Va salut!
Cu riscul de a atrage oprobiul celor mai versati (fie doar din dat cu capul de tematica dezbatuta), constatari gen: " Nu pot sa CRED ca nu ai citit cele 130+ de pagini de informatie utila scrise pana acum!"

, as avea si eu un "pachet" de intrebari. Mentionez ca am rasfoit cateva pagini pe acest forum in cautarea raspunsurilor, alte forumuri asemeni, dar nu mi se arata. Unele sunt de factura strict "mioritica" (si in trecut vad ca au mai fost abordate - insa as dori sa stiu starea de fapt curenta), altele tin strict de PayPal - dar si aici, fie a fost frustrant sa caut in help-ul lor, fie am aflat ca in trecut nu se aplicau in practica o serie de teorii pentru noi, romanii. Prin urmare, as aprecia o "hands-on" experience, si dau o bere sau un suc daca respondentul trece prin Arad

.
1. Mai este valabila limitarea conform careia in Romania doar card-urile Visa puteau fi folosite la retragerea banilor?
2. Exista initial o limitare a sumei care poate fi transferata de pe contul PayPal pe card?
3. Am citit pe aici ca in trecut, donatii catre Romania puteau face doar cei care aveau cont PayPal - acestea fiind refuzate celor care incercau, din afara, sa faca donatii cu ajutorul card-ului. Mai exista aceasta limitare?
4. In cazul donatiilor, se aplica aceleasi taxe, ca si in cadrul operatiunilor mercantile?
5. Daca sunt rezident in RO, si am card in $ "compatibil", care este pana la urma politica actuala: se mai face de catre PayPal convertirea din $ (de pilda...) in RONi, penrtu ca apoi banca, la randul ei, sa treaca RONii in $? As dori sa imi deschid card in $, iar apoi, direct de la banca (nu ATM) - sa retrag tot in $. Din cate am inteles, aceasta operatiune este posibila.
6. Poate cineva sa imi recomande, din experienta, conform scenariului de mai sus, o banca de la noi cu care sa fi avut o experienta cat mai "smooth" in ceea ce priveste folosirea card-ului pentru PayPal (la incasari ma intereseaza - nu account-ul Premier). Am gasit o oferta la Piraeus insa ceea ce ma retine sa ii dau curs este obligativitatea de a avea pe card echivalentul a 100 Euro de care nu te poti atinge pana cand nu renunti la card, chiar daca de fapt cardul este in $. Nu stiu cat de "impamantenita" este aceasta practica, poate este ceva normal si nu o ciudatenie - astfel incat sunt deschis altor variante. Poate sunt idealisto-neinformat, insa constrangerile de acest gen le-as ocoli daca s-ar putea - as fi inteles 100RONi, hai sa zicem 100$, dar din principiu a avea banii blocati "ca asa vrea muschiul nostru" - ii "inchiriez" pe nimic, sa se foloseasca de ei cat le pica bine, pe langa taxa de emitere card pe care o depun - nu mi se pare foarte atractiv. E o chestiune de principiu in primul rand, plus ca nu stiu in care din urmatoarele 2-3-4 luni voi avea nevoie de o cantitate mai mare de lichiditati, si nu sunt de acord sa diminuez ce am pus "la ciorap", doar pentru a le face un serviciu.
Mentionez ca am avut doar experiente placute pana acum cu cei de la Piraeus, le-am folosit serviciile in multe randuri, dar de aceasta data nu m-au convins.
Multumesc pentru timpul vostru si rabdarea de a parcurge insiruirea de mai sus. Apreciez si efortul cui va raspunde.
P.S. Nu "cititi" nimic in username-ul meu, l-am ales semi-random...