n-ati inteles. eu ma apuc si fur identitate lu xulescu. asta inseamna ca am un buletin fals pe numele lui. ma duc la banca si scot extrasu de cont. SAU, folosesc anumite programe si reusesc sa fur parola si userul unuia care foloseste internet banking si scot extrasu de cont. poate omu e plecat 2 saptamani in grecia si habar n-are ca io in timpul ala mi-am facut cont paypal. get it?
mai departe, eu sunt proprietar pe un apartament in bucuresti. am deschis si cont la banca. am buletinul pe adresa respectiva. vand apartamentul. ghici pe ce adresa imi ramane mie buletinul? pot sa ma duc la banca sa cer extras de cont. nu se supara nimeni. doar ca eu stau la alta adresa acuma dar mi-a fost lene sa imi schimb buletinul. paote chiar in alt oras. cazul meu de acuma: contul in banca e pe adresa parintilor, la 350 de km de cluj. buletinul e de cluj.
extraordinar doamne ce incapatanati sunt unii. vio chiar nu intelegi ca este doar o simpla metoda eficienta de a dovedi adresa? indiferent cat de hot infromatic esti, e foarte greu sa intri in posesia unei facturi de utilitati la adresa altcuiva, sau la adresa veche.
ultima factura de utilitati + buletinul + eventual alte acte justificative (cum a fost certificatul de casatorie in cazul meu) demonstreaza cu o certitudine de 99% ca intr-adevar tu, persoana, stai la adresa respectiva. simple as that. extrasul de cont nu dovedeste adresa no matter what. chiar acuma imi aduc aminte ca cei de la banca se uita la buletin sa verifice CNP-ul, si eventual se uita si la restu datelor ca doar de aia contu meu inca e pe adresa parintilor desi eu tot cu buletinul de cluj operez cu banca (si operez destul). deci cum demonstreaza buletinul ca stai la adresa respectiva mergand la banca? nici cum. banca verifica doar ca tu esti persoana titulara pe cont conform cnp care nu se schimba, pe cna dadresa se schimba cum vrei tu.
deci inca o data, extrasu de cont nu paote garanta validitatea adresei. nici buletinul singur nu poate face acest lucru. nici extrasu plus buletinul nu o poate face. ai nevoie de ceva care garanteaza prezenta ta fizica in imobilul respectiv recent si asta o face o factura de utilitati. e greu nu? iar in cazul in care pe factura nu apare numele tau, e nevoie de documente in plus care sa ateste ca intr-adevar si stai la adresa respectiva si nu te-ai dus, ai spart casuta postala al unui locatar de blco si i-ai furat factura.
ps: @investesc: nu ti-au cerut tie, dar fi sigur ca l-au verificat pe amicul tau intr-un fel sau altul (depinde ce verificari se fac pt germania)
nici nu ma mai chinui sa va explic. intelegeti bine, nu intelegeti, iarasi bine. cand o sa fiti in pozitia sa aveti nevoie de niste informatii valide si o sa aveti nevoie de scheme de verificare ca sa validati respectivele informatii atunci o sa va mearga mintea sa gasiti diverse scheme, si pun pariu ca nu gasiti nimic mai sigur si in acelasi timp simplu ca schema folosita de paypal (aplicata la nivel continental/mondial)
spor la bagat strambe