Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

eXXocet

QUOTE (don_dannielo @ Jan 28 2009, 17:37) *
Chestia asta cu 1 leu tinut in pending am observat-o si eu la cardurile Visa Electron de cateva ori. Nu am aprofundat subiectul dar am o banuiala ca de fapt ti se intorc inapoi pe card dupa ce plata celeilalte sume s-a procesat. E ceva legat de Visa, dunno', la Mastercard nu se intampla.

Nu stiu ce i-ai intrebat de ti-au dat raspunsul ala fara sens.

Singura taxa la Paypal intre 2 si 3 euro este atunci cand dau withdraw, dar aia nu e problema ta. Ei nu o sa dea withdraw la fiecare 7 euro. Pot sa dea withdraw la 500, si tot 2 euro o sa plateasca comision.

Mai e un comision care li se ia cand le trimiti cei 7 euro, dar acela e de cativa centi.

Daca intr-adevar mai vor 2 euro in plus, mai bine cauti un provider serios. Sau daca se refera la TVA, ala iarasi nu prea e problema ta si oricum nu ajunge la 2-3 euro.

Multumesc pentru lamuriri, don_dannielo, intotdeauna un raspuns pertinent. Stiu, de altfel, normal ar fi fost sa-i cer "mai multe date" domnisoarei de la firma de hosting, insa, dupa ce am citit mail-ul ei am decis ca nu are rost. De obicei discutam cu administratorul firmei de hosting (una dintre cele mai mari din RO) si vorbeam aceeasi limba, insa mi-a facut surpriza sa-mi raspunda fatuca asta 'economist'.
Planul tarifar de hosting este de 5,5 Euro, iar factura a venit la 28 RON, deci 7 Euro cuprinde si TVA si spaga.
Poate ai dreptate cu "looking for a new provider"...

QUOTE (don_dannielo @ Jan 28 2009, 17:37) *
Chestia asta cu 1 leu tinut in pending am observat-o si eu la cardurile Visa Electron de cateva ori. Nu am aprofundat subiectul dar am o banuiala ca de fapt ti se intorc inapoi pe card dupa ce plata celeilalte sume s-a procesat. E ceva legat de Visa, dunno', la Mastercard nu se intampla.

...

PS. In plus mi se pare amatoricesc sa le trimiti tu personal banii la o adresa. Puteau sa-ti genereze un link (in fiecare luna) care sa te duca la o pagina Paypal cu suma, numele serviciului etc. gata completate. Sau un subscription care sa-ti ia banii automat lunar.

Eu am povestit ca am "reusit" sa dau resend codului de 4 cifre PayPal, primul cod a devenit nul, a trebuit sa-l astept pe al doilea, m-au taxat de doua ori, insa azi mi-au facut refound la cei 1.5 + 1.5 E. Corect, decent.

Da, e dubios... mai ales ca e probabil cel mai mare provider de sharing host in tara. PayPal nu puteam plati din WHM ca... nu poy vizualiza factura, ma trimte in Bad Gateway, iar linkul propriu PayPal banuiesc ca se afla in pagina (nefunctionala) de vizualizare a facturii. Modalitatea asta de a scrie, de a tasta mail-ul PayPal e foarte amuzanta, daca gresesti o litera ai toate sansele sa-i faci cadou cuiva niste euro. w00t.gif

eXXocet
QUOTE (eXXocet @ Jan 28 2009, 18:12) *
Multumesc pentru lamuriri, don_dannielo, intotdeauna un raspuns pertinent. Stiu, de altfel, normal ar fi fost sa-i cer "mai multe date" domnisoarei de la firma de hosting, insa, dupa ce am citit mail-ul ei am decis ca nu are rost. De obicei discutam cu administratorul firmei de hosting (una dintre cele mai mari din RO) si vorbeam aceeasi limba, insa mi-a facut surpriza sa-mi raspunda fatuca asta 'economist'.
Planul tarifar de hosting este de 5,5 Euro, iar factura a venit la 28 RON, deci 7 Euro cuprinde si TVA si spaga.
Poate ai dreptate cu "looking for a new provider"...

