zwave
3rd February 2009, 01:14
QUOTE (queensoft @ Feb 2 2009, 23:03)

Nu iti trebuie nici un cont in nici o valuta. Eu am cont in lei si am primit bani pina acum foarte bine.
O perioada facea paypal conversia valutara, acum face banca. Nu e nici o brinza.
intrebam de transferurile bancare clasice. Adica atunci cand se duce Jhon la banca lui din Anglia (sa zicem) si imi trimite mie bani(cat mai multi) intr-un cont din Romania. Nu ma intreba de ce, dar am inteles ca transferurile astea functioneaza pe alt principiu decat cel pe care merge paypalul. Paypalul are intelegere cu Visa, trimite banii cu titlul de refund si draq mai stie... de asta conversia e posibila la banca.
In schimb la transferurile clasice am citit ca nu mai face banca nici o conversie ca sa-ti intre banii in cont. Mi se pare o aberatie sa am enspe mii de conturi pentru toate valutele alora cu care sa zicem fac afaceri. Asa ca banuiesc ca trebuie doar sa ai un cont intr-o valuta pe care banca aluia sa o aiba listata la schimb, dar banuiesc doar.
rickysyv
3rd February 2009, 07:40
La un transfer bancar clasic (cu cod iban si swift si tot tacamul) e obligatoriu sa ai cont in valuta respectiva. E gratis sa-ti faci... Unele banci iti fac automat un cont daca primesti bani intr-o valuta in care n-ai cont dar majoritatea returneaza banii inapoi dupa ce isi sug un comision bineinteles.
don_dannielo
3rd February 2009, 08:51
QUOTE (Volvo_Freak @ Feb 2 2009, 22:54)

Imi pare rau dar intrebarile imi vin pe rand. Daca adresa de mail la care eu ii trimit banii ( tastata corect si pe care o utilizeaza ) nu este cea pe care o are atasata contului PayPal, el primeste banii de la mine. Sau sa intreb altfel: el primeste pe mail vreun cod de transfer ( ceva ca la Western Union ) pe care sa-l introduca in contul sau PayPal si astfel sa primeasca banii? Poate avea mai multe adrese de mail atasate unui singur cont PayPal ?
Pana acum am folosit Western Union si nu vreau sa dau chix, de aceea pun atatea intrebari.
Nu trebuie sa introduca nici un cod.
Dar tu trimiti bani aiurea, la o adresa care nu ti-a dat-o nimeni ca fiind de Paypal?
Volvo_Freak
3rd February 2009, 10:58
QUOTE (don_dannielo @ Feb 3 2009, 08:51)

