sorin79
6th October 2007, 11:43
QUOTE(butterfly_ky @ Oct 4 2007, 22:53)

cardul meu este VISA ELECTRON emis de Raiffeisen Bank acum cca 8 luni
codul CVV2 este scris pe spatele carului in coada campului destinat semnaturii posesorului .
CVC2 CVV2 CID CVV n-are importanta. eu am Maestro de la Raiffeisen si nu are cod. daca au pt electron f bine, nu inseamna decit ca angajatii sunt cretinoizi pt ca i-am intrebat daca vreun card in lei are cod si mi-au zis ca nu.
jedialex1985
6th October 2007, 12:19
Am inteles ca singurele carduri care merg pt retrageri sunt Visa Electron de la BCR si ING. Imi poate spune cineva care sunt costurile obtinerii acestor carduri(emitere, comision lunar etc.)? Pe site-uri nu spun nimic si abia luni ma pot duce la vreo sucursala.
Multumesc
TrippLex
6th October 2007, 13:36
BCR VISA Electron:
comision emitere initiala card 0
comision reînnoire card 0
comision emitere card suplimentar pentru utilizatorautorizat 0
comision blocare card pierdut/furat 0
comision administrare a contului curent 1,75 lei/cont curent/luna
comision pentru regenerare PIN 0
suma minima pentru deschidere cont curent cu card de debitatasat - standard 10 lei
suma minima pentru deschidere cont curent cu card de debitatasat - salarii 0
sold minim al contului curent cu card de debit atasat 10 lei
comision pentru achizitionarea de bunuri și servicii 0
comision eliberare numerar în tara:
a) la ATM-urile din reteaua BCR (**) --- 0,2%, minimum 0,20 lei /op
b.) la ghișeele BCR --- 0,4%/ operatiune minim 3 lei
c) în reteaua altor banci --- 0,5% + 2,50 lei
comision eliberare numerar în strainatate 1,75%, min echiv. în lei a 5 USD
comision contestare nejustificata a unei tranzactii
- efectuata in tara --- 5 lei/tranzactie
- efectuata in strainatate --- 10 USD echiv lei/tranzactie
comision de conversie valutara la tranzactiile efectuate inalta moneda decat cea a contului de card (***) 2% din valoarea tranzactiei
comision interogare sold la ATM BCR 0,20 lei /operatiune
comision serviciul Plati facturi prin ATM 0
comision eliberare extras de cont la cerere
ce privesc operatiuni efectuate cu cardul cu pana la 6 luni inclusiv inainte de momentul solicitarii 0
ce privesc operatiuni efectuate cu cardul cu peste la 6 luni inclusiv inainte de momentul solicitarii 5 lei/extras
suma maximă de retragere numerar/zi (indiferent dacatranzactiile sunt efectuate in tara sau strainatate)
3.000 lei ; max. 10 tranzactii/zi/card
ISseby
6th October 2007, 14:19
Stie cineva care e comisionul de conversie dintr-o alta valuta in lei, pentru Visa Electron de la ING? Iar pe langa asta, la transferul din contul PayPal in contul bancar, banca percepe vreun comision? (in afara de cel de conversie valuta/leu)
andoceo
7th October 2007, 00:16
Am incercat sa pun un VISA ELECTRON de la BT si am primit asta :
"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."
\
hm...any ideas?
revoll
7th October 2007, 03:31
tu ai citit macar ultimele 2 pagini din threadul asta? ai observat ca BT are probleme cu paypal-ul momentan?
giovanni22ro
7th October 2007, 06:05
Este bun cardul TAIFUN de la Bancpost pentru inscrierea in PayPal? Nu stiu care card este bun sau daca are site-ul o lista cu cardurile pe care le accepta. Multumesc mult celor care isi rapesc din timp pentru a-mi raspunde!
ISseby
7th October 2007, 10:09
QUOTE(giovanni22ro @ Oct 7 2007, 07:05)

