HSDPA & HSUPA
Pages: 1, 2, 3

munteanu_dan0
Din ce am cautat pe net avem relativ putine telefoane compatibile cu HSDPA si dintre acestea doar cele mai noi functioneaza la 3.6 Mbps. Apoi intervine problema ca la noi nici jumatate dintre acestea nu sunt comercializate.

Accesibil ca pret, cu o baterie bunisoara(Stand-by: 400 h) si disponibil in Romania mi se pare modelul Motorola V3xx pe care l-am gasit cu 700 RON.

Dintre modem-uri: Huawei E220 cunoscut la noi de la Vodafone drept "Vodafone Smart Modem 3G Broadband USB" (cel din reclama cu "tuneaza-ti computerul") pare solutia cea mai accesibila.
Vodafone RO il vinde cu 135$+TVA la abonamentul de 10$ ... dar probabil este blocat pe Vodafone.
Din ce am gasit eu cel mai ieftin la Wind Italia care vinde acest produs neblocat la un pret de 189E

Odata cu lansarea serviciilor HSDPA & HSUPA de catre Orange, luna viitoare probabil ca vor introduce in oferta si ei terminale compatibile.

Intrebarea mea pentru cunoscatori este daca orice terminal HSDPA cu 3,6 Mbps este automat compatibil si cu HSUPA?
si daca cineva care a fost prin alte tari si a avut ocazia sa testeze astfel de terminale ne poate da cateva sfaturi.
Cosconor
QUOTE(munteanu_dan0 @ May 20 2007, 19:41) [snapback]2862982[/snapback]
si daca cineva care a fost prin alte tari si a avut ocazia sa testeze astfel de terminale ne poate da cateva sfaturi.

Am un Nokia N95 pe Orange F... merge între 100 si 120 Kb/sec la download.
munteanu_dan0
QUOTE(Cosconor @ May 20 2007, 20:45) [snapback]2862996[/snapback]
Am un Nokia N95 pe Orange F... merge între 100 si 120 Kb/sec la download.

Kb sau KB ?
Cosconor
Pai stiu eu... la noi aici se spune Ko (Kilo-Octeti) ! biggrin.gif

Kilo-Bytes în Românai cred... adica Kb... 101 Kb/s este viteaza de download afisata în Internet Explorer atunci când descarc un fisier (test = descarcarea programului iTunes de pe site-ul Apple...)
razvandragomire
QUOTE(munteanu_dan0 @ May 20 2007, 20:41) [snapback]2862982[/snapback]
Din ce am cautat pe net avem relativ putine telefoane compatibile cu HSDPA si dintre acestea doar cele mai noi functioneaza la 3.6 Mbps. Apoi intervine problema ca la noi nici jumatate dintre acestea nu sunt comercializate.

Accesibil ca pret, cu o baterie bunisoara(Stand-by: 400 h) si disponibil in Romania mi se pare modelul Motorola V3xx pe care l-am gasit cu 700 RON.

Dintre modem-uri: Huawei E220 cunoscut la noi de la Vodafone drept "Vodafone Smart Modem 3G Broadband USB" (cel din reclama cu "tuneaza-ti computerul") pare solutia cea mai accesibila.
Vodafone RO il vinde cu 135$+TVA la abonamentul de 10$ ... dar probabil este blocat pe Vodafone.
Din ce am gasit eu cel mai ieftin la Wind Italia care vinde acest produs neblocat la un pret de 189E

Odata cu lansarea serviciilor HSDPA & HSUPA de catre Orange, luna viitoare probabil ca vor introduce in oferta si ei terminale compatibile.

Intrebarea mea pentru cunoscatori este daca orice terminal HSDPA cu 3,6 Mbps este automat compatibil si cu HSUPA?

