Este D-zeu din Biblie extraterestru sa nu?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Julie1122

QUOTE(spyderman @ May 28 2007, 22:00) [snapback]2897196[/snapback]
Ok atunci spune tu ce era ca stea nu era!
Inca o data repet!
O stea nu poate calauzi pe cineva si apoi sa se opreasca brusc, din cate stiu eu.
Poate tu sti vreu fenomen asemanator!
Ma poti lamuri si pe mine despre ce este vorba?

Fulgere globulare se numeau, uite ca am gasit pana la urma. smile.gif

http://www.revistamagazin.ro/content/view/4645/4/

http://news.softpedia.com/news/Misterul-fu...-ro-17953.shtml

http://www.ingfiz.ro/revista.php?i=1&id=4&art=43

Un cer sau mai multe tot in cer se gasesc
Nu o sa gasesti niciodata mai multe ceruri pe TERRA!
Sau ai gasit tu si noi nu stim?

Si nu ar trebui sa te puna pe ganduri lucrul acesta? sleep.gif Uita-te sa vezi in cate locuri gasesti forma de plural plus expresia cerurile cerurilor. naughty.gif
spyderman
QUOTE(Julie1122 @ May 28 2007, 22:10) [snapback]2897245[/snapback]

Mai sa fie, ce fulger globular era acela?
A calauzit niste oameni apoi s-a oprit exact deasupra locului unde Isus s-a nascut
S-a oprit deci nu a disparut brusc

"Timpul de viata este in mod obisnuit intre 10 secunde si un minut. la un fulger globular"

Probabil a fost un megafulger globular wink.gif de a putut sa-i calauzeasca sau poate ca s-au miscat mai repede magii
ca stiau ca timpul de viata la fulgerul acela globular este mic si au reusit la limita sa-l gaseseasca pe Isus biggrin.gif
Adica totul s-a petrecut intre 10 sec si 1 minut!
Greu, foarte greu de crezut

Un cer s-au mai multe tot in cer se gasesc!

Iar textul acesta din biblie pentru mine este foarte ciudat!
Eu unul nu stiu cum puteti trece cu vederea atat de usor peste o chestie atat de grava cum este acest text!

Tesaloniceni 4
15.Iata in adevar ce va spunem prin cuvantul Domnului, noi cei vii cari vom ramanea pana la venirea Domnului, nu vom lua-o
inaintea celor adormiti.
16.Caci insusi Domnul cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui D-zeu se va pogori din cer
si intai vor invia cei morti in Hristos.

se va pogori din cer- deci pana la urma e un singur cer si din acela va veni D-zeu

this is the strange text in the Bible--> 17 Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul

Julie1122
QUOTE(spyderman @ May 28 2007, 22:14) [snapback]2897277[/snapback]
Mai sa fie, ce fulger globular era acela?
A calauzit niste oameni apoi s-a oprit exact deasupra locului unde Isus s-a nascut
S-a oprit deci nu a disparut brusc

"Timpul de viata este in mod obisnuit intre 10 secunde si un minut."

Probabil a fost un megafulger globular de a putut sa-i calauzeasca sau poate ca s-au miscat mai repede magii
ca stiau ca timpul de viata la fulgerul acela globular este mic si au reusit la limita sa-l gaseseasca pe Isus biggrin.gif
Un cer s-au mai multe tot in cer se gasesc!

Pui pariu ca timpul de viata nu poate sa fie mai mare? Nu prea se stia de fulgere oculare pe atunci. smile.gif Dar nu am spus nici ca este un fulger ocular, am spus doar ca exista multe fenomene naturale pe care oamenii le pot interpreta gresit. smile.gif Dar tu tot la Batman, Batman ramai?

Iar textul acesta din biblie pentru mine este foarte ciudat!
Eu unul nu stiu cum puteti trece cu vederea atat de usor asa ceva!

Tesaloniceni 4:17 Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul

Mda Batman, Batman!

Uite copy/paste dintr-o scriere gnostica, ce-i drept, e in engleza dar asta este. smile.gif Ei bine, mie mi se pare interesanta pentru ca te ajuta sa iti faci o idee despre cum gandeau oamenii in vremea aceea.

------
He is the invisible Spirit, of whom it is not right to think of him as a god, or something similar. For he is more than a god, since there is nothing above him, for no one lords it over him. For he does not exist in something inferior to him, since everything exists in him. For it is he who establishes himself. He is eternal, since he does not need anything. For he is total perfection. He did not lack anything, that he might be completed by it; rather he is always completely perfect in light. He is illimitable, since there is no one prior to him to set limits to him. He is unsearchable, since there exists no one prior to him to examine him. He is immeasurable, since there was no one prior to him to measure him. He is invisible, since no one saw him. He is eternal, since he exists eternally. He is ineffable, since no one was able to comprehend him to speak about him. He is unnameable, since there is no one prior to him to give him a name.

"He is immeasurable light, which is pure, holy (and) immaculate. He is ineffable, being perfect in incorruptibility. (He is) not in perfection, nor in blessedness, nor in divinity, but he is far superior. He is not corporeal nor is he incorporeal. He is neither large nor is he small. There is no way to say, 'What is his quantity?' or, 'What is his quality?', for no one can know him. He is not someone among (other) beings, rather he is far superior. Not that he is (simply) superior, but his essence does not partake in the aeons nor in time. For he who partakes in an aeon was prepared beforehand. Time was not apportioned to him, since he does not receive anything from another, for it would be received on loan. For he who precedes someone does not lack, that he may receive from him. For rather, it is the latter that looks expectantly at him in his light.

