Led / baterie

pickone

Buna ziua...

ma intereseaza sa fac un mic dispozitiv atasabil pe tastatura cu 2 led-uri in care pe timp de noapte sa le pot aprinde....

sistemul de prindere si intrerupatorul le fac eu cum le fac insa... ma intereseaza sa pun si eu 2 led-uri albe pe 1 sau 2 baterii d-alea AAA dar sa nu le consume foarte rapid aricum le incarc, sunt acumulatori... cum sa fac? ce parere avetzi? ce piese imi trebuiesc si ce schema pentru a face asa ceva?
miron1947
Incercati s-a recuperati lanternele cu leduri din brichete.Poza este asa de idee,este facuta cu o camera web.

pickone
ok inteleg schema.... insa... tzine mult aprins un led d-ala cu acele baterii?! biggrin.gif eu ma gandeam sa pun pe niste baterii AAA si mi-ar trebui o schema sa nu ard led-ul si sa tzina mai mult timp aprins led-ul cu baterii d-alea!
miron1947
Puteti incerca solutia asta.Cumparati un cablu USB(unde aveti 5V),cuplati montajul din schema(potentiometrul la valoare maxima) si reglati din el stralucirea, puteti si cu o rezistenta fixa de cca.60ohm,eventual tatonati valoarea,pana va satisface.
P.S.
Nu pozitinati potentiometrul la valoarea minima,eventual inseriati cu el o rezistenta de 40 ohm.
miron1947
QUOTE(pickone @ Jun 4 2007, 11:58) [snapback]2922467[/snapback]
ok inteleg schema.... insa... tzine mult aprins un led d-ala cu acele baterii?! biggrin.gif eu ma gandeam sa pun pe niste baterii AAA si mi-ar trebui o schema sa nu ard led-ul si sa tzina mai mult timp aprins led-ul cu baterii d-alea!

In functie de stralucirea care o doriti,puteti alimenta LED-ul intre cca.5mA si 20mA(uzual).
Depinde si de LED(fisa producatorului)care este curentul maxim,tensiunea de deschidere.
Dvs.aveti AAA, acumulatori sau baterii?
pickone
interesanta chestia aia la USB, insa imi trebuie ca dispozitivul facut de mine sa il pun pe o tastatura wireless, sa nu imi atarne fire! wink.gif si pun la un led o baterie, defapt un acumulator AAA si credeam ca exista vreun rezistor ceva sa pun la baterie in asa fel incat led-ul sa nu consume "bateria" rapid! ci pur si simplu sa ma tzina calumea si sa nu se arda ledul, asta era beleaua! tongue.gif
aeon
la un singur acumulator nu merg cele mai multe led-uri; ai nevoie de ceva peste 2v ca sa se aprinda, deci 2 acumulatori inseriati; mai trebuie si o rezistenta de limitare de 20-40ohmi si cam atat

alta varianta: inseriezi 3 acumulatori AA si pui 2 led-uri inseriate, fara alte rezistente (poate doar una de de 5-10ohmi daca e led de tensiune mica); asa tine si mai mult, probabil ca merge 1-2 zile non-stop

miron1947
Incercati varianta Dl.aeon.
pickone
gata, 10x!! ma bag la constructii !!!
pickone

da chiar... ca tot vorbim de rezistente si chestii d-astea.... daca am un transformator de 12 V si un consumator de 9 V ... cum il pot baga, sau ce mai adaug la consumator ca sa nu se arda consumatorul ca sa "suga" doar 9 V din 12 V biggrin.gif si daca exista ceva de pus, de exemplu o rezistenta, de unde imi dau seama catzi Ohmi sa aiba pentru a facea asta?
miron1947
Cu un stabilizator de tensiune.Cu o rezistenta puteti doar daca sursa( cea de 12V) este stabilizata si curentul consumatorului nu variaza.Pentru a putea calcula valorea rezistentei trebuie s-a cunoasteti consumul de curent,determinand astfel caderea de tensiune pe rezistenta.
pickone
aoleooooo e clar, nu ma bag, sunt deja in ceatza! biggrin.gif daca era o formula ceva parca era mai simplu , ajutandu-ma de un aparat de masura ceva! sad.gif eh ma rezum la cunostintzele de calculator!
miron1947
Pai cu aparatul de masura,aflati consumul de curent la 9V,apratul de masura conectat in serie cu cosumatorul.Dar poate ar fi mai bine s-a spuneti ce vreti s-a realizati.
R(in ohm) x I(in amperi)= caderea de tensiune pe rezistenta,pentru aflarea puterii rezistentei,
R(in ohm) xI (in amperi) la patrat(nu pot scrie puteri aici)=..Wati
pickone
pur si simplu vreau de exemplu 3 led-uri de cate 1V fiecare pusi pe un alimentator de 9V am dat un exemplu... iar asta imi deschide mai multe cai de a ma convinge, ce si cum! wink.gif

da-mi te rog id-ul tau de messenger, putem discuta mai liber acolo, dupa cum se vede te pricepi destul incat sa inteleg ce vreau! tongue.gif

bafta mare
miron1947
Am acelasi ID ca si aici.
mihaytza_1972
SALUT.Sint nou pe acest forum , si am o intrebare.Ce sint alea leduri smd?Am inteles ca sint ceva....leduri mai....?
mister_rf
LED-urile smd sunt LED-uri miniatura ce se lipesc direct pe suprafata cablajului...
SMD= SURFACE MOUNT DEVICE
adica = componente pentru montarea directa pe suprafata circuitului imprimat
detalii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Surface-mount_technology

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.