pickone
4th June 2007, 10:43
Buna ziua...
ma intereseaza sa fac un mic dispozitiv atasabil pe tastatura cu 2 led-uri in care pe timp de noapte sa le pot aprinde....
sistemul de prindere si intrerupatorul le fac eu cum le fac insa... ma intereseaza sa pun si eu 2 led-uri albe pe 1 sau 2 baterii d-alea AAA dar sa nu le consume foarte rapid aricum le incarc, sunt acumulatori... cum sa fac? ce parere avetzi? ce piese imi trebuiesc si ce schema pentru a face asa ceva?
miron1947
4th June 2007, 10:52
Incercati s-a recuperati lanternele cu leduri din brichete.Poza este asa de idee,este facuta cu o camera web.
pickone
4th June 2007, 10:58
ok inteleg schema.... insa... tzine mult aprins un led d-ala cu acele baterii?!
eu ma gandeam sa pun pe niste baterii AAA si mi-ar trebui o schema sa nu ard led-ul si sa tzina mai mult timp aprins led-ul cu baterii d-alea!
miron1947
4th June 2007, 11:38
Puteti incerca solutia asta.Cumparati un cablu USB(unde aveti 5V),cuplati montajul din schema(potentiometrul la valoare maxima) si reglati din el stralucirea, puteti si cu o rezistenta fixa de cca.60ohm,eventual tatonati valoarea,pana va satisface.
P.S.
Nu pozitinati potentiometrul la valoarea minima,eventual inseriati cu el o rezistenta de 40 ohm.
miron1947
4th June 2007, 12:06
QUOTE(pickone @ Jun 4 2007, 11:58) [snapback]2922467[/snapback]
ok inteleg schema.... insa... tzine mult aprins un led d-ala cu acele baterii?!

eu ma gandeam sa pun pe niste baterii AAA si mi-ar trebui o schema sa nu ard led-ul si sa tzina mai mult timp aprins led-ul cu baterii d-alea!
In functie de stralucirea care o doriti,puteti alimenta LED-ul intre cca.5mA si 20mA(uzual).
Depinde si de LED(fisa producatorului)care este curentul maxim,tensiunea de deschidere.
Dvs.aveti AAA, acumulatori sau baterii?
pickone
4th June 2007, 13:27
interesanta chestia aia la USB, insa imi trebuie ca dispozitivul facut de mine sa il pun pe o tastatura wireless, sa nu imi atarne fire!
si pun la un led o baterie, defapt un acumulator AAA si credeam ca exista vreun rezistor ceva sa pun la baterie in asa fel incat led-ul sa nu consume "bateria" rapid! ci pur si simplu sa ma tzina calumea si sa nu se arda ledul, asta era beleaua!
aeon
4th June 2007, 13:53
la un singur acumulator nu merg cele mai multe led-uri; ai nevoie de ceva peste 2v ca sa se aprinda, deci 2 acumulatori inseriati; mai trebuie si o rezistenta de limitare de 20-40ohmi si cam atat
alta varianta: inseriezi 3 acumulatori AA si pui 2 led-uri inseriate, fara alte rezistente (poate doar una de de 5-10ohmi daca e led de tensiune mica); asa tine si mai mult, probabil ca merge 1-2 zile non-stop
miron1947
4th June 2007, 14:11
Incercati varianta Dl.aeon.
pickone
4th June 2007, 14:30
gata, 10x!! ma bag la constructii !!!
pickone
4th June 2007, 16:09
da chiar... ca tot vorbim de rezistente si chestii d-astea.... daca am un transformator de 12 V si un consumator de 9 V ... cum il pot baga, sau ce mai adaug la consumator ca sa nu se arda consumatorul ca sa "suga" doar 9 V din 12 V
si daca exista ceva de pus, de exemplu o rezistenta, de unde imi dau seama catzi Ohmi sa aiba pentru a facea asta?
miron1947
4th June 2007, 16:17
Cu un stabilizator de tensiune.Cu o rezistenta puteti doar daca sursa( cea de 12V) este stabilizata si curentul consumatorului nu variaza.Pentru a putea calcula valorea rezistentei trebuie s-a cunoasteti consumul de curent,determinand astfel caderea de tensiune pe rezistenta.
pickone
4th June 2007, 16:36
aoleooooo e clar, nu ma bag, sunt deja in ceatza!
daca era o formula ceva parca era mai simplu , ajutandu-ma de un aparat de masura ceva!
eh ma rezum la cunostintzele de calculator!
miron1947
4th June 2007, 16:42
Pai cu aparatul de masura,aflati consumul de curent la 9V,apratul de masura conectat in serie cu cosumatorul.Dar poate ar fi mai bine s-a spuneti ce vreti s-a realizati.
R(in ohm) x I(in amperi)= caderea de tensiune pe rezistenta,pentru aflarea puterii rezistentei,
R(in ohm) xI (in amperi) la patrat(nu pot scrie puteri aici)=..Wati
pickone
4th June 2007, 17:34
pur si simplu vreau de exemplu 3 led-uri de cate 1V fiecare pusi pe un alimentator de 9V am dat un exemplu... iar asta imi deschide mai multe cai de a ma convinge, ce si cum! 
da-mi te rog id-ul tau de messenger, putem discuta mai liber acolo, dupa cum se vede te pricepi destul incat sa inteleg ce vreau! 
bafta mare
miron1947
4th June 2007, 18:00
Am acelasi ID ca si aici.
mihaytza_1972
5th June 2007, 00:47
SALUT.Sint nou pe acest forum , si am o intrebare.Ce sint alea leduri smd?Am inteles ca sint ceva....leduri mai....?
mister_rf
5th June 2007, 00:54
LED-urile smd sunt LED-uri miniatura ce se lipesc direct pe suprafata cablajului...
SMD= SURFACE MOUNT DEVICE
adica = componente pentru montarea directa pe suprafata circuitului imprimat
detalii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Surface-mount_technology

In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.