"For the perfection is majestic. He is pure, immeasurable mind. He is an aeon-giving aeon. He is life-giving life. He is a blessedness-giving blessed one. He is knowledge-giving knowledge. He is goodness-giving goodness. He is mercy and redemption-giving mercy. He is grace-giving grace, not because he possesses it, but because he gives the immeasurable, incomprehensible light.

------
spyderman
QUOTE(Julie1122 @ May 28 2007, 22:45) [snapback]2897454[/snapback]
Pui pariu ca timpul de viata nu poate sa fie mai mare? Nu prea se stia de fulgere oculare pe atunci. smile.gif Dar nu am spus nici ca este un fulger ocular, am spus doar ca exista multe fenomene naturale pe care oamenii le pot interpreta gresit. smile.gif Dar tu tot la Batman, Batman ramai?
Mda Batman, Batman!

Uite copy/paste dintr-o scriere gnostica, ce-i drept, e in engleza dar asta este. smile.gif Ei bine, mie mi se pare interesanta pentru ca te ajuta sa iti faci o idee despre cum gandeau oamenii in vremea aceea.

------
He is the invisible Spirit, of whom it is not right to think of him as a god, or something similar. For he is more than a god, since there is nothing above him, for no one lords it over him. For he does not exist in something inferior to him, since everything exists in him. For it is he who establishes himself. He is eternal, since he does not need anything. For he is total perfection. He did not lack anything, that he might be completed by it; rather he is always completely perfect in light. He is illimitable, since there is no one prior to him to set limits to him. He is unsearchable, since there exists no one prior to him to examine him. He is immeasurable, since there was no one prior to him to measure him. He is invisible, since no one saw him. He is eternal, since he exists eternally. He is ineffable, since no one was able to comprehend him to speak about him. He is unnameable, since there is no one prior to him to give him a name.
"He is immeasurable light, which is pure, holy (and) immaculate. He is ineffable, being perfect in incorruptibility. (He is) not in perfection, nor in blessedness, nor in divinity, but he is far superior. He is not corporeal nor is he incorporeal. He is neither large nor is he small. There is no way to say, 'What is his quantity?' or, 'What is his quality?', for no one can know him. He is not someone among (other) beings, rather he is far superior. Not that he is (simply) superior, but his essence does not partake in the aeons nor in time. For he who partakes in an aeon was prepared beforehand. Time was not apportioned to him, since he does not receive anything from another, for it would be received on loan. For he who precedes someone does not lack, that he may receive from him. For rather, it is the latter that looks expectantly at him in his light.

"For the perfection is majestic. He is pure, immeasurable mind. He is an aeon-giving aeon. He is life-giving life. He is a blessedness-giving blessed one. He is knowledge-giving knowledge. He is goodness-giving goodness. He is mercy and redemption-giving mercy. He is grace-giving grace, not because he possesses it, but because he gives the immeasurable, incomprehensible light.

------

Da mai, pina acum ai zis "ca steaua aia" este fulger globular!
Ti-am explicat ca un fulger globular conform link-ului tau nu poate exista mai mult de 1 min
Este scris clar

Te-am intrebat de ce zici ca d-zeu se afla pretutindeni cand in toate textele din biblie se zice ca: a venit, se afla, va veni DIN CER, SAU DIN CERURI este acelasi lucru!

Te-am intrebat ce parere ai despre fii lui d-zeu care s-au incrucisat cu femeile de pe Terra si m-ai aratat un link in care se zicea (vrajeala pe fata) ca au fost de fapt demonii care s-au incrucisat cu femeile de pe terra posedand diversi oameni

Ti-am explicat ca din punct de vedere stiintific asa ceva nu este posibil (aparitia uriasilor) la o incrucisare la aceeasi specie in schimb este foarte posibila aceasta malformatie la incrucisare a doua specii diferite!
Intreaba tu pe cineva cu experienta in acest domeniu daca nu crezi si ai sa vezi ce o sa-ti raspunda!

Daca nu esti de acord cu ideea ca oamenii vor fi rapiti de catre D-zeu da tu o explicatie logica daca poti la textul acesta!

17 Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul

Da tu explicatii logice daca esti in stare si nu arata parerile altora (cica daca sunt scrise in engleza sunt mai credibile) care sunt la fel de eronate ca ale tale si care NU AU NICI UN FEL DE LOGICA!!!
Se ascunde adevarul asemeni unei pisici care-si ascunde excr.....
spyderman
QUOTE(Julie1122 @ May 28 2007, 22:45) [snapback]2897454[/snapback]
Pui pariu ca timpul de viata nu poate sa fie mai mare? Nu prea se stia de fulgere oculare pe atunci. Dar nu am spus nici ca este un fulger ocular, am spus doar ca exista multe fenomene naturale pe care oamenii le pot interpreta gresit.

Da sigur, daca nu a fost globular a fost ocular, zi mai bine ca bausera vin si au avut halucinatii!
Julie1122
QUOTE(spyderman @ May 28 2007, 22:56) [snapback]2897523[/snapback]
Da mai, pina acum ai zis "ca steaua aia" este fulger globular!
Ti-am explicat ca un fulger globular conform link-ului tau nu poate exista mai mult de 1 min
Este scris clar

Te-am intrebat de ce zici ca d-zeu se afla pretutindeni cand in toate textele din biblie se zice ca: a venit, se afla, va veni DIN CER, SAU DIN CERURI este acelasi lucru!

Te-am intrebat ce parere ai despre fii lui d-zeu care s-au incrucisat cu femeile de pe Terra si m-ai aratat un link in care se zicea (vrajeala pe fata) ca au fost de fapt demonii aceia care s-au incrucisat cu femeile de pe terra posedand diversi oameni

Ti-am explicat ca din punct de vedere stiintific asa ceva nu este posibil (aparitia uriasilor) la o incrucisare la aceeasi specie in schimb este foarte posibila aceasta malformatie la incrucisare a doua specii diferite!
Intreaba pe cineva cu experienta in acest domeniu daca nu crezi!
Daca nu esti de acord cu ideea ca oamenii vor fi rapiti de catre D-zeu da tu o explicatie logica daca poti la textul acesta!