Este bun cardul TAIFUN de la Bancpost pentru inscrierea in PayPal? Nu stiu care card este bun sau daca are site-ul o lista cu cardurile pe care le accepta. Multumesc mult celor care isi rapesc din timp pentru a-mi raspunde!
Nu exista o asa zisa lista oficiala cu toate cardurile romanesti care merg pe PayPal.. Toti de ghidam dupa experientele altora. Asa ca, fa o incercare cu acel card de care zici (..asta daca il detii deja), si spune-ne si noua rezultatul.
LE:
Vreun raspuns la intrebarile de mai jos?
Stie cineva care e comisionul de conversie dintr-o alta valuta in lei, pentru Visa Electron de la ING? Banca mai percepe si alte comisioane la retrageri din PayPal pe card?
andoceo
7th October 2007, 11:15
QUOTE(revoll @ Oct 7 2007, 04:31)

tu ai citit macar ultimele 2 pagini din threadul asta? ai observat ca BT are probleme cu paypal-ul momentan?
BA,
acesta este un forum liber da? Nu vii tu si raspunzi asa la misto ca mai bine ma las lipsit de debitatiile tale.
Am citit paginile din urma dar nu am mai intalnit un raspuns ca acel primit de mine, de aia am postat. SHHT
ISseby
7th October 2007, 11:36
@andoceo
Conform celor de la BT, in momentul de fata pt PayPal merg doar cele din clasa Business (intra pe siteul lor ca sa vezi care sunt acestea).
andoceo
7th October 2007, 12:23
QUOTE(ISseby @ Oct 7 2007, 12:36)

@andoceo
Conform celor de la BT, in momentul de fata pt PayPal merg doar cele din clasa Business (intra pe siteul lor ca sa vezi care sunt acestea).
Aha, multumesc de info 
E vreo diferenta intre VISA ELECTRON si VISA?
Am vazut la PAYPAL ca poti pune visa, nu si visa electron ..... hm
sorin79
7th October 2007, 12:24
QUOTE(ISseby @ Oct 7 2007, 12:36)

@andoceo
ce ziceam... nu ii intereseaza populatia in general. chiar nimeni nu pricepe ca paypal nu e binevenit aici??? cum ar fi ca toate magazinele online sa foloseasca paypal in loc de epaymentul de la noi? pai citi bani se iau pe tarifele enorme de la epayment sa dispara brusc? io zic ca minim 1 an va dura pina sa mearga paypal. chiar ma mir ca merge la ING, probabil fiind asa raspinditi in multe tari au politica lor proprie.
"E vreo diferenta intre VISA ELECTRON si VISA?" - pt paypal iti trebuie un card cu cod cvv2 pe spate. daca electron nu are, nu iti va fi util mai la nimic online in strainatate.
ciuly
7th October 2007, 12:52
cand adaugati un card in paypal, scrie clar acolo ca accepta carti de credit (de oricare, din cele 4 variante sau cate sunt acolo) si carti de debit, cu conditia sa aibe sigla visa sau mastercard. toate cardurile trebuie sa aibe numarul ala de verificare (pe spate sau pe fata la unele (cel putin amu x ani aveam un astfel de card pe care l-am folosit la plati online))
deci, cei cu maestro ... daca nu aveti si sigla mastercard sau visa si numarul de verificare, chiar nu inteleg de ce va mai raciti degetele degeaba. chiar nu puteti citit ce scrie acolo? stiu ca e pe engleza, dar totusi. nu cred ca dintre toti, chiar nici unul nu stie engleza sau alta limba pe care o aore interfata paypal.
acuma, ca banca X s-a trezit si nu mai iti da voi tie ca si client al lor sa folosesti cardul pentru paypal (cel putin), este partea a doua. deja is magarii locale. eu cel putin o sa incerc sa imi fac timp sa merg la sucursala BT de aici sa lamuresc situatia in mod clar, pentru ca eu unul folosesc aproape exclusiv BT atat pentru personal cat si pentru business. cand o sa am detalii oficiale, revin.
sorin79
7th October 2007, 13:45
QUOTE(ciuly @ Oct 7 2007, 13:52)

