Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

angela_delia1

Cred ca e-mail-ul in care mi se cerea CODUL PIN nu era de la PayPal, ci era clar o inselatorie. Cineva a spus ca era vorba de acel cod de pe verso formt din 3 cifre. Nu este adevarat. Mi se cerea sa completez un formular pentru a nu dezactiva contul, in care erau clar trecute rubricile "nr. card" si "CODUL PIN". Bineinteles ca mi s-a parut suspect si nu am dat curs, iar apoi am intrebat pe forum. Acum nu pot localiza e-mail-ul, este prea tirziu, dar cum il gasesc il pot pune la dispozitie. Multumesc pentru informatii.
xxnukxx
QUOTE (rickysyv @ Nov 24 2008, 02:00) *
Partea a doua e ca tranzactia ramane in asteptare 3 zile lucratoare pana cand este finalizata de catre banca. Cursul valutar poate avea fluctuatii substantiale in aceste 3 zile si este luat ca si referinta cursul din ziua cand tranzactia este finalizata si nu cel din ziua cand ai facut tu tranzactia. Daca te uiti la cursul BNR si este sa zicem 3.01 RON pt un dolar atunci cursul bancii va fi cel putin 3.10 RON daca nu mai mult.

Da, probabil asta a fost. Eu credeam ca proceseaza tranzactia imediat. huh.gif Asa mi s-ar fi parut normal, asa inseamna ca ala 3 zile se joaca cu
bani virtuali? :/

490$-1597 -> 1$=32000 ... numa in afaceri din astea sa o tot tii w00t.gif

Vezi ce se intampla daca faci afaceri cu indieni?wink.gif

deh...fiecare dupa buget smile.gif

SmilingHand
Am mai intrebat intr-un post mai sus, dar mai intreb o data pt ca sa fiu sigur.

As vrea si eu sa stiu ce card pot folosi cu PayPal. (in principiu doar plati)

Momentan am 3 Visa Electron (BCR euro<26, AlphaBank si Raiffeisen) si nu mi le-a acceptat pe niciunul.

Multumesc mult!!
el_bandito
QUOTE (SmilingHand @ Nov 24 2008, 09:33) *
Am mai intrebat intr-un post mai sus, dar mai intreb o data pt ca sa fiu sigur.

As vrea si eu sa stiu ce card pot folosi cu PayPal. (in principiu doar plati)

Momentan am 3 Visa Electron (BCR euro<26, AlphaBank si Raiffeisen) si nu mi le-a acceptat pe niciunul.

Multumesc mult!!

Ar trebui sa mearga la Raiffeisen - si eu tot Electron am
Godzzi
de fiecare data cand adaugi un card la paypal ti se retrage 1ron?

mersi anticipat
don_dannielo
Doar la Visa Electron.
SmilingHand
Am fost azi la banca, la Raiffeisen si soldul meu e de -0,70 lei. Si mi-a zis tipa sa alimentez cu o suma modica, oricat, dar sa fie cu + si trebuie sa mearga smile.gif

Din pacate era sfarsitul programului si nu am avut timp sa depun... Cand mai ajung la banca iar am sa adaug o suma si revin cu comentarii!

Mersi mult de ajutor,

useralex
adaug inca un amanunt in legatura cu contul de paypal.... daca iti intra in cont mai mult de 1000€/an trebuie sa adaugi informatii suplimentare (copii dupa documente) prin care sa dovedesti ca esti o persoana "reala" si ca locuiesti la adresa specificata (facturi, extras de cont, copie dupa CI....). Intre timp contul de paypal are acelasi status si instrumente mai putin inchiderea lui. Este o metoda de lupta impotriva spalarii de bani.
(restul merge struna fara cea mai mica problema - timp estimat al unui transfer cont paypal -> card sub 48h)
photo.gif
scoty
Mi-am facut cont la paypal dupa mai multe incercari mi-au aceptat unul din cardurile de credit, problema este ca au zis ca imi trimit un cod din patru cifre si ma tot uit pe pagina de my acount si nu-l vad. Unde se afla acest cod vine pe mail sau este ascuns pe pagina caci abia dupa ce bag acel cod pot face plati?
bogdanar

Dupa ce ai adaugat un card, paypal o sa incerce sa-ti ia de pe contul acelui card 1.5$ ( sau Euro..nu mai stiu ). Daca reuseste, o sa-ti apara pe extrasul de cont o operatiune de plata catre paypal, care contine si acel cod de 4 cifre. Dureaza 2 - 3 zile pana se face operatiunea.
Godzzi
hai ca ing-ul m-a jepcarit de tot. recent mi-am facut ing card stundent si mi-am luat si eu un laptop de pe ebay uk. totoul bine si frumos. pe data de 26.11.2008 am cumparat produsul in valoare 441.99 lire. (produs + asigurare + transport). ing-ul si paypal-ul mi-a calculat imediat suma la 2088.57 ron, ceea ce daca face un calcul ing vindea lira pe 26.11.2008 cu 4.72537840222 RON. Eu pot spune ca e mult NU? povestea nu se termina aici ba chiar tranzactia respectiva a ramas in "tranzactii in curs de procesare". pe data de 28 adica ieri tranzactia a iesit din sectiunea "tranzactii in curs de procesare" si a fost finalizata, numai ca suma totala care a fost extrasa de pe card este acum 2135.44 RON. Daca facem iar un mic calcul ING a vandut lira cu 4.83142152537 RON.