Pe scurt:

1. Si modemul de la Orange (cel vechi, Globesurfer Icon) suporta HSDPA, pina la 1.8Mbps. Nu stiu daca ii trebuie un upgrade de firmware sau nu, teoretic ar trebui sa stie si fara upgrade de firmware.
2. Orange va lansa doar HSDPA luna viitoare, nu si HSUPA. Se va lansa cu un nou modem USB de la Option, cu viteza maxima de 7.2Mbps (pentru extinderea pe care o programeaza pentru sfirsitul anului - HSUPA + HSDPA la 7.2Mbps)
3. HSDPA si HSUPA sint tehnologii diferite, un modem HSDPA nu este automat si HSUPA. La momentul asta pe HSUPA nu exista decit 2 device-uri lansate comercial (un modem USB de la Option si E270, succesorul lui E220 de la Huawei). Pe teava mai sint 2 terminale Windows Mobile de la HTC (HTC Nike - http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=736 si HTC Kaiser - http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=733 ), amindoua cu HSUPA.

Razvan
munteanu_dan0
QUOTE(razvandragomire @ May 21 2007, 01:15) [snapback]2864528[/snapback]
Pe scurt:

1. Si ..

Razvan

..multumesc mult de informatii

HSUPA din cate am inteles mareste viteza upload-ului . Din cate stiu modemurile HSDPA au upload de 384kbps ceea ce nu e tocmai putin, si care pentru navigare pe internet e suficienta.

QUOTE(razvandragomire @ May 21 2007, 01:15) [snapback]2864528[/snapback]
La momentul asta pe HSUPA nu exista decit 2 device-uri lansate comercial (un modem USB de la Option si E270, succesorul lui E220 de la Huawei). Pe teava mai sint 2 terminale Windows Mobile de la HTC (HTC Nike - http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=736 si HTC Kaiser - http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=733 ), amindoua cu HSUPA.
Razvan

.. deci device-uri pe HSUPA sunt si mai putine si probabil si mai scumpe.

As dori sa stiu daca a probat cineva intr-un "Vodafone Smart Modem 3G Broadband USB" un SIM de Orange si ne poate spune daca este blocat sau nu.
Cosconor
QUOTE(munteanu_dan0 @ May 21 2007, 07:19) [snapback]2864795[/snapback]
HSUPA din cate am inteles mareste viteza upload-ului . Din cate stiu modemurile HSDPA au upload de 384kbps ceea ce nu e tocmai putin, si care pentru navigare pe internet e suficienta

Exact. HSUPA (High Speed Upload Packet Access) nu mi se pare ceva absolut esential, numai daca vrei sa faci mult Rapidshare, sa trimiti multe mail-uri cu fisere atasate de talie mare, sau mai stiu eu ce...
morogan
70k pe acelasi site ca si Cosconor, pe Voda in Braila cu N95
Cosconor
Nu e rau ! smile.gif
Am mai testat si eu înca o data acum o ora, si download-ul a început la 130 KB/s, apoi s-a stabilizat pe la 90 KB/s.
munteanu_dan0
QUOTE(morogan @ May 21 2007, 19:20) [snapback]2867758[/snapback]
70k pe acelasi site ca si Cosconor, pe Voda in Braila

Se pare ca au fost sterse cateva post-uri asa ca te rog spune-ne ce anume ai folosit(ce telefon sau modem) si despre ce site vorbesti.
Cosconor
QUOTE(Cosconor @ May 20 2007, 23:26) [snapback]2864312[/snapback]
101 Kb/s este viteaza de download afisata în Internet Explorer atunci când descarc un fisier (test = descarcarea programului iTunes de pe site-ul Apple...)
razziel
QUOTE(razvandragomire @ May 21 2007, 02:15) [snapback]2864528[/snapback]
Pe scurt:

1. Si modemul de la Orange (cel vechi, Globesurfer Icon) suporta HSDPA, pina la 1.8Mbps. Nu stiu daca ii trebuie un upgrade de firmware sau nu, teoretic ar trebui sa stie si fara upgrade de firmware.

eu stiam ca necesita upgrade de firmware...
daca gresesc sa ma corecteze cineva smile.gif

si o lista cu terminale compatibile HSDPA 3,6:
Nokia N95
Nokia E90 (nu s-a lansat inca)
Nokia 6110 Navigator
ZTE Telstra 252
Motorola RAZR maxx V6
Motorola RAZR V3xx
Motorola KRZR K3
Motorola MOTORIZR™ Z8
NEC N902iX

cam de astea stiu eu...
daca mai gasiti si altele pls completati peacefingers.gif