17 Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul
Da tu explicatii logice daca esti in stare si nu arata parerile altora care sunt la fel de eronate cu ale tale

Ceea ce nu stii tu este ca Biblia spune acele lucruri ci nu eu, deoarece eu nu fabulez pe aici si nici nu dau cu presupusul precum faci tu. Nu iti place sa-ti pui mintea la contributie dar nici sa asculti. Tu intelegi ca acel vers poate sa aiba xyz intepretari? Biblia este plina de asa ceva insa n-o sa gasesti vers in care o sa-ti spuna ca Dumnezeu este extraterestru oricat te straduiesti tu. Uite cateva exemple de erori in traduceri :

-------
Genesis 1:2 should read "And the earth became without form . . . ." The word translated "was" is hayah, and denotes a condition different than a former condition, as in Genesis 19:26.

Genesis 10:9 should read " . . . Nimrod the mighty hunter in place of [in opposition to] the LORD." The word "before" is incorrect and gives the connotation that Nimrod was a good guy, which is false.

Leviticus 16:8, 10, 26 in the KJV is "scapegoat" which today has the connotation of someone who is unjustly blamed for other's sins. The Hebrew is Azazel, which means "one removed or separated." The Azazel goal represents Satan, who is no scapegoat. He is guilty of his part in our sins.

Deuteronomy 24:1, "then let him" should be "and he." As the Savior explained in Matthew 19, Moses did not command divorcement. This statute is regulating the permission of divorce because of the hardness of their hearts.

II Kings 2:23, should be "young men", not "little children."

Isaiah 65:17 should be "I am creating [am about to create] new heavens and new earth . . . ."

Ezekiel 20:25 should read "Wherefore I permitted them, or gave them over to, [false] statutes that are not good, and judgments whereby they should not live." God's laws are good, perfect and right. This verse shows that since Israel rejected God's laws, He allowed them to hurt themselves by following false man made customs and laws.

....etc
-----

Vezi aici mai multe detalii.

Uite si asta http://www.religioustolerance.org/chr_bibl.htm . Sunt destule pe net. smile.gif
spyderman
QUOTE(Julie1122 @ May 28 2007, 23:35) [snapback]2897722[/snapback]
-----

Da s-a gresit traducerea era baut traducatorul
A draku' bautura ....

Pe ce se bazeaza religiile, daca biblia contine texte eronate si tot ceea ce este scris in ea este eronat?

Iar D-zeu nu a venit din cer, nu se afla in cer, si nu va veni din cer!
El locuieste undeva pe Terra death.gif
Asa e!

truthman
Ceea ce nu stii tu este ca Biblia spune acele lucruri ci nu eu, deoarece eu nu fabulez pe aici si nici nu dau cu presupusul precum faci tu. Nu iti place sa-ti pui mintea la contributie dar nici sa asculti. Tu intelegi ca acel vers poate sa aiba xyz intepretari? Biblia este plina de asa ceva insa n-o sa gasesti vers in care o sa-ti spuna ca Dumnezeu este extraterestru oricat te straduiesti tu. Uite cateva exemple de erori in traduceri :

-------
Genesis 1:2 should read "And the earth became without form . . . ." The word translated "was" is hayah, and denotes a condition different than a former condition, as in Genesis 19:26.

Genesis 10:9 should read " . . . Nimrod the mighty hunter in place of [in opposition to] the LORD." The word "before" is incorrect and gives the connotation that Nimrod was a good guy, which is false.

Leviticus 16:8, 10, 26 in the KJV is "scapegoat" which today has the connotation of someone who is unjustly blamed for other's sins. The Hebrew is Azazel, which means "one removed or separated." The Azazel goal represents Satan, who is no scapegoat. He is guilty of his part in our sins.

Deuteronomy 24:1, "then let him" should be "and he." As the Savior explained in Matthew 19, Moses did not command divorcement. This statute is regulating the permission of divorce because of the hardness of their hearts.

II Kings 2:23, should be "young men", not "little children."

Isaiah 65:17 should be "I am creating [am about to create] new heavens and new earth . . . ."

Ezekiel 20:25 should read "Wherefore I permitted them, or gave them over to, [false] statutes that are not good, and judgments whereby they should not live." God's laws are good, perfect and right. This verse shows that since Israel rejected God's laws, He allowed them to hurt themselves by following false man made customs and laws.

....etc
-----

Uite si asta http://www.religioustolerance.org/chr_bibl.htm . Sunt destule pe net. smile.gif

Uite .... fata tati inca o data un exemplu care arata clar dar foarte clar ca ceea ce este scris in biblie poate fi adevarat!

Sti sa citesti nu?
Si la textul acesta s-a gresit la traducere?
Si asta-i eronat nu-i asa?

Daniel Capitolul 2:

28. Dar este un Dumnezeu în ceruri, Care descoperă tainele și Care a făcut cunoscut regelui Nabucodonosor ce se va întâmpla în vremurile ce vor veni.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Gr%C4%83dinil...ale_Semiramidei

Acesta zic eu ca este un exemplu care arata destul de clar ca biblia poate fi "mai mult sau mai putin adevarata"
truthman
Biblia este plina de asa ceva insa n-o sa gasesti vers in care o sa-ti spuna ca Dumnezeu este extraterestru oricat te straduiesti tu.

