Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

gtk

QUOTE (don_dannielo @ Oct 26 2007, 18:56) *
Am un mastercard de la raiffeisen. Mi s-a luat suma corecta, 4.x ron la data respectiva. In schimb, la Visa Electron de la ING mi s-a luat si un ron (tranzactie separata) in plus, exact ca la tine. Se pare ca o fi ceva legat de Visa Electron. Interesant e ca acea tranzactie de 1 ron nu mai apare acum de loc prin extras, nu sunt sigur ce a fost cu ea. ohmy.gif (dar sigur am vazut-o la momentul respectiv)

aham... important e sa nu se extinda taxarea aia procentual si la valori mai mari... desi oricum cred ca platesc cu taifunul si retrag pe electron...

QUOTE (don_dannielo @ Oct 26 2007, 18:56) *
La raiffeisen in online nu poti vedea tranzactiile in pending, ci doar suma totala retinuta. Asa ca va trebui sa mai astepti 2-3 zile lucratoare sa apara, cu descriere.
In schimb, la ING in online sau la selfbank poti vedea si tranzactiile in pending.

death.gif ... mda, cred ca mai bine faceam la ing... si cred ca am sa fac unul si acolo... presupun ca intarzierea aia apare la toate tranzactiile cu card (totusi, daca ma gandesc bin, n-am nevoie de detaliile alea imediat in afara de acest expuse.. oricum se observa tranzactia prinretinerea sumelor respective)...
queensoft
Intrebarile mele catre RAC:
As I'm new to this, can you please explain a few things for me:
- how do you send me the money using PayPal ? (right now I use Western Union)
- what are RAC fees for the transactions? (right now there's a $10 RAC processing fee plus the Western Union fees)
- is there a minimum/maximum amount for PayPal?

Raspunsul lor:
1. We would just send the funds to your paypal account based on your email. It just goes to your paypal account
2. There are none if we send it via paypal (paypal may charge you a fee though)
3. Not that I am aware of. You may want to check with paypal for more information on this.

La prima tot nu m-am lamurit: cind trimit banii?! Cind vreau eu sau cind se stringe suma minima? Practic, la fel ca si pina acum, numai ca nu trebuie sa astept perioada 1-7 a lunii, ci oricind se stringe suma minima specificata.
Faza buna este ca nu percep nici o taxa ei !

De fapt, eu am uitat sa va intreb faza cea mai importanta: pot sa primesc bani in Romania prin PayPal? Prin card? Si de la RCA si de la altii (am un client in USA si ar vrea sa-mi trimita prin PayPal. Eu pot sa ridic banii? Adica din paypal in card, apoi din card cash ?!

1Q_Giku
Problema e ca nu ai intrebat bine; probabil tu vroiai sa intrebi:
WHEN do you send me the money using PayPal ?

Da, ei nu mai percep taxa, dar iti ia paypalul (o data cand baga banii, o data cand ii retragi) + banca la retragere. Pe langa asta "beneficiezi" si de curs "preferential". Taxa lor e mica oricum, iar paypal te limiteaza la 2000 (parca) pentru cont normal. Cel business mai costa smile.gif Si nu in ultimul rand, retragerea prin paypal poate dura si o saptamana (pana se aproba transferul spre card).

Si DA, poti retrage banii pe card, apoi cash. Asta e toata ideea threadului, asta e marele eveniment wink.gif
queensoft
QUOTE (1Q_Giku @ Oct 26 2007, 20:06) *
Problema e ca nu ai intrebat bine; probabil tu vroiai sa intrebi:
WHEN do you send me the money using PayPal ?

Da, ei nu mai percep taxa, dar iti ia paypalul (o data cand baga banii, o data cand ii retragi) + banca la retragere. Pe langa asta "beneficiezi" si de curs "preferential". Taxa lor e mica oricum, iar paypal te limiteaza la 2000 (parca) pentru cont normal. Cel business mai costa smile.gif Si nu in ultimul rand, retragerea prin paypal poate dura si o saptamana (pana se aproba transferul spre card).

Si DA, poti retrage banii pe card, apoi cash. Asta e toata ideea threadului, asta e marele eveniment wink.gif

Exact, WHEN !! Dar cred ca m-am lamurit. Setez o suma minima la RAC si ei o vireaza automat in paypal.
Ia paypal cind este alimentat contul?! Add Funds Free (din pagina Fees de la paypal).
Oricum, ies mai ieftin decit 10-15% western union. Plus ca retrag cind vreau si pot sa retrag si de pe alte site-uri.
Aveti rabdare cu mine.... sint incepator smile.gif Thanks.
gtk
QUOTE (queensoft @ Oct 26 2007, 20:25) *
Ia paypal cind este alimentat contul?! Add Funds Free (din pagina Fees de la paypal).

tu nu poti sa-l alimentezi, chestia aia "add funds" nu merge... in schimb ti se alimenteaza cand iti trimite cineva bani... iar de retras retragi pe un card visa valabil international...
1Q_Giku
Nu, sunt destul de sigur ca functioneaza exact la fel ca WU. Adica primesti pe 15/30 (+7). La care se adauga perioada de virare in contul de card (+7).
amandigi
QUOTE (ciuly @ Oct 26 2007, 17:52) *
3. good question. desi cred ca depinde de banca
4. am postat ceva pe pagina ailanta sau cu doua pagini in urma. citeste. practic, s-ar putea sa platesti tva si/sau vama. depinde de produs si de intelegerile la nivel de EU.