Teophileos
QUOTE(razziel @ May 26 2007, 15:48) [snapback]2888657[/snapback]
eu stiam ca necesita upgrade de firmware...
daca gresesc sa ma corecteze cineva smile.gif

si o lista cu terminale compatibile HSDPA 3,6:
Nokia N95
Nokia E90 (nu s-a lansat inca)
Nokia 6110 Navigator
ZTE Telstra 252
Motorola RAZR maxx V6
Motorola RAZR V3xx
Motorola KRZR K3
Motorola MOTORIZR™ Z8
NEC N902iX
BenQ-Siemens EF 91
HTC Tyc Tyn
HTC x 7500
Mai sunt cateva modele "Toshiba" , "Samsung" etc.

cam de astea stiu eu...

razziel
are cineva idee cand laseaza orange HSDPA si in ce orase?
am auzit eu corect ca ar cam vrea sa lanseze 3.6 direct?
Teophileos
QUOTE(razziel @ May 26 2007, 16:13) [snapback]2888724[/snapback]
are cineva idee cand laseaza orange HSDPA si in ce orase?
am auzit eu corect ca ar cam vrea sa lanseze 3.6 direct?

In a doua parte a lunii iunie ! In 10 orase , probabil cele ce deja au destul de multi abonati business 3 G ! coolspeak.gif
Rotter Ackland
QUOTE(razziel @ May 26 2007, 15:48) [snapback]2888657[/snapback]
daca mai gasiti si altele pls completati

Sony Ericsson Z750i, probabil unicul SE cu HSDPA (yet)... deocamdata insa, aparent, disponibil numai pentru piata americana
razvandragomire
@Teophileos: Vezi ca omul se referea la HSDPA la 3.6Mbps, iar HTC Tytn e doar la 1.8Mbps... ca din ala am si eu smile.gif.

Razvan
munteanu_dan0
QUOTE(razziel @ May 26 2007, 14:48) [snapback]2888657[/snapback]
cam de astea stiu eu...

Lista cea mai completa o gasesti pe gsmarena
munteanu_dan0
Si iata oferta Orange de terminale compatibile 3G+/HSDPA cu minim 3.6 Mbps:

1)MODEMURI
PCMCIA:
ZTE MF330 PCMCIA
EXPRESSCARD:
Novatel XU870
USB:
Option ICON II (7.2 Mbps)

Din pacate preturile sunt prezentate aici doar pentru abonament.

Intrebarile mele referitor la modemuri sunt:
1) Cat costa in pachete Business Everywhere PrePay ?
2) Sunt blocate pe Orange ? (... din cate vad au desenate pe ele logo-ul Orange down.gif )

2) TELEFOANE din pacate amandoua cu doar 1.8 Mbps:
Samsung i600 cu pret la liber de 314E+TVA
Orange SPV M700 cu pret la liber de 426E+TVA ... si care sigur e blocat in retea.
Cosconor
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jun 25 2007, 11:25) [snapback]3012581[/snapback]
2) TELEFOANE din pacate amandoua cu doar 1.8 Mbps:
Samsung i600 cu pret la liber de 314E+TVA
Orange SPV M700 cu pret la liber de 426E+TVA ... si care sigur e blocat in retea.

Si N95-ul nu este în oferta ? huh.gif
munteanu_dan0
QUOTE(Cosconor @ Jun 25 2007, 13:28) [snapback]3012936[/snapback]
Si N95-ul nu este în oferta ? huh.gif

Nu la Orange Shop
.. dar disponibile la Eurogsm- Dealer-ul lor nr1
N95 la 2.229 RON
si HTC P3600 (originalul din care a fost facut Orange SPV M700) la 1.834 RON
sind
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jun 25 2007, 13:39) [snapback]3012994[/snapback]
Nu la Orange Shop
.. dar disponibile la Eurogsm- Dealer-ul lor nr1
N95 la 2.229 RON
si HTC P3600 (originalul din care a fost facut Orange SPV M700) la 1.834 RON

