Am deschis un cont paypal de curand.
Am cateva carduri pe mana, astfel ca mi-am permis experimente pentru a deveni "verificat"
rezultate:
1. Nu toate cardurile internationale sunt acceptate de paypal. Din cate am inteles din discutiile cu dep. Carduri de la diverse banci (care in mare nu au prea auzit de PP), autoritatea romana care gestioneaza cardurile este Romcard, care dupa un algoritm inca nestiut de mine autorizeaza pentru tranzactii internationala numai anumite carduri.
2. Cardurile embosate (cu litere iesite in relief) au mult mai mare succes fata de cele normale. In consecinta, singurul card pe care am reusit sa il inregistrez este un Visa Classic de la Unicredit-Tiriac.
3. Cardul embosat nu e o garantie ca el va fi acceptat. In aceasta situatie se afla un Mastercard Credit de la aceeasi UC-Tiriac.
4. Conform celor de la Romcard, sanse mai mari pentru acceptarea cardurilor - de orice fel - in tranzactii internationale (inclusivPP) este inrolarea in sistemul 3D secure. Am demarat procedura (f. complicata, si care conduce cu pasi repezi spre o renuntare la serviciile BRD) de inrolare pentru un Visa Electron - BRD, initial neaccceptat de paypal. Am fost placut surprins ca baiatul de la Romcard cu care am vorbitstia exact cu ce se consuma PP

5. Visa Classic este un card universal valabil worldwide in mediul electronic, POS, ATM, etc. Un alt exemplu - mastercard Mass, variantele Gold de la MC si Visa, etc. Pentru eliberarea unui card valabil oriunde, oricand, aveti nevoie de cerere in mod expres la banca. Nu va asteptati sa vi se elibereze un astfel de card la deschiderea de cont. Va recomand cu caldura un astfel de card, personal nu am avuut nici o restrictie, nicaieri. nici online nici la cumparare "live". Costurile de emitere sunt modice.
Have fun!