ciuly
25th October 2007, 11:20
QUOTE (ciuly @ Oct 22 2007, 12:26)

FYI: tocmai mi-am adaugat noul card visa silver business de la
BT 
(acum astept numaru de pe extras)
am uitat sa mentionez, ieri mi-a venit expuse numberu, si azi sunt verified. acuma trec prin procesul ala cu actele.
so, cel putin cardurile clasa business de la BT merg la inscriere. poate face careva la care nu i-a mers mondo un tets acuma sa vada ce si cum? O sa imi fac si eu un mondo pt personal stuff zilele astea, dar ar fi o idee sa stiu dinainte, sa nu dau 2 euro degeaba.
Enoeth
25th October 2007, 12:20
Paypal nu este un simplu comerciant. Din iunie Paypal este banca. Cautati, informatie este peste tot. Folositi google cu incredere
ciuly
25th October 2007, 12:23
ofera si carduri: un debit si un credit. vezi pe site.
TupaC
25th October 2007, 13:05
Acest nou update la PayPal parca e mai intelegator
don_dannielo
25th October 2007, 14:05
QUOTE (ciuly @ Oct 25 2007, 13:23)

ofera si carduri: un debit si un credit. vezi pe site.
Nu si pentru noi, din ce vad.
ciuly
25th October 2007, 14:19
ala de credit da. numa us. dar ala de debit nu l-am dibuit inca.
Lao™
25th October 2007, 16:15
Hai sa va spun si ce am patit eu cu PayPal, ca aveam impresia ca nu pot pierde bani daca folosesc PP.
Am cumparat ceva de pe eBay, de la un vanzator cu feedback 100% bun, in numar de vreo 3 mii+. Deci, de incredere, am zis. Am cumparat pe 8.09, pe 10.09 am platit 98 de euro prin PayPal si am asteptat sa ajunga pachetul, din Germania. Mentionez ca invoice-ul initial a fost gresit, cu 10 euro in minus. I-am atras atentia, a refacut invoice-ul si apoi am platit.
Pe 19.09 i-am mai dat un e-mail prin care il intrebam daca a trimis pachetul, la care mi-a raspuns ca da. La inceputul lui oct. i-am mai dat un email prin care ii spuneam ca daca nu apare coletul pana pe 8.10 ii dau feedback negativ. In acelasi timp am deschis o disputa cu el prin PayPal. Nu am primit absolut nici un email de la vanzator pana in momentul de fata. Pe 10.10 i-am dat feedbackul negativ pe eBay, evident ca mi-a fost returnat.
PayPal a fost multumit sa primeasca un tracking number DHL de la vanzator, dar nu poate fi folosit sub nici o forma, nu da nici macar un detaliu al expedierii.
Problema cea mai mare e ca PayPal a decis sa nu-mi returneze banii, desi nici pana azi, 25.10 nu am primit pachetul. Raman la parerea ca venind din ROmania nu am credibilitate, desi nu a fost nici prima si nu va fi nici ultima tranzactie facuta.
Enoeth
25th October 2007, 19:04
QUOTE (Lao™ @ Oct 25 2007, 17:15)

. . . . .
Problema cea mai mare e ca PayPal a decis sa nu-mi returneze banii, desi nici pana azi, 25.10 nu am primit pachetul. Raman la parerea ca venind din ROmania nu am credibilitate, desi nu a fost nici prima si nu va fi nici ultima tranzactie facuta.
Iti dau dreptate Lao, mai mult, citeste ce-am scriu eu un pic mai in urma si pot confirma faptul ca nu e totul roz folosind Paypal.
retele
25th October 2007, 20:05
QUOTE (Lao™ @ Oct 25 2007, 17:15)