3. De obicei sunt utilizate ratele de conversii ale VISA/MasterCard sau ceva asemanator. Nu cred ca trebuie sa te temi la cat pierzi.

4. Din UE poti comanda ce vrei, nu platesti nici TVA (in Romania, ca platesti deja cand cumperi), nici VAMA. Pachetul nici nu va intra in vama. Cine trimite? Depinde, dar de obicei comerciantii care trimit in alte tari UE, trimit si in Romania.

QUOTE (gtk @ Oct 26 2007, 18:24) *
doar ca, surpriza: tranzactia nu a aparut instant asa cum ma asteptam (cu numarul ala expuse) ci doar imi apare "suma retinuta" 6.x ron, fara explicatii("sold curent" apare cu tot cu suma asta inclusa, iar "sold disponibil" fara)... nici asta nu inteleg, de ce e 6.x ron, pt. ca dupa curs e cu exact cu un ron mai putin... daca ar fi o taxa fixa de un ron nu-i problema, dar sa nu fie un curs valutar nesimtit, ca e destul de mult procentual(~20%)! la taifun cand l-am inrolat mi-a luat exact cat era la cursul bancii, fara alte taxe/comisioane... la ING apar instant tranzactiile de pe card?
altcineva, ceva experiente cu raiffeisen?

Nu depinde de Raiffeisen. De obicei asa e cum carduri, prima data suma e retinuta (instant), iar tranzactia se va desfasura mai tarziu. In acel moment iti va aparea si EXPUSE-ul. Acest lucru e scris clar si pe siteul PayPal. O sa te obisnuiesti cu acesta cand incepi sa-ti verific contul pe net regulat. wink.gif Cat despre 6 RON, probabil ti-a fost retinut 1$ cand ai inrolat cardul in PayPal, si 1.5$ cand ai cerut verificarea cardului. 2.5*2.4 = 6. smile.gif Primul dolar e retinut fiindca acesta e metoda de a verifica ca cardul tau introdus e valid. Dar dupa un timp (cateva zile) PayPal iti va returna acel dolar pe cont. Nu-i nici o problema, asa s-a intamplat si la mine (MasterCard din strainatate) acum si in anii trecuti cand m-am inregistrat prima data la PayPal (si cred ca si la fostul Yahoo Auctions). Cred ca era mentionata undeva procedura, dar acum imi e lene sa caut prin siteul PayPal.

gtk
QUOTE (amandigi @ Oct 26 2007, 22:53) *
Nu depinde de Raiffeisen. De obicei asa e cum carduri, prima data suma e retinuta (instant), iar tranzactia se va desfasura mai tarziu. In acel moment iti va aparea si EXPUSE-ul. Acest lucru e scris clar si pe siteul PayPal. O sa te obisnuiesti cu acesta cand incepi sa-ti verific contul pe net regulat. wink.gif Cat despre 6 RON, probabil ti-a fost retinut 1$ cand ai inrolat cardul in PayPal, si 1.5$ cand ai cerut verificarea cardului. 2.5*2.4 = 6. smile.gif Primul dolar e retinut fiindca acesta e metoda de a verifica ca cardul tau introdus e valid. Dar dupa un timp (cateva zile) PayPal iti va returna acel dolar pe cont. Nu-i nici o problema, asa s-a intamplat si la mine (MasterCard din strainatate) acum si in anii trecuti cand m-am inregistrat prima data la PayPal (si cred ca si la fostul Yahoo Auctions). Cred ca era mentionata undeva procedura, dar acum imi e lene sa caut prin siteul PayPal.

cu expuse-ul nu-i o problema, desi era frumos sa apara instant...
cat despre ce-au retinut astia, nu stiu... valuta principala la contul meu paypal fiind euro, s-a retinut 1.5 eur=~5.1 RON pt. verificare... in cazul asta ar trebui sa fie vreo 7-8 ron, daca ar fi cum spui tu(cu acel dolar sau euro in plus)... dar cine stie...
jedialex1985
QUOTE (1Q_Giku @ Oct 26 2007, 21:10) *
Nu, sunt destul de sigur ca functioneaza exact la fel ca WU. Adica primesti pe 15/30 (+7). La care se adauga perioada de virare in contul de card (+7).

