Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

bogdanar

Ba da, dar nu esti obligat sa adaugi un card exact in momentul in care creezi contul paypal... avand in vedere ce zici tu, ca nu aveai sold pe card la momentul respectiv. Eu am avut cont paypal 1 an de zile fara card atasat la el. Mi-am facut contul ca sa mi-l fac si abia dupa 1 an si ceva am inceput sa-l folosesc cu adevarat si am adaugat un card.
luk4
QUOTE (bogdanar @ May 8 2009, 15:00) *
Ba da, dar nu esti obligat sa adaugi un card exact in momentul in care creezi contul paypal... avand in vedere ce zici tu, ca nu aveai sold pe card la momentul respectiv. Eu am avut cont paypal 1 an de zile fara card atasat la el. Mi-am facut contul ca sa mi-l fac si abia dupa 1 an si ceva am inceput sa-l folosesc cu adevarat si am adaugat un card.

Multumesc ,m-ai lamurit happy.gif

camerevideo
Sunt in aceeasi situatie. Am vrut sa fac ieri o plata si am primit acelasi mesaj. Probabil pt ca ne aflam la primele plati...
Astept raspuns de la ei

PS Am facut o donatie de 2 euro pe care mi-au acceptat-o. Insa plata pt licitatia de pe ebay, cca 200 euro, inca nu sad.gif
RaZ_C
Are cineva idee daca se poate sa pun pe site-ul meu un programel pe care ce-l care vrea sa-l cumpere sa-l plateasca prin paypal apoi sa-l descarce automat?
aysmen
Va salut mi am facut si eu cont pe Paypal ,mi-au luat cei 1.5 euro...adica mai mult
apare 1.5 euro
Paypal ,apoi scris de 3 ori Paypal cu cate 1 ron luat...deci cu toate cam 10 RON ,cu toate ca nu stiu de ce pt ca prietenul meu si a facut contul odata cu mine si lui ia luat 1 ron si echivalentul la 1.5 euro.Am introdus si nr acela din 4 cifre pe care il cere Paypal din extrasul de cont...culmea la o ora dupa ce am facut contul m-am dus la banca imi aparea codul la Tranzacti in desfasurare.Am introdus codul e valabil ...acum si intrebarea mea ,pot sa platesc maine 79 lire unui site din Uk?sau mai trebuie facuta vreo procedura?
Nu prea stiu cum sa folosesc contul ,sa platesc etc...
e normal ce imi apare la withdraw?

Options Processing Time Cost
Withdraw funds to your bank account
Banks in the U.S.
3-4 Business Days Help Freefor banks in the U.S.
Withdraw funds to your card 5-7 business Days Help €2.00 EUR

dar la overview

PayPal balanceView Limits | Manage Currency
Currency Balance
Euro (Primary): €0.00 EUR
U.S. Dollar: $0.00 USD

am vreo 60 ron deocamdata pe card
Current Total in EUR: €0.00 EUR
rickysyv
Da e normal. Mai pune niste bani pe card ca 60 de ron nu fac 79 de lire.
nicc
Tranzactile paypal se impoziteaza de fiscul din romania?
Sa zicem ca esti o simpla persoana si primesti mereu niste bani in contul paypal pe care ai retragi pe card.
De exemplu eu primesc niste bani cam de la aceleasi persoane in jur de 1000 si ceva de euro pe an .
Bani pe care nu prea pot sa ai justific.

SuperDuper
Legal vorbind, nu se "impoziteaza tranzactiile", ci tu ca persoana trebuie sa declari toate veniturile, nu doar alea pe care te pot "prinde" ca nu le-ai declarat smile.gif
rickysyv
QUOTE (nicc @ May 22 2009, 16:00) *
Tranzactile paypal se impoziteaza de fiscul din romania?
Sa zicem ca esti o simpla persoana si primesti mereu niste bani in contul paypal pe care ai retragi pe card.
De exemplu eu primesc niste bani cam de la aceleasi persoane in jur de 1000 si ceva de euro pe an .
Bani pe care nu prea pot sa ai justific.

