bogdanar
25th January 2009, 09:20
Depinde de card.. daca e Visa, da.
ra3or
25th January 2009, 13:09
QUOTE (bogdanar @ Jan 25 2009, 09:20)

Depinde de card.. daca e Visa, da.
pai cel de la ING e in sistem VISA, ma intereseaza sa-mi extrag banii din cont, am inteles ca BT Mondo nu merge(desi e primul card international in sistem VISA electron)
don_dannielo
25th January 2009, 13:19
Mondo e mastercard, ce ai patit? Nu mai recunoastem siglele?
ra3or
25th January 2009, 13:40
QUOTE (don_dannielo @ Jan 25 2009, 13:19)

Mondo e mastercard, ce ai patit? Nu mai recunoastem siglele?
cine a zis ca mondo e mastercard?
don_dannielo
25th January 2009, 14:57
Eu, tu ai zis ca mondo e Visa electron.
Si ca sa raspund la intrebare, da Visa electron de la ING e perfect pentru retras. ING are insa si un mastercard, de-aia mentiunea lui bogdanar.
Tisoza
26th January 2009, 13:37
totul e atit de complicat...deci, citeva intrebari:
1. ce este recomandat pentru conectare la contul PayPal, un card de debit - VISA Electron sau un card de credit - MasterCard (ambele de la Raiffeisen)?
2. contul PayPal trebuie sa fie alimentat din carduri, inainte de efectuarea unei plati? sau banii sunt trasi automat de pe card?
3. Personal sau Premier?
Multumesc mult...
nutzuXXL
26th January 2009, 15:32
mai am si eu o intrebare : la oficiul vamal imi cer sa vin cu factura . am primit un colet din china in val de 20$ . am facut plata prin paypal .
cu ce factura sa ma duc la posta ? sa trag la imprimanta emailul de confirmare pe care mi-l trimit astia de la paypal si sa ma duc cu el atunci cand ridic coletul ? pt ca astia de la posta vor sa le demonstrez cat valoreaza .... altceva nu vad cu ce m-asi putea duce sa le demonstrez valoarea coletului .
si cu taxele vamalea e o ameteala de nici nu mai stiu . pana acum stiam ca se taxeaza ce e peste 45euro , dar aia de la posta , cand am fost sa ridic un colet , mi-au zis ca se taxeaza tot ce e peste 10 euro si ca trebuie factura sa demonstrez valoarea
dannek
26th January 2009, 15:41
ai cumparat pe societate produsul, pe colet nu scrie valoarea??
landscape10
26th January 2009, 16:21
Intrebare:
Mi-am facut un cont la paypal, l-am verificat cu cardul visa international de la ING, am trimis acte, deci am cont premier full verified. Pana aici nicio problema. Am primit o plata de la un client, am facut withdraw, retragerea mi-a fost acceptata, imi apare in cont ca fiind Completed.
M-am logat in contul meu de internet banking de la ING, si nu vad tranzactia nicaieri, nici macar in asteptare. Banuiesc ca banii au fost deja trimisi iar tranzactia ar fi trebuit sa imi apara in asteptare in contul homebank de la ING. Stiue cineva de ce, sau care este procedura? Paypal trimite banii imediat ce autorizeaza o retragere? As dori raspunsuri in cunostinta de cauza. Multumesc
don_dannielo
26th January 2009, 17:41
Nu, nu apar la Tranzactii in steptare. Iti apar direct in cont, cand o sa vina. Dureaza 2-3 zile lucratoare cu totul, din momentul in care ai dat withdraw. Nu stiu cum e la alte banci, dar la ING intra intotdeauna pe la 6 seara.
QUOTE (Tisoza @ Jan 26 2009, 13:37)

totul e atit de complicat...deci, citeva intrebari:
1. ce este recomandat pentru conectare la contul PayPal, un card de debit - VISA Electron sau un card de credit - MasterCard (ambele de la Raiffeisen)?
2. contul PayPal trebuie sa fie alimentat din carduri, inainte de efectuarea unei plati? sau banii sunt trasi automat de pe card?
3. Personal sau Premier?
1. Eu as zice debit. In plus, doar pe Visa poti retrage.
2. Nu-l poti alimenta, ti se trag de pe card cand faci o plata. Sau platesti din balanta, daca ai.
3. Poti ramane pe Personal, iar daca te lovesti de niste limite iti vor recomanda ei sa te upgradezi. Depinde ce vrei sa faci cu el.
Tisoza
26th January 2009, 18:28
QUOTE (don_dannielo @ Jan 26 2009, 17:41)