asa este. pe 15/30 plus cateva zile, cel mult 7. acum pe 15 am retras bani din contul RAC in payal. de fapt banii au fost trimisi pe 18. nu s-a luat nici un comision. cati aveam la RAC tot atatia am si in paypal. nu i-am retras inca ca vreau sa-mi cumpar ceva de pe net.
queensoft

Si trimit ei automat? Nu trebuie sa le dai tu chestia aia de pe site PayPal?
Borknaghar
Am castigat ieri o licitatie pe ebay-suma mica oricum si dupa ce platesc prin paypal ma trezesc cu mailul urmator:
Dear ..............
Please be aware that the following listing:

Item Number -*********************

has been removed by eBay for violating of one or more of our policies. Any offers or bids placed on this listing are now null and void. Because the auction was ended, you as a bidder are not required to complete the transaction.

Please review eBay's Listing Policies and User Agreement at the following locations:

http://pages.ebay.com.au/help/sell/policies.html
http://pages.ebay.com.au/help/policies/user-agreement.html

We thank you in advance for your cooperation.

Regards,

eBay Trust & Safety

In my account ,imi apare la won cu o licitatie castigata mai putin , si nu pot sa dau nici calificativ. Mai pot recupera banii?- e vorba doar de vreo 20 -30 RON pe care vanzatorul trebuie sa-i fi primit .
Ce vor sa zica exact cu" you as a bidder are not required to complete the transaction". e recomandabil sa nu sau e obligatoriu ? Vanzatorul are o multime de alte produse listate
jedialex1985
QUOTE (queensoft @ Oct 28 2007, 10:31) *
Si trimit ei automat? Nu trebuie sa le dai tu chestia aia de pe site PayPal?

la pay options alegi PayPal, Next-> si introduci adresa de mail inregistrata la paypal(ex abcdae@yahoo.com). nu tb sa dai alta informatie legata de cont sau sa intri in cont la paypal. la data de 15/30 trimit ei automat.

am o nelamurire. cand dai add funds primesti mesajul: When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
am inteles ca nu poti adauga bani in contul pp dar daca ai bani pe card si faci o plata ti se ia prin pp direct de pe card?
sa zicem ca vreau un produs de pe ebay si costa 50$. am 10$ in pp dar mai multi pe card? se poate plati? cum se face plata?
queensoft
Cred ca m-am lamurit cu RAC. O sa ma duc la Bancpost sa obtin extrasul de cont pentru verificarea cardului la Paypal, asa scap de taxele enorme (10$ RAC si 10-15% Western Union).
Faza cu daugare fonduri nu stiu ce sa zic, n-am folosit pina acum. Dar nu cred ca merge faza, trebuie sa alimentezi tu paypal, nu pot sa iai ei direct de pe card....
Mai am o intrebare:
'Receiving Credit or Debit Card Payments Limit
The number of debit or credit card payments you can receive per year at our low per transaction rate.'
Am 2 asemenea operatiuni. Asta inseamna ca pot sa scot bani pe card doar de 2 ori cu taxe mici, apoi se aplica taxele astea:
'Accept credit or debit card funded payments
3.4% plus €0.35 EUR. No transaction limit for payments sent via Skype, otherwise there is a limit of 2 transactions per year
3.4% plus €0.35 EUR for card payments received using PayPal on Skype'
Sau 2 tranzactii si atit, dupa aia nu mai pot sa scot pe card??
don_dannielo
QUOTE (Borknaghar @ Oct 28 2007, 12:41) *
In my account ,imi apare la won cu o licitatie castigata mai putin , si nu pot sa dau nici calificativ. Mai pot recupera banii?- e vorba doar de vreo 20 -30 RON pe care vanzatorul trebuie sa-i fi primit .
Ce vor sa zica exact cu" you as a bidder are not required to complete the transaction". e recomandabil sa nu sau e obligatoriu ? Vanzatorul are o multime de alte produse listate

Pai vanzatorul comunica? Iti trimite produsul? Daca nu, ai Resolution Center in pp ca sa-ti iei banii inapoi.

QUOTE (jedialex1985 @ Oct 28 2007, 13:38) *
am o nelamurire. cand dai add funds primesti mesajul: When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
am inteles ca nu poti adauga bani in contul pp dar daca ai bani pe card si faci o plata ti se ia prin pp direct de pe card?
sa zicem ca vreau un produs de pe ebay si costa 50$. am 10$ in pp dar mai multi pe card? se poate plati? cum se face plata?

Add funds nu functioneaza in Romania. Este pentru a ti se lua bani direct din contul bancar si pusi in balance, dar sistemul nostru bancar nu permite asta, ca in sua.