Eu am povestit ca am "reusit" sa dau resend codului de 4 cifre PayPal, primul cod a devenit nul, a trebuit sa-l astept pe al doilea, m-au taxat de doua ori, insa azi mi-au facut refound la cei 1.5 + 1.5 E. Corect, decent.

Da, e dubios... mai ales ca e probabil cel mai mare provider de sharing host in tara. PayPal nu puteam plati din WHM ca... nu poy vizualiza factura, ma trimte in Bad Gateway, iar linkul propriu PayPal banuiesc ca se afla in pagina (nefunctionala) de vizualizare a facturii. Modalitatea asta de a scrie, de a tasta mail-ul PayPal e foarte amuzanta, daca gresesti o litera ai toate sansele sa-i faci cadou cuiva niste euro. w00t.gif

Chestie interesanta, eu am sa zicem 50 euro in contul PayPal, bani primiti. Nu am facut retragere pe card, banii aia sunt numai in PayPal. Treaba e ca nu pot cumpara nimic, am incercat sa iau un domeniu si mi-a refuzat tranzactia. Nu inteleg, trebuie sa vantur banii catre card /de pe card spre PayPal ca sa pot cumpara ceva?

queensoft
QUOTE (Tisoza @ Jan 26 2009, 13:37) *
totul e atit de complicat...deci, citeva intrebari:

1. ce este recomandat pentru conectare la contul PayPal, un card de debit - VISA Electron sau un card de credit - MasterCard (ambele de la Raiffeisen)?
2. contul PayPal trebuie sa fie alimentat din carduri, inainte de efectuarea unei plati? sau banii sunt trasi automat de pe card?
3. Personal sau Premier?

Multumesc mult...

1. Pentru plati/cumparaturi=oricare. Pentru primit bani/retras pe card = Visa. Exact de la raiffeisen am si eu.
2. Nu trebuie alimentat. ia direct din card.
3. Pentru plati/cumparaturi=oricare. Pentru primit bani/retras pe card = personal. Ai taxe 0, limita la 2 tranzactii anuale sa primesti bani de la altcineva direct de pe cardul lor (adica NU din PayPal Balance). Premier = taxe 1.9%+.... (nu mai retin exact) la fiecare tranzactie de primit bani + tranzactii nelimitate sa primesti direct de pe cardul altuia.
Bcrobotic
QUOTE (queensoft @ Jan 28 2009, 20:57) *
1. Pentru plati/cumparaturi=oricare. Pentru primit bani/retras pe card = Visa. Exact de la raiffeisen am si eu.
2. Nu trebuie alimentat. ia direct din card.
3. Pentru plati/cumparaturi=oricare. Pentru primit bani/retras pe card = personal. Ai taxe 0, limita la 2 tranzactii anuale sa primesti bani de la altcineva direct de pe cardul lor (adica NU din PayPal Balance). Premier = taxe 1.9%+.... (nu mai retin exact) la fiecare tranzactie de primit bani + tranzactii nelimitate sa primesti direct de pe cardul altuia.

Cam astea sunt taxele la paypal.....pentru primit bani:

€0.00 EUR - €2,500.00 EUR 3.4% + €0.35 EUR
€2,500.01 EUR - €10,000.00 EUR 2.9% + €0.35 EUR
€10,000.01 EUR - €50,000.00 EUR 2.7% + €0.35 EUR
€50,000.01 EUR - €100,000.00 EUR 2.4% + €0.35 EUR
> €100,000.00 EUR 1.9% + €0.35 EUR

Cat despre card si eu am tot Visa Electron de la Raiffeisen si imi merge super bine la tot. Si de vreo 7 luni mi'am activat si optiunea de la raiffeisen pentru banca online. E foarte folositoare mai ales daca faci multe tranzactii si plati ca o poti face direct de acasa sau de oriunde ai access la internet.
rickysyv
Sumele alea reprezinta veniturile acumulate in luna precedenta pentru a fi eligibil pentru o taxa mai mica.
eXXocet
Revin cu o intrebare:

Am bani in contul PayPal, insa mai putin pe cardul atasat. Pot face cumparaturi prin PayPal si sa-mi traga din balanta interna?

