Din ce am cautat pe net avem relativ putine telefoane compatibile cu HSDPA si dintre acestea doar cele mai noi functioneaza la 3.6 Mbps. Apoi intervine problema ca la noi nici jumatate dintre acestea nu sunt comercializate.
Accesibil ca pret, cu o baterie bunisoara(Stand-by: 400 h) si disponibil in Romania mi se pare modelul Motorola V3xx pe care l-am gasit cu 700 RON.
Dintre modem-uri: Huawei E220 cunoscut la noi de la Vodafone drept "Vodafone Smart Modem 3G Broadband USB" (cel din reclama cu "tuneaza-ti computerul") pare solutia cea mai accesibila.
Vodafone RO il vinde cu 135$+TVA la abonamentul de 10$ ... dar probabil este blocat pe Vodafone.
Din ce am gasit eu cel mai ieftin la Wind Italia care vinde acest produs neblocat la un pret de 189E
Odata cu lansarea serviciilor HSDPA & HSUPA de catre Orange, luna viitoare probabil ca vor introduce in oferta si ei terminale compatibile.
Intrebarea mea pentru cunoscatori este daca orice terminal HSDPA cu 3,6 Mbps este automat compatibil si cu HSUPA?
si daca cineva care a fost prin alte tari si a avut ocazia sa testeze astfel de terminale ne poate da cateva sfaturi.