IPTV
10th June 2007, 09:10
In ultima vreme au aparut pe piata capsuni urcatoare si uriase.
Am cumparat din cele urcatoare de la o firma din Oradea.
Din pacate, din 5 fire a prins unul, dar nu il vad sa se ridice...
Mai are cineva asa ceva? Cum s-au dezvoltat la voi?
HADE 61
24th June 2007, 19:13
A cumparat si maica-mea in urma unei reclame in revista practic adresa este tot din oradea ,10 fire =51 ron ,s-au prins 4 dintr-un soi ,una a facut 4 fructe care n-au ajuns sa creasca /coaca . nici vecina ei nu a avut succes iar postaritei care a luat 20 i s-a prins una .alt comentariu n-am ...
Ari
25th June 2007, 11:28
QUOTE(HADE 61 @ Jun 24 2007, 20:13) [snapback]3010022[/snapback]
A cumparat si maica-mea in urma unei reclame in revista practic adresa este tot din oradea ,10 fire =51 ron ,s-au prins 4 dintr-un soi ,una a facut 4 fructe care n-au ajuns sa creasca /coaca . nici vecina ei nu a avut succes iar postaritei care a luat 20 i s-a prins una .alt comentariu n-am ...
Am cumparat si eu 10 urcatoare si 10 gigant . Am primit doar 18 bucati !!!!!! S-au prins toate si au facut si fructe - foarte gustoase , incredibil de dulci - dar .....nu gigant. Ce e drept nici eu nu le-am pus ingrasamant asa cum scria in instructiuni . Unele sunt si acum inflorite - sper sa mai mancam ceva capsuni .
mateu
25th June 2007, 18:28
Sigur nu lipsa ingrasamintului e de vina pentru faptul ca nu au crescut...giganti. Citeste aici:
http://www.bioproduct.ro/articole/capsunii-cataratori.htm
baxyy77
26th June 2007, 16:28
QUOTE(mateu @ Jun 25 2007, 19:28) [snapback]3014550[/snapback]
Sigur nu lipsa ingrasamintului e de vina pentru faptul ca nu au crescut...giganti. Citeste aici:
http://www.bioproduct.ro/articole/capsunii-cataratori.htm
Asa gandeam si eu. Probabil le spun "cataratori" pentru ca or fi urcat ei artificial stolonii (organe de inmultire vegetativa) plantelor, prin legare, tutorare etc.
Ma indoiesc ca Fragaria sp. se poate dezvolta in inaltime... cat sa fie numite "cataratoare". 
trestie-de-balta
26th June 2007, 16:50
QUOTE(IPTV @ Jun 10 2007, 10:10) [snapback]2947381[/snapback]
In ultima vreme au aparut pe piata capsuni urcatoare si uriase.
Am cumparat din cele urcatoare de la o firma din Oradea.
Din pacate, din 5 fire a prins unul, dar nu il vad sa se ridice...
Mai are cineva asa ceva? Cum s-au dezvoltat la voi?
capsunile cataratoare care au productie de invidiat este echivalentul lui mos craciun.
numai excroci in tara asta.
HADE 61
17th September 2007, 19:24
n-am urmarit exact anuntul despre aceste capsuni ,dar tot in revista practic ptr gradina si ap ,vad un anunt prin care revista nu raspunde ptr acesta ,desi nu este o revista de anunturi si nu cred ca se poate da pur si simplu ,macar o sponsorizare ,ceva .asta inseamna ca a sarit lumea ca n-a crescut nimic .
Dani Mois
16th March 2008, 10:22
QUOTE (HADE 61 @ Sep 17 2007, 19:24)