PayPal spune ca ordinea este: balanta PayPal, apoi card sau alte resurse, insa am incercat sa iau un domeniu (in lire sterline) si nu s-a putut realiza tranzactia.
Multam fain.
don_dannielo
Pai ce eroare primesti?

eXXocet
QUOTE (don_dannielo @ Jan 29 2009, 10:22) *
Pai ce eroare primesti?

eXXocet
M-am saturat. Pana acum, PayPal mi se pare o definitie a inutilului. Nu pot face plati afara (probabil se poate doar in moneda contului PayPal, euro), nu pot plati in Romania (am inteles ca nu se permite plata in valuta, exceptand serviciile de turism), e absolut inutil.

Tinand seama ca beneficiile de pe urma PayPal sunt 0 (zero), nu pot spune de cate ori un simplu cont cu un card atasat e mai eficient. Orice inmultesti cu zero...

don_dannielo

Pai aia nu e eroare de la Paypal, ci de la site-ul de unde cumperi. Esti sigur ca nu ti s-a luat nici un ban? Ai verificat si cardul, daca zici ca in balanta nu s-a modificat nimic?

Mie nu mi se pare inutil. In primul rand nu-ti lasi cardul peste tot, cu riscurile de rigoare.
Iar daca e vorba de primit, chiar nu e inutil. biggrin.gif
onlyone
QUOTE (eXXocet @ Jan 29 2009, 12:09) *
M-am saturat. Pana acum, PayPal mi se pare o definitie a inutilului. Nu pot face plati afara (probabil se poate doar in moneda contului PayPal, euro), nu pot plati in Romania (am inteles ca nu se permite plata in valuta, exceptand serviciile de turism), e absolut inutil.

Nu stiu ce ai incercat tu sa faci dar noua ne-a mers si ne merge bine. De fapt este un serviciu excelent, poate nu stii tu cum sa il folosesti.
rickysyv
Poate stie sa-l foloseasca, poate nu, dar intrebarea e de ce vrea sa cumpere de la siteuri de gay care au mesaje de eroare pink?
eXXocet
QUOTE (rickysyv @ Jan 29 2009, 13:57) *
Poate stie sa-l foloseasca, poate nu, dar intrebarea e de ce vrea sa cumpere de la siteuri de gay care au mesaje de eroare pink?

rickysyv, check this out fyou.gif son. Nu sunt in cel mai prost mood acum, asa ca o iau ca o gluma. Site-ul e ditamai registrantul in UK.

Iar PayPal stiu sa-l folosesc, e si foarte complicat, ce sa zic. Treaba e ca cele mai bune oferte de domenii/hosting le-am gasit pe site-uri care nu accepta PayPal. Cu o simpla Visa te descurci mai usor, exceptand poate eBay.

don_dannielo,
Se poate sa ai dreptate, problema sa fie la registrantul de domenii. Nu mi-au luat nici din PayPal, nici de pe card (de pe card oricum nu puteau, ca am vreo 15RON, nu folosesc cardul asta).
zwave
in primul rand felicitari userilor care au rabdare sa raspunda uneori la aceleasi intrebari si ii scutesc pe multi de greseli. clapping.gif rickysyv, dondanielo sunt in capul listei.
pana azi m-am ferit de banci, am avut putine tangente. acum imi trebe' card si paypal. de-asta ultimele doua zile am citit cateva zeci de pagini de aici si in mare parte am inteles cum sta treaba. mai am cateva nelamuriri insa, va rog tineti cont ca sunt habarnist in domeniu si va multumesc daca binevoiti sa-mi raspundeti.

Ce vreau ? Sa primesc bani (vand produse) si sa platesc (cumpar produse) international.
Plecam de la premisa ca am deja un cont paypal premier si un card Visa electron verficat.

