Este D-zeu din Biblie extraterestru sa nu?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

tudorel666

QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 20:48) [snapback]2854863[/snapback]
Stiam dintr-o apocrifa ca fiii lui Dumnezeu, cei despre care se vorbeste sunt ingeri.

Da, ingerii sunt fiinte spirituale, deci nu e nevoie ca fiii lui Dumnezeu sa fie materiali, si nu uitati ca Dumnezeu a facut pamantul prin cuvant.

Ce nevoie are El de ozn-uri? Se descurca inainte de creatie si fara ele. Aveti o definitie pentru Dumnezeu in evanghelia lui Luca 1:1.

Nu, nu cred ca Dumnezeu din biblie este extraterestru si am citit biblia.

Omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, de ce omul este etalon in discutia noastra?

Ganditi din punctul de vedere al unui om si este normal, dar nu-i atribuiti lui Dumnezeu toate bazaconiile.

Ce nevoie are Dumnezeu de tehnologie? Omul are deoarece nu se poate descurca altfel, dar Dumnezeu?

Julie, nu stiu ce nevoie are Dumnezeu de tehnologie, dar sigur o foloseste. Nu uita ca Ilie a fost ridicat la cer intr-un car de foc, iar Enoh a umblat cu Dumnezeu cateva sute de ani inainte de a fi luat definitiv de pe pamant. Ori Enoh sunt convins ca a umblat cu fiinte asemenea lui, ca altminteri i-ar fi venit enorm de greu ca sa fie singurul om, avand numai spirite in jur. Chiar si pe Hristos, dupa inviere, apostolii l-au crezut spirit, asa cum il crezi tu acuma pe Dumnezeu, dar li s-a demonstrat ca era om in carne si oase.
truthman
QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 20:48) [snapback]2854863[/snapback]
Stiam dintr-o apocrifa ca fiii lui Dumnezeu, cei despre care se vorbeste sunt ingeri.

Da, ingerii sunt fiinte spirituale, deci nu e nevoie ca fiii lui Dumnezeu sa fie materiali, si nu uitati ca Dumnezeu a facut pamantul prin cuvant.

Ce nevoie are El de ozn-uri? Se descurca inainte de creatie si fara ele. Aveti o definitie pentru Dumnezeu in evanghelia lui Luca 1:1.

Nu, nu cred ca Dumnezeu din biblie este extraterestru si am citit biblia.

Omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, de ce omul este etalon in discutia noastra?

Ganditi din punctul de vedere al unui om si este normal, dar nu-i atribuiti lui Dumnezeu toate bazaconiile.

Ce nevoie are Dumnezeu de tehnologie? Omul are deoarece nu se poate descurca altfel, dar Dumnezeu?

Fii lui D-zeu ca sa le poata lasa insarcinate pe femeile pe care si le-au ales trebuiau sa aibe corp fizic, trebuiau sa aibe "organu' sexual" e chiar atat de greu de inteles?
Au fost in carne si oase aici pe Terra! Numai asa ar fi putut sa se impreuneze cu femeile terestre!
Este scris clar in Biblie negru pe alb!!!

Kyu
QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 19:48) [snapback]2854863[/snapback]

Cred ca Biblia deja ii atribuie toate bazaconiile, noi doar interpretam aceste bazaconii.

Julie1122
QUOTE(tudorel666 @ May 18 2007, 20:58) [snapback]2854903[/snapback]
Julie, nu stiu ce nevoie are Dumnezeu de tehnologie, dar sigur o foloseste. Nu uita ca Ilie a fost ridicat la cer intr-un car de foc, iar Enoh a umblat cu Dumnezeu cateva sute de ani inainte de a fi luat definitiv de pe pamant. Ori Enoh sunt convins ca a umblat cu fiinte asemenea lui, ca altminteri i-ar fi venit enorm de greu ca sa fie singurul om, avand numai spirite in jur. Chiar si pe Hristos, dupa inviere, apostolii l-au crezut spirit, asa cum il crezi tu acuma pe Dumnezeu, dar li s-a demonstrat ca era om in carne si oase.

De ce folosesti cuvinte precum sigur, sunt convins? Vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti precum ar fi o certitudine. De unde stii cum sunt spiritele?

Nu avem nici cele mai elementare cunostinte despre Dumnezeu, nu avem nici macar certitudinea ca exista. Doar credinta.

