Este D-zeu din Biblie extraterestru sa nu?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Megara

QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 17:38) [snapback]2913513[/snapback]
Ok, dar cum arata Cerul din Biblie?
Era mai altfel decat acesta din zilele noastre din moment ce se zice clar ca D-zeu a venit, se afla si va veni din Cer?
De ce nu ar fi unul si acelasi?
Care ar fi diferenta?

In Geneza zice ca Dumnezeu a creat Cerurile si Pamantul. Deci e creatorul cerurilor, ca atare nu poate salasui acolo... este in afara lor.
Te legai de Imparatia Cerurilor. In Luca se zice ca aceasta imparatie nu va veni in chip vazut si nici nu se poate zice ca e acolo sau dincolo fiindca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul nostru.
In predica de pe munte Isus spune "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor"
"sarac in duh" - eliberat de sub povara gandurilor contradictorii, etc

Sfânta Evanghelie după Matei
Capitolul 5
3. Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor.
4. Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
5. Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul.
6. Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
7. Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui.
8. Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
9. Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
10. Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.
11. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea.
truthman
QUOTE(Megara @ Jun 1 2007, 18:11) [snapback]2913630[/snapback]
In Geneza zice ca Dumnezeu a creat Cerurile si Pamantul. Deci e creatorul cerurilor, ca atare nu poate salasui acolo... este in afara lor.
Te legai de Imparatia Cerurilor. In Luca se zice ca aceasta imparatie nu va veni in chip vazut si nici nu se poate zice ca e acolo sau dincolo fiindca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul nostru.
In predica de pe munte Isus spune "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor"
"sarac in duh" - eliberat de sub povara gandurilor contradictorii, etc

Ok, atunci de unde au venit ingerii lui D-zeu atunci cand s-au impreunat cu femeile de pe Terra?
Ingerii lui D-zeu locuiesc cu D-zeu in Imparatia Cerurilor!
Este adevarat sau nu?

Megara
QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 18:13) [snapback]2913637[/snapback]
Ok, atunci de unde au venit ingerii lui D-zeu atunci cand s-au impreunat cu femeile de pe Terra?
Ingerii lui D-zeu locuiesc cu D-zeu in Imparatia Cerurilor!
Este adevarat sau nu?

pai acei ingeri pot fi fiinte extraterestre; dar si ei sunt creatia lui Dumnezeu din moment ce li se spune "fiii lui Dumnezeu"
Nu spune nicaieri ca ingerii locuiesc cu Dumnezeu.
truthman
Uite si dovada ca in Cartea lui Enoch sunt povestite intamplari adevarate:

In amandoua se gasesc povestiri identice despre intamplari identice

Text din Biblie
2.Genesa
6.1. Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului si li s-au nascut fete
2. fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea cari si le-au ales
4.Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii ;

Text din Cartea lui Enoch

Capitolul 7

1. Pe cand copii oamenilor se inmultisera in acele zile. s-a facut ca ficele lor s-au nascut gratioase si frumoase.

2. Si atunci, cand ingerii, copii Cerurilor, le-au vazut, s-au indragostit de ele; si ei si-au spus unii altora: sa ne alegem femei din rasa oamenilor si sa avem copii cu ele.
3. Atunci, Samyaza, seful lor a zis: " Eu ma tem ca voi nu veti fi in stare sa va impliniti gandul vostru".

4. " Si ca eu voi suporta singur pedeapsa pentru crima voastra".

5. Dar ei au raspuns: noi va juram.

6. Si noi ne legam cu totii cu blestem; noi nu vom schimba cu nimic planul nostru, noi vom savarsi ceea ce am hotarat.

7. Intr-adevar ei au jurat si s-au legat intre ei printr-un legamant cu blestem. Ei erau in numar de 200 si coborau din Adis, loc asezat in apropierea muntelui Hermon.

8. Acest munte era denumit Hermon (in original armon ), pentru ca acolo au jurat si s-au legat printr-un legamant cu blestem.

9. Iata numele sefilor lor: Samyaza, seful lor, Urakabarameel, Akibeel, Tamiel, Ramuel, Danel, Azkeel, Sarakmyal, Asael, Armers, Batraal, Anane, Zavebe, Samsaveel, Ertael, Turel, Yomyael, Arazeal. Acestia erau sefii celor 200 de ingeri; si restul erau toti cu ei.

10. Si ei si-au ales fiecare cate o femeie, si s-au apropiat de ele si au convietuit cu ele; si ei le-au invatat vrajitorii, farmece si insusirile radacinilor si arborilor.
11. Si aceste femei ai zamislit si au nascut uriasi.