2. Nu-l poti alimenta, ti se trag de pe card cand faci o plata. Sau platesti din balanta, daca ai.
3. Poti ramane pe Personal, iar daca te lovesti de niste limite iti vor recomanda ei sa te upgradezi. Depinde ce vrei sa faci cu el.
multumesc mult pentru lamuriri!
surprinzator, am reusit sa imi fac contul, si sa si il validez in mai putin de 10 minute. Totul a mers Ok, e vorba de un Visa Electron, de la Raiffeisen. Codul pentru validare l-am recuperat cu ajutorul Raiffeisen OnLine, chiar daca tranzactia nu aparea ca fiind efectuata, si in curs de efectuare!!!
Se poate seta o limita superioara (pentru orice eventualitate)?
don_dannielo
26th January 2009, 18:37
Nu stiu, dar am si eu o intrebare. Cum anume vezi tranzactiile in asteptare in Raiffeisen Online?
Tisoza
26th January 2009, 21:59
QUOTE (don_dannielo @ Jan 26 2009, 18:37)

Cum anume vezi tranzactiile in asteptare in Raiffeisen Online?
In ecranul principal, la Solduri, in dreptul Total Sume Retinute, ai butonul Detalii.
graphycus
28th January 2009, 11:09
Salut!
Citesc forum-ul de cateva ore dar tot nu inteleg acest sistem. Pe site-ul oficial Paypal pt. Romania scrie urmatorul:
"Send and receive payments in these countries. Withdraw from your PayPal account to a U.S. bank account. In addition, withdraw to a credit, debit, or prepaid card in countries marked with a (+)."
Deci, pas cu pas, ca sa inteleaga si un copil de 5 ani:
1. I-mi deschid un cont curent in valuta respectiva (tre sa primesc niste dolari din SUA prin Paypal).
2. La acest cont se ataseaza un card (Visa Electron e cea mai buna optiune?).
3. Cardul tre sa fie alimentat cu o suma minima (20-30 RON). Asta deja nu-nteleg: daca am un cont curent in valuta, cardul meu cum poate fi incarcat cu lei???
4. Cu codul de pe card i-mi validez contul meu personal de pe Paypal. OK
5. Dupa cateva zile (daca am noroc:))) mi se accepta cardul, si contul meu Paypal va fi validat, deci pot retrage sumele aflate pe acest cont. Asta iarasi nu-nteleg! Ce optiuni am la retragerea banilor? Pot intra la banca unde am contul curent si pot sa-mi ridic banii??? Sau cu ajutorul cardului la orice bancomat??? Sau acesti bani ii pot folosi doar pentru cumparaturi pe internet (de ex: eBay)???
Sper ca ma poate ajuta cineva, nu prea inteleg acest sistem. Am intrat pe acest site: http://www.vreaucard.ro/ sa vad ofertele bancilor. Care card ar fi cea mai buna optiune?
Mersi pt ajutor:)
bogdanar
28th January 2009, 11:33
1. Contul poti sa-l faci in lei, iar bancile fac conversia din dolari/ euro in lei inainte sa-ti intre banii in cont.
2. Visa electron
3. Vezi punctul 1
4. la atasarea unui card in contul paypal ti se va cere codul de pe card.
5. dupa ce banii au fost transferati din contul paypal in contul bancar, poti sa-i folosesti cum vrei. Sunt banii tai, poti sa-i retragi la bancomat, sa platesti cu cardul, etc. Daca vrei sa faci cumparaturi pe ebay e indicat sa lasi bani si in contul paypal, deoarece operatiunea de retragere de numerar din contul paypal catre card se taxeaza.
nutzuXXL
28th January 2009, 11:45
QUOTE (dannek @ Jan 26 2009, 15:41)

ai cumparat pe societate produsul, pe colet nu scrie valoarea??
nu , pe persoana fizica . chestia e ca in colet erau 5 bucati cabluri usb . valoarea trecuta pe colet era de 10$ .
pana la urma am fost si l-am ridicat si nu au mai comentat nimic aia de acolo (era altcineva) . deci pana la urma stai la mila lor
klaudyuhhz
28th January 2009, 11:57
cu cardul ing student pot sa iau bani de pe paypal sau sa bag bani pe paypal?
Volvo_Freak
28th January 2009, 13:50
QUOTE (don_dannielo @ Jan 26 2009, 17:41)