E ca și cum tu ar trebui să arbitrezi într-o dispută între un american, prezent de ani buni pe ebay, cu mii de calificative, și un nigerian înscris alaltăieri, cu 3 tranzacții la activ... Atâta timp cât nu se poate dovedi exact cum stă treaba, evident că nigerianul n-are nicio șansă, e logic să nu-l crezi pe el.
Deși numărul de urmărire de la DHL ar trebui să fie lămuritor, iar dacă e un număr greșit/incomplet, ar fi trebuit să specifici acest lucru în disputa de la Paypal iar ei să procedeze în consecință.
Lao™
25th October 2007, 22:00
Asta am și făcut. Le-am scris să verifice numărul, deoarece mie-mi dădea mereu același răspuns: "No information available". Ce credeți? Au verificat?!
La o zi după, a venit și încheierea disputei. Eu am rămas cu banii luați.
După încă o zi sau două au venit cu un sondaj, să le spun eu cât sunt de mulțumit de cum a decurs "procesul". Vă dați seama cam ce am scris acolo.
)
worm
25th October 2007, 22:09
daca stii tracking number-ul suna la DHL sau prin ce a trimis si intreaba de pachet. eventual verifica-l pe site la ei.
Lao™
25th October 2007, 22:34
Am verificat pe site-ul lor și mi-a dat ce am scris mai sus.
Le-am scris celor de la DHL Romania. Ei mi=au răspuns că a plecat cu poșta normală din Germania, care lucrează sub brandul DHL, dar nu aparține de așa-zisa coletărie rapidă.
Le-am scris și celor de la Poșta ROmână. Aceștia mi-au spus că numai vânzătorul poate cere detalii despre statusul trimiterii.
Ca o concluzie: poate, DACĂ vânzătorul este om cinstit, va retrimite pachetul sau îmi va da banii înapoi odată ce pachetul se va reîntoarce la el. Deși, mă cam îndoiesc, oricât de neamț e el.
onlyone
25th October 2007, 23:29
Poate de continutul pachetului se bucura acum niste postasi romani.
Ca idee generala, daca pachetul este mic, ai toate sansele sa iti fie sustras pe parcurs.
Eu daca trimit sau solicit ceva mic, il trimit sau cer MEREU in o cutie mare. Ce daca in cutia de 50x30 cm este un pix de 30 grame? asta ma priveste pe mine. Asa sa faci si tu.
Lao™
26th October 2007, 06:52
Nu cred. Era o cutie destul de mare, cam la 4-5 Kg. Discuri de frână pt mașină.
TrippLex
26th October 2007, 15:12
whatta hell ! 
dau click pe Fax a proof of ID and Location ma uit putin pe acolo ,apoi back la My Account,
intru iar la Lift Withdrawal and Receiving Limits si surpriza imi apare COMPLETE la Fax a proof of ID and Location
LE: in urma cu 90 de minute site-ul paypal era DOWN ,se intampla cam des in ultima vreme!
sorin79
26th October 2007, 15:34
QUOTE (ciuly @ Oct 25 2007, 12:20)

am uitat sa mentionez, ieri mi-a venit expuse numberu, si azi sunt verified. acuma trec prin procesul ala cu actele.
so, cel putin cardurile clasa business de la BT merg la inscriere. poate face careva la care nu i-a mers mondo un tets acuma sa vada ce si cum? O sa imi fac si eu un mondo pt personal stuff zilele astea, dar ar fi o idee sa stiu dinainte, sa nu dau 2 euro degeaba.
azi am incercat. nu te lasa sa platesti nimic cu mondo
We were unable to verify this credit card. If the problem persists, please try to enter a different credit card.
ciuly
26th October 2007, 15:42
si daca suni la carduri, aia ce zic?
sorin79
26th October 2007, 15:53
uite o sa incerc sa mai sun. da' ultimul care a sunat la ei nu e multe pagini in urma. eroarea e aceeasi de cind li s-a pus pata. apucasem sa folosesc cardul doar 2 luni cu PP ... 
nu inteleg din asta decit ca "noi protejam securitatea clientilor" contrar dorintei lor doar la pers. fizice. la firme e totul ok.
don_dannielo
26th October 2007, 16:01
QUOTE (ciuly @ Oct 25 2007, 15:19)