12. Statura lor era de 300 de coti. Ei au inghitit tot ce munca oamenilor poate sa produca, si n-a fost chip sa fie saturati.
truthman
QUOTE(Megara @ Jun 1 2007, 18:19) [snapback]2913656[/snapback]
pai acei ingeri pot fi fiinte extraterestre; dar si ei sunt creatia lui Dumnezeu din moment ce li se spune "fiii lui Dumnezeu"
Nu spune nicaieri ca ingerii locuiesc cu Dumnezeu.

Dar unde locuiau acesti ingeri ai lui D-zeu?
Capitolul 9

1. Atunci Mihail si Gabriel, Rafael, Suryal si Uriel, isi coborara privirile lor din Cer spre pamant, si au vazut valurile de sange care-l inroseau; si nedreptatile care se savarseau; si si-au spus unul altuia: "Aceasta este larma strigatelor lor".

2. Pamantul caruia i s-a furat copiii si-a ridicat glasul pana la portile Cerului.

3. Catre voi, o! spirite ceresti , catre voi se ridica plangerile sufletelor spunand: Obtineti pentru noi dreptate de la Prea-Inaltul. Atunci ei au spus Domnului si Stapanului lor ; Tu esti Domnul domnilor, Zeul zeilor, Regele regilor. Tronul gloriei Tale se inalta pentru vesnicie, si pe veci Numele Tau este sfintit si slavit. Tu esti binecuvantat si slavit pentru totdeauna.

4. Tu esti Creatorul, Stapanul preamarit al tuturor lucrurilor; nimic nu este ascuns privirilor Tale; Tu stapanesti peste toate si nimic nu poate ocoli puterea Ta.

5. Tu ai vazut ce a facut Azazyel; cum i-a invatat pe oameni tot felul de nedreptati, si cum a aratat el lumii tot ce se petrece in Ceruri.

6. Samyaza, de asemenea, a invatat pe oameni vrajitorii, el pe care Tu l-ai asezat deasupra tuturor camarazilor sai . Ei s-au insotit cu ficele oamenilor; au pacatuit cu ele si s-au dezonorat.

7. El le-au dezvaluit lor crimel;e cele mai dezgustatoare.

8. Si femeile au nascut uriasi.

9. Si tot pamantul a fost acoperit de sange si faradelegi.

10. Si iata acum, ca sufletele celor moprti, ridica glasurile catre tine.

11. Si s-au ridicat plansetele lor pana la portile cerului.

12. Vaietele lor urca spre tine; oamenii nu pot sa scape de salniciile care acopera fata pamantului. Insa Tu cunosti toate lucrurile, chiar inainte ca ele sa ia fiinta.

13. Tu cunosti toate lucrurile: Tu stii tot ce se intampla si totusi nu ne spui nimic.

14. Pentru atatea crime, ce trebuie sa facem noi celui rau ?

Capitolul 10

1. Atunci Prea-Inaltul, Cel mare si sfant, si-a facut auzita vocea.

2. Si il trimise pe Arsayalalyur la fiul lui Lameh ( adica Noe ).

3. Ii spuse: Vorbeste-i in Numele Meu, dar ascunde-te de ochii lui.

4. Apoi dezvaluieste-i marele prapad care va face sa piara toti oamenii:

De ce D-zeu a ucis aprope toti oamenii si nu numai din aceea perioada pentru greselile pe care le-a facut El permitand sa se intample ceea ce s-a intamplat cu fiii Lui si femeile de pe Terra?

Daca tot parapadul a fost facut pentru ai ucide pe uriasi adica pe hibrizii umano-extraterestrii?

Cu ce au gresit oamenii de au trebuit sa plateasca cu viata?
Megara
QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 18:27) [snapback]2913677[/snapback]
Uite si dovada ca in Cartea lui Enoch sunt povestite intamplari adevarate:

Ca sunt de aceeasi parere intr-o problema asta nu inseamna nimic. Dupa cum spuneam, Cartea lui Enoh este apocrif deci nu este recunoscut de nici un cult crestin. Thread-ul asta se numeste "Este D-zeu din Biblie extraterestru sa nu?" Deci e vorba de Dumnezeu din Biblie iar Cartea lui Enoh iese din discutie.

Morcov pui si in ciorba taraneasca si in cea de fasole... asta inseama ca cele doua ciorbe sunt identice?
truthman
QUOTE(Megara @ Jun 1 2007, 18:37) [snapback]2913700[/snapback]
Ca sunt de aceeasi parere intr-o problema asta nu inseamna nimic. Dupa cum spuneam, Cartea lui Enoh este apocrif deci nu este recunoscut de nici un cult crestin. Thread-ul asta se numeste "Este D-zeu din Biblie extraterestru sa nu?" Deci e vorba de Dumnezeu din Biblie iar Cartea lui Enoh iese din discutie.