1000 de euro pe an e o suma derizorie. Nu-ti bate capul cu asa ceva. Nici macar daca ai primi 1000 de euro pe luna. Tot e prea putin ca sa fie nevoie de declaratie de venit. Informatia asta nu e de la mine ci provine de la cineva care lucreaza in domeniul bancar si cica organele nu se sesizeaza decat daca primesti in mod constant in jur de 5000 de euro lunar. E o suma de referinta, real poate sa fie mai mult sau mai putin, pana la urma tu decizi daca vrei sa platesti impozit sau deloc. Apropo cand un cuvant incepe sau se termina cu î, nu se va scrie niciodata cu î din a.wink.gif
ciuly

nu exista un plafon din pct de vedere legal sub care nu esti obligat sa platesti impozit. daca se intampla ca seful tau sa fie anchetat de DNA si se trezeste un procuror sa verifice miscarile de conturi ale angajatilor si vede ca tu primesti constant un 10 lei si cu o simpla verificare vede ca nu i-ai declarat, ghici ce o sa se intample? situatii de genul sunt o tona. nu trebuie sa se sesizeze banca ca vezi domle xulescu primeste nu stiu ce bani in mod constant si nu sunt salariile hai sa raportam la fisc. tu esti obligat prin lege ca daca ai primit 1 leu, sa il declari si sa platesti impozit pe el. acuma, ca nu poate nimeni sa demonstreze ca tu ai primit 10000 de lei de la Gigi in mana pe care i-ai cheltuit cash (adica nu pusi in banca si apoi cheltuiti), este partea a doua. dar in totdeauna Gigi ar putea sa recunoasca acest fapt fortat fiind de niste imprejurari si atunci te-ai ars.

doar pt ca nu se poate demonstra (prea usor) ca ai primit niste bani sau ca cineva nu se autosesizeaza sa te puna sub control, nu inseamna ca poti linistit sa incalci legea.
in ceea ce te priveste, rickysyv, fa-ti un amar de bine si nu mai instiga la incalcarea legii, pt ca incalci regulamentul forumului si desi nu moderez aceasta arie s-ar putea sa ma autosesizez si sa te pun sub controlul celor care o modereaza.

evaziunea fiscala se pedepseste cu inchisoarea. atata sa tineti minte.
spare-me
@ryckysyv

daca ai probleme cu sfaturile lui Ciuly, te rog sa i le adresezi pe PM/email

pe topicul asta postezi on-topic, nu-l faci "dus cu pluta" si renunti la off-topic si la flame inutil.
e o arie cu probleme specifice, serioase. daca ai chef de caterinci si limbaj trivial mergi in Poiana.
marianchucky
Am si eu o intreabare...

Mi-am facut cont Paypal de curand si imi cere un cod de 4 cifre..

De unde fac rost de acel cod pentru a-mi activa contul?
hcv
QUOTE (marianchucky @ May 27 2009, 15:21) *
Am si eu o intreabare...

Mi-am facut cont Paypal de curand si imi cere un cod de 4 cifre..

De unde fac rost de acel cod pentru a-mi activa contul?

trebuie sa iti faci un extras de cont si il gasesti acolo
T42
QUOTE (spare-me @ May 26 2009, 13:06) *
daca ai chef de caterinci si limbaj trivial mergi in Poiana.

deci acolo e voie? smile.gif

Unde gasesc informatii despre paypal? Cat costa, ce comisioane sunt, de unde ridic banii etc. m-am uitat pe topicul asta dar nu prea am gasit nimic util.
Nicanor
buna!
am si eu doua intrebari:
daca vreau sa trimit niste bani prin paypal, sa zicem 1000 ron dar vreau sa ajunga in euro la persoana, cat si cine ma comisioneaza? cum este mai avantajos, pe card, in cont, altfel?
danivalcea
Buna la toata lumea.care au postat pe acest topic.Mi am facut si eu un cont pay pal.dupa ce am citit review-rile.Totul ok am introdus si codul din 4 cifre paypal pentru verificarea cardului,iar acum ultima rubrica imi cere upload foto id.carnet conducere etc. si fax.Intrebarea care este cea mai buna metodata? upload sau fax? asta este pentru ridicarea limitei si ce marime trebuie sa fie poza? Mersi celor ce vor raspunde
rickysyv
Fax e mai bun dar merg amandoua metodele. Poza trebuie sa fie in marime naturala a obiectului pe care-l scanezi, carnet de conducere, buletin sau pasaport si factura aferenta.
dON
Sal,

1. Unde gasesc cursul la care se schimba valuta in paypal, adica sa zicem ca este curent in Eur si primesc USD? Ar trebui sa existe o paritate undeva sa pot sti cat ajunge in final banuiesc.