CINE SUNTEM NOI SA SPUNEM DESPRE TEXTELE DIN BIBLIE CA FOST GRESITE?

Am trait noi in aceea perioada sa vedem daca au fost sau nu adevarate?

Sunt povestiri garla in care se povesteste de "alieni" asta daca sti sa citesti si nu incerci sa te ascunzi dupa deget
Cine vorbeste. rolleyes.gif Uite ca iti dau copy/paste:" Intr-un context, expresia se refera la desendentii lui Anak (Enoch), fiul lui Cain, oameni foarte inalti."

Tu ai citi cartea lui Enoh?
Ai citit textele in care acesta povestea cum a vazut el Terra din Imparatia Cerurilor?
Sau doar vorbesti sa nu adormi?
Citeste intai Cartea lui Enoh si abia dupa aceea sa vorbesti ......!
spyderman

QUOTE(truthman @ May 29 2007, 06:07) [snapback]2898258[/snapback]

Sunt povestiri garla in care se povesteste de "alieni" asta daca sti sa citesti si nu incerci sa te ascunzi dupa deget
Ai citit textele in care acesta povestea cum a vazut el Terra din Imparatia Cerurilor?

In cartea lui Enoh se povestesc foarte multe lucruri!
Se povesteste cum a fost Enoh rapit la cer si dus in imparatia cerurilor si cum a vazut el pomul vietii si al cunoasterii in imparatia lui D-zeu!
Acesti pomi au existat pe Terra la "facerea" lui Adam si Eva

Asta ca o completare la textul acesta

Tesaloniceni 4:17

Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul

Deci conform relatarilor lui Enoh chiar acesta a fost rapit la cer si dus in imparatia cerurilor deci in mod cert nu poate fi vorba de o greseala de exprimare sau de traducere!

Imparatia Cerurilor se afla CLAR in Cer!
CapitanuPICARD
aha! este extraterestru! asa cum poate fi fiecare dintre noi dupa ce consuma o butelca de vodka satelit! laugh.gif a plecat la plimbare cu satelitu printre stele care va sa zica! extraterestru sadea, ce mai!

spydermane, ia zi nene, ce inseamna "in Cer"? rolleyes.gif nu poti sa fii putin mai concret? tongue.gif
Julie1122
QUOTE(spyderman @ May 28 2007, 23:38) [snapback]2897735[/snapback]
Da s-a gresit traducerea era baut traducatorul
A draku' bautura ....

Pe ce se bazeaza religiile, daca biblia contine texte eronate si tot ceea ce este scris in ea este eronat?

Iar D-zeu nu a venit din cer, nu se afla in cer, si nu va veni din cer!
El locuieste undeva pe Terra death.gif
Asa e!

QUOTE(truthman @ May 29 2007, 05:20) [snapback]2898248[/snapback]
Uite .... fata tati inca o data un exemplu care arata clar dar foarte clar ca ceea ce este scris in biblie poate fi adevarat!

Sti sa citesti nu?
Si la textul acesta s-a gresit la traducere?
Si asta-i eronat nu-i asa?
Daniel Capitolul 2:

28. Dar este un Dumnezeu în ceruri, Care descoperă tainele și Care a făcut cunoscut regelui Nabucodonosor ce se va întâmpla în vremurile ce vor veni.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gr%C4%83dinil...ale_Semiramidei

Acesta zic eu ca este un exemplu care arata destul de clar ca biblia poate fi "mai mult sau mai putin adevarata"

Am zis eu ca Biblia este eronata?

QUOTE(truthman @ May 29 2007, 06:07) [snapback]2898258[/snapback]

Am citit cartea lui Enoh (sac) si acolo spune ca fiii lui Dumnezeu erau ingeri. happy.gif

Capitolul 7

1. Pe cand copii oamenilor se inmultisera in acele zile. s-a facut ca ficele lor s-au nascut gratioase si frumoase.

2. Si atunci, cand ingerii, copii Cerurilor, le-au vazut, s-au indragostit de ele; si ei si-au spus unii altora: sa ne alegem femei din rasa oamenilor si sa avem copii cu ele.

In cartea lui Enoh se povestesc foarte multe lucruri!
Se povesteste cum a fost Enoh rapit la cer si dus in imparatia cerurilor si cum a vazut el pomul vietii si al cunoasterii in imparatia lui D-zeu!
Acesti pomi au existat pe Terra la "facerea" lui Adam si Eva

Asta ca o completare la textul acesta

Tesaloniceni 4:17

Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi todeauna cu Domnul

Deci conform relatarilor lui Enoh chiar acesta a fost rapit la cer si dus in imparatia cerurilor deci in mod cert nu poate fi vorba de o greseala de exprimare sau de traducere!

Imparatia Cerurilor se afla CLAR in Cer!

Tu ai idee macar de provenienta cartii lui Enoh? Te-a interesat catusi de putin? Sunt mai multe carti atribuite lui Enoh de provenienta necunoscuta, foarte indoielnice.

Sa va dau exemplu:

Capitolul 31: 1. Dupa aceea, am inaintat catre marginile pamantului; acolo am vazut animale mari, cu infatisari diferite, pasari deosebite ca forma si infatisare si avand glasuri diferite.

Capitolul 32: 1. Apoi m-au condus catre miazanoapte, la marginile pamantului.

2. Si acolo la marginile lumii, am vazut o intinsa si mareata minune.

3. Am vazut portile cerului deschise, intre ele trei fiind deosebite. Prin ele ieseau vanturile de nord, parinti ai frigului, grindinei, ghetii, rouai si ploii.