Salut,
Sa inteleg ca nu trebuie sa transfer banii de pe card in contul PayPal, pentru ca eu cand am vazut "Balance" am crezut ca trebuie sa transfer bani de pe card.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
hcv
28th January 2009, 14:10
QUOTE (klaudyuhhz @ Jan 28 2009, 11:57)

cu cardul ing student pot sa iau bani de pe paypal sau sa bag bani pe paypal?
ma intereseaza si pe mine daca a incercat cineva si merge.
don_dannielo
28th January 2009, 14:15
Balance ala se "mareste" atunci cand primesti bani de la altcineva.
Tu personal nu poti sa-ti bagi bani in balanta. Merge doar in US chestia asta.
Tisoza
28th January 2009, 16:09
Ce comisioane incaseaza bancile, in cazul unei plati prin intermediul PayPal? Eu astept extrasul de cont in cazul meu (Raiffeisen), dar din ce am observat si nu prea am inteles, este vorba de 3 comisioane de 1 RON, pentru cei 1.5$ la activare si pentru inca o plata eBay. Dar de ce 3x 1 RON?...
Ciubex
28th January 2009, 16:55
Pai banca nu baga comision, baga schimbul valutar pe care-l are in momentul in care apare cererea la ei de la PayPal, e ca si cum ai plati cu cardul, doar ca plata o faci on-line. Din cate stiu majoritatea bancilor au o politica de a nu pune comision pentru platile cu cardul.
eXXocet
28th January 2009, 17:09
QUOTE (Ciubex @ Jan 28 2009, 16:55)

Pai banca nu baga comision, baga schimbul valutar pe care-l are in momentul in care apare cererea la ei de la PayPal, e ca si cum ai plati cu cardul, doar ca plata o faci on-line. Din cate stiu majoritatea bancilor au o politica de a nu pune comision pentru platile cu cardul.
Uite, legat de comisioane.
M-am gandit sa-mi platesc hosting-ul via PayPal, am solicitat informatii de la hosting provider si iata raspunsul:
Buna ziua,
platile catre paypal se fac catre adresa de email : xyz@yzx.zet,
plata o faceti dvs in euro si la noi se face transferul in lei.
Taxa de la Paypal este intre 2 si 3 euro.
In baza de date a fost trecut ca dvs sa faceti plata prin paypal.
Ce e aia "taxa de PayPal"? Cine o incaseaza, banca lor in momentul in care converteste Euro in RON? Eu am de platit 7euro site-ul, ma costa taxa asta cat jumate din factura. 
Adica, daca eu cumpar pe eBay un single vinyl care costa 3$, astia imi iau 3$ discul si 3Euro sa imi converteasca Euro in dollar ??
ciuly
28th January 2009, 17:23
cel mai bine ii intrebi pe ei. s-ar putea sa iti bage pe gat comisionul ce il platesc ei la paypal pt ca primesc bani. caz in care iesi mult mai ietin cu un OP.
don_dannielo
28th January 2009, 17:37
QUOTE (Tisoza @ Jan 28 2009, 16:09)

Ce comisioane incaseaza bancile, in cazul unei plati prin intermediul PayPal? Eu astept extrasul de cont in cazul meu (Raiffeisen), dar din ce am observat si nu prea am inteles, este vorba de 3 comisioane de 1 RON, pentru cei 1.5$ la activare si pentru inca o plata eBay. Dar de ce 3x 1 RON?...
Chestia asta cu 1 leu tinut in pending am observat-o si eu la cardurile Visa Electron de cateva ori. Nu am aprofundat subiectul dar am o banuiala ca de fapt ti se intorc inapoi pe card dupa ce plata celeilalte sume s-a procesat. E ceva legat de Visa, dunno', la Mastercard nu se intampla.
QUOTE (eXXocet @ Jan 28 2009, 17:09)

Uite, legat de comisioane.
M-am gandit sa-mi platesc hosting-ul via PayPal, am solicitat informatii de la hosting provider si iata raspunsul:
Ce e aia "taxa de PayPal"? Cine o incaseaza, banca lor in momentul in care converteste Euro in RON? Eu am de platit 7euro site-ul, ma costa taxa asta cat jumate din factura.

Adica, daca eu cumpar pe eBay un single vinyl care costa 3$, astia imi iau 3$ discul si 3Euro sa imi converteasca Euro in dollar ??
Nu stiu ce i-ai intrebat de ti-au dat raspunsul ala fara sens.
Singura taxa la Paypal intre 2 si 3 euro este atunci cand dau withdraw, dar aia nu e problema ta. Ei nu o sa dea withdraw la fiecare 7 euro. Pot sa dea withdraw la 500, si tot 2 euro o sa plateasca comision.
Mai e un comision care li se ia cand le trimiti cei 7 euro, dar acela e de cativa centi.
Daca intr-adevar mai vor 2 euro in plus, mai bine cauti un provider serios. Sau daca se refera la TVA, ala iarasi nu prea e problema ta si oricum nu ajunge la 2-3 euro.
PS. In plus mi se pare amatoricesc sa le trimiti tu personal banii la o adresa. Puteau sa-ti genereze un link (in fiecare luna) care sa te duca la o pagina Paypal cu suma, numele serviciului etc. gata completate. Sau un subscription care sa-ti ia banii automat lunar.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.