lg
12th February 2009, 22:49
ok, multumesc pentru raspunsuri.
k0rtezo
12th February 2009, 23:54
Oameni buni am nevoie de un sfat. Am cumparat de sarbatori un detector de radar de pe Ebay. Am platit prin PayPal cu un card verificat Ing Student. In fine nu asta e problema. Problema este ca produsul a venit intr-o cutie sigilata cu un proces verbal cum ca exista difernta de gramaj. Inauntru cutia era taiata cu cutteru si inauntru nu erau decat instructiunile. Deci produsul a fost furat. N-am acceptat o cutie goala si am dat-o sa o returneze. Am deschis o disputa, ala nu era de acord cu nimic din ce ziceam eu, in fine am trecut la claim si dupa 30 de zile primesc mail: sunteti eligibil pentru o returnare completa a banilor daca trimiteti inapoi pachetul in starea in care a ajuns la dvs. Cheltuielile trebuiesc suportate de dvs si trebuie trimis printr-un serviciu care sa fie urmarit online. Le dau mail le zic fratilor a fost returnat imediat atunci. Il intreb pe seller ala zice ca n-a primit nimic. Am fost la posta facut reclamatie si sa iau dovada sa trimit la PayPal cum ca eu am returnat produsul. Normal traim in Romania abia marti pot face rost de dovada. Eu am la dispozitie 10 zile sa trimit pachetu care normal nu e la mine. Ce ma sfatuiti in acest caz sa fac ? Sa trimit o cutie goala la respectivul printr-un serviciu care poate fi urmarit online?
Imi cer scuze daca postul meu este un pic cam offtopic dar cand zici PayPal zici Ebay si mai zici A lot of claims.
rickysyv
13th February 2009, 00:01
Nu uita s-o tai cu cutterul sa arate la fel cum era taiata inainte.
queensoft
13th February 2009, 11:01
QUOTE (k0rtezo @ Feb 12 2009, 23:54)

Oameni buni am nevoie de un sfat. Am cumparat de sarbatori un detector de radar de pe Ebay. Am platit prin PayPal cu un card verificat Ing Student. In fine nu asta e problema. Problema este ca produsul a venit intr-o cutie sigilata cu un proces verbal cum ca exista difernta de gramaj. Inauntru cutia era taiata cu cutteru si inauntru nu erau decat instructiunile. Deci produsul a fost furat. N-am acceptat o cutie goala si am dat-o sa o returneze. Am deschis o disputa, ala nu era de acord cu nimic din ce ziceam eu, in fine am trecut la claim si dupa 30 de zile primesc mail: sunteti eligibil pentru o returnare completa a banilor daca trimiteti inapoi pachetul in starea in care a ajuns la dvs. Cheltuielile trebuiesc suportate de dvs si trebuie trimis printr-un serviciu care sa fie urmarit online. Le dau mail le zic fratilor a fost returnat imediat atunci. Il intreb pe seller ala zice ca n-a primit nimic. Am fost la posta facut reclamatie si sa iau dovada sa trimit la PayPal cum ca eu am returnat produsul. Normal traim in Romania abia marti pot face rost de dovada. Eu am la dispozitie 10 zile sa trimit pachetu care normal nu e la mine. Ce ma sfatuiti in acest caz sa fac ? Sa trimit o cutie goala la respectivul printr-un serviciu care poate fi urmarit online?
Imi cer scuze daca postul meu este un pic cam offtopic dar cand zici PayPal zici Ebay si mai zici A lot of claims.
DE UNDE ai cumparat produsul? Ce tara? De unde a sosit pachetul? Prin ce serviciu (firma curier, posta romana)?? CUM l-ai trimis inapoi??
Eu am trimis pachete in Canada, posta romana, au tracking number online (chiar si in engleza).
k0rtezo
13th February 2009, 22:40
Produsul a fost cumparat din state, iar returnarea a fost pe seama postei romane. Greseala mea a fost ca n-am cerut atunci un proces verbal sau ceva din partea oficiului, ci am primit doar procesul verbal ca s-a constatat diferenta de gramaj la intrarea in tara. Parerea mea e ca posta nu-si face cum trebuie datoria. Produsul returnat de 1 luna jumatate si inca n-a ajuns ... ramane sa astept sa vad daca mai am vreo sansa.
rickysyv
14th February 2009, 01:18
Daca nu ai un numar de urmarire al pachetului de unde stii ca n-a ajuns? Sau te bazezi pe individul respectiv sa recunoasca ca a primit inapoi o cutie goala taiata cu cutterul?
k0rtezo
14th February 2009, 13:59
Am zis totusi sa incerc sa-l contactez. Oricum stiu ca e in defavoarea lui sa recunoasca. Asa ca un sfat toti care cumparati de pe ebay cand mergeti la posta luati cu voi un aparat foto pt a fotografia cutiile si indiferent daca primiti un pachet gol, sa-l luati nu sa-l refuzati ca mine.
queensoft
14th February 2009, 14:25
QUOTE (k0rtezo @ Feb 13 2009, 22:40)