acuma, ca banca X s-a trezit si nu mai iti da voi tie ca si client al lor sa folosesti cardul pentru paypal (cel putin), este partea a doua. deja is magarii locale. eu cel putin o sa incerc sa imi fac timp sa merg la sucursala BT de aici sa lamuresc situatia in mod clar, pentru ca eu unul folosesc aproape exclusiv BT atat pentru personal cat si pentru business. cand o sa am detalii oficiale, revin.
asteptam vesti de la tine. poate dai peste un angajat inteligent. apropo, e ilegal sa-mi inregistrez propriile convorbiri telefonice? am avut discutii deosebit de interesante cu niste omuleti care pareau fie prosti ca noaptea fie complet dezinteresati. le-as inregistra si le-as pune pe net macar sa ridem toti. asta daca aflu ca nu poate sa ma dea careva in judecata. ei inregistreaza tot cind suni sa ceri informatii, si la banci si la telefonie etc, ar trebui si noi la fel.
in alta ordine de idei propozitia "banca X s-a trezit si nu mai iti da voi tie ca si client al lor sa folosesti cardul pentru paypal" ar fi mai corect daca am preciza ca "X" inseamna cam toate bancile cu micile exceptii discutate aici.
ciuly
7th October 2007, 14:12
1. chestia cu inegistratu: ei au voie sa faca asta daca iti spun inainte de convorbire ca asa se va intampl. altfel e cam ilegal.
2. am spus banca X si apoi am mentionat explicit BT. deci prin acea expresie m-am referit la ceva general. mai mult, ma indoiesc ca X inseamna cam taote bancile, pentru simplul motiv ca in romania sunt multe banic, si din ce am vazut eu aici s-a vorbit doar despre cateva banic, mari, lideri pe piata locala. n-am auzit un pireus, un alpha, un banca romaneasca, cec, carpatica, etc etc etc.
cand vrei sa comunici ceva, trebuie sa o faci corect. din moment ce nu stii ca majoritatea bancilor au problema asta nu poti spune asa ceva
sorin79
7th October 2007, 14:37
QUOTE(ciuly @ Oct 7 2007, 15:12)

1. chestia cu inegistratu: ei au voie sa faca asta daca iti spun inainte de convorbire ca asa se va intampl. altfel e cam ilegal.
2. am spus banca X si apoi am mentionat explicit BT. deci prin acea expresie m-am referit la ceva general. mai mult, ma indoiesc ca X inseamna cam taote bancile, pentru simplul motiv ca in romania sunt multe banic, si din ce am vazut eu aici s-a vorbit doar despre cateva banic, mari, lideri pe piata locala. n-am auzit un pireus, un alpha, un banca romaneasca, cec, carpatica, etc etc etc.
cand vrei sa comunici ceva, trebuie sa o faci corect. din moment ce nu stii ca majoritatea bancilor au problema asta nu poti spune asa ceva

ok. sa asteptam informatii si despre restul.
iar despre inregistrat, pun si eu un mesaj ca inregistrez convorbirea la inceput
ar fi tare de vazut daca refuza sa imi ofere informatii in conditiile astea desi sunt clientul lor si platesc pt servicii.
sorin79
7th October 2007, 14:39
(a postat de 2x)
vladv
7th October 2007, 18:31
BT a spus si DE CE nu accepta toate tipurile de carduri la PayPal !?
spin
7th October 2007, 20:10
Oameni buni ,va rog sa imi spuneti si mie ce tip de card trebuie sa imi fac pentru a primi bani pe produsele pe care le vand pe ebay?Eu am visa virtuon si am inteles ca nu este pentru a primi bani iar pana acum cateva saptamani am avut un cont paypal al unei matusi din sua pe care nu mai pot sa il folosesc.Mentionez ca am citit toata discutia voastra dar mare lucru nu am inteles.Va rog din suflet sa ma ajutai ca am intrat int-o mare ceata.Nu mai inteleg nimic
Va multumesc foarte mult,
worm
7th October 2007, 23:03
da, BT a zis ca are legatura cu CVV-ul care nu este trimis de catre paypal spre verificare la ei. dar paypal nici nu cred ca detine acel CVV din motive de securitate. daca le este sparta baza de date, atunci atacatorii nu ar avea ce face cu cardurile. CVV-ul este trimis de PP doar in momentul in care adaugi cardul la ei. in rest, nu il mai introduci...
BT si-a batut joc de clientii lor. nici macar nu a trimis un mail prin care sa anunte asta. deja e o saptamana jumate si nu s-a rezolvat.
PixulMeu
7th October 2007, 23:27
QUOTE(sorin79 @ Oct 6 2007, 12:43)

