epsi
17th October 2009, 20:45
Buna ziua,
Am citit toate cele 6 pagini existente la acest subiect dar nu m-am "iluminat".Asa ca rog pe cei cu experienta care au raspuns la intrebari poate ma ajutati si pe mine.Sa va spun despre ce e vorba:locuiesc intr-un apartament inchiriat care are usa din aceea veche,de pe vremuri,doua foi de placaj subtire,banuiesc eu.Problema suntem noi,adica baietelul meu,de doi ani si ceva,pe care il mai apuca "ambitiile" si urla de se aude in casa scarii pana la etajul 1.Si in afara de asta mai si bate vantul prin ea( chiar daca am pus banda din aceea din cauciuc pe margini).Ma gandeam daca gasesc o solutie sa izolez usa ,in primul rand fonic,dar daca s-ar putea si termic,ar fi si mai bine.Si daca se poate sa fie si ieftin,avand in vedere ca stam in chirie,nu are rost sa investim foarte multi bani.A,si inca ceva,o solutie care poate fi executata si de o femeie (pentru ca singurul barbat din casa fiind cel de care va povesteam mai sus,cel cu urlatul).Multe pretentii,nu?Gasism solutii,ce ziceti?
Si inca una aproximativ identica,dar la care cam intuiesc ce ar trebui sa fac:masca din baie care mascheaza tevile este din plastic,gen lambriuri de platic,da tot din alea de acu o suta de ani.Si problema e ca e un frig in casa,simt cum bate vantul prin galeria aia.Ma gandeam sa lipesc peste masca asta polistiren direct,am vazut ca exista in magazine la galetuta solutie speciala pentru lipit polistiren.Am intuit-o bine? Vreun sfat anume de care sa fie polistirenul acela?( in afara de ieftin).
Va multumesc anticipat pentru sfaturile bune pe care o sa mi le dati.!
ndana
2nd November 2009, 18:41
Buna ziua Am un apartament cu 4 cam si vreu sa izolez tavanele cu burete gofrat si gips carton pt ca se aude galagie si tropait de pasi de la vecinii de sus(10 chiriasi)
Se rezolva problema cu acest burete?
Daca ma poate ajuta cineva astept raspuns
axo
12th November 2009, 20:00
CITAT (ndana @ 2nd November 2009, 18:41)

Buna ziua Am un apartament cu 4 cam si vreu sa izolez tavanele cu burete gofrat si gips carton pt ca se aude galagie si tropait de pasi de la vecinii de sus(10 chiriasi)
Se rezolva problema cu acest burete?
Daca ma poate ajuta cineva astept raspuns
Am trecut exact prin aceeasi prb. Solutia ideala ar fi izolarea fonica a podelei de desupra...ceea ce sigur pica 
O ameliorare destul de semnificativa este montarea unui tavan fals umplut cu vata minerala speciala pt izolarea fonica (grosime 10 cm de tip Akusto...eu asta am folosit) care in cazul meu si-a facut f bine treaba...asta placata cu placi de gipscarton de 12,5 . Tot vei mai auzi hasaitul scaunelor sau tocuri...asta dak nu exista un pik de bun simt al vecinilor....dar tot o sa fie mai ok 4 U. La 64 mp am platit undeva la 1200 eur (materiale + manopera). Ar mai fi si solutia cu spuma poliuretanica reciclata in loc de vata minerala ...da e cu f mult mai scumpa... si binenteles ca depinde si tipul de zgomot....