N95 este in oferta shopurilor - merge in 3.6MBIT
este 2120 RON sau 1760 pt clientii platinum
M700 merge pana in 1.8MBit - 1500 RON
Costy-is
Am sunat dimneata la 408 si tipa care mi-a raspuns mi-a spus ca m 3100 nu suporta HSDPA ci numai m700! Eu nu mai inteleg nimic. Eu eram sigur ca suporta, pe gsmarena asa scrie despre htc tytn, doar e acelasi telefon nu? Sau trebuie sa il deblochez si decodez si sa ii instalez alt rom, eventual wm 2006, ca sa recunoasca HSDPA. Am intrat pe net si cu apn wap si cu apn internet si nu depasesc la viteza 20 KB/s. Ce sa fac?
Eldebra
QUOTE(Costy-is @ Jun 26 2007, 11:31) [snapback]3017523[/snapback]
Am sunat dimneata la 408 si tipa care mi-a raspuns mi-a spus ca m 3100 nu suporta HSDPA ci numai m700! Eu nu mai inteleg nimic. Eu eram sigur ca suporta, pe gsmarena asa scrie despre htc tytn, doar e acelasi telefon nu? Sau trebuie sa il deblochez si decodez si sa ii instalez alt rom, eventual wm 2006, ca sa recunoasca HSDPA. Am intrat pe net si cu apn wap si cu apn internet si nu depasesc la viteza 20 KB/s. Ce sa fac?

probabil ca s-a gandit la m3000 ... care nu are

3100 are garantat ...

caldura mare ... ce sa-i faci ... mai uita lumea smile.gif
Petru
Intrbare...?

PRACTIC este posibil in acest moment sa ai transfer la upload intre un terminal 3G+ si reteaua orange undeva pe la 3 Mb/s? Concret: sunt in mijlocul Bucurestiului cu notebook-ul si vreau sa transfer repede un fisier de cativa zeci de mega catre un sediu legat la net tot prin orange in regim de VPN. Cu downloadul am inteles ca merge. Cum rezolv cu uploadul mobil?
Multumesc pt. orice informatie. Valabila intrebarea si in cazul celorlalti operatori...daca este posibila asemenea solutie.
sind
QUOTE(Petru @ Jun 28 2007, 02:02) [snapback]3026681[/snapback]
Intrbare...?
PRACTIC este posibil in acest moment sa ai transfer la upload intre un terminal 3G+ si reteaua orange undeva pe la 3 Mb/s? Concret: sunt in mijlocul Bucurestiului cu notebook-ul si vreau sa transfer repede un fisier de cativa zeci de mega catre un sediu legat la net tot prin orange in regim de VPN. Cu downloadul am inteles ca merge. Cum rezolv cu uploadul mobil?
Multumesc pt. orice informatie. Valabila intrebarea si in cazul celorlalti operatori...daca este posibila asemenea solutie.

momentan Orange ofera pt upload 384kbps - pana in decembrie cik o sa se ofere 1.8 Mbit upload, insa iti mai trebuie si terminal compatibil care sa faca asta
munteanu_dan0
QUOTE(Petru @ Jun 28 2007, 01:02) [snapback]3026681[/snapback]
Intrbare...?

e vorba despre HSUPA (High Speed Upload Packet Access)
"Orange România a realizat cu succes primele teste privind functionarea HSUPA, tehnologie care asigurã viteze crescute de uplink a datelor, de pânã la 1,92 Mbps." .. "Orange România a anuntat deja cã va lansa pânã la sfârsitul anului tehnologia HSUPA."
Problema o reprezinta terminalele si daca citeai mai sus razvandragomire a spus "La momentul asta pe HSUPA nu exista decit 2 device-uri lansate comercial (un modem USB de la Option si E270, succesorul lui E220 de la Huawei)".