CVC2 CVV2 CID CVV n-are importanta. eu am Maestro de la Raiffeisen si nu are cod. daca au pt electron f bine, nu inseamna decit ca angajatii sunt cretinoizi pt ca i-am intrebat daca vreun card in lei are cod si mi-au zis ca nu.
Cardul de debit Visa Electron de la RZB are cod si merge pentru achizitii pe net fara probleme. Nu l-am testa insa pe paypal.
adipit
8th October 2007, 00:13
eu am discutat la BT cu o persoana care parea sa stie ce vorbeste si a zis clar, nu e politica lor, daca r fii dupa ei ar merge si acum, MASTERCARD, ptr ca mondo e mastercard nu mai da voie la asemenea tranzactii, si probabil chestia e la toate bancile care au mastercard ce merge online, in rest toti folosesc VISA online si cu visa e ok, si da MASTERCARD vrea securitate prin CVV2.
LunaCrystal
8th October 2007, 01:55
Am aflat, nu pot primii bani in contul paypal fara sa am card activ pe paypal.
Deci ... cam inacesibil pentru mine paypalul, totusi nu ar fii rau sa incerc cu un cont si sa trec la tara Singapore.
revoll
8th October 2007, 08:14
Vreau sa confirm ca Mastercard in USD de la Raiffeisen merge pt withdraw.Am incercat acum cateva ore.
_bcristian_
8th October 2007, 09:52
QUOTE(adipit @ Oct 8 2007, 01:13)

eu am discutat la BT cu o persoana care parea sa stie ce vorbeste si a zis clar, nu e politica lor, daca r fii dupa ei ar merge si acum, MASTERCARD, ptr ca mondo e mastercard nu mai da voie la asemenea tranzactii, si probabil chestia e la toate bancile care au mastercard ce merge online, in rest toti folosesc VISA online si cu visa e ok, si da MASTERCARD vrea securitate prin CVV2.
Nu stiu ce sa spun, dar imi vine sa cred ca doar a vrut sa arunce pisica in curtea altora. Am vorbit deja de vreo 3 sau 4 ori la Transilvania, si treaba s-a cam imputzit:
Prima data au spus ca e doar ceva temporar, se rezolva saptamana trecuta.
Cand tot nu s-a rezolvat, au spus ca de fapt e permanent, ca "din ratiuni de securitate" si "pentru protectia dumneavoastra" nu mai accepta tranzactii fara codul CVV2. De la nimeni, nu doar PayPal.
Ultima oara am vorbit acum 10 minute.
Si am aflat ca practic pot sa arunc cardurile de la ei. Nu accepta nici macar sa autorizez personal, explicit, anumite tranzactii. Pentru securitatea mea, desigur.
Ca sunt jalnici cei de la BT si ca politica asta si modul de implementare e de rahat e putin spus. Iar imi aduc aminte ca nici macar un mail n-au putut sa dea inainte de a face magaria asta.
Ultima "bucurie" pe care mi-au facut-o cu chestia asta a fost ca am comandat niste piese moto din Olanda. Firma de bun simt, cu care am mai lucrat de N ori, si care nu isi bat joc de banii clientilor, asa ca factureaza costul transportului abia dupa ce au impachetat toate piesele cat de compact se poate. Asa incat nu pot sa te taxeze in momentul in care introduci datele cardului, pentru ca inca n-au cum sa stie cat de mic pot face pachetul. Deci tranzactia nu are codul CVV2. Ei, in conditiilea astea, in care eu mai am tranzactii cu firma respectiva, fara reclamatii sau alte probleme, BT refuza sa onoreze tranzactia, desi eu am m-am oferit sa semnez orice hartie prin care sa o autorizez.
Asa ca din punctul meu de vedere, BT este inca un lucru "made in romania", de care eu m-am saturat. Altii la rand, acum ii trag de limba pe cei de la ING sa fiu sigur ca Visa Electron de la ei merge fara figuri de-astea de 2 lei vechi.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.