Deci la marginile pamantului sunt portile cerului, a?

truthman
QUOTE(Julie1122 @ May 29 2007, 09:27) [snapback]2898511[/snapback]
Am zis eu ca Biblia este eronata?
Am citit cartea lui Enoh (sac) si acolo spune ca fiii lui Dumnezeu erau ingeri. happy.gif
Capitolul 7

1. Pe cand copii oamenilor se inmultisera in acele zile. s-a facut ca ficele lor s-au nascut gratioase si frumoase.

2. Si atunci, cand ingerii, copii Cerurilor, le-au vazut, s-au indragostit de ele; si ei si-au spus unii altora: sa ne alegem femei din rasa oamenilor si sa avem copii cu ele.
Tu ai idee macar de provenienta cartii lui Enoh? Te-a interesat catusi de putin? Sunt mai multe carti atribuite lui Enoh de provenienta necunoscuta, foarte indoielnice.

Sa va dau exemplu:

Capitolul 31: 1. Dupa aceea, am inaintat catre marginile pamantului; acolo am vazut animale mari, cu infatisari diferite, pasari deosebite ca forma si infatisare si avand glasuri diferite.

Capitolul 32: 1. Apoi m-au condus catre miazanoapte, la marginile pamantului.

2. Si acolo la marginile lumii, am vazut o intinsa si mareata minune.

3. Am vazut portile cerului deschise, intre ele trei fiind deosebite. Prin ele ieseau vanturile de nord, parinti ai frigului, grindinei, ghetii, rouai si ploii.

Deci la marginile pamantului sunt portile cerului, a?

Da mai, si cartea aceea a fost tradusa gresit, a fost si aici traducatorul turmentat.
Ie gresite toate numai ceea ce spui tu nu!
daniel21
Dumnezeu este extraterestru - in sensul ca este din afara pamantului si atat. (Nu asta inseamna extraterestru ? - din afara pamantului)
truthman
QUOTE(Julie1122 @ May 29 2007, 09:27) [snapback]2898511[/snapback]

Nu ai citit-o draga!
Daca ai fi citit-o ai fi vazut ca Enoh a fost rapit de D-zeu acesta la Cer si dus in Imparatia Cerurilor!
Sti ce l-a interesat pe Enoh prima oara cand a ajuns acolo?
Pomul vietii si al cunoasterii (alea care au fost si pe Terra in Eden) care se pare ca au fost primele lucruri pe care le-a vazut si l-a interesat!
Ce vrei mai mult decat atat?
Se povesteste clar ca A FOST RAPIT SI DUS IN IMPARATIA CERURILOR!!!
E chiar atat de greu de inteles? Esti cumva cazuta in cap?

QUOTE(CapitanuPICARD @ May 29 2007, 08:39) [snapback]2898411[/snapback]
aha! este extraterestru! asa cum poate fi fiecare dintre noi dupa ce consuma o butelca de vodka satelit! laugh.gif a plecat la plimbare cu satelitu printre stele care va sa zica! extraterestru sadea, ce mai!

spydermane, ia zi nene, ce inseamna "in Cer"? rolleyes.gif nu poti sa fii putin mai concret? tongue.gif

Da-mi voie stimabile tongue.gif
Daca a fost luat sa nu zic rapit in cer unde crezi tu ca ar fi ajuns?
Nu in spatiu cosmic adica in afara Terrei?
Si tu esti cazut?
spyderman
QUOTE(daniel21 @ May 29 2007, 14:49) [snapback]2899801[/snapback]
Dumnezeu este extraterestru - in sensul ca este din afara pamantului si atat. (Nu asta inseamna extraterestru ? - din afara pamantului)

Bravo omule!
Scurt si la obiect!
Cum de ai avut curajul sa faci remarca aceasta si sa spui adevarul?
Acum probabil o sa urmeze bombardamente cu texte si comentarii ilogice care ocolesc adevarul dar care insa te bombardeaza doar de dragul de a bombarda aiurea si fara nici o logica.
Mai nou au aparut bombardamente cu texte in engleza ca cica sunt mai credibile.
Paradox Systems
Bah voi stiti ce nu inteleg eu?
Cum de au reusit ingerii aceia sa le prosteasca pe femeile de pe Terra.
Ce au gasit ele la extraterestrii aceia si nu au gasit la noi, barbatii de pe Terra!
Asta cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze smile.gif
truthman
QUOTE(Paradox Systems @ May 29 2007, 22:47) [snapback]2901611[/snapback]
Bah voi stiti ce nu inteleg eu?
Cum de au reusit ingerii aceia sa le prosteasca pe femeile de pe Terra.
Ce au gasit ele la extraterestrii aceia si nu au gasit la noi, barbatii de pe Terra!
Asta cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze smile.gif

Ma intreb daca nu cumva D-zeu are si fiice smile.gif
Julie1122
QUOTE(truthman @ May 29 2007, 14:46) [snapback]2899793[/snapback]
Da mai, si cartea aceea a fost tradusa gresit, a fost si aici traducatorul turmentat.
Ie gresite toate numai ceea ce spui tu nu!

QUOTE(truthman @ May 29 2007, 14:54) [snapback]2899827[/snapback]
Nu ai citit-o draga!
Daca ai fi citit-o ai fi vazut ca Enoh a fost rapit de D-zeu acesta la Cer si dus in Imparatia Cerurilor!
Sti ce l-a interesat pe Enoh prima oara cand a ajuns acolo?
Pomul vietii si al cunoasterii (alea care au fost si pe Terra in Eden) care se pare ca au fost primele lucruri pe care le-a vazut si l-a interesat!
Ce vrei mai mult decat atat?
Se povesteste clar ca A FOST RAPIT SI DUS IN IMPARATIA CERURILOR!!!
E chiar atat de greu de inteles? Esti cumva cazuta in cap?
Da-mi voie stimabile tongue.gif
Daca a fost luat sa nu zic rapit in cer unde crezi tu ca ar fi ajuns?
Nu in spatiu cosmic adica in afara Terrei?
Si tu esti cazut?