2. Daca am un card MasterCard in Eur la brd banuiesc ca trebuie sa fac altul VISA ca sa pot retrage bani. Am citit pe aici si la ei pe site ca withdraw only with VISA ... sad.gif
Daca atasez si al 2-lea card, cel VISA, dupa banuiesc ca le va trata diferit si pot face plati independent. Ar fi corect sa scap de cel MasterCard si banuiesc ca il pot sterge din contul PayPal

3. O observatie funny sau nu la View Limits ...

Sending Limit Per Transaction €1,000.00 EUR N/A N/A
Sending Limit Per year €100.00 EUR €100.00 EUR

4. Acum a aparut mesajul: "We will be performing maintenance on the PayPal site from 23:00 PDT to 23:25 PDT. The site will be unavailable during that time. Thank you for your patience."

Am cautat corespondenta pentru PDT = Pacific Day Time si acum cateva zile insa nu am gasit corespondenta cu GMT sau UMT ...
La noi e GMT + 2 sau UDT+2 insa PDT era si la gugal ceva tot cu asta si nu am reusit sa fac conversia.

Daca stie cineva ii multumesc anticipat!

bafta!
don_dannielo
Daca primesti USD iti intra USD, nu se convertesc automat. Poti sa tii sume in usd, euro, etc fiecare separat.

Ca sa schimbi, ai un link "Manage Currency" langa PayPal balance, unde o sa vezi rata.
kgyula
salut,
in ianuarie am primit o donatie prin paypal in valoare de 280 euro...
in mai cel care a facut donatia s-a trezic ca plata nu a fost autorizata (ulterior mi-am dat seama ca probabil a fost vb despre un cont paypal furat sau un card furat - desi paypal nu mi-a comunicat nici o informatie in acest sens)
dupa o investigatie paypal de vreo 2 sapt m-am trezit cu un chargeback de 280 euro + comisionul platit de mine la incasare + comisionul la retrimitere

momentan am -288 euro in cont dry.gif

intrebarea ar fi?
ce-mi pot face cei de la paypal daca nu le dau banii inapoi ? (deci cam la ce consecinte sa ma astept)
danivalcea
Buna.Mai am o nelamurire?La cat timp mi se ridica limita? dupa ce am uploadat foto.passport etc....
Si daca nu mi se ridica? ce trebuie sa fac?Mentionez ca nu a facut nici o tranzactie cu contul.
Sper sa nu mai fie vreun pas de urmat......Multumesc celor de raspuns
NeoTriX
QUOTE (danivalcea @ 31st May 2009, 23:21) *
Buna.Mai am o nelamurire?La cat timp mi se ridica limita? dupa ce am uploadat foto.passport etc....
Si daca nu mi se ridica? ce trebuie sa fac?Mentionez ca nu a facut nici o tranzactie cu contul.
Sper sa nu mai fie vreun pas de urmat......Multumesc celor de raspuns

Limita se ridica cand ajungi tu la respectiva suma de 1000 euro parca... tu cand ai ajuns la 1000 ei fac verificarile .. pana atunci poti sa uploadezi 5000 de poze ... ei verifica numai cand ai ajuns la suma respectiva. si limita pentru extrageri va fi tot timpul 500 pe zii .. indiferent de ce faci .. wink.gif
danivalcea
QUOTE (NeoTriX @ 1st June 2009, 17:17) *
Limita se ridica cand ajungi tu la respectiva suma de 1000 euro parca... tu cand ai ajuns la 1000 ei fac verificarile .. pana atunci poti sa uploadezi 5000 de poze ... ei verifica numai cand ai ajuns la suma respectiva. si limita pentru extrageri va fi tot timpul 500 pe zii .. indiferent de ce faci .. wink.gif

Neo TriX ,thanks man coolspeak.gif
3oaie
QUOTE (dON @ 31st May 2009, 13:13) *
1. Unde gasesc cursul la care se schimba valuta in paypal, adica sa zicem ca este curent in Eur si primesc USD? Ar trebui sa existe o paritate undeva sa pot sti cat ajunge in final banuiesc.

Contul poate avea bani in mai multe valute. Oricum, inainte de orice conversie, te va intreba daca esti de acord sa se faca la rata x.
web_dude
si cat dureaza pana ce primesc banii pe card
de ex dau pentru usd,in cat timp ii primesc
dar daca dau un Ron,in cat timp ii primesc..smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.