care e cea mai buna varianta

jeepers
Sal, vreau sa ma duc la mare, si nu stiu care ar fi cel mai convenabil. Sunt din cluj si as vrea sa merg la costinesti.
as merge cu masina pentru ca diferenta nu e prea mare cred. mergem doua persoana deci banii de benzina s-ar inumatatii.
Nu stie careva cu autocarul cam cat ar costa si care ar fi acea firma in cluj.
Cu trenul am plati doar jumate ca suntem studenti, dar no cum s-a scumpit acu si e doar tren rapid cred ca biletul e cam scump.
Ms pt sfaturi.

Dc e masina : as vrea niste variante bune de trasu
Jacques
Nu stiu daca e chiar acelasi lucru intre tren, autobuz si masina.

La tren, cu Rapidul, biletul costa 44 lei (50%), deci in total ar veni 88 lei (pentru tine si prietena ta). Trenul face 14 ore si 30 minute, parerea mea ca e destul de avantajos (te duce direct la destinatie, n-ai grija unei masini sau a drumului pana acolo). Dus-intors v-ar costa 176 lei.

Cu masina personala (Logan), sa facem un calcul: sunt aproape 1000 km intre Cluj si Costinesti, deci 2000 km dus-intors. Daca punem un consum mediu de 7% si un pret de 3.4 lei per litru, asta inseamna 2000 x 0.07 x 3.4 = 476 lei. Deci asta inseamna exact 300 de lei in plus.

Cu autocarul n-am prea vazut sa existe curse regulate Cluj - Litoral, dar nu e exclus sa existe.

In concluzie, dpdv financiar, e mult mai convenabil cu trenul in situatia ta.
jeepers
QUOTE(Jacques @ Jun 9 2007, 16:21) [snapback]2945123[/snapback]

La tren, cu Rapidul, biletul costa 44 lei (50%), deci in total ar veni 88 lei (pentru tine si prietena ta). Trenul face 14 ore si 30 minute, parerea mea ca e destul de avantajos (te duce direct la destinatie, n-ai grija unei masini sau a drumului pana acolo). Dus-intors v-ar costa 176 lei.

Cu masina personala (Logan), sa facem un calcul: sunt aproape 1000 km intre Cluj si Costinesti, deci 2000 km dus-intors. Daca punem un consum mediu de 7% si un pret de 3.4 lei per litru, asta inseamna 2000 x 0.07 x 3.4 = 476 lei. Deci asta inseamna exact 300 de lei in plus.

Cu autocarul n-am prea vazut sa existe curse regulate Cluj - Litoral, dar nu e exclus sa existe.

k mersi pentru sfat, dar oare doar atat sa fie trenul, trebuie sa ma duc sa vad:)
Jacques
QUOTE(jeepers @ Jun 9 2007, 16:26) [snapback]2945135[/snapback]
k mersi pentru sfat, dar oare doar atat sa fie trenul, trebuie sa ma duc sa vad:)

Da, foarte sigur! Am verificat pe site-ul CFR-ului. Calculul l-am facut pentru tren Rapid, clasa a II-a.
alexxxxx
Mergi mai bine cu trenul. Oricum in costinesti toata lumea merge pe jos, nu cu masina, deci daca mergi cu masina o lasi intr-un loc si o iei cand pleci. De aici si griji in plus cu locul unde o lasi, sanse mari sa ti-o zgarie/loveasca vreun dobitoc beat (sunt destui, stii bine), etc. Plus oboseala. Asa, iei trenul la 7 seara din cluj si la 9 dimineata esti in costinesti. Trenul costa vreo 45 de lei, cum ti-a zis si jacques. Uita-te pe infofer.ro, ai acolo informatii despre tren (ia in considerare ca circula incepand cu 16 iunie). Avand in vedere ca face destul pe drum, iti recomand sa investesti vreo 20 de lei de persoana in plus si sa-ti iei la cuseta. Desi poti merge foarte bine si la cls. a II-a, cred ca sunt vagoane cu 6 persoane/compartiment la trenul asta (nu stiu exact ce tip de vagoane baga pe el). Daca mergi cu masina, cred ca cea mai cinstita varianta e tot prin bucuresti. Dar vreo 10-11 ore daca mergi normal, cu opriri, tot faci pe traseul asta. Ceea ce inseamna ca trebuie sa dormi toata ziua in care ajungi....Succes in luarea unei decizii!
jeepers
QUOTE(Jacques @ Jun 9 2007, 16:50) [snapback]2945207[/snapback]
Da, foarte sigur! Am verificat pe site-ul CFR-ului. Calculul l-am facut pentru tren Rapid, clasa a II-a.