Nu trebuie sa introduca nici un cod.
Dar tu trimiti bani aiurea, la o adresa care nu ti-a dat-o nimeni ca fiind de Paypal?
Multumesc de raspuns, don dannielo.
Nu, nu trimit bani necunoscutilor ca sa zic asa, pur si simplu comerciantul are 2 mailuri si nu stiam daca aia pe care o folosesc ca sa comunic cu el e aia pe care o are atasata contului PayPal.
Oricum s-a rezolvat intre timp, i-am cerut adresa de mail la care sa-i trimit banii.
zwave
5th February 2009, 04:25
Aveti grija cand va faceti contul pe paypal.
First name = numele mic, Last name = numele de familie.
Eu le-am introdus invers prima data si nu putea sa-mi verifice cardul. Incepusem sa cred ca e stricat intentionat formularul pt astia din Ro, cum zicea cineva mai demult pe-aici. Dup-aia m-am prins ce era stricat
si multumesc inca o data pt. ajutor celor care au raspuns
queensoft
5th February 2009, 22:23
Mai mult o intrebare sa ma aflu in treaba.
Am deja un cont ok, card visa raiffeisen.
Am mai facut unul, tot card visa raiffeisen (altul, normal), am dat verificare, in jumatate de ora a aparut tranzactia la Internet Banking, suma retinuta si codul expuse.
Daca bag acum codul, il accepta, sau trebuie sa astept 2-3 zile, cum zic ei, pina este finalizata tranzactia (oricum o sa astept... da' sint curios).
Si ce se intimpla cu aria money, este restructurare ??
thekat
6th February 2009, 21:21
Poate ma lamureste si pe mine cineva din domeniu cum se face exact, pas cu pas, plata prin Paypal.
Caz concret: am cumparat de pe Ebay un anumit produs pe care l-am platit prin Paypal. Din otpiuni am ales ca Paypal sa-mi realizeze conversia si astfel mi-a spus cit am de plata, in RON. Tranzactia a intrat in asteptare si a2a zi a fost decontata. Problema este ca este o diferenta de 27 RON intre ce mi-a afisat Paypal si ce am pe extrasul de cont. Am sunat la banca si mi s-a spus ca ei vad acea tranzactie in care se cere blocarea unei sume IN RON in valoare de.. (exact cit scria pe Paypal). Problema este ca tranzactia de fapt se duce catre VISA si banca lucreaza pe piata internationala cu EURO. Asadar, are loc o dubla conversie: din USD (utilizat de Paypal) in EUR iar apoi din EUR in RON. Ceea ce nu inteleg eu:
- daca Paypal a transmis sa se blocheze suma de x, de ce se mai face conversia?
- care e diferenta intre a alege ca Paypal sa-mi converteasca banii si intre a-i lasa asa cum sunt, in moneda respectiva?
Sper ca cineva sa ma lamureasca in privinta acestor lucruri.
don_dannielo
6th February 2009, 21:32
Poate ma insel dar:
La prima intrebare, probabil explicatia e ca RON nu e moneda de circulatie internationala, deci poate Paypal sa ceara RON pana i se apleaca.
La a doua intrebare, Paypal va cere dolari ING-ului, si ING va cumpara dolari cu lei din contul tau, pentru a-i trimite. Din ce stiu la cursul de cumparare al ING.
thekat
6th February 2009, 22:00
Multumesc de raspuns. Totusi mi se pare ciudat ca cei de la banca vad faptul ca Paypal a cerut lei si vad exact si cat anume. Din cite se pare e mai avantajos sa cumpar fara a mai face conversia (inca nu am testat).
RapAttack
7th February 2009, 09:52
Ma lamureste si pe mine cineva care-i treaba cu codu ala Paypal de 4 caractere ? (Enter the 4-digit PayPal code from your card statement to get Verified and lift your limits.)
Card statement se refera la extrasu de cont?
Problema e ca mi-a venit deja extrasu de cont acasa si am aruncat plicu..Codu trimis de paypal il mai pot recupera? Mersi anticipat.
queensoft
7th February 2009, 10:23
QUOTE (RapAttack @ Feb 7 2009, 09:52)

Ma lamureste si pe mine cineva care-i treaba cu codu ala Paypal de 4 caractere ? (Enter the 4-digit PayPal code from your card statement to get Verified and lift your limits.)
Card statement se refera la extrasu de cont?
Problema e ca mi-a venit deja extrasu de cont acasa si am aruncat plicu..Codu trimis de paypal il mai pot recupera? Mersi anticipat.
Te duci la banca si ceri alt extras de cont.
Sau faci din nou verificarea la paypal.
seuleanu
9th February 2009, 14:34
Am citit mult si m-am dumirit. Si am purces la treaba. Am cumparat un app. pt iphone si am platit 5 euro. Totul OK. Zilele trecute am mai cumparat unul (de la altul) , PayPal mi-a confirmat tranzactia, dar a doua zi ma informeaza: "eSellerate (paypal@esellerate.net) has issued a full refund for your payment. Message from merchant: CPGREFUND:2072010184 ". Cine poate sa-mi "traduca" ce s-a intamplat? In plus banii de ce nu se regasesc in balanta?
Multumiri pt. lamurire
don_dannielo
9th February 2009, 15:38
Banii iti vin pe card, daca ai platit de pe card. Dureaza vreo 3 zile.
Iar de ce ti-au dat refund nu ne intreba pe noi.
EaEa
10th February 2009, 12:13
Am incercat sa-mi fac un cont pe PayPal dar la `Link and confirm your debit or credit card` imi apare `We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.`
Am incercat initial cu un MasterCard Direct de la BT, apoi cu Visa Electron, MasterCard Mondo tot de la BT.
Am citit pe aici ca altii au reusit sa-si faca cont cu carduri de la BT.
Are cineva idee care ar putea fi problema?
Please Help!
Liilu
11th February 2009, 11:54
imi zice si mie cineva o chestie ? am cont pe paypal si niste bani din care am cheltuit cativa , faza e urmatoarea , cand vreau sa scot bani ca sa ii pot avea in mana , pe sectiunea withdraw nu-mi apare coloana aia in jos si pot selecta doar transfer spre un cont de banca din us sau sa-i trasfer pe un card , unde imi cere visa si eu am mastercard . what to do ?
ciuly
11th February 2009, 11:59
iai adaugi un card visa?
queensoft
11th February 2009, 12:16
QUOTE (Liilu @ Feb 11 2009, 11:54)