Fii lui D-zeu ca sa le poata lasa insarcinate pe femeile pe care si le-au ales trebuiau sa aibe corp fizic, trebuiau sa aibe "organu' sexual" e chiar atat de greu de inteles?
Au fost in carne si oase aici pe Terra! Numai asa ar fi putut sa se impreuneze cu femeile terestre!

Tu nu sti ca exista oameni care au gazduit ingeri fara sa stie? Uiti ca Dumnezeu a facut tot ce se vede numai prin cuvantul sau. Crezi ca pentru Dumnezeu exista imposibil?

Cred ca Biblia deja ii atribuie toate bazaconiile, noi doar interpretam aceste bazaconii.

smile.gif

Posibil si asta. Sau sunt bazaconii pentru ca le interpretam gresit.
truthman
QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 21:18) [snapback]2855003[/snapback]
Tu nu sti ca exista oameni care au gazduit ingeri fara sa stie? Uiti ca Dumnezeu a facut tot ce se vede numai prin cuvantul sau. Crezi ca pentru Dumnezeu exista imposibil?

Tu chiar esti sigura ca tot ce este in univers este creat de d-zeu din biblie?
Si asta doar prin cuvantul acestuia?
Cred ca mai degraba El a ordonat si altii adica ingerii lui au executat!
Nu este nici macar sigur daca D-zeul asta din Biblie ar fi avut implicatii si in alte galaxii sau pe alte planete!
Este posibil ca D-zeu asta sa fi fost D-zeu doar pentru noi cei de pe Terra!
Julie1122
QUOTE(truthman @ May 18 2007, 21:28) [snapback]2855051[/snapback]
Tu chiar esti sigura ca tot ce este in univers este creat de d-zeu din biblie doar prin cuvantul acestuia?
Eu cred ca El a ordonat si altii au executat!!!
Exact asemeni unui sef de santier!

Si atunci de ce alegi doar ce-ti convine si restul ignori?

Daca ceva nu e bun, atunci nu pica totul? Mai ales ca vorbim despre afirmatii aflate la 5 capitole distanta.

tudorel666
QUOTE(truthman @ May 18 2007, 21:10) [snapback]2854966[/snapback]

Dau eu mai jos versetele biblice, pentru cei mai sceptici. Dupa cum se vede, nu numai ca s-au impreunat cu ele, deci nu le-au insamantat numai, ci le-au luat si de sotii.
Incep sa cred ca si folclorul romanesc, in povestile despre zmei ce s-au casatorit cu muritoare, cam tot la asa ceva se refera. Ar mai fi si mitul zburatorului, precum si povestile din alte tari cu dragoni ce furau fete de imparati.

Geneza 6
2 fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; și din toate și-au luat de neveste pe acelea pe care și le-au ales.

Geneza 6
4 Uriașii erau pe pământ în vremurile acelea, și chiar și după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, și le-au născut ele copii: aceștia erau vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume.

Julie1122
QUOTE(tudorel666 @ May 18 2007, 21:32) [snapback]2855069[/snapback]
Dau eu mai jos versetele biblice, pentru cei mai sceptici. Dupa cum se vede, nu numai ca s-au impreunat cu ele, deci nu le-au insamantat numai, ci le-au luat si de sotii.
Incep sa cred ca si folclorul romanesc, in povestile despre zmei ce s-au casatorit cu muritoare, cam tot la asa ceva se refera. Ar mai fi si mitul zburatorului, precum si povestile din alte tari cu dragoni ce furau fete de imparati.

Geneza 6
2 fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; și din toate și-au luat de neveste pe acelea pe care și le-au ales.

Geneza 6
4 Uriașii erau pe pământ în vremurile acelea, și chiar și după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, și le-au născut ele copii: aceștia erau vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume.

Vezi Evrei 13:2 Nu poti sa gazduiesti aerul, nu?
truthman
QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 21:35) [snapback]2855085[/snapback]
Vezi Evrei 2:2 Nu poti sa gazduiesti aerul, nu?

Mai omule esti chiar atat de greu de cap de nu-ntelegi?
Este scris NEGRU PE ALB!!!!!!!!
Tocmai s-au dat citatele de catre Tudorel
E chiar atat de greu de inteles atunci cand scrie negru pe alb in Biblie?
Cu ce gandesti de nu-ntelegi?!?
Cati ani ai?
Julie1122

QUOTE(truthman @ May 18 2007, 21:38) [snapback]2855099[/snapback]
Mai omule esti chiar atat de greu de cap de nu-ntelegi?
Este scris NEGRU PE ALB!!!!!!!!
Tocmai s-au dat citatele de catre Tudorel
E chiar atat de greu de inteles atunci cand scrie negru pe alb in Biblie?
Cu ce gandesti de nu-ntelegi?!?
Cati ani ai?

