Curea distributie pt Passat

stdio
Salut!

Am fost azi la un service Auto si mi-au spus cei de acolo ca e uzata cureaua de distributie si trebuie sa o schimb neaparat. Mi-au spus ca au si ei de vanzare. Pretul este 1050 RON (10 mil 500 lei) inclusiv manopera. Tipu de acolo zicea ca e curea originala VW. Fiind prima mea masina, habar nu am preturile. Va intreb pe voi, este scump? Sunt si curele "neoriginale"? Merita luat o asemenea curea?

Masina e un VW Passat din 2001.

Thanks smile.gif
Dragon Warrior
Stai linistit ca VW nu produce curele de distributie. De fapt ai fi uimit sa vezi cat la suta din masina e produsa de subcontractori. Sunt firmulite specializate care fac tablouri de sigurante, contacte, suruburi, garnituri, curele, vase de expansiune, radiatoare, etc.

Deci cumpara o curea de la un magazin de piese auto care se respecta. Si da, e scumpa distractia cu distributia.
MAK
QUOTE(stdio @ May 23 2007, 23:39) [snapback]2878190[/snapback]
Salut!
Pretul este 1050 RON (10 mil 500 lei) inclusiv manopera. Tipu de acolo zicea ca e curea originala VW.
Va intreb pe voi, este scump? Sunt si curele "neoriginale"? Merita luat o asemenea curea?

Masina e un VW Passat din 2001.

Thanks smile.gif

Se spune curea originala, la curelele pe care le foloseste fabrica.
Da sint si alte tipuri de curele.
Pretul nu este mare daca se schimba si alte accesorii, pompa de apa, rola de ghidare, rola intinzatoare, curea accesorii ( aia cu AC-ul, alternatorul )
sanddy1964
QUOTE(MAK @ May 25 2007, 09:02) [snapback]2883332[/snapback]
.
se schimba OBLIGATORIU si pompa de apa, rola de ghidare, rola intinzatoare, curea accesorii ( aia cu AC-ul, alternatorul )

Pai altfel sa nu te apuci sa schimbi, decat toate odata, mai ales ca masina e cam "folosita"-2001...
ia sa-i intrebi pe smekeri cat cer pt lucrare dar si ce-ti schimba la masina si spune dupa aia ...
Daca e doar cureaua, este TZEAPA!!!!O curea e vreun milion si ceva, parca, plus pompa de apa si filtrele inca vreo 3 milioane,...si BINE AR FI SA PROFITI DE OCAZIE si sa schimbi si filtrul de aer cel putin, chiar daca e schimbat acum 5-6 mi de km...poate-ti schimba si uleiul gratis, de aceesasi bani...(cu uleiul tau , desigur)
Manopera e cam 3 milioane parca, la asa ceva....poate sa te lamureasca MigVW_Fan , el stie exact si ce piese se schimba.
la un service Auto si mi-au spus cei de acolo ca e uzata cureaua de distributie si trebuie sa o schimb neaparat. Mi-au spus ca au si ei de vanzare

Au vazut ei ai dreaq ca e uzata cureaua, auzi ce perspicacitate, cum si-or fi dat seama?
Mig VWFan
Dupa schimbarea distributiei nu uitati sa cereti o garantie SCRISA , se pot intampla diverse "accidente" ulterior si incepe circul cu service-ul .
MAK
QUOTE(Mig VWFan @ May 25 2007, 09:49) [snapback]2883476[/snapback]
Dupa schimbarea distributiei nu uitati sa cereti o garantie SCRISA , se pot intampla diverse "accidente" ulterior si incepe circul cu service-ul .

Cine stie, cunoaste. cool.gif
amandigi
QUOTE(MAK @ May 25 2007, 09:02) [snapback]2883332[/snapback]
Se spune curea originala, la curelele pe care le foloseste fabrica.

Dar nu trebuie sa iei de la reprezentanta la pret dublu... Despre Contitech se spune ca e bun.

Da sint si alte tipuri de curele.
Pretul nu este mare daca se schimba si alte accesorii, pompa de apa, rola de ghidare, rola intinzatoare, curea accesorii ( aia cu AC-ul, alternatorul )

Subscriu, trebuie sa schimbi totul prin ce trece cureaua. La mine nu au schimbat rolele, rezultat: intizatoarea s-a rupt, dar din fericire nu a cazut sau rupt cureaua, am rezolvat cu un nou set. Totusi, dupa cunostintele mele nu trebuie schimbat pompa de apa la toate tipurile de motor, de exemplu la A4 1.8-ul meu cureaua de distributie nu trece prin pompa de apa.
Daca tin minte, la reprezentanta setul complet a fost ~10 millioane (fara manopere) acum doi ani. Separat ar fi fost cca. 1.5 millioane cureaua, si 3-4 millioane rolele. Deci pretul c-am la jumatate...
sanddy1964
QUOTE(amandigi @ May 25 2007, 12:11) [snapback]2884098[/snapback]
Dar nu trebuie sa iei de la reprezentanta la pret dublu... Subscriu, trebuie sa schimbi totul prin ce trece cureaua.
de exemplu la A4 1.8-ul meu cureaua de distributie nu trece prin pompa de apa.

Da, e benzinara...ziceam de diesel aici...e vina mecanicului care ti-a zis ca sa nu schimbi rolele dar si a ta...trebuia sa intrebi si pe altii...
GARANTIE SCRISA???? Daca cumperi de la ei piesele si iti face factura, e subinteleasa garantia...La Porsche tre' sa iei de la ei piesele, altfel iti da garantie la manopera, nu la piesele in sine.
amandigi
QUOTE(sanddy1964 @ May 25 2007, 12:24) [snapback]2884168[/snapback]
Da, e benzinara...ziceam de diesel aici...e vina mecanicului care ti-a zis ca sa nu schimbi rolele dar si a ta...trebuia sa intrebi si pe altii...

Asa e, dar eram incepator, era acum 5 ani (nici nu stiam de softpedia sau alte forumuri), masina proaspat luata, service la un cunoscut, nu credeam ca o sa faca lucrare de mantuiala. sad.gif Bine, ca am scapat numai cu atatea. De fapt cred ca era o problema de fabricatie, fiindca cand s-a intamplat acest lucru am incercat sa iau un intinzator nou (acela s-a rupt), si pur si simplu nu mai exista pe piata, nici la Tess! Incepand cu un anumit an, la Audi a fost schimbat intinzatorul, rolele si tipul curelei, deci insemna ca trebuia sa cumpar un kit nou care mergea pe masina mea, dar era totusi diferit. (Piesele din acest kit se gaseau si la alte locuri la pret mai bun, dar nu vroiam sa risc si sa aflu numai ulterior ca sunt incompatibile.)

Mersi pt. informatie, nu stiam ca faptul ca trece sau nu cureau pe pompa de apa depinde ca e benzinara sau diesel.
danX
La dieselurile de 1.9 de la VW trebuie schimbate absolut toate cele precizate mai sus.
Cunosc personal un caz unde s-a rupt intinzatorul, cureaua a sarit si pistoanele au dat in supape. Rezultatul? Un motor aproape distrus (schimbate supape, 2 pistoane, 2 biele, axa cu came, plus tot ce trebuie schimbat initial)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.