Va salut. Am si nevoie de ajutor...Am 2 leduri unul rosu si unul verde.Vreau cand se aprinde cel rosu sau cel verde sa se sesizeze cumva asta la calculator...Ma intereseaza o mica schema la partea asta de circuit de pana la RS232... Multumesc mult
mister_rf
24th May 2007, 01:40
Explica cu mai multe detalii. Exista o legatura galvanica intre circuitul LED-urilor si portul RS232? Vrei sa faci diferente intre culoarea LED-ului ''aprins'' sau nu? Cine ''aprinde'' LED-urile? De ce RS232 si nu portul paralel?
Dadits
27th May 2007, 20:20
QUOTE(mister_rf @ May 24 2007, 02:40) [snapback]2878709[/snapback]
Explica cu mai multe detalii. Exista o legatura galvanica intre circuitul LED-urilor si portul RS232? Vrei sa faci diferente intre culoarea LED-ului ''aprins'' sau nu? Cine ''aprinde'' LED-urile? De ce RS232 si nu portul paralel?
Vreau sa faca diferente intre culoarea ledului aprins...Ledurile sunt de la un alcool-tester...cand e galben indica 0.02% si cand e rosu indica 0.05%...vreau sa-l leg cumva la calculator prin RS232...Am o aplicatie in C# care vreau sa preia informatiile de la acest alcooltester..Sper sa poti sa ma ajuti..Merci
ghimpe--
28th May 2007, 09:23
Ai voie sa te legi direct de circuitul alcooltesterului? Nu prea are rost (si nici precizie) sa transformi culoarea LED-ului in informatie cand te poti lega direct pe pinii de iesire ai testerului si poti interpreta mai simplu voltajul detectat.
Dadits
28th May 2007, 23:00
QUOTE(ghimpe-- @ May 28 2007, 10:23) [snapback]2894162[/snapback]
Ai voie sa te legi direct de circuitul alcooltesterului? Nu prea are rost (si nici precizie) sa transformi culoarea LED-ului in informatie cand te poti lega direct pe pinii de iesire ai testerului si poti interpreta mai simplu voltajul detectat.
nu zici rau..o sa incerc..dar treaba e ca alcool testerul e foarte simplu..are 3 leduri atat fara nici un afisaj..de ce ai avea nevoie sa-ti dai seama daca ar merge ce zici tu....
ghimpe--
29th May 2007, 11:40
Ideal ar fi sa ai schema electronica a testerului dar in lipsa macar niste poze la o rezolutie buna ar ajuta putin...
QUOTE(ghimpe-- @ May 29 2007, 12:40) [snapback]2899283[/snapback]
Ideal ar fi sa ai schema electronica a testerului dar in lipsa macar niste poze la o rezolutie buna ar ajuta putin...
ok..schema electrica nu o am dar o poza am putut sa fac...sper sa ajute ..merci
mister_rf
3rd June 2007, 02:57
Ca idee se pot face legaturile direct la iesirile de comanda pentru LED-uri, se vor folosi rezistente similare si de exemplu optocuploare. Iesirile de la optocuploare se aplica la calculator. In functie de cum se face conectarea mai trebuiesc adaugate in schema rezistente catre +5V la iesirea optocuploarelor. Click pentru a vizualiza atașamentul
Dadits
3rd June 2007, 20:43
QUOTE(mister_rf @ Jun 3 2007, 03:57) [snapback]2918368[/snapback]
Ca idee se pot face legaturile direct la iesirile de comanda pentru LED-uri, se vor folosi rezistente similare si de exemplu optocuploare. Iesirile de la optocuploare se aplica la calculator. In functie de cum se face conectarea mai trebuiesc adaugate in schema rezistente catre +5V la iesirea optocuploarelor. Click pentru a vizualiza atașamentul
merci pt ajutor..dar din cate vad schema asta facuta de tine s-ar conecta pe paralel...calculatorul meu nu mai are asa ceva..are doar RS232...ma poti ajuta cu o schema si in cazul asta..merci
PsYcloNe
4th June 2007, 02:21
Problema ar deveni banala daca ai include un microprocesor
gabicen
4th June 2007, 02:33
QUOTE(Dadits @ May 23 2007, 21:25) [snapback]2877681[/snapback]
Va salut. Am si nevoie de ajutor...Am 2 leduri unul rosu si unul verde.Vreau cand se aprinde cel rosu sau cel verde sa se sesizeze cumva asta la calculator...Ma intereseaza o mica schema la partea asta de circuit de pana la RS232... Multumesc mult
Vezi ca rs232 are masa flotanta cu +/- 15V si are nevoie de un traductor macar TTL sau MOS ca sa se intzeleaga cu PC-ul. Apoi daca vrei sa fie citita informatia trebuie sa deschizi periodic portul de input...cu "enable interupt" de la procesor.
Gabriel
Dadits
6th June 2007, 09:41
QUOTE(PsYcloNe @ Jun 4 2007, 03:21) [snapback]2921627[/snapback]
Problema ar deveni banala daca ai include un microprocesor
Ok vad ca se complica treaba cu RS232...Pana la urma o sa gasesc un calculator cu port paralel...Ce mai trebuie conectat pe portul paralel inafara de firele de date de la leduri?
Dadits
12th June 2007, 14:45
QUOTE(mister_rf @ Jun 3 2007, 03:57) [snapback]2918368[/snapback]
salut..am vazut ca ai desenat catre portul paralel LPT...problema e ca nu poti folosi semnalele astea pt bitii de date ai portului pt ca sunt pe OUT...Oare pot folosi alti pini cum ar fi: Pin No (DB25) Signal name Direction Register - bit Inverted 10 nAck In Status-6 No 11 Busy In Status-7 Yes 12 Paper-Out In Status-5 No 13 Select In Status-4 No care sunt de intrare in port??? Pls help ...Merci