dar ala de debit nu l-am dibuit inca.
Nici eu. Dai click pe el, si te duce in cont. La ala de credit macar primeai un mesaj explicativ.
E cam varza site-ul.
Legat de mondo, tu vrei sa stii daca te lasa sa-l adaugi? Probabil ca da, pentru ca se cere cvv-ul. Dar degeaba daca dupaia nu poti plati cu el.
queensoft
26th October 2007, 16:10
Am citit citeva pagini, dar va rog sa-mi faceti si mie un rezumat prin raspunsurile la citeva intrebari. Thanks!
M-am inscris pe PayPal si lucrez si pe RentACoder, am un card Bancpost Taifun (am facut plati cu el in afara, deci merge).
1. Cum primesc banii de la RAC? Am vazut ca pot primi bani trimitind o 'cerere' de pe site PayPal. Dar ce fac, trimit eu 'cererea' aia catre RAC cind am chef?
2. Care sint taxele de withdrawal? Pe site scrie 2.50 USD, return fee 10 USD (asta ce este). Daca stiti si la RAC, sint taxe de procesare la trimiterea prin PayPal? La Western Union scrie clar (taxe western + 10$). La PayPal nu scrie nimic de taxele RAC.
3. De asemenea, care sint taxele PayPal pentru conversie USD/lei. Am aflat ca au asa ceva, dar nu gasesc nicaieri. Am gasit despre cursul valutar ceva...
4. (asta nu prea are legatura, dar sa nu mai fac alt topic...) Ce site-uri din European Union stiti care sa trimita in Romania? As vrea sa cumpar diverse (ieftine) si sa nu mai platesc taxe vamale. Cum e cu comisionale vamale/tva? Cumpar (sa zicem) un 'power juicer' de 120 de euro, mai platesc ceva la vama?
Mersi inca o data!
ciuly
26th October 2007, 16:26
QUOTE (don_dannielo @ Oct 26 2007, 17:01)

Nici eu. Dai click pe el, si te duce in cont. La ala de credit macar primeai un mesaj explicativ.
E cam varza site-ul.
true 
Legat de mondo, tu vrei sa stii daca te lasa sa-l adaugi? Probabil ca da, pentru ca se cere cvv-ul. Dar degeaba daca dupaia nu poti plati cu el.
minor detail 
ciuly
26th October 2007, 16:52
QUOTE (queensoft @ Oct 26 2007, 17:10)

Am citit citeva pagini, dar va rog sa-mi faceti si mie un rezumat prin raspunsurile la citeva intrebari. Thanks!
M-am inscris pe PayPal si lucrez si pe RentACoder, am un card Bancpost Taifun (am facut plati cu el in afara, deci merge).
1. Cum primesc banii de la RAC? Am vazut ca pot primi bani trimitind o 'cerere' de pe site PayPal. Dar ce fac, trimit eu 'cererea' aia catre RAC cind am chef?
2. Care sint taxele de withdrawal? Pe site scrie 2.50 USD, return fee 10 USD (asta ce este). Daca stiti si la RAC, sint taxe de procesare la trimiterea prin PayPal? La Western Union scrie clar (taxe western + 10$). La PayPal nu scrie nimic de taxele RAC.
3. De asemenea, care sint taxele PayPal pentru conversie USD/lei. Am aflat ca au asa ceva, dar nu gasesc nicaieri. Am gasit despre cursul valutar ceva...
4. (asta nu prea are legatura, dar sa nu mai fac alt topic...) Ce site-uri din European Union stiti care sa trimita in Romania? As vrea sa cumpar diverse (ieftine) si sa nu mai platesc taxe vamale. Cum e cu comisionale vamale/tva? Cumpar (sa zicem) un 'power juicer' de 120 de euro, mai platesc ceva la vama?
Mersi inca o data!
1. iti alegi la modalitatile de plata paypal. ai snail mail, WU si paypal. tu probabil ti-ai ales Wu. no, tot de acolo, iti alegi payapl introduci adresa de mail cu care te-ai inregistrat la paypal in cazuta care apare acolo si gata. iar daca esti pfa si vrei sa-ti intre pe pfa, iti pui la business name, numele cu PF in coada. sau daca esti firma, pui numele firmei.
2. return fee e cand paypal nu-ti accepta banii primiti. la paypal daca memoria nu ma inseala, scrie 2 dolari. restu taxelor nu stiu. le voi afla peste cateva saptamani
3. good question. desi cred ca depinde de banca
4. am postat ceva pe pagina ailanta sau cu doua pagini in urma. citeste. practic, s-ar putea sa platesti tva si/sau vama. depinde de produs si de intelegerile la nivel de EU.
gtk
26th October 2007, 17:24
hmm... azi am primit electronul de la raiffeisen si am accesat internet banking-ul... prima chestie care mi-a venit in minte sa o fac a fost sa inrolez si cardul asta in paypal... zis si facut... doar ca, surpriza: tranzactia nu a aparut instant asa cum ma asteptam (cu numarul ala expuse) ci doar imi apare "suma retinuta" 6.x ron, fara explicatii("sold curent" apare cu tot cu suma asta inclusa, iar "sold disponibil" fara)... nici asta nu inteleg, de ce e 6.x ron, pt. ca dupa curs e cu exact cu un ron mai putin... daca ar fi o taxa fixa de un ron nu-i problema, dar sa nu fie un curs valutar nesimtit, ca e destul de mult procentual(~20%)! la taifun cand l-am inrolat mi-a luat exact cat era la cursul bancii, fara alte taxe/comisioane... la ING apar instant tranzactiile de pe card?
altcineva, ceva experiente cu raiffeisen?
queensoft
26th October 2007, 17:43
QUOTE (ciuly @ Oct 26 2007, 17:52)

