mrazvan
5th June 2007, 07:05
Ce as putea folosi pentru a pune in miscare o barca , de 60 cm lungime, facuta in mare parte din traforaj??? Eu m-am gandit sa folosesc 2 colere de procesor la 5000, sau 7000 rotatii puse in spatele barcii, si 2 colere mai mici pe lateral . Am nevoie si de idee pentru a o controla la distanta prin telecomanda . M-am gandit sa folosesc niste telecomenzi de masini mici teleghidate .Astept niste sugestii dar componentele sa fie cat mai ieftine .
Cristisp
5th June 2007, 09:13
Cred ca ti-ar trebui ceva de genul asta:

Coler-ele cred ca sunt prea grele.
aeon
5th June 2007, 10:03
cea mai buna metoda de propulsie barca este cu elicea in apa si carma in dreptul ei
asta poti face cu un motoras de casetofon, un ax si o elice (chiar cu 2 pale dintr-o bucata de tabla); dar e mai greu de montat, de etansat gaura pe unde iese axul (de fapt se pune o teava lunga, iar axul trece prin ea)
gabicen
5th June 2007, 22:22
QUOTE(mrazvan @ Jun 5 2007, 08:05) [snapback]2926067[/snapback]
Ce as putea folosi pentru a pune in miscare o barca , de 60 cm lungime, facuta in mare parte din traforaj??? Eu m-am gandit sa folosesc 2 colere de procesor la 5000, sau 7000 rotatii puse in spatele barcii, si 2 colere mai mici pe lateral . Am nevoie si de idee pentru a o controla la distanta prin telecomanda . M-am gandit sa folosesc niste telecomenzi de masini mici teleghidate .Astept niste sugestii dar componentele sa fie cat mai ieftine .
Salut,
Cea mai optima solutie de propulsare ar fi o elice in apa actionata de un motor din cala...trebuie sa folosesti un etambou.
Elicele din apa nu au turatii de 5000 rpm.
Pentru stanga-dreapata folosesti un servomotor dedicat, legat la carma.
Pentru telecomanda...trebuie sa folosesti si servomotoarele...si sa nu se imbrice semnalele de la motor cu cele de la carma.
Gabriel
gabicen
5th June 2007, 22:23
QUOTE(aeon @ Jun 5 2007, 11:03) [snapback]2926531[/snapback]
cea mai buna metoda de propulsie barca este cu elicea in apa si carma in dreptul ei
asta poti face cu un motoras de casetofon, un ax si o elice (chiar cu 2 pale dintr-o bucata de tabla); dar e mai greu de montat, de etansat gaura pe unde iese axul (de fapt se pune o teava lunga, iar axul trece prin ea)
Am uitat...acumulatorii, bateriile de pe navomodel...capacitate mare...
tehnics
6th June 2007, 05:59
Eu zic sa folosesti propulsie azimutala ( cu elice care se roteste si in jurul axei X , creand forta de impingere , cat si in jurul axei Z cu 360 de grade creand momentul hidrodinamic de manevrabilitate ) astfel renunti la carma, plus ai si marsul inapoi prin schimbarea pozitiei axului elicei.
Cat despre turatie.....5000 de rotatii e f mult...acum depinde de diametrul elicei
In general diametrul elicei se ia 0,7 din pescaj iar la navele reale...turatia la elice este in jur de 100 -160 rot /min ( astea sunt date la navele reale ) acum tu alegi ce vrei sa folosesti
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.