QUOTE(Kalko @ May 31 2007, 18:01) [snapback]2909358[/snapback]
Ceva upgrade de genu am facut si eu, trebuia sa-mi vina azi P35-DS4-u dar se pare ca abia maine va sosi,
din pacate eu mi-am cumparat procu inainte si nu am observat ca o aparut E2160-u
Pe maine pot sa-ti spun cum se comporta placa de baza, oricum e superba
Ram mi-am luat si eu 1Gb Kingmax de 800, si din cate vad si HDD la fel am.......al naibi coincidenta
Iau si procul ca al tau si vom avea acelasi calculator
Astept cu nerabdare sa-mi spui ce parere ai de placa de baza. E cea mai importanta.
Eu vreau sa-mi iau 2GB de RAM pentru ca am citit ca RAM-ul se scumpeste in a doua jumatate a anului!
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ May 31 2007, 18:29) [snapback]2909443[/snapback]
isandule:
punctul 7: am si Optiarc si Asus. Ambele sint S-ATA. Optiarc-ul e Sony-NEC, Asus-ul Asus. Optiarc-ul are LabelFlash, Asus-ul LigthScribe. Asta pentru ca nu stiu daca toate discurile sint compatibile la imprimare cu LightScribe/LabelFlash. De recomandat recomand Asus-ul cu caldura. Optiarc-ul mi-a belit un disc, nu citeste calumea, e cam jaf. Si pretul a fost mic. 97 RON. Pe Asus am dat 123 RON. Ce-i drept a fost retail, Optiarc-ul a fost bulk. Asus-ul citeste tot, scrie super. Ce-i drept ca am un CD-ROM Asus mai vechi care citea cu erori si nu le corecta. Plus ca s-a stricat si motorul. Cred ca Sony e de vina pentru calitatea slaba la Optiarc, NEC-ul facea chestii faine. Am avut doua scule de la ei si am fost multumit. Unul a crapat complet, dar dupa vreo 3 ani.
punctul 4: la fel. am un Baracuda din ala de la Seagate. exact modelul care vrei sa il ei (ma rog, sint vreo doua modele cu aceleasi specificatii, unul e cu perpendicular writing sau nu stiu ce naiba, dar nu cred ca sint diferente mari intre ele). ce sa spun, mie imi merge bine, nu am avut probleme, dar eu am fost norocos la chestia asta, am avut noroc cu hard-urile. si am avut destule. eu am dat 127 RON pe el parca.
punctul 5: eu am un Fortron BlueStorm II de 400W. am dat 178 RON parca. ce sa spun, aveam o sursa KME inainte. nu vad nici o diferenta intre ele. mergea si inainte, merge si acum. a fost un moft, ca sa zic asa. se pare ca (virgula) consumul sistemului meu e sub puterea pe care o dadea si KME-ul. fain la Fortron-urile astea e ca au eficienta >85% si au PFC activ. dar la KME-ul initial, era o sursa ieftina, dar tot la fel de bine mergea. ce nu am inteles la Fortron de ce scrie Fortron pe liste, pentru ca nici pe ea, nici pe cutie nu scrie Fortron, scrie ceva acronim din 3 litere. e fain ca e silentioasa. sursa asta care o am tine cu succes un AMD x64 dual core 3600+, placa de baza MSI cu chipset Nvidia 570 SLI, placa video GeForce PX 7600, 3HDD-uri, 4 DVD-RW-uri, 6 cooler-e si un Audigy 2 ZS.
cooler Zalman eu nu mai iau cat oi trai. mai am un sistem in care am un Zalman din Cu integral, cu 2000 cm2 suprafata radianta, ventilator de 92mm si tine procesorul la 70 grade. asa ca nu recomand.
la restul nu stiu. eu sint cu AMD si Nvidia. nu ma pricep la ATI si Intel. Dar memoriile s-au ieftinit mult. Ia-ti ceva de firma.
Merci pt info. Nu stiam ca-s doua modele de Seagate cu aceleasi specificatii (poate vrei sa spui ca unul e pe SATA si celalalt pe ATA?)...
Si inainte si eu vream sa iau o carcasa + sursa KME la 100-130 ron si sa scap ieftin, dar dupa ce am cautat putin si am mai intrebat am aflat ca sursele astea ieftine sunt foarte proaste, atat prin faptul ca nu scot nici pe departe cat spun ele ca scot si ca au eficienta foarte mica, cat mai alses prin faptul ca au o fiabilitate foarte scazuta si atunci cand se ard e foarte probabil sa arda si alte componente, poate chiar tot sistemul. Da, intr-adevar, daca merge, poti sa zici "ce-mi trebuie mai mult?" Raspunsul insa e: fiabilitate (si chiar si silentiozitate: eu am sursa KME de 450W pe sistemul curent si e cea mai galagioasa componenta). Asta vrea sa zica burebista.
Iar DVD-RW o sa iau un Asus pe sata ca-i bun si ala pana la urma. Ca o mica paranteza: hai ca mai inteleg cu HDD-urile, dar ce faci cu 4 DVD-RW-uri?