Alo, tu nu intelegi ca oamenii au confundat ingerii cu oamenii? Au crezut ca sunt tot oameni, nu te pune pe ganduri?

Intelegi ca habar n-ai ce proprietati au fiintele spirituale?
truthman
QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 21:41) [snapback]2855119[/snapback]
Alo, tu nu intelegi ca oamenii au confundat ingerii cu oamenii? Au crezut ca sunt tot oameni, nu te pune pe ganduri?

Copilu', nu prea are mare importanta daca aveau chip de om sau nu!
Cu tehnologia pe care este posibil sa o aibe pot lua orice forma doresc!
Sunt prea multe dovezi si se aduna din ce in ce mai multe care duc la acelasi rezultat!!!
Daca ingerii aia le-au f... pe femeile de pe Terra inseamna ca au au avut CORP FIZIC!
Au avut p... de le-au f... pe acestea!
Ai inteles acum
Daca un corp fizic vine din imparatia cerurilor adica din spatiu si face sex cu femeile de pe Terra, atunci acel inger, barbat este extraterestru.
Punct
tudorel666
De ce folosesti cuvinte precum sigur, sunt convins? Vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti precum ar fi o certitudine. De unde stii cum sunt spiritele?

Pentru ca vorbesc despre notiuni aflate in mintea mea, un fel de deja vu. Nu stiu ce cauta acolo si cum au ajuns, nu stiu totdeauna cat credit sa le dau, dar cand concorda cu ceea ce gasesc scris in biblie, e normal sa incep sa-mi pun intrebari.

Nu avem nici cele mai elementare cunostinte despre Dumnezeu, nu avem nici macar certitudinea ca exista. Doar credinta.

Poate tu ai numai credinte, eu am niste ganduri si imagini ce-mi vin in minte, si nu-mi apartin, plus niste citate din biblie ce confirma ceea ce mi se spune mental.

Tu nu sti ca exista oameni care au gazduit ingeri fara sa stie?

Asa zice Biblia, si este posibil sa se fi intamplat asa! Dar tu de ce esti asa sigura? Ti s-a intamplat si tie, sau esti purtatorul de cuvant al lui Dumnezeu?

Uiti ca Dumnezeu a facut tot ce se vede numai prin cuvantul sau.

Si esti convinsa ca stii ce inseamna expresia "numai prin cuvant" ? Si despre CeausescU s-a zis ca nu vor putea, cei ce vor veni dupa el, nici macar sa varuiasca atat cat a reusit el sa construiasca, si , cu toate astea, stim toti ca el nu a construit nimic, doar a dat ordine si directive, deci s-a folosit de CUVANT!

Crezi ca pentru Dumnezeu exista imposibil?
smile.gif

O sa-ti dau un exemplu fortat, dar e singurul care imi vine in minte, ca sa intelegi ca ai o idee gresita despre posibil si imposibil: eu as putea sa-mi strang de gat propriul copil, dar te asigur ca mi-ar fi imposibil! Din acest punct de vedere, cred ca si Dumnezeu are limitele lui, oricat de atotputernic ar fi.
Julie1122
QUOTE(truthman @ May 18 2007, 21:49) [snapback]2855171[/snapback]
Copilu', nu prea are mare importanta daca aveau chip de om sau nu!
Cu tehnologia pe care este posibil sa o aibe pot lua orice forma doresc!
Sunt prea multe dovezi si se aduna din ce in ce mai multe care duc la acelasi rezultat!!!
Daca ingerii aia le-au f... pe femeile de pe Terra inseamna ca au au avut CORP FIZIC!
Au avut p... de le-au f... pe acestea!
Ai inteles acum
Daca un corp fizic vine din imparatia cerurilor adica din spatiu si face sex cu femeile de pe Terra, atunci acel inger, barbat este extraterestru.
Punct

Tu ai confunda un balon pe care desenez eu doi ochi si o gura cu un om? Normal ca aveau corp fizic din moment ce au fost confundati cu oamenii. Si apa are trei stari de agregare. Si lumina e compusa din mai multe culori la randul ei. Gandesti prea simplist.