Este grav daca tu chiar crezi ceea ce spui. Ia vezi tu cum vorbesti ca nu tin minte sa te fi facut cazut in cap.

Capitolul 13:10. Am fost inaltat astfel pana la cer (...)
Capitolul 16:1. Apoi ei m-au ridicat (...)
Capitolul 17:8. Am vazut la marginea pamantului(...)
Capitolul 21:1. De acolo, am plecat catre celalat loc, asezat inspre apus,(...)
Capitolul 22:1. De acolo am plecat spre alt loc, in partea de apus, la marginile pamantului. (...)
Capitolul 24:1. De acolo am fost condus catre mijlocul pamantului (...)
Capitolul 30:1. Dupa aceea, m-am intors la partea de miazanoapte(...)
Capitolul 31:1. Dupa aceea, am inaintat catre marginile pamantului(...)
Capitolul 32:1. Apoi m-au condus catre miazanoapte, la marginile pamantului.(...)
Capitolul 33:1. De acolo, am fost condus spre apus la marginile pamantului(...)
Capitolul 34:1. Dupa aceea, am fost condus spre miazazi, la marginile pamantului.(...)

Unde vezi tu sa fi parasit pamantul cat a fost in ceruri?

6. Dar voi ati fost creati ca spirite curate inca de la inceput voi aveti o viata eterna, voi nu puteti muri.
7. Si de aceea Eu nu v-am dat voua femei, pentru ca fiind spirite curate voi trebuia sa locuiti in cer.
8. Si acum uriasii care sunt rezultatul targului dintre spirit si carne, se vor numi pe pamant spirite rele si ele vor trai pe pamant. Ei vor procrea la randul lor spirite rele, pentru ca ei tin de cer cu o parte a firii lor pentru ca isi trag samanta din ingerii veghetori cei s finti. Ei vor deveni deci spirite rele pe pamant si se vor numi spirite ale raului. Locuinta spiritelor ceresti este cerul; iar pamantul este locuinta spiritelor pamantesti care sunt nascute din pamant.

Daca tu te iei dupa cartea lui Enoch uriasii au fost copiii oamenilor si ai ingerilor. Aici se observa doua categorii: oamenii care traiesc pe pamant deoarece sunt facuti din pamant, iar ingerii care traiesc in cer (deoarece sunt facuti din cer? ).

Capitolul 42:

5. Si voi schimba si fata pamantului, o voi binecuvanta in acelasi fel, precum pe toti aceia pe care i-am ales si pe care ii voi face sa locuiasca pe pamant, dar pentru aceia care au facut nedreptati nu vor mai exista locuinte, caci eu i-am vazut si i-am insemnat. Dar pe cei drepti ii voi satura cu pacea Mea si ii voi aseza inaintea fetei Mele; pacatosii vor fi condamnati pentru totdeauna, ei vor fi stersi de pe fata pamantului.

Deci imparatia lui Dumnezeu va fi pe pamant si tot ceea ce a vazut Enoh cat a fost ridicat la ceruri a vazut referitor la Pamant.

ghidioneanu
Se pare ca in vremurile vechi , umblau ingerii pe pamant , eventual coborau si urcau pe scari din nave spatiale !?

Capitolul 28
12. Și a visat că era o scară, sprijinită pe pământ, iar cu vârful atingea cerul; iar îngerii lui Dumnezeu se suiau și se pogorau pe ea.
13. Apoi S-a arătat Domnul în capul scării și i-a zis: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul lui Avraam, tatăl tău, și Dumnezeul lui Isaac. Nu te teme! Pământul pe care dormi ți-l voi da ție și urmașilor tăi.

Ganditi-va ca asta a reusit sa descrie un cioban , cu putina lui stiinta de carte .

QUOTE(AMDG @ May 28 2007, 20:17) [snapback]2896690[/snapback]
...
Sa nu-mi spui ca oamenii sunt mai puternici decat ingerii cazuti smile.gif
...

Se pare ca oamenii sau o parte din ei erau puternici , deoarece Dumnezeu avea armate ( cu cine se lupta oare ? cu alti Dumnezei ?)

Capitolul 32
1. După aceea Iacov s-a dus în calea sa. Și căutând, el a văzut oștirea lui Dumnezeu tăbărâtă, căci l-au întâmpinat îngerii lui Dumnezeu.

Iar oamenii erau realmente puternici , daca un om s-a luptat toata noaptea cu Dumnezeu sau cu un Inger de-al lui !!! ( Parerile sunt impartite ! )

.Capitolul 32 24. Rămânând Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dânsul până la revărsatul zorilor.
25. Văzând însă că nu-l poate răpune Acela, S-a atins de încheietura coapsei lui și i-a vătămat lui Iacov încheietura coapsei, pe când se lupta cu el.
26. Și i-a zis: "Lasă-Mă să plec, că s-au ivit zorile!" Iacov I-a răspuns: "Nu Te las până nu mă vei binecuvânta".
27. Și l-a întrebat Acela: "Care îți este numele?" Și el a zis: "Iacov!"
28. Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"
29. Și a întrebat și Iacov, zicând: "Spune-mi și Tu numele Tău!" Iar Acela a zis: "Pentru ce întrebi de numele Meu? El e minunat!" Și l-a binecuvântat acolo.