imi zice si mie cineva o chestie ? am cont pe paypal si niste bani din care am cheltuit cativa , faza e urmatoarea , cand vreau sa scot bani ca sa ii pot avea in mana , pe sectiunea withdraw nu-mi apare coloana aia in jos si pot selecta doar transfer spre un cont de banca din us sau sa-i trasfer pe un card , unde imi cere visa si eu am mastercard . what to do ?
Sa folosesti VISA. Pentru primi bani, doar VISa functioneaza. Pentru cumparaturi/plati, merge si Mastercard.
Tu nu ai citit ceva in urma?!
sinner99
12th February 2009, 02:33
Am si eu o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda ! Am cont paypal am atasat la el un visa de la ING , intrebarea mea este daca pot sa trimit de mai multe ori bani la o singura persoana ? Sau merge decat de 2 ori pe an sa trimit la o singura persoana ?
gogy
12th February 2009, 08:26
sinner99 : eu unu tot de pe ING am facut multe plati, si la o singura persoana, si la mai multe
si nu am avut probleme
enjoy
sinner99
12th February 2009, 18:46
Am vazut un comment aici pe forum si daia am intrebat :
Pentru primit bani/retras pe card = personal. Ai taxe 0, limita la 2 tranzactii anuale sa primesti bani de la altcineva direct de pe cardul lor (adica NU din PayPal Balance)
lg
12th February 2009, 19:39
dupa ce am citit aici pe forum despre Paypal, am totusi o intrebare de incepator. am un Visa Electron (inscris in Verified by Visa) si vreau sa cumpar ceva. pot sa o fac direct pe site-ul producatorului sau prin Paypal. producatorul e de incredere si securitatea tranzactiei e, sa zicem, asigurata. e mai avantajos sa fac plata prin Paypal sau nu? cum e mai ieftin?
queensoft
12th February 2009, 20:31
QUOTE (sinner99 @ Feb 12 2009, 18:46)

Am vazut un comment aici pe forum si daia am intrebat :
Pentru primit bani/retras pe card = personal. Ai taxe 0, limita la 2 tranzactii anuale sa primesti bani de la altcineva direct de pe cardul lor (adica NU din PayPal Balance)
Daca persoana respectiva, caruia tu ii trimiti bani, are cont personal, poate sa primeasca maxim 2 tranzactii efectuate direct din cardul tau.
Daca plateai din PayPal Balance, putea sa accepte nelimitat. PayPal Balance apare la My Account, scrie clar acolo.
Din Romania nu se pot pune bani in PayPal Balance. Deci, daca tu nu ai nici o posibilitate sa pui bani in PayPal Balance (de exemplu, sa-ti trimita o terță parte), trebuie sa palatesti direct din card (se ocupa PayPal automat de asta, nu trebuie sa faci tu nimic, este o trimitere de bani obisnuita).
Dupa ce expira aceste 2 tranzactii, persoana respectiva, ce primeste banii, poate sa upgradeze gratuit contul, sa-l faca Premier. Aici apar taxele de 1.3 - 3.4% + 0.35 Euro pentru ORICE tranzactie primire de bani. Plus ca poate primi nelimitat direct din card. Vezi ca pe pagina de PayPal gasesti Fees.
rickysyv
12th February 2009, 21:05
QUOTE (lg @ Feb 12 2009, 19:39)

dupa ce am citit aici pe forum despre Paypal, am totusi o intrebare de incepator. am un Visa Electron (inscris in Verified by Visa) si vreau sa cumpar ceva. pot sa o fac direct pe site-ul producatorului sau prin Paypal. producatorul e de incredere si securitatea tranzactiei e, sa zicem, asigurata. e mai avantajos sa fac plata prin Paypal sau nu? cum e mai ieftin?
Pe tine te costa la fel in ambele moduri. Toata reclama Paypal se bazeaza pe securitatea tranzactiilor si faptul ca nu mai trebuie sa-ti dai detaliile cardului la nici un comerciant.
lg
12th February 2009, 21:55
da, stiu ideea de baza, dar daca Paypal nu percepe nici un comision atunci are un curs de schimb valutar din care castiga, sau nu? ca altfel nu inteleg cum de mai exista. caz concret: pe site-ul producatorului se da si valoarea in lei: 49 ron. tot 49 ron imi va lua si Paypal? mi se pare curios sa nu aibe un comision pentru serviciul care-l ofera.
don_dannielo
12th February 2009, 22:03
Are comision, dar il incaseaza de la vanzator.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.