1. iti alegi la modalitatile de plata paypal. ai snail mail, WU si paypal. tu probabil ti-ai ales Wu. no, tot de acolo, iti alegi payapl introduci adresa de mail cu care te-ai inregistrat la paypal in cazuta care apare acolo si gata. iar daca esti pfa si vrei sa-ti intre pe pfa, iti pui la business name, numele cu PF in coada. sau daca esti firma, pui numele firmei.
4. am postat ceva pe pagina ailanta sau cu doua pagini in urma. citeste. practic, s-ar putea sa platesti tva si/sau vama. depinde de produs si de intelegerile la nivel de EU.
1. Asta stiu, clar. Dar cind/cum primesc banii?! La WU primeam intre 1-7 ale lunii (asa am ales eu optiunea). Trimiteau ei singuri banii.
La PayPal este cam asa, am inteles eu bine?! Aleg pe RAC optiunea PayPal si suma minima de transferat (ca si la WU). Si in momentul in care se aduna suma aia, ei transfera in PayPal. De acolo scot eu cind vreau. Dar acuma depinde de taxele transfer RAC - PayPal. Le-am trimis un mail, sa vad ce-mi raspund. Nu sint PFA. Ca manelistii, de ce sa platesc impozite?!
O sa-mi platesc asigurarea de sanatate (de fapt, pentru nevasta-mea), ce rost are sa ma complic cu statu' ?! Avantajul este ca taxa la retragere e doar de 2.50$ (fata de, sa zicem 10-15%, adica intre 30 - 80$, depinde de incasari...)
4. O sa caut si eu, dar daca dai si tu un link, ce bine ar fi....
don_dannielo
26th October 2007, 17:56
QUOTE (gtk @ Oct 26 2007, 18:24)

hmm... azi am primit electronul de la raiffeisen si am accesat internet banking-ul... prima chestie care mi-a venit in minte sa o fac a fost sa inrolez si cardul asta in paypal... zis si facut... doar ca, surpriza: tranzactia nu a aparut instant asa cum ma asteptam (cu numarul ala expuse) ci doar imi apare "suma retinuta" 6.x ron, fara explicatii("sold curent" apare cu tot cu suma asta inclusa, iar "sold disponibil" fara)... nici asta nu inteleg, de ce e 6.x ron, pt. ca dupa curs e cu exact cu un ron mai putin... daca ar fi o taxa fixa de un ron nu-i problema, dar sa nu fie un curs valutar nesimtit, ca e destul de mult procentual(~20%)! la taifun cand l-am inrolat mi-a luat exact cat era la cursul bancii, fara alte taxe/comisioane... la ING apar instant tranzactiile de pe card?
Am un mastercard de la raiffeisen. Mi s-a luat suma corecta, 4.x ron la data respectiva. In schimb, la Visa Electron de la ING mi s-a luat si un ron (tranzactie separata) in plus, exact ca la tine. Se pare ca o fi ceva legat de Visa Electron. Interesant e ca acea tranzactie de 1 ron nu mai apare acum de loc prin extras, nu sunt sigur ce a fost cu ea.
(dar sigur am vazut-o la momentul respectiv)
La raiffeisen in online nu poti vedea tranzactiile in pending, ci doar suma totala retinuta. Asa ca va trebui sa mai astepti 2-3 zile sa apara, cu descriere. Probabil luni, in weekend n-am vazut niciodata sa se modifice ceva prin extras.
In schimb, la ING in online sau la selfbank poti vedea si tranzactiile in pending.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.