Morcov pui si in ciorba taraneasca si in cea de fasole... asta inseama ca cele doua ciorbe sunt identice?

Cred ca topic-ul trebuia sa se numeasca:
Este sau nu D-zeul din Biblie si cel din Cartea lui Enoch extraterestru laugh.gif pentru ca ESTE UNUL SI ACELASI!

QUOTE(Megara @ Jun 1 2007, 18:37) [snapback]2913700[/snapback]
deci nu este recunoscut de nici un cult crestin

Asta nu dovedeste absolut nimic
Daca eu nu vreau sa recunosc ca un avion bun, functional poate zbura din n motive asta nu inseamna ca acel avion nu poate zbura

Megara
QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 18:52) [snapback]2913739[/snapback]
Cred ca topic-ul trebuia sa se numeasca:
Este sau nu D-zeul din Biblie si cel din Cartea lui Enoch extraterestru laugh.gif pentru ca ESTE UNUL SI ACELASI!

asta e parerea ta... din nefericire pentru tine putin iti impartasesc parerea biggrin.gif
iar topicul nu in dirijezi dupa cum ai tu pofta.

QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 18:52) [snapback]2913739[/snapback]
Asta nu dovedeste absolut nimic

clarifica faptul ca doctrina cultelor crestine nu se bazeaza pe Cartea lui Enoh. Si asta inseamna ceva.
truthman
QUOTE(Megara @ Jun 1 2007, 18:54) [snapback]2913747[/snapback]
asta e parerea ta... din nefericire pentru tine putin iti impartasesc parerea biggrin.gif
iar topicul nu in dirijezi dupa cum ai tu pofta.

In amandoua sunt relatate intamplari asemanatoare!
Cu ce ar fi diferit D-zeu din Biblie de cel din Cartea lui Enoch?

QUOTE(Megara @ Jun 1 2007, 18:54) [snapback]2913747[/snapback]
deci nu este recunoscut de nici un cult crestin

Daca eu nu vreau sa recunosc ca un avion bun, functional nu poate zbura din motive personale, asta nu inseamna ca acel avion nu poate zbura
Megara

QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 18:58) [snapback]2913766[/snapback]
In amandoua sunt relatate intamplari asemanatoare!
Cu ce ar fi diferit D-zeu din Biblie de cel din Cartea lui Enoch?
Daca eu nu vreau sa recunosc ca un avion bun, functional poate zbura din n motive asta nu inseamna ca acel avion nu poate zbura

Nu am spus ca nu este acelasi si nici ca este acelasi. Am spus ca apocrifele nu sunt recunoscute de nici un cult crestin ceea ce inseaman ca exista anumite suspiciuni asupra lor.

Acum lasam la o parte Cartea lui Enoh si revenim ontopic.
truthman
Acum urmeaza lovitura de gratie!!! laugh.gif

Daca d-zeu nu se afla in Cer adica in Imparatia Cerurilor si se afla pretutindeni asa cum susti tu, de ce trebuie D-zeu sa vina pe Terra sa ne rapeasca in Cer?

4.Tesaloniceni 4:17
Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul
landscape10
1. Cartea lui Enoch este o apocrifa. Un fel de Petre Ispirescu. Ce motiv ai sa crezi cele relatate acolo?
2. Dumnezeu nu trebuie sa vina pe Terra sa ne rapeasca in cer. Ti s-a mai spus ca imparatia lui dumnezeu este una spirituala, o stare mentala si nicidecum nu trebuie interpretata literal. Imparatia cerurilor este echivalentul crestin al Iluminarii, Nirvanei, satori, Samadhi, etc.
3. Cat priveste Tesalonicenii, cred ca se refera la a doua inviere, iar exprimarea este una nefericita, simbol al transformarii ireversibile al fiintei umane. Oamenii de atunci nu puteau sa se exprime altfel pentru ca le lipseau cunostintele necesare.
truthman
QUOTE(landscape10 @ Jun 1 2007, 19:43) [snapback]2913965[/snapback]
Cartea lui Enoch este o apocrifa. Un fel de Petre Ispirescu. Ce motiv ai sa crezi cele relatate acolo?