Pentru ca vorbesc despre notiuni aflate in mintea mea, un fel de deja vu. Nu stiu ce cauta acolo si cum au ajuns, nu stiu totdeauna cat credit sa le dau, dar cand concorda cu ceea ce gasesc scris in biblie, e normal sa incep sa-mi pun intrebari

Toata lumea viseaza, e normal.

Poate tu ai numai credinte, eu am niste ganduri si imagini ce-mi vin in minte, si nu-mi apartin, plus niste citate din biblie ce confirma ceea ce mi se spune mental.

Gandurile tale nu tin de foame si nici nu ma ajuta sa-mi schimb perceptia asupra lumii, deci raman niste simple opinii.

Eu nu sunt sigura, eu doar cred, si din moment ce aduceti argumente din biblie, nu e normal sa aduc si eu tot din biblie? Sau nu am voie?

Si esti convinsa ca stii ce inseamna expresia "numai prin cuvant" ? Si despre CeausescU s-a zis ca nu vor putea, cei ce vor veni dupa el, nici macar sa varuiasca atat cat a reusit el sa construiasca, si , cu toate astea, stim toti ca el nu a construit nimic, doar a dat ordine si directive, deci s-a folosit de CUVANT!

Vreau sa am o planeta. Deci cine mi-o construieste?

O sa-ti dau un exemplu fortat, dar e singurul care imi vine in minte, ca sa intelegi ca ai o idee gresita despre posibil si imposibil: eu as putea sa-mi strang de gat propriul copil, dar te asigur ca mi-ar fi imposibil! Din acest punct de vedere, cred ca si Dumnezeu are limitele lui, oricat de atotputernic ar fi.

Tu esti om. Vezi graficul lui Kyu de pe topicul cu Satana.

tudorel666
QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 21:41) [snapback]2855119[/snapback]

Julie, noi nu negam posibilitatea fiintelor spirituale de a deveni imateriale, dar tu negi posibilitatea lor de a fi si materiale.
truthman
QUOTE(Julie1122 @ May 18 2007, 21:56) [snapback]2855204[/snapback]
Gandesti prea simplist.

Ok, asa este gandirea simpla cate o data este cea mai buna!
Tu se pare ca nu gandesti deloc! death.gif
Flamma
QUOTE(katman @ May 18 2007, 17:27) [snapback]2853955[/snapback]
Ok ok, ligru e una, dar tu vorbesti de extraterestrii.
Adica (cel putin teoretic) nu e chiar aceeasi specie. Am mai uitat taxonomia dar macar leii si tigrii fac parte din aceeasi familie (Feline).
Nu vad motivul pentru care o puma nu s-ar putea combina cu un tigru iesind un "pugru".
Dar cand e vorba de oameni (teoretic o specie nascuta si crescuta pe pamant) si extraterestrii (teoretic nascuti si crescuti intr-un mediu diferit) de ce ai considera ca ei sunt compatibili si pot da nastere unor copii FERTILI?
Pentru ca masculi ligrii sunt sterili wink.gif

LE:Sau o puma se combina cu un leu iesind un pu...eu laugh.gif

Ligrul era doar un exemplu. Exista hibrizi intre multe alte specii. Iar la capitolul feline s-au experimentat multe din combinatiile posibile, inclusiv cele imaginate de tine. Ligru e denumirea data de cercetatori, nu am inventat-o eu.
Legea pe care ti-am spus-o e valabila pt toti hibrizii (care supravietuiesc)...cel putin asa ne-au invatat la cursuri tongue.gif. Iar noi poate facem parte din aceeasi "familie" cu Dumnezeu si fii Lui daca suntem compatibili wink.gif. De fapt, nu "poate" ci sigur, de vreme ce s-au putut incrucisa. (daca admitem ca adevarat ce se spune in bilblie).
Julie1122
QUOTE(tudorel666 @ May 18 2007, 21:58) [snapback]2855212[/snapback]
Julie, noi nu negam posibilitatea fiintelor spirituale de a deveni imateriale, dar tu negi posibilitatea lor de a fi si materiale.

Imi spui si mie cand am negat asta?

QUOTE(truthman @ May 18 2007, 22:01) [snapback]2855231[/snapback]
Ok, asa este gandirea simpla cate o data este cea mai buna!
Tu se pare ca nu gandesti deloc! death.gif

Da, mersi, eu poate ma gandesc inainte de a lansa chiftelute.
Kyu
Ce ziceti de o explicatie mai logica. Uriasii sunt personaje mitologice ce apara mai in toate culturile antice. Cum Biblia e o mitologie evreiasca este si normal sa apara aceste personaje. Biblia nu face altceva decat sa se alinieze cu celelalte mitologii.

