ON 726

betamax3

Fratilor ! Stie cineva ce e si ce caracteristici are ON 726 ??? N-am gasit pe net nici un dataSHIT despre el. E tranzistor, e tiristor ? Capsula e TO3. Se foloseste la injectoarele de combustibil de la centrale termice.
istratei
incearca sa vezi cum este legat in circuit . comanda un releu sau altceva , de unde este comandat...

betamax3
QUOTE(istratei @ Jun 6 2007, 22:15) [snapback]2933800[/snapback]
incearca sa vezi cum este legat in circuit . comanda un releu sau altceva , de unde este comandat...

Comanda primarul unui traf ridicator de tens., vreo 5-6 spre in primar si nenumarate in sec.. astfel incat sa faca arc electric intre doi electrozi la 2 cm. Iar el primeste semnal dintr-un integrat. Cel mai probabil e transistor, da' ce drac de caracteristci are ??
tehnics
Pai si care e baiu pana la urma...e defect..?
Ai incercat sa il masori cu un multimetru ?
paulvanorton
nu-ti mai bate capul cu el
daca centrala functioneaza(sau chiar daca este defecta)
nu umbla in ea
reparatia trebuie facuta doar de persoane autorizate
care vor monta pisa originala in caz de defect
interventia in aceste aparate poate produce accidente
sau mai rau.......
betamax3
QUOTE(tehnics @ Jun 7 2007, 08:34) [snapback]2934956[/snapback]
Pai si care e baiu pana la urma...e defect..?
Ai incercat sa il masori cu un multimetru ?

Normal ca e defect. D-aia n-am putut sa-mi dau seama ce e.
betamax3
QUOTE(paulvanorton @ Jun 7 2007, 09:57) [snapback]2935201[/snapback]
nu-ti mai bate capul cu el
daca centrala functioneaza(sau chiar daca este defecta)
nu umbla in ea
reparatia trebuie facuta doar de persoane autorizate
care vor monta pisa originala in caz de defect
interventia in aceste aparate poate produce accidente
sau mai rau.......

Am depasit de mult faza cand demontam un aparat ca sa vad DE CE functioneaza. Si daca dupa 15 ani de reparatii TV nu sunt sunt autorizat... . Asta vreau si eu : PIESA ORIGINALA ! N-am gasit-o la nici un magazin, real sau virtual...

miron1947
QUOTE(betamax3 @ Jun 7 2007, 01:46) [snapback]2934666[/snapback]
Comanda primarul unui traf ridicator de tens., vreo 5-6 spre in primar si nenumarate in sec.. astfel incat sa faca arc electric intre doi electrozi la 2 cm. Iar el primeste semnal dintr-un integrat. Cel mai probabil e transistor, da' ce drac de caracteristci are ??

Incercati un final de lini din TV.
mister_rf
Pentru a face o echivalare este necesara ridicarea unei scheme (partea de comanda a acestui dispozitiv) si masurarea tensiunii de alimentare.
Poate sa fie bipolar sau MOSFET...
betamax3

QUOTE(miron1947 @ Jun 7 2007, 10:23) [snapback]2935323[/snapback]
Incercati un final de lini din TV.

Am incercat cu BU 208 si s-a ars instantaneu. Si am zis gata cu experimentele dupa ureche. M-am gandit ca poate fi MOS, dar vreau sa stiu exact .
betamax3
QUOTE(mister_rf @ Jun 7 2007, 10:27) [snapback]2935347[/snapback]
Pentru a face o echivalare este necesara ridicarea unei scheme (partea de comanda a acestui dispozitiv) si masurarea tensiunii de alimentare.
Poate sa fie bipolar sau MOSFET...

Schema e jenant de simpla : integratul ii da pe baza ( sau poarta ?) semnal dreptunghiular iar tranzistoul are in colector primarul trafului ridicator. Pentru faptul ca primarul are numai cateva spire ( fi = 1,5...2 mm ), m-am gandit ca poate fi MOSFET, trebuie sa suporte curenti mari.
mister_rf
Conectarea este directa IC- tranzistor?
Daca tensiunea de alimentare este mica atunci este sigur MOSFET.
Problema ramane daca mai are integrata si o dioda antiparalel...
betamax3
QUOTE(mister_rf @ Jun 7 2007, 10:52) [snapback]2935457[/snapback]
Conectarea este directa IC- tranzistor?
Daca tensiunea de alimentare este mica atunci este sigur MOSFET.
Problema ramane daca mai are integrata si o dioda antiparalel...

Nu-mi aduc aminte cum era conectarea... . Alimentarea era de la 220 V redresat mono + o rez de 10W ( nu mai stiu valoarea ). La masurarea cu multimetrul, e scurtcircuit in toate directiile. Ma gandeam ca e mai simplu sa aflu caracteristicile afurisitului astuia decat sa ma apuc sa-i fac omului un alt generator de FIT...
bit 61
Banuiesc ca este vorba de "Sensitive Gate SCR".
Asemanator ca functionare cu X0403DF dar in capsula TO3.
betamax3
QUOTE(bit 61 @ Jun 7 2007, 18:13) [snapback]2937560[/snapback]
Banuiesc ca este vorba de "Sensitive Gate SCR".
Asemanator ca functionare cu X0403DF dar in capsula TO3.

La alte injectoare am vazut tot ON xxx, dar in capsula gen BU508. Clar ca sunt dispozitive specializate, de aia probabil nu apar in cataloage, dar ce anume sunt ? This is the question .
bit 61
Sant tiristoare care necesita curenti foarte mici pentru deschidere, 1mA de exemplu.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.