taxi spre unde vreau.autostopul n-a fost niciodata o optiune biggrin.gif.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.