1. Sa zicem ca un client de-al meu nu are paypal si vrea sa-mi plateasca direct. Se duce frumos la banca lui la ghiseu si-mi trimite banii in cont. Insa contul meu e in lei si al lui in dolari. Ce se intampla, se poate face transferul sau trebuie sa am si eu cont in dolari ? Cam cat costa un transfer, e rentabil si pentru sume mai mici(20-30 usd) ?

2. Exista variante mai ieftine sa primesti/platesti decat paypal si transfer bancar ?

3. Am dedus din discutiile voastre ca nu e rentabil sa-ti faci cont in valuta pt ca pierzi la 3 conversii. prima o face paypalul cand retragi <din valuta in lei>, a doua o face banca ta <din lei in valuta contului tau>, a treia o faci tu cand scoti banii <din valuta contului in lei>. Tot asa sta treaba ? Stiu ca la don danielo nu-i convertea paypalu in lei. De ce kkt mai zic aia de la paypal ca poti sa alegi moneda in care retragi daca ei oricum iti retrag in lei ?

4. Poti scoate (de la ING de ex) dintr-un cont in valuta direct valuta la ghiseu ? Sau exista bancomat care scoate valuta ?

5. Visa de la Ing am inteles ca e ok pt primit bani insa pentru plati nu ar fi asa rentabil din cauza cursului de schimb dezavantajos de la ING (se face o conversie in plus). Insa daca platesti din balanta Paypal nu mai exista problema asta. Am dreptate ?

6. Exista limite pe contul premier la sumele pe care pot sa le primesc/platesc ? Ce avantaje ai la contul bussiness ?

7. Ce avantaje are un Visa embosat fata de Visa electron de la ING de ex ?

8. Trebuie sa platesc pe un site care nu are si paypal. Are doar fereastra aia de procesat carduri. Pot plati cu Visa electron de la Ing ? Are toate codurile pe care le cer aia ? codurile swift, iban cu ce se mananca ?

Stiu ca unele raspunsuri le pot gasi pe la banci dar mi-e groazaaa de tantile habarniste. Ma deprima rau. Asa ca dc nu e prea dificil, please respond ! arigato.gif

P.S. A retras cineva bani pe Visa Virtuon(card special pt online) de la BCR ?
unu
1. se face conversia automat; depinde in functie de banci dar sigur e peste 25$; nu se merita sa faci transfer bancar sub 200$ dintr-o banca de afara in ro..
2. cred ca check smile.gif
3. cred ca tot asa e, dar era un timp cand trimiteau ce valuta aveai tu in contul paypal...
4. logic ca poti de al ghiseu. de bancomate nu cred (cel putin la mine n-am vazut)
5. ?
6. ultima oara cand am verificat puteai primi max. 500E/zi, indiferent de tipul contului. nu stiu daca au schimbat limitele. la business/premier poti accepta si plati de la oameni care n-au paypal (CC), dar ai grija ca comisioanele sunt mult mai mari!
7. e embosat laugh.gif
8. da, daca cardul iti permite sa faci plati pe net. swift, iban sunt necesare pt transferurile bancar doar...
don_dannielo
Raspund la ce stiu.

1. Iti trebuie cont in aceeasi valuta.
3. Momentan Paypal nu mai face nici o conversie. Daca ai dolari si ii retragi, ajung dolari aici in banca si apoi ii converteste banca in lei. Sper sa ramana asa si sa termine cu tampeniile. smile.gif
4. Nu cred ca exista la vreo banca bancomate in valuta.
5. Daca ai bani in balanta, platesti de acolo si ING n-are nici o implicare.
6. Cand ai ajuns la 1000 euro primiti iti limiteaza contul si trebuie sa le trimti niste acte. Si poti da Withdraw la maxim 500 pe zi. Nu stiu alte limite. Si chiar daca ar fi banuiesc ca se rezolva dupa ce se asigura ca nu e nimic in neregula. Poti primi si peste 100.000 pe luna, dupa cum a postat cineva mai devreme comisioanele.
-La business nu e nici un avantaj decat ca iti poti alege un nume de "companie". Cand trimiti sau primesti bani, la premier iti apare adresa de email, iar la business numele "companiei".
8. Da poti. Swift si iban nu au legatura cu plata prin card.
unu
QUOTE (don_dannielo @ Feb 1 2009, 21:01) *
1. Iti trebuie cont in aceeasi valuta.