chestia e ca noi avem cupoane cu reducere de 50% doar pe tren accelerat asa scrie pe cupon. oare ar trebui sa platim biletul intreg?
alexxxxx
Merg pana pe rapid, inclusiv. Testat biggrin.gif
neludok
ok, trenul e cea mai fara probleme solutie de fapt! nu cea mai buna!
daca mergi cu masina pe tot drumul asta sigur mai faci si ceva variatii, poate vrei sa vezi si alte statiuni daca nu toate, chiar si intr-o zi, doar n-o sa mergi atatia km prin toata tara la destinatie fixa si sa nu fii curios cum e si in Mamaia, Saturn, Eforie etc, cine stie la anul ce vei mai alege?!..
cu masina te foiesti usor de la o cazare la alta, cu bagaje cu tot! Gandeste-te ce ar fi pe caldura aia sa cauti alta cazare daca prima iesita in drum nu e intotdeauna cea mai potrivita? Daca esti cu bilet si totul asigurat la cheie fie buna fie nu, atunci asta e, nu mai conteaza si deci ramai cu trenul! Pe de alta parte unde cazezi iti lasi si masina in curte etc si deci e cat de cat asigurata mai tot timpul!
Ar mai fi marimea bagajelor si dependenta de un anume orar sau eventual schimbari de tren, asteptat ore prin statii s.a.m.d..
Sa mai adaugam si oboseala de a sta drepti intr-un vagon cu mult trafic de calatori prin imprejur ore in sir cat dureaza ruta versus comoditatea permisa de miscarea cu masina proprie, popasuri si orar dupa chef, relaxarea privatiunii etc...
Cam astea toate ar trebui sa le pui in balanta si poate si consumul , functie si de stilul si orele de condus!
Eu am logan DIESEL si la care in 2 persoane ma scot deja mai ieftin decat acceleratul! Diferenta fata de benzina e mare dar nu astronomica asa ca in realitate nu ai cum fi cu mult mai scump, in 2, decat acceleratul sau mai ales rapidul pentru ambele persoane, separat! Recalculeaza atent si vei vedea ca aproape tot cu masina iesi mai bine! Parerea mea!
EXCEPTIA sunteti insa voi, cu reducerile alea studentesti, pentru tren, masina platiti 100% asta e! In consecinta mai practic ganditi asa: ati vrea de banii aia diferenta, sa va duca cineva cu masina fructificand toate avantajele mentionate mai sus, sa nu de banii aia!! Asta e toata intrebarea si dilema daca putem spune asa! coolspeak.gif
ticris68
QUOTE(Jacques @ Jun 9 2007, 16:21) [snapback]2945123[/snapback]

Cluj - Costinesti 650 km
Black Daniel
Te duci cu Loganul, il vinzi si daca nu esti foarte cheltuitor stai tot sezonul la mare.
Si in septembrie te intorci cu trenul.
amandigi
Vezi ca primesti si reducere daca iei bilet dus-intors. Cred a reducerea e 30%, dar nu-s sigur. Si eu recomand un tren rapid sau IC daca exista (vezi la www.infofer.ro, inclusiv preturile).
claudiu_ne2000
QUOTE(neludok @ Jun 14 2007, 00:21) [snapback]2964745[/snapback]
ok, trenul e cea mai fara probleme solutie de fapt! nu cea mai buna!
daca mergi cu masina pe tot drumul asta sigur mai faci si ceva variatii, poate vrei sa vezi si alte statiuni daca nu toate, chiar si intr-o zi, doar n-o sa mergi atatia km prin toata tara la destinatie fixa si sa nu fii curios cum e si in Mamaia, Saturn, Eforie etc, cine stie la anul ce vei mai alege?!..
cu masina te foiesti usor de la o cazare la alta, cu bagaje cu tot! Gandeste-te ce ar fi pe caldura aia sa cauti alta cazare daca prima iesita in drum nu e intotdeauna cea mai potrivita? Daca esti cu bilet si totul asigurat la cheie fie buna fie nu, atunci asta e, nu mai conteaza si deci ramai cu trenul! Pe de alta parte unde cazezi iti lasi si masina in curte etc si deci e cat de cat asigurata mai tot timpul!
Ar mai fi marimea bagajelor si dependenta de un anume orar sau eventual schimbari de tren, asteptat ore prin statii s.a.m.d..
Sa mai adaugam si oboseala de a sta drepti intr-un vagon cu mult trafic de calatori prin imprejur ore in sir cat dureaza ruta versus comoditatea permisa de miscarea cu masina proprie, popasuri si orar dupa chef, relaxarea privatiunii etc...
Cam astea toate ar trebui sa le pui in balanta si poate si consumul , functie si de stilul si orele de condus!
Eu am logan DIESEL si la care in 2 persoane ma scot deja mai ieftin decat acceleratul! Diferenta fata de benzina e mare dar nu astronomica asa ca in realitate nu ai cum fi cu mult mai scump, in 2, decat acceleratul sau mai ales rapidul pentru ambele persoane, separat! Recalculeaza atent si vei vedea ca aproape tot cu masina iesi mai bine! Parerea mea!
EXCEPTIA sunteti insa voi, cu reducerile alea studentesti, pentru tren, masina platiti 100% asta e! In consecinta mai practic ganditi asa: ati vrea de banii aia diferenta, sa va duca cineva cu masina fructificand toate avantajele mentionate mai sus, sa nu de banii aia!! Asta e toata intrebarea si dilema daca putem spune asa! coolspeak.gif

si daca loganul ar avea rezervorul de 70 de litri ar si mai bine....sau cu un sistem de GPS cu 3 sateliti ajungi la sigur....era sa uit de Autorute2007...

glumesc....ca ti-am citit toate topicurile.....si m-ai facut curios sa vad daca in majoritatea lor scri de unul din lucrurile amintite biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.