Salut. Am si eu nevoie de un calculator nou, pentru programare, net, jocuri, filme etc. M-am tot documentat in ultima vreme, am citit la review-uri de mi s-a luat, insa as vrea sa stiu si sfatul vostru, pt ca sunt indecis in privinta multor lucruri. Configuratia ar fi cam urmatoarea:
1. Placa de baza: Gigabyte P35-DS4 (526 RON - era cu 30 RON mai ieftina acum cateva zile)- ca sa fie compatibila cu noile procesoare ce vor aparea. Ce parere aveti despre ea?
2. Procesor: Pentium D 925 3.0GHz (240 RON) - deoarece nu prea am bani, si oricum o sa vreau sa fac upgrade peste cateva luni cand se vor ieftini iar procesoarele Intel. Cred ca pana atunci imi ajunge si asta, poate overclockat putin...
3. Memorie: aici sunt nehotarat intre 2 x 1GB Kingmax 800MHz CL5 (114 RON), 2 x 1GB UMAX 800MHz CL5 (105 RON), si 2GB Geil Ultra 800MHz CL4 (327 RON). Ultima e cam scumpa, si am citit despre Core 2 Duo ca viteza memoriei nu afecteaza foarte mult viteza sistemului (http://www.xbitlabs.com/articles/memory/di...y/ddr2-800.html). Ce parere aveti?
3. Placa video: Gigabyte X1950 PRO 256MB, cooler Zalman.
4. HDD: Seagate 320GB SATA II 16MB 7200.10, 5 ani garantie (!) - pare mai mult ca ok, insa unii se pare ca nu prea il agreeaza, si prefera in schimb WD sau Samsung. Pareri?
5. Sursa: Fortron Bluestorm II 500W - ma gandeam ca poate in viitor mai fac vreun upgrade la vreo placa video mai buna, sau poate iau doua placi ATI si le pun in Crossfire; sau poate iau doua HDD-uri, unitati DVD-RW, etc... credeti ca ar fi de-ajuns Fortron BS II la 400W? Daca da, atunci pt ce mai sunt acelea la 500W sau chiar mai mult?
6. Carcasa: nici asta nu-i alegere usoara - initial ma gandeam la Enermax Chakra, Antec NSK6000, Raidmax Smilodon, dar toate sunt cam scumpe. Poate o sa iau ceva mai ieftin, dar nu gasesc nimic care sa-mi placa...
7. DVD-RW: neaparat SATA (!JMicron), si neaparat LightScribe. Din pacate, pana acum in magazine n-am vazut decat ASUS care sa indeplineasca conditiile astea. Dar am tot avut unitati optice ASUS pana acum, si niciodata n-am fost prea multumit de ele...
Daca ati putea sa ma ajutati, v-as fi recunoscator. Orice sfat e bine-venit.