n-am urmarit exact anuntul despre aceste capsuni ,dar tot in revista practic ptr gradina si ap ,vad un anunt prin care revista nu raspunde ptr acesta ,desi nu este o revista de anunturi si nu cred ca se poate da pur si simplu ,macar o sponsorizare ,ceva .asta inseamna ca a sarit lumea ca n-a crescut nimic .
Daca mai are cineva noutati despre capsunii respectivi... sunt si eu curios.
HADE 61
16th March 2008, 14:57
anul asta mama are 6 cuiburi de capsuni ,din cele de anul trecut ,probabil prin marcotaj natural ca altceva nu le-a facut ,nici n-o mai intereseaza ce-o iesi ,e din nou anunt in revista practic...
blackkitten
22nd March 2008, 14:16
Am cumpărat și eu stoloni de"mount everest"...și s-a ales praful! M-am reorientat spre niște stoloni aruncați de o săptămână prin garaj intr-o găleata cu apă (proveniți de la un unchi care își rărise plantația);am reușit să adun și fructe!
HADE 61
22nd March 2008, 20:29
saptamana trecuta am vazut in obor ,mai ales pentru ca aveau poza niste tulpini cu radacina ceva gen vita de vie cam la min 1,50 m eticheta arata capsuni uriase insa nu m-au interesat ceva detalii .oricum la mama s-au prins numai cele taratoare .
mikidutza89
27th March 2008, 12:17
QUOTE (blackkitten @ Mar 22 2008, 14:16)

Am cumpărat și eu stoloni de"mount everest"...și s-a ales praful! M-am reorientat spre niște stoloni aruncați de o săptămână prin garaj intr-o găleata cu apă (proveniți de la un unchi care își rărise plantația);am reușit să adun și fructe!
De ce s-a ales praful? nu au crescut sau ce s-a intamplat? Eu am primit acu 2 zile capsuni (10 stoloni Mount Everest -editat reclama) si sunt ok. Sa vad si cum cresc dar pana acum sunt multumita.
blackkitten
27th March 2008, 18:47
Au murit.
S-au uscat unul câte unul.
tekila82
30th April 2008, 18:25
QUOTE (blackkitten @ Mar 27 2008, 17:47)

buna ziua la toata lumea in cea ce priveste capsunile cataratoare au nevoie de foarte multa ingrasaminte,soare si apa sint foarte speciali iar primi stoloni trebuie inlaturati in primul an pt o recolta bogata in al 2lea an,pamintul trebuie sa fie bogat in compost organic.anul acesta am cumparat si eu varietatea remontanta mount everest si deja am gustat fructul sint foarte deliciosi.ATENTIE la cine au murit plantele este din cauza unui paianjen rosu de plante(daca traduc bine?)care poti sa-l distrugi foare usor cu un spray insecticide pt muste
Au murit.

S-au uscat unul câte unul.
gabnicolette
6th May 2008, 12:53
Si eu am cumparat anul trecut capsunii acestia cataratori si i-am plantat in gradina intre capsunii normali. Toate bune si frumoase dar acum nu ii mai deosebesc de ceilalti desi le-am pus un semn. Nu s-au catarat niciunul. Sunt curioasa cand se vor coace fructele daca va fi vreo diferenta.
tekila82
6th May 2008, 18:56
trebuie sa ajuti stoloni ca sa urce,daca nu-i ajuti nu urca singuri si trebuie atasati leger.ATENTIE la boli sint foarte sensibili
gabnicolette
7th May 2008, 13:08
QUOTE (tekila82 @ May 6 2008, 18:56)