Acum de ce apar aceste personaje in majoritatea mitologiilor, este o alta problema.
tudorel666
QUOTE(Kyu @ May 18 2007, 22:06) [snapback]2855262[/snapback]
Ce ziceti de o explicatie mai logica. Uriasii sunt personaje mitologice ce apara mai in toate culturile antice. Cum Biblia e o mitologie evreiasca este si normal sa apara aceste personaje. Biblia nu face altceva decat sa se alinieze cu celelate mitologii.

Acum de ce apar aceste personaje in majoritatea mitologiilor, este o alta problema.

Kyu, sa rad sau sa plang?!

Pai gandeste si tu putin, daca am un proces si aduc ca dovada un singur martor, e destul de bine, dar, daca aduc cinci-sase martori, asta nu cumva intareste si mai mult ceea ce a spus primul martor? Ori tu afirmi tocmai contrariul!
Daca toate culturile lumii au legende cu uriasi, ar trebui sa dea de gandit tuturor ca nu e o simpla coincidenta!
Flamma
Scrie in biblie ca ingerii sunt doar fiinte energetice? Ca pe noi la religie daca imi amintesc bine ne-a invatat ca ingerii au si corp (si ne-a subliniat asta foarte clar)dar nu chiar material, ceva intre materie si energie.
Oricum, presupunand ca ar fi doar energetice, ei isi pot forma un corp material oricand, condensand energia sau prin preluare de particule din mediu (un exmplu in acest sens fiind "ectoplasma" descrisa de multi "mediumi" - a se cauta despre materializarea spiritelor).

o alta chestie pe care mi-o amintesc din povestile despre vrajitoare si incubus (demoni masculi) ca acestia cica ar fi furat sperma de la alti barbati si ar fi impregnat-o cu substanta lor si apoi o bagau in femeie (cam trasa de par teoria totusi si cred ca apartine capilor bisericii)
Kyu
QUOTE(tudorel666 @ May 18 2007, 21:14) [snapback]2855300[/snapback]
Kyu, sa rad sau sa plang?!

Pai gandeste si tu putin, daca am un proces si aduc ca dovada un singur martor, e destul de bine, dar, daca aduc cinci-sase martori, asta nu cumva intareste si mai mult ceea ce a spus primul martor? Ori tu afirmi tocmai contrariul!
Daca toate culturile lumii au legende cu uriasi, ar trebui sa dea de gandit tuturor ca nu e o simpla coincidenta!

Lasa asta. Ceea ce am vrut eu sa arat este ca Biblia e o mitologie, daca voi nu credeti in mitologii cu zei, zeite, nimfe, titani, semi-zei, uriasi, balauri, inorogi, centauri, sirene, etc, de ce ati mai crede in Biblie.
truthman
QUOTE(Kyu @ May 18 2007, 22:06) [snapback]2855262[/snapback]
Ce ziceti de o explicatie mai logica. Uriasii sunt personaje mitologice ce apara mai in toate culturile antice. Cum Biblia e o mitologie evreiasca este si normal sa apara aceste personaje. Biblia nu face altceva decat sa se alinieze cu celelalte mitologii.

Apar pentru ca au existat cu adevarat!
Ceea ce este povestit in biblie s-ar putea sa fie adevarat!!!
Kyu
QUOTE(truthman @ May 18 2007, 21:23) [snapback]2855362[/snapback]
Apar pentru ca au existat cu adevarat!
Ceea ce este povestit in biblie s-ar putea sa fie adevarat!!!

Nu s-au gasit nici un fel de fosile umanoide de proportii gigantice, si s-a cam scotocit suficient.
truthman
QUOTE(Kyu @ May 18 2007, 22:26) [snapback]2855375[/snapback]
Nu s-au gasit nici un fel de fosile umanoide de proportii gigantice, si s-a cam scotocit suficient.

Eu unul nu as fi chiar atat de sigur
AndreiRN
QUOTE(Nefersetty @ May 18 2007, 14:12) [snapback]2852904[/snapback]
Pai nu sint nemarginirea si infinitul unul si acelasi lucru?

Sunt definiti utopice si abstracte fara o realitate materiala.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.