Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

roby69

QUOTE (TrippLex @ Oct 2 2007, 11:08) *
citesc threadul asta de ceva vreme si mai mult am intrat in ceata decat m-am lamurit.
voiam sa stiu ce card BCR este valabil pentru paypal.
Cum zicea cineva e o diferenta intre posibilitatea de a folosi cardul in strainatate si a folosi cardul pe internet.

Am intrat pe pagina BCR iar cardurile valabile pe internet sunt :
1) BCR VISA Clasic International EURO
-plati pe Internet in conditii de siguranta, fie prin inrolarea in sistemul 3D-Secure, fie prin asocierea cardului BCR VISA Virtuon;
-suma minima ce trebuie mentinuta în contul de card : 50 EURO
2) BCR VISA Virtuon
-Card de debit, dar fara banda magnetica si fara PIN, la care este atasat un cont in USD, destinat strict tranzactiilor pe internet, contul de card virtual putand fi deschis in numele oricarui detinator de card de debit BCR, persoana fizica sau juridica.
-Alimentarea cardului se poate face oricand, 24 de ore din 24, de la orice ATM BCR din tara (functia Transfer fonduri) sau prin telefonul mobil (serviciul Mobile Banking BCR) prin transferul sumelor din oricare dintre conturile curente care au atasate carduri de debit mentionate de catre Detinator.

eu am card BCR Virtuon,il folosesc de 2 luni ptr.cumparaturi de pe ebay si functioneaza perfect
gtk
vad ca a aparut repede tranzactia de la raiffeisen... vineri pe la 18 am facut-o iar azi a aparut... legat de acea diferenta de 1 ron, tranzactia s-a facut corect la 5,07 ron iar un 1 ron a ramas ca suma retinuta... probabil a fost folosit pt. interogarea cardului si probabil ca v-a fi returnat... bine ca nu e vorba de un curs valutar naspa sau altceva... smile.gif

TrippLex
Am obtinut codul EXPUSE corect de la bcr dar la sectiunea Fax a proof of ID and Location imi
apare Complete fara sa fi trimis fax sau sa fac upload si in To Do List inca imi apare optiunea
Lift your account limits si nu pot sa ridic Receiving Limit per year - ?2,500.00 EUR
Fiind Complete,normal ca nu mai pot accesa sectiunea cu optiunile de fax si upload.

E eroare de script , ne limiteaza intentionat,sau imi vor cere mai tarziu documentele,la urmatoarea tranzactie?
Borknaghar
Ma intereseaza mai mult pentru viitor decat pentru prezent, stie cineva daca ai facut o plata prin paypal, in ce conditii, in ce termen si cum poti sa-ti retragi banii platiti.
giovanni22ro
Cardul TAIFUN Mastercard de la Bancpost este util pana la urma pe Paypal? Chiar nu se pot face retragerile de bani? Pentru ca stiu pe cineva care il foloseste si mi l-a recomandat si mie.
don_dannielo
QUOTE (giovanni22ro @ Oct 29 2007, 20:52) *
Cardul TAIFUN Mastercard de la Bancpost este util pana la urma pe Paypal? Chiar nu se pot face retragerile de bani? Pentru ca stiu pe cineva care il foloseste si mi l-a recomandat si mie.

E foarte bun, dar doar pentru plati.
Borknaghar
QUOTE (Borknaghar @ Oct 29 2007, 19:32) *
Ma intereseaza mai mult pentru viitor decat pentru prezent, stie cineva daca ai facut o plata prin paypal, in ce conditii, in ce termen si cum poti sa-ti retragi banii platiti.

Am castigat o alta licitatie , de data asta suma e mai importanta . dar nu vreau s-o anuleze ebay la 5 minute dupa ce fac paymentul prin paypal. Si sa-mi zica iar you as a bidder are not required to complete the transaction, dupa ce am platit deja. De aia intrebam in ce termen pot sa-mi retrag banii platiti daca se mai defecteaza ebay o data. Si cum procedez , ma duc la Resolution Center si trebuie sa mai am inca optiunea de a-mi retrage banii? Cam cat timp e posibil asta? 5 minute dupa plata sau o zi sau pana -i retrage vanzatorul?
Sper sa nu fie cazul

Bogdan-
QUOTE (ciuly @ Oct 19 2007, 05:58) *
de mine? huh.gif puteai sa te uiti pe linku de la mine din semnatura legat de laptopu meu unde aflai ceva mai detaliat cum a decurs totul.
oricum, fa-ti un calcul: daca transportul +tva >= bilet de avion dus-intors, atunci .. adu-l personal. sau daca ai noroc cu ceva cunostinte care vin acasa de sarbatori, scapi doar cu pretu laptopului. iar daca optezi pentru transport, vezi preturi la toate firmele din domeniu, iar daca nu ti urgent, nu-l aduce cu avionul ca e mult mai scump.