In exemplul tau, cred ca ti se va lua $10 din balance si diferenta de pe card.
anarchy007
Am incercat sa-mi bag un card pe paypal si imi zice ca nu il accepta ca nuj ce . precizez ca am card de la banca transilvania mastrecard mondo

Care ar fi solutia?
Crysper
citeste si celalalte posturi, mondo nu mai este acceptat de paypal
sorin79
QUOTE (Crysper @ Oct 28 2007, 16:45) *
citeste si celalalte posturi, mondo nu mai este acceptat de paypal

corect ar fi ca paypal nu mai e acceptat de mondo
jedialex1985
Nu cred ca limitele alea se aplica la retrageri. singura limita la retrageri este de 500$ pe zi. 2 euro taxa si apoi ceva comision de schimb.
Cred ca acestea se aplica atunci cand primesti o plata in contul pp de la cineva direct de pe cardul sau. dupa aceea fie iti faci tu cont premier fie isi alimenteaza el contul pp si apoi te plateste. parerea mea... biggrin.gif
QUOTE (queensoft @ Oct 28 2007, 13:56) *
The number of debit or credit card payments you can receive per year at our low per transaction rate.'
Am 2 asemenea operatiuni. Asta inseamna ca pot sa scot bani pe card doar de 2 ori cu taxe mici, apoi se aplica taxele astea:
3.4% plus ?0.35 EUR. No transaction limit for payments sent via Skype, otherwise there is a limit of 2 transactions per year
3.4% plus ?0.35 EUR for card payments received using PayPal on Skype'
Borknaghar
QUOTE (don_dannielo @ Oct 28 2007, 16:38) *
Pai vanzatorul comunica? Iti trimite produsul? Daca nu, ai Resolution Center in pp ca sa-ti iei banii inapoi.

Vanzatorul mi-a multumit imediat dupa incheierea tranzactiei , inainte ca ebay s-o anuleze, dar asta a fost ieri dupamasa. I-am trimis acum un mesaj si astept raspunsul, desi e cam dificil sa pretind raspuns chiar imediat , tinand cont de fusul orar. In ce termen pot sa-mi iau banii inapoi?
anarchy007
atunci daca mondo nu e bun ce card imi recomandati pt paypal si de la ce banca?
Enoeth
QUOTE (anarchy007 @ Oct 28 2007, 20:37) *
atunci daca mondo nu e bun ce card imi recomandati pt paypal si de la ce banca?

O fi vreo limita de retragere pe luna ? hmm .. mellow.gif
anarchy007
Peste tot vad ca scrie despre carduri ...care merg la paypal si care nu.... Eu am mastercard mondo de la BT si imi zice ca nu imi accepta. Pan la urma ii bun mondo asta sau nu pt plati cu paypal (ebay). Ca in unele topicuri zicunii ca ii bun in altele zic ca nu.
don_dannielo
Pricepe o data ca nu mai merge.
Toate topicurile unde citesti tu ca merge probabil sunt mai vechi de o luna. Uita-te la data.

Si ce sugestii vrei de alt card? Fiecare o sa-ti recomande altceva. Ia orice card care merge pe net, in afara de chilipirul mondo de la BT cu comisioane 0, care s-a dovedit un fas.
worm
Pan la urma ii bun mondo asta sau nu pt plati cu paypal (ebay).

A mers... odata... Acum nu mai merge. Si nu numai pe PP.
gtk
sa ma duc la Bancpost sa obtin extrasul de cont pentru verificarea cardului la Paypal, asa scap de taxele enorme (10$ RAC si 10-15% Western Union).

parca pomeneai ceva de taifun... ai nevoie neaparat de VISA! valabil international, desigur... mastercard deocamdata se pare ca nu vrea "sa se spele pe cap" cu astia noi veniti si drept urmare nu e dispobila optiunea de retragere via mastercard (nu apare nici macar pe site-ul paypal) ... poti doar plati cu mastecard..

Faza cu daugare fonduri nu stiu ce sa zic, n-am folosit pina acum. Dar nu cred ca merge faza, trebuie sa alimentezi tu paypal, nu pot sa iai ei direct de pe card....

faza cu adaugare fonduri nu e valabila pt. noi... mesajul care apare e:

PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

deci cand platesti iti ia automat de pe card...

Mai am o intrebare:
3.4% plus €0.35 EUR. No transaction limit for payments sent via Skype, otherwise there is a limit of 2 transactions per year
3.4% plus €0.35 EUR for card payments received using PayPal on Skype'

NU! biggrin.gif aia se refera la platile pe care le primesti de la cineva care vrea sa iti plateasca cu cardul si nu are cont paypal! cu alte cuvinte pt. folosirea paypal-ului pe post de procesator de carduri!
retragerea banilor (pe care ii ai deja primiti in paypal) prin intermediul cardului costa 2eur/tranzactie si nu exista decat o limita zilnica de retragere(500 eur)...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.