Deci cat de puternici in forta fizica erau ingerii sau cine era cel cu care s-a luptat Iacob ? Probabil ca dispuneau de tehnologia care ii facea puternici , dar fara armele lor , erau de seama oamenilor ! peacefingers.gif
spyderman
QUOTE(ghidioneanu @ May 30 2007, 21:03) [snapback]2905592[/snapback]
Se pare ca in vremurile vechi , umblau ingerii pe pamant , eventual coborau si urcau pe scari din nave spatiale !?

Capitolul 28
12. Și a visat că era o scară, sprijinită pe pământ, iar cu vârful atingea cerul; iar îngerii lui Dumnezeu se suiau și se pogorau pe ea.
13. Apoi S-a arătat Domnul în capul scării și i-a zis: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul lui Avraam, tatăl tău, și Dumnezeul lui Isaac. Nu te teme! Pământul pe care dormi ți-l voi da ție și urmașilor tăi.

Ganditi-va ca asta a reusit sa descrie un cioban , cu putina lui stiinta de carte .
Se pare ca oamenii sau o parte din ei erau puternici , deoarece Dumnezeu avea armate ( cu cine se lupta oare ? cu alti Dumnezei ?)

Capitolul 32
1. După aceea Iacov s-a dus în calea sa. Și căutând, el a văzut oștirea lui Dumnezeu tăbărâtă, căci l-au întâmpinat îngerii lui Dumnezeu.

Iar oamenii erau realmente puternici , daca un om s-a luptat toata noaptea cu Dumnezeu sau cu un Inger de-al lui !!! ( Parerile sunt impartite ! )

.Capitolul 32 24. Rămânând Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dânsul până la revărsatul zorilor.
25. Văzând însă că nu-l poate răpune Acela, S-a atins de încheietura coapsei lui și i-a vătămat lui Iacov încheietura coapsei, pe când se lupta cu el.
26. Și i-a zis: "Lasă-Mă să plec, că s-au ivit zorile!" Iacov I-a răspuns: "Nu Te las până nu mă vei binecuvânta".
27. Și l-a întrebat Acela: "Care îți este numele?" Și el a zis: "Iacov!"
28. Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"
29. Și a întrebat și Iacov, zicând: "Spune-mi și Tu numele Tău!" Iar Acela a zis: "Pentru ce întrebi de numele Meu? El e minunat!" Și l-a binecuvântat acolo.

Deci cat de puternici in forta fizica erau ingerii sau cine era cel cu care s-a luptat Iacob ? Probabil ca dispuneau de tehnologia care ii facea puternici , dar fara armele lor , erau de seama oamenilor ! peacefingers.gif

Cred ca si un copil mic intelege insa nu reusesc sa-mi dau seama de ce se ascunde adevarul?
Pana acuma erau cateva persoane care sustineau ca d-zeu nu se afla in cer asa cum am sustinut si ca de fapt el se gaseste pretutindeni

Texte din Carte lui Enoch:

Capitolul 3

1. Toti aceia care locuiesc in Ceruri cunosc ce se intampla pe pamant.

2. Ei stiu ca sferele ceresti care ne lumineaza nu-si schimba niciodata drumul; ca fiecare din ele rasar si apun cu regularitate, la timpul propriu fiecaruia, fara a se abate niciodata de la ordinele pe care le-a primit. Ei privesc pamantul si stiu imediat totul despre el de la inceput si pana la sfarsit.

Uitati-va si voi oameni buni cat de buni au fost acesti ingeri ai lui d-zeu!

Capitolul 7

3. Atunci, Samyaza, seful lor a zis: " Eu ma tem ca voi nu veti fi in stare sa va impliniti gandul vostru".

4. " Si ca eu voi suporta singur pedeapsa pentru crima voastra".

5. Dar ei au raspuns: noi va juram.

6. Si noi ne legam cu totii cu blestem; noi nu vom schimba cu nimic planul nostru, noi vom savarsi ceea ce am hotarat.

7. Intr-adevar ei au jurat si s-au legat intre ei printr-un legamant cu blestem. Ei erau in numar de 200 si coborau din Adis, loc asezat in apropierea muntelui Hermon.

8. Acest munte era denumit Hermon (in original armon ), pentru ca acolo au jurat si s-au legat printr-un legamant cu blestem.

9. Iata numele sefilor lor: Samyaza, seful lor, Urakabarameel, Akibeel, Tamiel, Ramuel, Danel, Azkeel, Sarakmyal, Asael, Armers, Batraal, Anane, Zavebe, Samsaveel, Ertael, Turel, Yomyael, Arazeal. Acestia erau sefii celor 200 de ingeri; si restul erau toti cu ei.

10. Si ei si-au ales fiecare cate o femeie, si s-au apropiat de ele si au convietuit cu ele; si ei le-au invatat vrajitorii, farmece si insusirile radacinilor si arborilor.
11. Si aceste femei ai zamislit si au nascut uriasi.

12. Statura lor era de 300 de coti. Ei au inghitit tot ce munca oamenilor poate sa produca, si n-a fost chip sa fie saturati.

13. Atunci s-au intors impotriva oamenilor insisi ca sa-i manance.

14. Si au inceput a se repezi la pasari, la dobitoace, la taratoare si la pesti, pentru a-si potoli foamea cu carnea lor si setea cu sangele lor.

15. Si atunci pamantul a murmurat impotriva celor rai.

Capitolul 8

1. Azayel i-a mai invatat pe oameni sa faca sabii, cutite, scuturi, platose, oglinzi; el le-a aratat cum sa faca bratari si podoabe, cum sa foloseasca vopsele, arta de a-si inegri spancenele, de a folosi pietrle pretioase si tot soiul de spoieli, astfel incat oamenii s-au stricat.

2. Nelegiuirea s-a intins; depravarea s-a inmultit, creaturile incalcau orice ordin si distrugeau tot ce le iesea in cale.