Produsul a fost cumparat din state, iar returnarea a fost pe seama postei romane. Greseala mea a fost ca n-am cerut atunci un proces verbal sau ceva din partea oficiului, ci am primit doar procesul verbal ca s-a constatat diferenta de gramaj la intrarea in tara. Parerea mea e ca posta nu-si face cum trebuie datoria. Produsul returnat de 1 luna jumatate si inca n-a ajuns ... ramane sa astept sa vad daca mai am vreo sansa.
Du-te la posta si cere copia lor de pe formulare de returnare. Trebuie sa aiba asa ceva, nu ce poate sa-l fi trimis inapoi aiurea.
Sau, poate ca nu l-ai mai trimis ei deloc, de aia nici nu a ajuns !!! Poate ei l-au deschis si au zis ca ungurii !!
k0rtezo
15th February 2009, 02:19
Am fost la posta si a zis ca nu poate sa-mi dea asa ceva fara aprobarea Bucurestiului. Am facut o reclamatie si hartia a zis ca marti sa ma duc sa o iau si eu am termen limita pana miercuri sa dau tracking numberu . Avem un sistem de tot kkt-u in ceea cea priveste posta romana.
queensoft
15th February 2009, 09:55
QUOTE (k0rtezo @ Feb 15 2009, 02:19)

Am fost la posta si a zis ca nu poate sa-mi dea asa ceva fara aprobarea Bucurestiului. Am facut o reclamatie si hartia a zis ca marti sa ma duc sa o iau si eu am termen limita pana miercuri sa dau tracking numberu . Avem un sistem de tot kkt-u in ceea cea priveste posta romana.
NU poate sa dea fara aprobare?????? Mai, erau batuti in cap aia de la posta !! Dar am patit-o si eu, deci nu e o noutate! 
Mai du-te odata si cere sa vorbesti cu altcineva. Spune ca vrei o hirtie de la pachetul care a fost pe numele tau, deci nu vrei o hirtie secreta interna de-a lor !!
Dukuletz
15th February 2009, 14:33
Am si eu o intrebare! Mi-am activat cardul ING pe contul Paypal, dar cand dau ADD FUND, imi zice "Add Funds is Not Available....."
Din ceva cautari pe net, am inteles ca nu se adauga bani in contul Paypal, si daca platesc ceva cu contul paypal, ei imi ia atata din card nu? Va rog sa-mi comfirmati!!
Thanks!
jordache
16th February 2009, 23:36
QUOTE (Dukuletz @ Feb 15 2009, 14:33)

Am si eu o intrebare! Mi-am activat cardul ING pe contul Paypal, dar cand dau ADD FUND, imi zice "Add Funds is Not Available....."
Din ceva cautari pe net, am inteles ca nu se adauga bani in contul Paypal, si daca platesc ceva cu contul paypal, ei imi ia atata din card nu? Va rog sa-mi comfirmati!!
Thanks!
Paypal-ul iti ia din contul de card suma din tranzactie si i-o trimite vanzatorului. Nu trebuie sa bagi nici un ban nimic.
Dukuletz
17th February 2009, 20:45
QUOTE (jordache @ Feb 16 2009, 23:36)