SUNT STUPEFIAT.

intrebarea nr.1
unde are ing afisat cursul valutar de schimb? ne poate trage in teapa de fiecare data cand are loc un schimb de valuta?

intrebarea nr.2
d c au voie sa schimbe suma totala extrasa de pe card? am avut card la BT si vreau sa spun ca am mai cumparat de ebay dar banii erau extrasi in secunda 2 dupa plata si nu mai aveau loc alte schimbari. Si asta bineinteles ca erau extrasi exact la cursul de cumparare de pe site-ul lor.
am facut un mic calcul si anume daca plateam cu cardul de la BT in ziua respectiva plateam mai putin cu aprox 100 ron. eu zic ca se simte ceva schimbare.

nu am de gand sa ma opresc aici si o sa ma duc la ing pe 2 decembrie. astept sfaturi din partea voastra privind aceasta "mica" problema
rickysyv
Cam asa e, nici eu nu folosesc cardul ING pentru cumparaturi in valuta tocmai din cauza cursului valutar practicat de ei. Dar pentru retrageri ramane excelent dupa parerea mea. N-ai decat sa te duci la ei, sunt curios ce o sa rezolvi.
crysti_91
Deci pana la urma care e cel mai bun card pentru asa ceva.Ma gandesc la un card direct in $ pentru a nu mai fi probleme.Care ar fi cea mai buna optiune?
scoty
QUOTE (bogdanar @ Nov 29 2008, 09:04) *
Dupa ce ai adaugat un card, paypal o sa incerce sa-ti ia de pe contul acelui card 1.5$ ( sau Euro..nu mai stiu ). Daca reuseste, o sa-ti apara pe extrasul de cont o operatiune de plata catre paypal, care contine si acel cod de 4 cifre. Dureaza 2 - 3 zile pana se face operatiunea.

Merci pentru informatii, am cont verificat la paypal. As mai avea o intrebare: daca comand si platesc pe ebay un produs si acesta nu vine sau vine altceva in pachet fara valoare, cum recuperez banii prin paypal, cum se procedeaza in caz de teapa?
Danut Ianc
QUOTE (Godzzi @ Nov 29 2008, 14:54) *
hai ca ing-ul m-a jepcarit de tot. recent mi-am facut ing card stundent si mi-am luat si eu un laptop de pe ebay uk. totoul bine si frumos. pe data de 26.11.2008 am cumparat produsul in valoare 441.99 lire. (produs + asigurare + transport). ing-ul si paypal-ul mi-a calculat imediat suma la 2088.57 ron, ceea ce daca face un calcul ing vindea lira pe 26.11.2008 cu 4.72537840222 RON. Eu pot spune ca e mult NU? povestea nu se termina aici ba chiar tranzactia respectiva a ramas in "tranzactii in curs de procesare". pe data de 28 adica ieri tranzactia a iesit din sectiunea "tranzactii in curs de procesare" si a fost finalizata, numai ca suma totala care a fost extrasa de pe card este acum 2135.44 RON. Daca facem iar un mic calcul ING a vandut lira cu 4.83142152537 RON.

SUNT STUPEFIAT.

intrebarea nr.1
unde are ing afisat cursul valutar de schimb? ne poate trage in teapa de fiecare data cand are loc un schimb de valuta?

intrebarea nr.2
d c au voie sa schimbe suma totala extrasa de pe card? am avut card la BT si vreau sa spun ca am mai cumparat de ebay dar banii erau extrasi in secunda 2 dupa plata si nu mai aveau loc alte schimbari. Si asta bineinteles ca erau extrasi exact la cursul de cumparare de pe site-ul lor.
am facut un mic calcul si anume daca plateam cu cardul de la BT in ziua respectiva plateam mai putin cu aprox 100 ron. eu zic ca se simte ceva schimbare.

nu am de gand sa ma opresc aici si o sa ma duc la ing pe 2 decembrie. astept sfaturi din partea voastra privind aceasta "mica" problema

Cardul tau de care este: debit sau credit? Ca fiecare dintre ele are un mod diferit de a procesa banii.
Cele de debit retrag banii automat iar cele de credit iti blocheaza banii si t-i se retrag ulterior
Tu s-ar putea sa ai de credit si din cauza asta sa se intample ce s-a intamplat anterior.