trebuie sa ajuti stoloni ca sa urce,daca nu-i ajuti nu urca singuri si trebuie atasati leger.ATENTIE la boli sint foarte sensibili
Asta daca ii recunosc. Nu mi se par diferiti de ceilalti. Greseala mea e ca i-am plantat printre ceilalti normali.O sa-i privesc cu atentie sa vad care mi se pare a fi "cataratori".
tekila82
7th May 2008, 15:05
poti sa-i recunosti cind dau fructele ele sint rotunde fata de alte varietati care fructele sint mai alungite de exemplu gento sau garighete sint alungite
anknic
8th February 2009, 19:28
"nesimtite" mai mari decat capsunile gigant si alea cataratoare nu am vazut in viata mea. a comandat tata anul trecut in primavara si deoarece inca nu era gata cu actele la teren sa le planteze acolo mi le-a pus mie pe balcon in jardiniere...in cateva luni mi-au umplut balconul, singura mea grija toata vara a fost sa le tai stolonii aia multi pe care ii tot produceau non-stop-cele gigant. iar la cele cataratoare sa le leg si sa le aranjez in asa fel incat sa mai avem si noi loc pe balcon. din 5 gigant si 1 cataratoare, toamna aveam 15 gigant si 4 cataratoare-cu ramuri de 2 metri si zeci de stoloni taiati...nu au facut fructe (am inteles ca e normal daca le plantezi primavara). acum sunt in beci la iernat (mi-a fost frica sa nu inghete) si deabia astept primavara sa fie transferate in gradina...dar cred ca imi va fi dor de ele-aratau tare bine
Jacques
2nd March 2009, 17:26
Cunoaste cineva un loc in Bucuresti de unde se pot cumpara stoloni pentru capsuni? Nu ma intereseaza sa fie giganti sau cataratori, dar sa fie un soi bun si sursa lor sa fie sigura.
wub
9th March 2009, 14:11
QUOTE (Jacques @ Mar 2 2009, 17:26)

Cunoaste cineva un loc in Bucuresti de unde se pot cumpara stoloni pentru capsuni? Nu ma intereseaza sa fie giganti sau cataratori, dar sa fie un soi bun si sursa lor sa fie sigura.
Au la Brico, o tava de 10 era cam 16 LEI. Am vazut ieri.
anknic
12th March 2009, 21:39
capsunile mele uriase au 3 fructe albe-deocamdata (mentionez ca de asta toamna tarziu stau in beci-au un ochi de lumina rotunda de diametru de 10 cm)
aproape ca imi pare rau ca le dau (le ia tata sa le planteze in gradina)...toata vara le-am tinut si inmultit pe balcon in jardiniere.
atasez poza
dragosserban
30th March 2009, 16:33
Anknic, eu nu cred ca ai avut "ramuri de doi metri" la capsuni, si spun asta din calitatea unui horticultor. De asemenea, ceea ce spui despre capsuni care fructifica in beci, in luna martie, este science fiction. Nu exista notiunea de capsun gigant sau capsun catarator, toate referirile catre acesti doi termeni sunt nascocirea unor firme care isi vand produsele prin reclama mincinoasa.
anknic
30th March 2009, 19:06
eu nu am zis vreodata ca ale mele capsuni sunt normale...dar, domnule horticultor, va rog a nu ma contrazice cand zic si io ceva...capsunile cataratoare chiar aveau ramuri de 2 metri, intinse bine pe bete in balcon. erau stoloni din stoloni...nu au fructificat si nu stiu daca vor fructifica vreodata acei stoloni din stoloni! au fost mutate acum in gradina si cele cataratoare intinse pe o plasa si legate, vom vedea daca vor fructifica. stiu ca acea capsuna cataratoare este o inventie de marketing (ca n-am vazut sa dezvolte coarde de prindere ca orice alta planta cataratoare)...dar ale mele s-au intins.
si cu fructele din beci chiar ma enervez! au facut flori si fructe (verzi, nu stiu daca vor reusi sa le si coaca) chiar 2 dintre capsuni, una am oprit-o pe balcon si cealalta a fost dusa la gradina. pe cea de pe balcon am s-o urmaresc daca ajunge sa si coaca fructul ramas (a fost atacata intre timp de purici verzi si a ramans doar un fruct). pentru exemplificare mai atasez niste poze si daca astea nu par foarte de incredere mai fac maine poze cu unicul fruct ramas (capsunile intre timp pe balcon au inceput sa faca frunzulite, ca le-am scapat de puricii verzi)
anknic
30th March 2009, 19:43
si poza facuta in seara asta cu unicul fruct ramas
le: scuzati calitatea, maine pe lumina incerc poze mai clare.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.