Dar ce motive sunt sa nu credem ce este scris acolo din moment ce textele de acolo se regasesc si in Biblie?
Singura diferenta e ca acolo sunt mai detaliate aceste relatari.
Este corect nu credem aceste relatari doar pentru faptul ca nu se cunoaste autorul?
Ii cunoastem noi oare pe toti cei care au scris Biblia?
Eu unul ma cam indoiesc
Dumnezeu nu trebuie sa vina pe Terra sa ne rapeasca in cer. Ti s-a mai spus ca imparatia lui dumnezeu este una spirituala, o stare mentala si nicidecum nu trebuie interpretata literal

Tu contrazici textele din Biblie?

Ia uite ce zice Biblia:

4.Tesaloniceni 4:17
Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul

Sti tu sigur despre ce este vorba?
Esti tu sigur 100% ca Imparatia lui D-zeu este una spirituala?
Eu in locul tau nu as fi ! laugh.gif
Megara
3. Cat priveste Tesalonicenii, cred ca se refera la a doua inviere, iar exprimarea este una nefericita, simbol al transformarii ireversibile al fiintei umane. Oamenii de atunci nu puteau sa se exprime altfel pentru ca le lipseau cunostintele necesare.

chiar la a doua inviere se si referea
landscape10
QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 19:52) [snapback]2914017[/snapback]
Dar ce motive sunt sa nu credem ce este scris acolo din moment ce textele de acolo se regasesc si in Biblie?
Singura diferenta e ca acolo sunt mai detaliate aceste relatari.
Este corect nu credem aceste relatari doar pentru faptul ca nu se cunoaste autorul?
Ii cunoastem noi oare pe toti cei care au scris Biblia?
Eu unul ma cam indoiesc

Pai nu cunostem cu adevarat nici autorii celor 4 evanghelii, stim decat ca ele au fost scrise in sec 1-2 dupa hristos, cam in aceeasi perioada cu cartea lui Enoch (sec 2-1 i.chr). E logic sa fie asa, pentru ca toate au fost descoperite la Qumram, in pesterile de la Marea Moarta. Ea este considerata apocrifa pentru ca nu se trateaza deloc viata si invataturile lui Isus (nici nu are cum). Ea cuprinde Cartea Observatorilor , Similitudinile (Parabolele) lui Enoch , Cartea Astronomica , Cartea Visurilor si Epistola lui Enoch. Cat despre veridicitatea celor descrise acolo, crezi sau nu. La asta se rezuma totul.
tudorel666
1 Ti s-a mai spus ca imparatia lui dumnezeu este una spirituala, o stare mentala si nicidecum nu trebuie interpretata literal. Imparatia cerurilor este echivalentul crestin al Iluminarii, Nirvanei, satori, Samadhi, etc.

Nu ai dreptate, Land. Daca ar fi o imparatie spirituala, ce nevoie mai avea Hristos sa fie inviat cu trupul de carne?! De ce nu i-a fost inviat numai spiritul, iar trupul sa ni-l fi lasat noua, neputrezit si infaptuitor de minuni?
landscape10
QUOTE(tudorel666 @ Jun 1 2007, 20:07) [snapback]2914090[/snapback]
Nu ai dreptate, Land. Daca ar fi o imparatie spirituala, ce nevoie mai avea Hristos sa fie inviat cu trupul de carne?! De ce nu i-a fost inviat numai spiritul, iar trupul sa ni-l fi lasat noua, neputrezit si infaptuitor de minuni?

Conform Bibliei prima oara intervine imparatia spirituala care se manifesta inca din viata aceasta, apoi dupa a doua inviere cei alesi sunt luati in imparatia lui dumnezeu cea "fizica", ce-o fi aia nu mai stiu.
Julie1122
QUOTE(tudorel666 @ Jun 1 2007, 20:07) [snapback]2914090[/snapback]

Vezi 1 Corinteni 15:42. Oamenii la inviere primesc alt trup, unul duhovnicesc.
tudorel666
QUOTE(landscape10 @ Jun 1 2007, 20:09) [snapback]2914101[/snapback]
Conform Bibliei prima oara intervine imparatia spirituala care se manifesta inca din viata aceasta, apoi dupa a doua inviere cei alesi sunt luati in imparatia lui dumnezeu cea "fizica", ce-o fi aia nu mai stiu.

Cred ca Hristos a spus ceva de genul "dar daca eu scot demoni cu ajutorul lui dumnezeu, inseamna ca imparatia lui Dumnezeu a venit la voi", deci se referea nu la o stare a mintii, ci la niste puteri cat se poate de concrete, puteri care probabil ca in imparatia FIZICA a cerurilor sunt cat se poate de obisnuite.