Paypal-ul iti ia din contul de card suma din tranzactie si i-o trimite vanzatorului. Nu trebuie sa bagi nici un ban nimic.
Aha, thanks!! mi-ai lamurit
Care ar fi comisione? Am card Visa de la ING.
Aries(ro)
17th February 2009, 22:37
Nu sunt comisioane.
Se face insa conversia "valuta in care se cumpara" - euro - lei la un curs interbancar, nu cel oficial BNR.
Asta in cazul in care optezi pentru varianta de conversie pe cardul bancii emitatoare. Se mai poate folosi si
conversia paypal, asa iti afiseaza in momentul platii direct in lei. Cursul este insa mai dezavantajos.
http://i44.tinypic.com/n6akad.png
De acolo optezi pentru modul de conversie, in momentul platii.
HFL
18th February 2009, 14:05
Buna ziua,
De la inceput zic ca sunt un nou utilizator de PayPal.Folosesc un card ING Visa.Am reusit sa atasez cardul, apoi am introdus si acel cod si acum am status Verificat.Intrebarea mea ar fi, de ce pe extras am regasit 2 sume luate din cont 1RON si 6.54RON.A doua imi dau seama ca inseamna cei 1.5 euro dar prima?
Si apoi, am inteles ca suma de 1.5 euro va fi returnata in contul PayPal, deci practic in contul de card se mai pot recupera acei bani? sau suma aia va ramane oricum la ei? Eu mi-am facut contul doar ca sa fac ceva plati pe internet atat, nu sa primesc.
Va multumesc.
gogy
18th February 2009, 14:43
acei 1.5Eur por sa iti revina in contu' de paypal
daca e sa mai primesti vre-o suma, o sa poti plati la un moment dat direct din cont, si nu de pe card
acel 1Ron intreaba la ING sa nu fie taxa de conversie valutara sau alte prostii
enjoy
HFL
18th February 2009, 14:49
QUOTE (gogy @ Feb 18 2009, 14:43)

acei 1.5Eur por sa iti revina in contu' de paypal
daca e sa mai primesti vre-o suma, o sa poti plati la un moment dat direct din cont, si nu de pe card
acel 1Ron intreaba la ING sa nu fie taxa de conversie valutara sau alte prostii
enjoy
Am inteles...asadar daca eu nu voi primi bani pe acel cont de PayPal, suma aia de 1.5euro e ca si pierduta, adica nu o pot cere inapoi pe card, banuiesc ca exista o suma minima pentru retragere din contul PayPal nu?
gogy
18th February 2009, 21:05
dap
exista un minim
insa chiar o sa mori ptr 6-7ron ???
enjoy
HFL
18th February 2009, 21:21
QUOTE (gogy @ Feb 18 2009, 21:05)

dap
exista un minim
insa chiar o sa mori ptr 6-7ron ???
enjoy
NU, tocmai...era o intrebare doar.
Sa inteleg si eu cum vine treaba...
peterbald
21st February 2009, 19:38
Vreau și eu pentru prima dată să retrag din contul meu PayPal niște bani pe un card. Aveam un Mastercard în euro atașat contului, însă am înțeles că nu se pot retrage bani decât pe Visa. Ok, problema este că nu mă lasă sa adaug alt card. Am încercat cu 2 carduri de debit (în lei, ce e drept, că doar așa am), Visa Electron (unul de la BancPost, altul de la Transilvania). De fiecare dată primesc același mesaj:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Unde greșesc sau ce anume trebuie să fac să mă lase să atașez unul dintre cele 2 carduri Visa?
ciuly
21st February 2009, 19:47
trebuie sa ai un minim de bani pe cardurile alea. ai grija sa ai macar 10 lei si gata.
peterbald
21st February 2009, 20:05
Merci pentru răspuns. O să alimentez cardul și încerc să văd dacă funcționează așa.
portugalkix
23rd February 2009, 11:04
Salut! Am tot citit pe aici, am gasit problema mea insa nimic concret. Cardul este verificat, totul e in regula insa mai e nevoie de ceva pt. a ridica limitele de primire a banilor. Din 2500 am ajuns la 700 si daca nu reusesc sa ridic limita, nu stiu ce se va intampla pt. ca luna asta voi depasi suma de bani. Nu am inteles concret ce vor ei. Deci am optiunea sa trimit poza cu carnetu, pasaportu etc si prin FAX si sa uploadez la ei pe site? Nu am inteles prea bine. Trebuie sa fac poza cu telefonul carnetului de sofer sau cu un scanner?
Iar limitele vor fi ridicate pe loc sau cat dureaza?
Merci!
don_dannielo
23rd February 2009, 11:45
Iti vor cere ei asta la momentul potrivit, si-ti va aparea si formularul.
Si nu se va intampla nimic, vei putea primi in continuare bani cat esti 'limitat'
portugalkix
23rd February 2009, 11:55
Stai ca nu am inteles. Deci trebuie sa astept pana ajung la 0 ?! Deci la mine e bifat totul: link your card, start process to confirm your card, enter 4 digits. Totul e "complete". Mai trebuie sa fac asta Fax a proof of ID and Location. Apasa acolo si-mi apare asta:
Submit your Information
- Valid photo ID
* Passport
* Driver's License
* National Identity Card
Si in dreapta jos am 2 optiuni: Upload Files si Go to fax cover sheet
Deci ce fac?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.