Revenind si la HSDPA e ciudat ca desi testele pentru HSUPA asa cum se poate vedea pe pagina Orange de mai sus au fost facute cu Huawei . .oferta actuala a continuat linia Option aducand un upgrade de firmware pentru modemul deja existent Option Icon I pentru 1,8Mbps si un Option Icon II pentru HSDPA de pana la 7,2 Mbps care nu suporta HSUPA din cate am gasit aici.
Cei de la Option au si ei un model compatibil HSUPA: acesta si care rivalizeaza cu E270-ul celor de la Huawei

Si o intrebare: Stie cineva cat costa la liber sau in pachete Business Everywhere PrePay un Option Icon II?
sind
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jun 28 2007, 14:03) [snapback]3028401[/snapback]
Si o intrebare: Stie cineva cat costa la liber sau in pachete Business Everywhere PrePay un Option Icon II?

va avea si Orange modemul acela ca la vodafone
banuiesc ca vor aparea si pachete BE prepay cu 3G+ - mom nu sunt in oferta
am luat un plian cu serv de date si nu aparea inca nimic
munteanu_dan0
QUOTE(sind @ Jun 29 2007, 08:09) [snapback]3032401[/snapback]
va avea si Orange modemul acela ca la vodafone

cred ca te referi la Huawei E220 .. si sper sa ai surse bune deoarece e in avantajul clientilor ca Orange sa lucreze atat cu Option cat si cu Huawei pentru o paleta mai mare de terminale din care sa poti alege.

QUOTE(sind @ Jun 29 2007, 08:09) [snapback]3032401[/snapback]
banuiesc ca vor aparea si pachete BE prepay cu 3G+ - mom nu sunt in oferta
am luat un plian cu serv de date si nu aparea inca nimic

.. exact ..pe site-ul orange la Business Everywhere PrePay scrie "cardul de date Option"(1,8Mbps)"sau Novatel"(3,6Mbps)"(pentru laptop) sau modemul USB" Care modem domnule web master ??? scratchchin.gif si binenteles nu sunt trecute preturile pentru nici unul dintre aceste pachete. dry.gif
munteanu_dan0
..si iata o lista de telefoane compatibile HSDPA la 3,6 Mbps in ordinea descrescatoare a preturilor si cu link-uri catre site-uri de unde le puteti cumpara la cel mai mic pret:

NOKIA e90
1100 € (Tva inclus)

Nokia N95
569 € (Tva inclus)

Nokia 6110 navigator
459 € (Tva inclus)

Samsung U700
325 € (Tva inclus)

LG KE970 Shine (Singurul care nu are EDGE)
269 € (Tva inclus)
site1 site2 site3

Motorola V3xx
235 € (Tva inclus)

SecondHand:

Nokia N95
465 € (Tva inclus)

LG KE970 Shine
220 € (Tva inclus)
site1 site2

munteanu_dan0
A testat cineva vreun model de telefon sau modem HSDPA pe Orange ??
Daca da, va rog sa ne scrieti si noua vitezele reale obtinute peacefingers.gif
sind
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jul 3 2007, 13:35) [snapback]3050252[/snapback]
A testat cineva vreun model de telefon sau modem HSDPA pe Orange ??
Daca da, va rog sa ne scrieti si noua vitezele reale obtinute peacefingers.gif

modemuri ZTE si OPTION II - intre 2.8 si 3.5MBit
telefon SPV M700 - 1.4-1.8MBit
Card de date Option 1.6-1.8
munteanu_dan0
QUOTE(sind @ Jul 3 2007, 18:55) [snapback]3052277[/snapback]

Multumesc mult de raspuns si te-as ruga daca poti sa detaliezi
- sunt blocate carduri-le si/sau modemurile pe Orange?
- ce abonament de date ai folosit / unde ai testat ?
- pe SPV ai avut aceeasi viteza si pe wap ?
peacefingers.gif
Eldebra
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jul 4 2007, 09:56) [snapback]3054388[/snapback]

am incercat eu cu apn-ul wap ... pe PC (doar ca test) si viteza este doar 3G desi cardul era 3G+

imediat dupa am trecut pe apn-ul internet si a mers in 3 Mbps
munteanu_dan0
QUOTE(Eldebra @ Jul 4 2007, 09:16) [snapback]3054490[/snapback]
am incercat eu cu apn-ul wap ... pe PC (doar ca test) si viteza este doar 3G desi cardul era 3G+

imediat dupa am trecut pe apn-ul internet si a mers in 3 Mbps

pe mine ma interesa accesul wap pe telefon
si cum exista limita de 500mb la wap ..nu vad de ce ar limita si viteza daca tot ai telefon compatibil
Philips
QUOTE(sind @ Jul 3 2007, 19:55) [snapback]3052277[/snapback]