Ciuly,

1. Care e procentul de TVA?
2. Se percepe atunci cand trimiti calculatorul din SUA sau atunci cand il cumperi de pe internet din SUA si le spui sa ti-l trimita in Romania?

Mersi.
don_dannielo
QUOTE (Borknaghar @ Oct 29 2007, 21:41) *
Am castigat o alta licitatie , de data asta suma e mai importanta . dar nu vreau s-o anuleze ebay la 5 minute dupa ce fac paymentul prin paypal. Si sa-mi zica iar you as a bidder are not required to complete the transaction, dupa ce am platit deja. De aia intrebam in ce termen pot sa-mi retrag banii platiti daca se mai defecteaza ebay o data. Si cum procedez , ma duc la Resolution Center si trebuie sa mai am inca optiunea de a-mi retrage banii? Cam cat timp e posibil asta? 5 minute dupa plata sau o zi sau pana -i retrage vanzatorul?
Sper sa nu fie cazul

Ori ii spui seller-ului sa dea refund (daca nu e chitit pe tzeapa o sa o faca).

Ori
You can use the Resolution Center to contact your seller and open a dispute about a problem transaction. If you are unable to resolve the dispute with the seller, you can escalate it to a claim with PayPal within 20 calendar days of opening the dispute.
ciuly

QUOTE (Bogdan- @ Oct 29 2007, 22:22) *
Ciuly,

1. Care e procentul de TVA?
2. Se percepe atunci cand trimiti calculatorul din SUA sau atunci cand il cumperi de pe internet din SUA si le spui sa ti-l trimita in Romania?

Mersi.

1. in romania, tva-ul are doua cote "unice" din care cea "standard", uzuala pentru noi, valoarea de 19%. iar cea redusa, de 9% se aplica la medicamente, ceva alimente parca, si altele de genu.

apropo de tva, gasisem un link pt cei care se intereseau de tva din EU: http://www.avocatnet.ro/content/articles/i...niei/la/UE.html

2. se percepe dupa ce produsul intra pe teriotoriul romaniei si ajunge in vama. nu te lasa sa il scoti din vama pina nu platesti tva-ul si vama daca e cazul.
Bogdan-
QUOTE (ciuly @ Oct 29 2007, 16:37) *
1. in romania, tva-ul are doua cote "unice" din care cea "standard", uzuala pentru noi, valoarea de 19%. iar cea redusa, de 9% se aplica la medicamente, ceva alimente parca, si altele de genu.

apropo de tva, gasisem un link pt cei care se intereseau de tva din EU: http://www.avocatnet.ro/content/articles/i...niei/la/UE.html

2. se percepe dupa ce produsul intra pe teriotoriul romaniei si ajunge in vama. nu te lasa sa il scoti din vama pina nu platesti tva-ul si vama daca e cazul.

Marsi, Ciuly! Chiar daca iau eu calculatorul din SUA de la magazin (fizic, nu pe internet) sa spunem, si-l trimit personal apoi prin posta in Romania, tot trebuie sa plateasca ai mei TVA in Romania, corect?
ciuly
in momentul in care il trimiti prin posta, el ajunge in vama. ai tai se duc frumos la posta, unde e si vama postala, si pachetul va fi deschis de catre vames de fata cu ai tai iar ei vor plati ce e de platit
acuma in ce conditii poti sa nu platesti tva-ul (de ex daca mentionezi ca e cadou, sau naiba stie ce artificii) asta nu stiu sa iti zic. suna la vama, sau fa o vizita si intreaba-i daca platesti tva pt un pc cadou.
Bogdan-
QUOTE (Bogdan- @ Oct 29 2007, 16:44) *
Marsi, Ciuly! Chiar daca iau eu calculatorul din SUA de la magazin (fizic, nu pe internet) sa spunem, si-l trimit personal apoi prin posta in Romania, tot trebuie sa plateasca ai mei TVA in Romania, corect?

