EK90
5th June 2007, 21:08
Salut! Am la tara o antena satelit de la BOOM si totul a mers perfect pana am incercat sa ramific cablul. Mai exact am incercat sa ma prind de cablul principal cu inca unul pentru a putea viziona posturi TV si in curte (pe timpul verii) doar mutand recevireul si TV-ul. Din momentul in care am taiat invelisul cablului principal sa ma leg cu cel de-al doielea (contactele sunt perfecte facute cu cositor),in casa recevierul nu mai prinde niciun post clar (toate sacadeaza) si afara nu merge deloc (afiseaza mesajul: decodorul receptioneaza semnal slab). Cand am vazut ca nu mai merge deloc am desfacut bucata de cablu atasata de mini si am izolat cum am putut mai bine zona in care am desfacut imbracamintea (cu banda izolatoare, staniol), dar nu s-a schimbat nimic. Banuiesc ca asta se intampla din cauza frecventei la care lucreaza antena (2150 MHz).
Daca are cineva idee cum sa repar greseala pentru ca nu as vrea deocamdata sa schimb cablul pentru ca sunt cam 50 m si zic ca e aiurea sa scimb atata cablu pentru 1 cm.
Cum as putea sa duc mai multe cabluri cu semnal in mai multe camere din casa pentru a vedea TV doar mergand cu recevierul la fiecare TV ?
Cu splitter de frecventa mare (pt satelit) am incercat si se pierde ceva semnal. Unele postur sacadeaza (TVR1 si Antena 1) in rest toate merg OK.
Va multumesc anticipat!
EK90
7th June 2007, 20:02
Multumesc pentru raspunsuri! O sa incerc si variantele voastre.