Unde ai facut testele?
Ca prea le-ai avut pe toate... peacefingers.gif
Eldebra
QUOTE(Philips @ Jul 4 2007, 13:52) [snapback]3055757[/snapback]
Unde ai facut testele?
Ca prea le-ai avut pe toate... peacefingers.gif

in concept store am vazut ca sunt toate disponibile ...
kecs
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jul 4 2007, 10:44) [snapback]3054629[/snapback]
pe mine ma interesa accesul wap pe telefon
si cum exista limita de 500mb la wap ..nu vad de ce ar limita si viteza daca tot ai telefon compatibil

Pe WAP viteza este limitata la viteza EDGE. De ce? Pt. ca in GSM resursele sunt limitate. Pt. mai multe detalii suna la 408.
kecs
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jul 4 2007, 09:56) [snapback]3054388[/snapback]
Multumesc mult de raspuns si te-as ruga daca poti sa detaliezi
- sunt blocate carduri-le si/sau modemurile pe Orange?
- ce abonament de date ai folosit / unde ai testat ?
peacefingers.gif

Toate modemurile si PC cardurile (asa numitele MOC - Mobile Office Card) sunt BLOCATE in reteaua Orange Romania.
PM daca vreti si poze.
munteanu_dan0
QUOTE(kecs @ Jul 4 2007, 16:56) [snapback]3057100[/snapback]
Toate modemurile si PC cardurile (asa numitele MOC - Mobile Office Card) sunt BLOCATE in reteaua Orange Romania.
PM daca vreti si poze.

... pune te rog pozele aici si spune-mi te rog daca stii pretul vreunuia in pachet Business Everywhere PrePay

QUOTE(kecs @ Jul 4 2007, 16:54) [snapback]3057089[/snapback]
Pe WAP viteza este limitata la viteza EDGE. De ce? Pt. ca in GSM resursele sunt limitate. Pt. mai multe detalii suna la 408.

imi pare rau sa te corectez dar "acces WAP rapid în oriunde (webmaster strikes again wacko.gif ) aveti semnal Orange prin reteaua 3G/EDGE... Acoperirea EDGE nationalã îti asigurã oriunde ai semnal Orange viteze de pânã la 220 kbps, iar in zonele cu acoperire 3G vitezele de transfer cresc pânã la 384 kbps." si in plus iti garantez ca pe Nokia N73 cand ma conectez la wap imi apare iconita cu 3G in coltul ecranului. Deci wap-ul orange functioneaza si pe UMTS nu doar GSM asa ca limitarea la 3G in loc de 3G+ tine de alte motive pe care sincer nu le inteleg.
sind
imi dau si eu cu parerea legat de wapu asta
paginile de wap nu sunt foarte complexe...sau si dak sunt oricum nu au o cantitate de date prea mare
de ce sa aglomerezi o retea noua 3G+(chiar dak e upgrade la 3G) care se adreseaza utilizatorilor de APN "internet" cand wapu merge la fel de bine si pe 3G?
cred ca Orange va oferi wap la 3G+ daca va reusi sa faca altel codarea pentru video streaming - astfel incat sa mearga aproape ca la televizor - atunci ar fi nevoie de 3G+
pana atunci, wap pe 3G+ este echivalentul lui 8800 Sirocco in telefoane smile.gif
cunoscatorii stiu ce zic biggrin.gif

legat de teste...le fac in oras, in shopuri Orange...omu cand n-are ce face se plimba dupa teste de 3G+
munteanu_dan0
QUOTE(sind @ Jul 5 2007, 05:47) [snapback]3059332[/snapback]
imi dau si eu cu parerea legat de wapu asta
paginile de wap nu sunt foarte complexe...sau si dak sunt oricum nu au o cantitate de date prea mare