QUOTE(Julie1122 @ Jun 1 2007, 20:15) [snapback]2914132[/snapback]
Vezi 1 Corinteni 15:42. Oamenii la inviere primesc alt trup, unul duhovnicesc.

Daca este duhovnicesc, nu inseamna si ca vom fi un fel de fantome! Poti sa consideri duhovnicesc echivalent cu "extrem de rational".
Julie1122
QUOTE(tudorel666 @ Jun 1 2007, 20:15) [snapback]2914133[/snapback]
Cred ca Hristos a spus ceva de genul "dar daca eu scot demoni cu ajutorul lui dumnezeu, inseamna ca imparatia lui Dumnezeu a venit la voi", deci se referea nu la o stare a mintii, ci la niste puteri cat se poate de concrete, puteri care probabil ca in imparatia FIZICA a cerurilor sunt cat se poate de obisnuite.

Daca este duhovnicesc, nu inseamna si ca vom fi un fel de fantome! Poti sa consideri duhovnicesc echivalent cu "extrem de rational".

Nici nu am zis ca vom fi un fel de fantome, am zis doar ce scrie in Biblie. Trupul deja il avem, cel duhovnicesc. smile.gif Dar material, cum il vedem acuma nu va mai fi. Nu vom mai avea creier. biggrin.gif
truthman
QUOTE(Julie1122 @ Jun 1 2007, 20:26) [snapback]2914180[/snapback]
Nici nu am zis ca vom fi un fel de fantome, am zis doar ce scrie in Biblie. Trupul deja il avem, cel duhovnicesc. smile.gif Dar material, cum il vedem acuma nu va mai fi. Nu vom mai avea creier. biggrin.gif

Uiti ca Enoch a fost rapit in Imparatia Cerurilor si nu i sa scos creierul cum zici tu laugh.gif biggrin.gif laugh.gif
Acolo i-a vazut pe ingerii lui D-zeu in carne si oase.Dar e si normal sa aibe corp fizic acesti ingeri din moment ce s-au impreunat cu femeile de pe Terra.
tudorel666
QUOTE(Julie1122 @ Jun 1 2007, 20:26) [snapback]2914180[/snapback]

Ce vrei sa spui cu "nu vom mai avea creier" ?
Julie1122
QUOTE(truthman @ Jun 1 2007, 20:56) [snapback]2914303[/snapback]
Uiti ca Enoch a fost rapit in Imparatia Cerurilor si nu i sa scos creierul cum zici tu laugh.gif biggrin.gif laugh.gif
Acolo i-a vazut pe ingerii lui D-zeu in carne si oase.Dar e si normal sa aibe corp fizic acesti ingeri din moment ce s-au impreunat cu femeile de pe Terra.

N-ai inteles nimic. Cine a vorbit despre scos creierul? confusedsmiley.png

QUOTE(tudorel666 @ Jun 1 2007, 21:32) [snapback]2914441[/snapback]
Ce vrei sa spui cu "nu vom mai avea creier" ?

Ma rog, se voia a fi o gluma referitor la ceea ce ai spus tu de inteligenta.

Omul are trup natural si trup duhovnicesc, acestea coexista. Primul trup, cel natural, dispare odata cu moartea omului respectiv, adica se descompune. Trupul duhovnicesc este asemenea celor ceresti si este nemuritor. Sau mai simplu cititi 1 corinteni 15:42-54.

Ideea principala e ca omul dispune deja de acest trup si cu siguranta nu e vorba de cel material.
Paradox Systems
QUOTE(Julie1122 @ Jun 1 2007, 22:46) [snapback]2914717[/snapback]
N-ai inteles nimic. Cine a vorbit despre scos creierul? confusedsmiley.png
Ma rog, se voia a fi o gluma referitor la ceea ce ai spus tu de inteligenta.

Omul are trup natural si trup duhovnicesc, acestea coexista. Primul trup, cel natural, dispare odata cu moartea omului respectiv, adica se descompune. Trupul duhovnicesc este asemenea celor ceresti si este nemuritor. Sau mai simplu cititi 1 corinteni 15:42-54.

Ideea principala e ca omul dispune deja de acest trup si cu siguranta nu e vorba de cel material.

Nu-i asa ca si Ingerii lui D-zeu au trup duhovnicesc?
truthman
QUOTE(Paradox Systems @ Jun 1 2007, 23:07) [snapback]2914807[/snapback]
Nu-i asa ca si Ingerii lui D-zeu au trup duhovnicesc?

Pai cum puteau acestia sa faca sex cu femeile umane avand trupul acesta duhovnicesc?
Reclama
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus

Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.