Spor.
RAlexx
Card Visa electron la raiffeisen,verificat toate ok.Incerc sa trimit bani si primesc :
This payment cannot be completed because your credit card has been denied by your credit card issuer. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. You may want to try using a different credit card or choose eCheck instead. To do this, please click the More Payment Options link.

Are careva vreo idee?
Godzzi
QUOTE (Danut Ianc @ Dec 2 2008, 22:57) *
Cardul tau de care este: debit sau credit? Ca fiecare dintre ele are un mod diferit de a procesa banii.
Cele de debit retrag banii automat iar cele de credit iti blocheaza banii si t-i se retrag ulterior
Tu s-ar putea sa ai de credit si din cauza asta sa se intample ce s-a intamplat anterior.

Spor.

am card de debit, este ING card student, practic acelasi lucru card cont rol doar fara niste mici comisione.

Am vorbit cu cei de la ING in legatura cu procesarea tranzactiei cica asa lucreaza banca lor. iti trag banii de pe card in momentul procesarii tranzactiei.
Iar cursul a fost asa de mare deoarece: Ing lucreaza doar cu EURO si de fiecare data cand schimbi de ex in cazul meu LIRE procesarea se face ijn felul urmator: LEI > EURO > LIRE. de accea e difereta atat de mare la curs. Din care pot spune BT cred ca lucreaza si cu dolari pantru ca am mai cumparat de pe ebay in dolari si nu am avut diferente mari la curs.

Multa bafta
istvan78
sa va uitati pe acest site e bun ban.gif ban.gif http://www.earn2gether.com.
danielty95
Am si eu o problema, am un card de la Banc Post, mi-am facut cont pe paypal, dar vreau sa va intreb ceva, pentru a face o plata de vreo 16 $ pe ebay am nevoie de pin? Sau e de ajuns pentru ei nr cardului si codul de siguranta ala de 4 cifre? Si daca stie cineva cum e cu ebay-ul(e prima oara cand cumpar ceva de pe el) sa-mi dea un numar de telefon sau o adresa de mess. (daca poate....)
retele
nu știu dacă a mai remarcat cineva, dar la contul personal n-ai opțiunea de a selecta intre cursul Paypal (îți debitează cardul în lei) și cursul băncii (îți debitează cardul în valută) atunci când faci o plată, în timp ce la conturile superioare ai această opțiune
rickysyv
QUOTE (retele @ Dec 4 2008, 22:58) *
nu știu dacă a mai remarcat cineva, dar la contul personal n-ai opțiunea de a selecta intre cursul Paypal (îți debitează cardul în lei) și cursul băncii (îți debitează cardul în valută) atunci când faci o plată, în timp ce la conturile superioare ai această opțiune

Eu am cont Premier, unde e optiunea aia?
don_dannielo
Eu am business, si tot nu o vad.

Adevarul e ca n-am prea platit de pe card ci din balanta in ultima vreme, dar parca nu era asa ceva.
retele
imediat după pagina cu introducerea sumei, apare ecranul final în care e butonul cu Send Money, iar la mijlocul paginii, când vreau să trimit 5 USD, e cam așa:

Payment Method
Credit/Debit Card : MasterCard XXXX-XXXX-XXXX-XXXX L15.52 RON
PayPal Conversion Rate as of Dec. 5, 2008: 1 Romanian Leu = 0.322232 U.S. Dollars
Other Conversion Options
rickysyv
Asa este, ca sa testez a trebuit sa introduc o suma mai mare decat aveam in balanta pentru ca altfel nu ma lasa sa folosesc cardul si apare intr-adevar:

Conversion Options

--------------------------------------------------------------------------------

PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.

The PayPal currency conversion process
The MasterCard and Visa currency conversion process

Please select your option below:

- Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.

- Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.
SilvishoR
Salut,
Mi-am facut de curand cont la paypal.Cu chiu cu vai am reusit sa il confirm si tocmai cand credeam ca am reusit am observat ca nu pot sa alimentez contul paypal cu bani de pe card!Din cauza limitelor???Cum ridic limitele? Acolo scrie sa trimit un fax cu dovezi clare care sa confirme numele,adresa etc...Am trimis o copie de buletin si tot nu o mers ... Spuneti-mi daca stie cineva, ce trebuie sa fac mai exact?pas cu pas.Pot cumpara de pe eBay chiar daca contul paypal nu e alimentat?Imi ia bani direct de pe card?(pe card am bani!)Ajutati-ma care stiti si puteti!!!
Multumesc anticipat!!!

P.S. daca comand ceva cum ajunge in Romania , la mine?Va ajunge la posta?sau cum?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.