3. Amazarak i-a invatat to felul de vrajitorii, de farmece si insusirile radacinilor.
4. Armers i-a invatat arta de a dezlega vrajitoriile.
5. Barkayal i-a invatat arta de a urmarii stelele.
6. Akibeel i-a invatat semnele.
7. Tamiel i-a invatat astronomia.

8. Si Asaradel i-a invatat miscarile lunii.
9. Si oamenii, pe punctul de a pieri, au murmurat si glasurile lor s-au ridicat pana la cer.

Capitolul 9

1. Atunci Mihail si Gabriel, Rafael, Suryal si Uriel, isi coborara privirile lor din Cer spre pamant, si au vazut valurile de sange care-l inroseau; si nedreptatile care se savarseau; si si-au spus unul altuia: "Aceasta este larma strigatelor lor".

2. Pamantul caruia i s-a furat copiii si-a ridicat glasul pana la portile Cerului.

3. Catre voi, o! spirite ceresti , catre voi se ridica plangerile sufletelor spunand: Obtineti pentru noi dreptate de la Prea-Inaltul. Atunci ei au spus Domnului si Stapanului lor ; Tu esti Domnul domnilor, Zeul zeilor, Regele regilor. Tronul gloriei Tale se inalta pentru vesnicie, si pe veci Numele Tau este sfintit si slavit. Tu esti binecuvantat si slavit pentru totdeauna.

4. Tu esti Creatorul, Stapanul preamarit al tuturor lucrurilor; nimic nu este ascuns privirilor Tale; Tu stapanesti peste toate si nimic nu poate ocoli puterea Ta.

5. Tu ai vazut ce a facut Azazyel; cum i-a invatat pe oameni tot felul de nedreptati, si cum a aratat el lumii tot ce se petrece in Ceruri.

6. Samyaza, de asemenea, a invatat pe oameni vrajitorii, el pe care Tu l-ai asezat deasupra tuturor camarazilor sai . Ei s-au insotit cu ficele oamenilor; au pacatuit cu ele si s-au dezonorat.

7. El le-au dezvaluit lor crimel;e cele mai dezgustatoare.

8. Si femeile au nascut uriasi.

9. Si tot pamantul a fost acoperit de sange si faradelegi.

10. Si iata acum, ca sufletele celor moprti, ridica glasurile catre tine.

11. Si s-au ridicat plansetele lor pana la portile cerului.

12. Vaietele lor urca spre tine; oamenii nu pot sa scape de salniciile care acopera fata pamantului. Insa Tu cunosti toate lucrurile, chiar inainte ca ele sa ia fiinta.

13. Tu cunosti toate lucrurile: Tu stii tot ce se intampla si totusi nu ne spui nimic.

14. Pentru atatea crime, ce trebuie sa facem noi celui rau ?

Capitolul 11

1. Inainte de a se implini toate aceste lucruri Enoh a fost rapit de pe pamant; si nimeni nu a stiut unde a fost si nici ce a devenit.
2. Toate aceste zile, el le-a petrecut cu sfintii si cu ingerii veghetori.

Capitolul 14

1. Atunci mi s-a adresat si mi-a spus asa: Asculta, asculta fara frica, O!

Enoh cel drept, O! scrib al dreptatii, apropie-te si asculta vocea mea. Du-te, spune-le ingerilor veghetori care te-eu trimis sa ma rogi pentru ei: Voi

trebuie sa va rugati pentru oameni si nu oamenii pentru voi!

2. De ce ati abandonat inaltimile sfinte ale cerului, locuintele voastre eterne, pentru a merge sa pacatuiti cu femeile. De ce v0ati indragostit de ficele oamenilor; v-ati insotit de ele; v-ati dedat cu ele la lucruri care tin de copii pamantului, si ati dat nastere unei rase nelegiuite?
Julie1122
QUOTE(spyderman @ May 30 2007, 21:11) [snapback]2905623[/snapback]
.....

Citand de acolo, nu te-ai prins ca cerul reprezinta o treapta superioara a cunoasterii? De aceea cerurile se afla pretutindeni iar imparatia cerurilor se afla in omul care o gaseste, adica se gaseste pe sine. De aceea Enoh dupa ce a ajuns la Dumnezeu a mai fost urcat, pentru a cunoaste mai multe. De aceea omul a fost dat afara din Eden desi Edenul se afla tot pe pamant, iar drumul catre pomul cunoasterii a fost pazit. Iar la sfarsitul vremurilor oamenii vor manca din fructele lui.(Enoh - Cap 16:11) De aceea ingerii au fost pedepsiti, imparatasind tainele cerurilor unor oameni care nu erau vrednici de ele. Va sugerez sa cititi Evanghelia lui Toma care seamana din multe puncte de vedere cu Noul Testament.
spyderman
QUOTE(Julie1122 @ May 30 2007, 21:50) [snapback]2905804[/snapback]
Citand de acolo, nu te-ai prins ca cerul reprezinta o treapta superioara a cunoasterii? De aceea cerurile se afla pretutindeni iar imparatia cerurilor se afla in omul care o gaseste, adica se gaseste pe sine.

w00t.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Julie1122
QUOTE(spyderman @ May 30 2007, 21:52) [snapback]2905816[/snapback]
w00t.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ia reflecta tu asupra celor spuse de mine. Uite, gandeste-te spre exemplu la Efeseni 4:10.
spyderman
QUOTE(Julie1122 @ May 30 2007, 22:01) [snapback]2905859[/snapback]
Ia reflecta tu asupra celor spuse de mine. Uite gandeste-te spre exemplu la Efeseni 4:10.

Efeseni 4:10
Cel ce S-a pogorât, Acela este Care S-a suit mai presus de toate cerurile ....

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Reclama
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.