OK, mersi!
HelllBoy
HAi sa va zic si povestea mea

Sora-mea este in GER de 2 ani(este casatorita acolo) si de 1 an face cam 1000 euro din tranzactii pe ebay .
acum 3 saptamani m-a mancat in cooor sa imi fac cont pe eaby , tottul a fost simplu .
incep eu si caut ceva placi video si de baza , gasesc licitez si intr-un final castig.
Intre timp ma duc la BT si fac un cont cu card MONDO bag bani in el si astept raspuns de la idiotul de neamt ca sa imi dea contul sa ii transfer banii .
Dupa ce omul imi da contul adresa tot plec mandru la BT cumparasem o PLACA 7900GTO cu 139 euro in ro nu se gaseste SH din pacate.
Mai verific eu odata cati bani aveam in cont erau echivalentul a 147 parca ca trebuia sa ii platesc si transportul lu ala , si tipa de la operatiouni imi da un par in cap , doar comisioanele celor 2 banci (BT + deutchebank) erau in valoare de inca 35 euro , deci pretul placi video crestea de la 139 euro la suma aproximativa de 180 euro.
suparat nu am acceptat transferul si m-am dus acasa sa gasesc alta modalitate
tipul accepta si plata prin paypal , bineinteles ca de aici au aparut problemele ;
eu ma stiam tip smecher cu card care tipa imi specificase de xxxxx ori ca pot face shoping on-line , si ma duc la payapal pe site fac cont dau sa adug cardul , si cand am incercat sa ma fac user verificat primesc acel mesaj ca ei nu pot verifica cardul il adug alt card sa sa plec draq de pe site-ul lor .
supar il iau pe al sotiei acelasi tip MONDO il adaug dar nu il poate verifica , il iau pe a lu soacra-mea (visa elecron de la ING)
il accepta dar femeia nu tine bani pe el si aiai trebuiau sa-si ia 1.5 euro deci pe rand le-am sters inapoi .
intre timp eu baiat cu conturi ebay si paypal tot licitam si am mai castigat o placa asus striker extreme .
acum am plecat la banca am facut transferul prin banca , tipul a primit banii .
iar eu m-am trezit cu contul de ebay blocat ca am abuzat de ebay (sora-mea facea misto de mine , ca cica noi din romania si daca suntem onesti si facem plata tot suntem blocati sad.gif )
le dau mail ii intreb de ce le axplic ca am facut plata prin tranfer bancar si ca omul si-a primit banii cine imi asigura mie acum tranzactia cu contul plocat .

dupa 2 zile primesc un mail(cred ca TIP) de la ei ca sa le timit copii buletin copii dupa card etc .

eu le dau iar mail si mai suparat si iar ii intreb ce am facut
eacum o tipa imi trimite mail si incepe ceva de genul
"nu inteleg frustrarea dumeavoastra , v-am solicitat sa ne trimiteti niste copii dupa acte ..... etc"
deci "hahalera aia nu poate ea sa inteleaga dece eu sunt nervos dupa ce probabil am aruncat in vant cu 180 euro ,nu poate ea sa inteleaga .

m-am conformat am facut copii la toate actele l-am trimis pe fax si am stat 2 zile sa astept raspuns care a venit dar in raspunsul de dupa 2 zile scria doar ca va multumim ca ati trimis actele , le-am primit si o sa dureze cam alte 48-72 ore pana le prelucram . biggrin.gif

intre timp tranzactia cu placa de baza nu imi mai aparea probabail am pierdut-o
dar in schimb puteram sa imi verific mesageria si primesc mail de la neamt ca sa ii dau adresa sa imi trimita placa, nu imi venea sa cred ca este posibil macar sa imi dea placa video , apas eu pe butonul raspunde la mail ????? pauza , ma redirectioneaza la faza ca sunt suspendat biggrin.gif
si cum romanul este cel mai invetiv ma duc la linkul cu palca video apas pe user si pe sectiunea adreseaza o intrebare vanzatorului biggrin.gif .
in loc de intrebare bineintels ca i-am dat omului adrsa mea, sper sa trimita draq placa .

P.S. inca am contul blocat mai tre sa stau 2-3 zile sad.gif(

cat despre carduri ? am facut un card mastercard flat la OTP si a mers sa il si adaug iar ;

faza cu codul de 4 cifre hai sa v-o zic eu acum

acele 4 cifre apar in banca cand paypal opreste de pe card 1.5 euro si tipul de la otp mi-a zis ca dupa 2 zile de cand am adaugat cardul sa-l sun ca imi da codul si asa a fost mi-a dat codul l-am bagat si sunt verificat pe paypal(nu atrebuit sa stau 14 zile)
iar comisioanele nu stiu cum sunt calculate (banaca nu percepe comision catre comercinati , dar cardul este in RON deci se face automat exchange in moneda cu care platesti . ce suma credeti ca este blocata de pe card ? 1.5 euro = 7.4 RON cam mult , nu ?