permite-mi sa te contrazic: pe un telefon mai performant (Ex: vezi seria N de la Nokia) prin wap poti deschide paginile web la fel de bine ca si cele wap.
Astfel deschiderea unei pagini web a carei marimi medii este de 300 KB dureza cu cei 220 kbps (27,5 KB) de la EDGE (pe care nu ii ai constant) aproximativ 15 secunde si cam 10 secunde cu 3G. (testat de mine)
In schimb la viteza de 3G+ a carei medie minima sa o alegem undeva la 2,4 Mbps (300 KB) incarcarea unei astfel de pagini s-ar face instantaneu. coolspeak.gif
Philips
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jul 5 2007, 11:03) [snapback]3060098[/snapback]
permite-mi sa te contrazic: pe un telefon mai performant (Ex: vezi seria N de la Nokia) prin wap poti deschide paginile web la fel de bine ca si cele wap.
Astfel deschiderea unei pagini web a carei marimi medii este de 300 KB dureza cu cei 220 kbps (27,5 KB) de la EDGE (pe care nu ii ai constant) aproximativ 15 secunde si cam 10 secunde cu 3G. (testat de mine)
In schimb la viteza de 3G+ a carei medie minima sa o alegem undeva la 2,4 Mbps (300 KB) incarcarea unei astfel de pagini s-ar face instantaneu. coolspeak.gif

De unde stii care o sa fie viteza medie la 3G+ ? Te contrazici singur spunind mai intii ca la EDGE e xxx,pe care nu o ai constanta (daca e incarcare mare viteza scade si tot scade,in functie de nr. de useri) .
O sa se ajunga ca la zapp cind vor fi multi pe date:viteza o sa tot scada. tongue.gif
sind
QUOTE(Philips @ Jul 5 2007, 12:24) [snapback]3060555[/snapback]
De unde stii care o sa fie viteza medie la 3G+ ? Te contrazici singur spunind mai intii ca la EDGE e xxx,pe care nu o ai constanta (daca e incarcare mare viteza scade si tot scade,in functie de nr. de useri) .
O sa se ajunga ca la zapp cind vor fi multi pe date:viteza o sa tot scada. tongue.gif

nu cred pentru ca orange are retea mult mai buna decat zapp - hai sa nu comparam mercedes cu logan biggrin.gif
in privinta accesului pe net de pe seria N, tin sa iti precizez ca tu incarci o pagina www cu APN wap, lucru care teoretic nu este posibil
Asta este unul din motivele pentru care wap este limitat - pentru a nu se accesa www cu apn wap si sa fie nedreptatiti cei care chiar folosesc wap
munteanu_dan0
QUOTE(Philips @ Jul 5 2007, 11:24) [snapback]3060555[/snapback]

Nu stiu ce viteza medie are 3G+ dar din ce spune sind se pare ca merge binisor pe device-urile compatibile 3G+ la 3.6 Mbps:
QUOTE(sind @ Jul 3 2007, 18:55) [snapback]3052277[/snapback]

..si de aceea am zis ca 2,4 Mbps ar fi o medie buna, dar sa presupunem ca scade la 1,2 Mbps (o treime din capacitate)si chiar si asa pagina s-ar incarca in 2 secunde (150KB/s).
Eldebra
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jul 5 2007, 15:19) [snapback]3061617[/snapback]
..si de aceea am zis ca 2,4 Mbps ar fi o medie buna, dar sa presupunem ca scade la 1,2 Mbps (o treime din capacitate)si chiar si asa pagina s-ar incarca in 2 secunde (150KB/s).

de ce crezi ca mie (abonat care plateste 20 Euro pentru Unlimited) mi-ar conveni ca tu care platesti 3,5 Euro sa ai aceeasi viteza si sa ocupi din aceeasi banda.

wap = pagini de cativa KB => nu ai nevoie de viteza de 3,6 Mbps

Daca vrei viteza ... te invit sa platesti si tu ca altii ...
munteanu_dan0
QUOTE(sind @ Jul 5 2007, 13:27) [snapback]3061322[/snapback]
in privinta accesului pe net de pe seria N, tin sa iti precizez ca tu incarci o pagina www cu APN wap, lucru care teoretic nu este posibil
Asta este unul din motivele pentru care wap este limitat - pentru a nu se accesa www cu apn wap si sa fie nedreptatiti cei care chiar folosesc wap