nu se face conversia automat de catre banca? eu asa stiam. mai demult am retras $ din paypal pe card - contul atasat era in RON. e drept ca nu e tot una cu un transfer bancar dar tot pe aceleasi principii ar trebui sa fie...
don_dannielo
Nu sunt aceleasi principii.
zwave
Multumesc amandurora pt raspunsuri. incet incet intru si eu printre oamenii normali biggrin.gif

sa inteleg ca pentru transferuri clasice - trebuie sa ai cate un cont in fiecare valuta pe care urmeaza sa o primesti ? unsure.gif

QUOTE (don_dannielo @ Feb 1 2009, 21:01) *
3. Momentan Paypal nu mai face nici o conversie. Daca ai dolari si ii retragi, ajung dolari aici in banca si apoi ii converteste banca in lei. Sper sa ramana asa si sa termine cu tampeniile. smile.gif

e bine c-au schimbat la loc. renuntasem la ideea cu cont in valuta insa asa e de luat in calcul. stiu ca nu de mult cineva postase un reply de la paypal cum ca e definitiva conversia in moneda tarii din care esti. acum au lasat-o iar la alegere. cam nehotarati baietii ..
Volvo_Freak
Salut,

Am cautat cam in ultimele 10 pagini sa vad daca a explicat cineva mecanismul de plata prin Paypal si nu am gasit. Rugamintea mea este daca se poate sa-mi spuneti care sunt pasii :

1. Completez mailul destinatarului, suma, moneda si categoria pt care trimit banii si dau "Continue".

Ce urmeaza dupa acest pas? Mentionez ca am un un cont de tip "Personal"

Va multumesc anticipat.
bogdanar
Ce ar putea sa se intample dupa? Ai o pagina de confirmare in care verifici daca ce ai completat este corect si apoi ti se ia din contul paypal sau card suma pe care ai completat-o.
Volvo_Freak
Salut si mersi de raspuns, ceea ce vroiam sa stiu e daca Paypal tine banii blocati pana confirm ca am primit coletul si dau drumu banilor catre destinatar ?

Multumesc anticipat
don_dannielo
Iti dai seama ca banii se trimit pe loc.

Dar daca NU primesti coletul, poti face reclamatie si aproape sigur ti-i returneaza.
Volvo_Freak
Imi pare rau dar intrebarile imi vin pe rand. Daca adresa de mail la care eu ii trimit banii ( tastata corect si pe care o utilizeaza ) nu este cea pe care o are atasata contului PayPal, el primeste banii de la mine. Sau sa intreb altfel: el primeste pe mail vreun cod de transfer ( ceva ca la Western Union ) pe care sa-l introduca in contul sau PayPal si astfel sa primeasca banii? Poate avea mai multe adrese de mail atasate unui singur cont PayPal ?
Pana acum am folosit Western Union si nu vreau sa dau chix, de aceea pun atatea intrebari.

Imi cer scuze si va multumesc anticipat.
queensoft
QUOTE (zwave @ Feb 2 2009, 18:34) *
Multumesc amandurora pt raspunsuri. incet incet intru si eu printre oamenii normali biggrin.gif
sa inteleg ca pentru transferuri clasice - trebuie sa ai cate un cont in fiecare valuta pe care urmeaza sa o primesti ? unsure.gif
e bine c-au schimbat la loc. renuntasem la ideea cu cont in valuta insa asa e de luat in calcul. stiu ca nu de mult cineva postase un reply de la paypal cum ca e definitiva conversia in moneda tarii din care esti. acum au lasat-o iar la alegere. cam nehotarati baietii ..

Nu iti trebuie nici un cont in nici o valuta. Eu am cont in lei si am primit bani pina acum foarte bine.
O perioada facea paypal conversia valutara, acum face banca. Nu e nici o brinza.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.