SFAT PENTRU CEI CARE VOR SA ISI FACA CARD PE CARE SA-L FOLOSEASACA LA SITE-UL PAYPAL
folositi " visa electron ING sau mastercard flat OTP " cu care puteti sa ridicati bani si sa faceti plati

SPER ca ati ras putin si mai ales SPER CA ATI BAGAT CEVA LA CAP si ganditi-va de xxx ori inainte sa cumparati ceva online
GL
xwh
Pai ... e de ras
worm
1. e normal ceea ce a facut Paypal. si mie mi-au fost cerute acte pentru a deveni Verified.
2. Mondo de la BT nu mai merge cu Paypal.
3. 1.5 euro = 7.4 RON - asta depinde de banca din Romania, si de cursul lor de schimb.
4. de ce ai licitat pana nu ai fost sigur ca ai cardul bagat in contul de Paypal. la noi comisioanele pentru transferurile bancare sunt foarte mari.
Lao™
Deocamdata PayPal nu accepta carduri Mastercard pentru a putea retrage de la banca sau bancomat banii primiti. wink.gif

Daca vreti sa vindeti ceva si sa puteti scoate banii, va trebuie card Visa. wink.gif
gtk
QUOTE (HelllBoy @ Oct 30 2007, 09:32) *
iar comisioanele nu stiu cum sunt calculate (banaca nu percepe comision catre comercinati , dar cardul este in RON deci se face automat exchange in moneda cu care platesti . ce suma credeti ca este blocata de pe card ? 1.5 euro = 7.4 RON cam mult , nu ?[/color]

1.5 eur = 5.0x ron.... diferenta e 1 ron blocat(pe care cred ca il primesti inapoi) pt. verificare card + la bcr am impresia ca este un comision pt. conversie valutara... sau se plateste 2 ron pt. verificare...
alexjones
QUOTE (worm @ Oct 30 2007, 12:27) *
1. e normal ceea ce a facut Paypal. si mie mi-au fost cerute acte pentru a deveni Verified.
2. Mondo de la BT nu mai merge cu Paypal.
3. 1.5 euro = 7.4 RON - asta depinde de banca din Romania, si de cursul lor de schimb.
4. de ce ai licitat pana nu ai fost sigur ca ai cardul bagat in contul de Paypal. la noi comisioanele pentru transferurile bancare sunt foarte mari.

Eu mi-am verificat contu de paypal azi cu un Mondo de la BT.
Stie cineva care e limita de primit banii daca sunt verificat?
worm
Eu mi-am verificat contu de paypal azi cu un Mondo de la BT.

ce anume ai verificat? ai reusit sa iti ia 1.5 euro sa-ti dea acel expuse number?

mai confirma cineva ca merge mondo iar pe PP?
ciuly
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=3567335

propblema e ca la tranzactii ulterioare nu se trimite cvv-ul ala. intrebarea este, se cere cvv-ul ala si la incasari sau numa la plati. la asta sper sa aflu eu raspunsul in urmatoarea saptamana, avand in vedere ca trebuie sa primesc o plata.
worm
ah, da, pai si eu am reusit sa-l adaug cardul mondo. dar el zice ca l-a verificat, deci cei 1.5 euro au fost trasi. mie insa nici asta nu mi-a mai reusit...

anyway, am card de la ING, asa ca (,) chestia cu BT e pur informativa smile.gif
don_dannielo
QUOTE (ciuly @ Oct 30 2007, 16:04) *
intrebarea este, se cere cvv-ul ala si la incasari sau numa la plati. la asta sper sa aflu eu raspunsul in urmatoarea saptamana, avand in vedere ca trebuie sa primesc o plata.

Incasarile nu se pot face pe Mastercard, mondo sau nu. smile.gif
Poti incerca si acum un withdraw si o sa vezi ca nu e in lista.
ciuly
eu ma refeream la politica aia de securitate a BT de care au mentionat cativa mai de o vreme. ca doar ce card am eu de la bt e visa nu mastercard tongue.gif
HelllBoy
QUOTE (ciuly @ Oct 30 2007, 16:20) *
eu ma refeream la politica aia de securitate a BT de care au mentionat cativa mai de o vreme. ca doar ce card am eu de la bt e visa nu mastercard tongue.gif

man am cunostinte in BT si faza este ca ei nu sunt de acord cu paypal ptr ca se sar peste comisioanele lor
BT cu mondo au functioanat pe paypal o perioada f f scurta pana cei de la BT au inteles ce face paypal ca sar peste ei .
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.