Tocmai pentru a nu fi nedreptatiti cei care acceseaza doar pagini wap (clar telefoane de generatie mai veche si care folosesc GPRS/EDGE ..in consecinta GSM) de catre cei cu telefoane de ultima generatie ale caror device-uri deschid paginile www si prin wap, facand astfel mai mult trafic, ar fi de dorit ca astia sa-l faca prin UMTS.
Dar acestia nu sunt tentati sa tina telefonul in modul dual: UMTS/GSM pentru o diferenta de doar 164 kbps (20 KB/s) dintre 3G si EDGE din cauza a 2 motive: 1) 3G are semnal slab indoor si 2) bateria telefonului se epuizeaza mult mai repede in acest mod. De aceea multi dintre acesti utilizatori raman pe GSM si folosesc tot EDGE.
Solutia ar fi sa lasi accesul wap si pe 3G+ (aproape de 10 ori mai rapid decat 3G si EDGE) eliberand astfel canalele de pe GSM de un trafic consistent (300KB/pagina) avand oricum limita de 500MB/luna la wap-unlimited.
munteanu_dan0
QUOTE(Eldebra @ Jul 5 2007, 14:46) [snapback]3061782[/snapback]
de ce crezi ca mie (abonat care plateste 20 Euro pentru Unlimited) mi-ar conveni ca tu care platesti 3,5 Euro sa ai aceeasi viteza si sa ocupi din aceeasi banda.

Nu e chiar asa, sunt niste diferente mari care justifica diferenta de bani:
1) Tu accesezi de pe calculator in timp ce eu o fac de pe telefon cu dezavantajele de rigoare
2) Tie iti merg toate paginile in timp ce mie doar 50% din ele
3) Tu poti folosi conectare pe orice port(poti folosi instant messaging) in timp ce mie imi e deschis doar cel de wap
4) Tu ai limita de 4GB, de 8 ori mai mult ca mine(500MB) si astfel daca impart 20E/8=2,5 Euro platesti tu pentru 500MB
=> sau altfel daca inmultesc cei 3,5E x 8 = 28 Euro as da eu cu 8 simuri pentru 4GB
sau prin absurd pe acelasi sim fac depasire de trafic pana la 4GB ceea ce inseamna 3,5E + 0,9E x 3500MB=3153,5 Euro eek.gif
si deci se pare ca eu platesc mai mult si primesc ceva mai prost decat tine
Eldebra
QUOTE(munteanu_dan0 @ Jul 5 2007, 15:56) [snapback]3061845[/snapback]
Nu e chiar asa, sunt niste diferente mari care justifica diferenta de bani:
1) Tu accesezi de pe calculator in timp ce eu o fac de pe telefon cu dezavantajele de rigoare
2) Tie iti merg toate paginile in timp ce mie doar 50% din ele
3) Tu poti folosi conectare pe orice port(poti folosi instant messaging) in timp ce mie imi e deschis doar cel de wap
4) Tu ai limita de 4GB, de 8 ori mai mult ca mine(500MB) si astfel daca impart 20E/8=2,5 Euro platesti tu pentru 500MB
=> sau altfel daca inmultesc cei 3,5E x 8 = 28 Euro as da eu cu 8 simuri pentru 4GB
sau prin absurd pe acelasi sim fac depasire de trafic pana la 4GB ceea ce inseamna 3,5E + 0,9E x 3500MB=3153,5 Euro eek.gif
si deci se pare ca eu platesc mai mult si primesc ceva mai prost decat tine

tot nu m-ai convins smile.gif ... si oricum nu cred ca e vina ta ca prepay nu au limita de 500 MB si unii omoara wap-ul cu browsing de internet de pe PC ... asa cum scrie pe alte site-uri....

Philips
QUOTE(sind @ Jul 5 2007, 14:27) [snapback]3061322[/snapback]
nu cred pentru ca orange are retea mult mai buna decat zapp - hai sa nu comparam mercedes cu logan biggrin.gif

Gresit...nu intelegi fenomenul.
Ca tot se lauda ca au EDGE national.De ce nu ofera internet nelimitat pe GSM (EDGE) nu pe UMTS la ...sa zicem 10 Euro ??? Stii ce se intimpla cu reteaua "mercedes"...moare tongue.gif .
Pages: 1, 2, 3
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.