queensoft
15th November 2008, 09:33
QUOTE (angela_delia1 @ Nov 15 2008, 02:19)

Am si eu o nelamurire in legatura cu PayPal. Ca sa intru in cont site-ul imi cere nr. cardului si codul
PIN. Dupa cite stiu eu atit nr. cardului cit mai ales codul PIN trebuie sa fie cunoscute doar de posesorul
cardului pentru a evita frauda. Este ok sa afisam pe un site codul PIN ? S-a mai confruntat cineva cu o asemenea situatie ?
In momentul de fata se pot primi si plati prin PayPal ?
EXACT ce scrie pe site ???????
Nu o sa ceara nimeni niciodata codul PIN.
Poate cere pasola contului sau codul Expuse (au schimbat numele acum). Pune aici mesajul EXACT !!!
n_priceputu
15th November 2008, 09:49
QUOTE (angela_delia1 @ Nov 15 2008, 02:19)

Am si eu o nelamurire in legatura cu PayPal. Ca sa intru in cont site-ul imi cere nr. cardului si codul
PIN. Dupa cite stiu eu atit nr. cardului cit mai ales codul PIN trebuie sa fie cunoscute doar de posesorul
cardului pentru a evita frauda. Este ok sa afisam pe un site codul PIN ? S-a mai confruntat cineva cu o asemenea situatie ?
In momentul de fata se pot primi si plati prin PayPal ?
Daca vrei sa intri la PayPal, trebuie sa le accepti regulile.
In fond PayPal este ca o banca si au nevoie de numarul tau de card pentru ca tu alimentezi contul PayPal din acel card sau primesti bani in el (primesti bani doar daca este card Visa, asa ca inscrie-te folosind un card de tip Visa)
Nu cred ca cere codul pin ci ultimele 3 cifre ale unui cod de securitate inscris pe dosul cardului.
Atentie insa ca poti primi o multime de mailuri (phishing mail) care te averizeaza despre diverse operatii ilegale sau in curs de derulare si pentru lamurirea lor mailul te invita sa te loghezi in cont. Acestea sunt 'scamuri' si daca apesi pe linkul pe care ti-l dau ca sa te loghezi, atunci esti in pericol ca datele cardului sa fie furate.
Toate mailurile pe care le trimite PayPal sunt adresate personal, adica au numele tau in formula de contact. (ex: Dear Ion Popa sau asemanator) Daca primesti un mail cu 'Dear customer' sau alta formula ce nu contine numele tau, atunci fii cu bagare de seama, esti in pericol sa fii fraudat. Cel mai bine este sa faci un forward catre spoof@paypal.com inainte de a face ce scrie in mesaj. Acolo mesajul este analizat si primesti un raspuns daca e mesaj bun sau doar o facatura. In plus ei intra pe fir si gasesc sursa si informeaza pe cine trebuie ca cineva face prostii pe internet. Daca raspunsul confirma ca este o facatura, stergi mesajul suspicios si gata. Repet, daca numele tau nu apare in clar, atunci 100% e o facatura.
Tot o facatura este si cand primesti un link pe care sa faci click pentru a te loga. PayPal nu face asta, stie ca daca esti membru, atunci stii si singur unde sa te duci sa te loghezi (www.paypal.com - nu e mare lucru de tinut minte). PayPal poate trimite linkuri dar nu pentru a te loga, ci linkuri interne valabile numai dupa ce te loghezi. Dar de regula PayPal nu trimite linkuri. Atentie deci, nu va logati pe un link trimis intr-un email. Ca sa va convingeti, puneti sageata browserului pe linkul dat fata sa apasati, doar sa fie sageata pe link. Apoi cititi in banda de jos a ecranului ce adresa apare. O sa vedeti ca este alta decat cea din textul mailului si de regula contine un .cgi, adica tocmai adresa unui script care va fura datele.
Ice4r0
15th November 2008, 13:37
freestyle presupun ca problema vine de la tine . eu in aceeasi in care am facut cardul la ing cont'rol , am bagat datele in paypal , si in decurs de 5 minute am primit codul ala trimis de paypal la ing ( am vazut prin homebank ) . si verificarea s-a facut instant , deci presupun ca ai facut ceva gresit in operatiune
tzamo
15th November 2008, 17:32
Am o intrebare despre paypal daca poate cineva sa ma lamureasca va rog.
Mi-am facut card la ING Visa Electron mi-au dat si internet banking gratuit.Am atasat acest card la contul meu de paypal mi-au extras cei 1.5 euro pntr verificare...Imediat dupa asta am intrat pe internet banking si am gasit acolo tranzactia in curs de procesare am luat codul l-am bagat in paypal si totul a mers bine deja sunt si verificat.
Aveam niste bani in paypal si am dat widraw la iei sa-mi vina pe card..Dupa o zi in paypal mi-a aparut widraw payment completed.Stiu ca dureaza cateva zile pana ajung pe card insa nu ar trebui sa vad tranzactia in curs de procesare pe internet banking ? Va reamintesc ca mi-a aparut in 2 secunde tranzactia dupa ce mi-a luat paypalu cei 1.5 euro pe internet banking..La widraw cum sta treaba e diferit ?
Deja au trecut 2 zile si nici macar in curs de procesare nu-mi apare nimic.
don_dannielo
15th November 2008, 17:37
Nu, n-o sa vezi nimic la tranzactii in asteptare. Apar direct in cont.
In ING banii intra intotdeauna pe la 6 seara, asta ca sa stii cand sa-ti verifici online bankingul.
tzamo
15th November 2008, 17:40
QUOTE (don_dannielo @ Nov 15 2008, 17:37)

Nu, n-o sa vezi nimic la tranzactii in asteptare. Apar direct in cont.
In ING banii intra intotdeauna pe la 6 seara, asta ca sa stii cand sa-ti verifici online bankingul.
Merci mult pentru ajutor...chiar imi faceam griji.
don_dannielo
15th November 2008, 17:48
Zi lucratoare, am uitat sa zic.
De exemplu daca ai retras vineri dimineata, ajung in ING luni la 6 seara.
tzamo
15th November 2008, 18:03
QUOTE (don_dannielo @ Nov 15 2008, 17:48)

Zi lucratoare, am uitat sa zic.
De exemplu daca ai retras vineri dimineata, ajung in ING luni la 6 seara.
Chiar acum ma pregateam sa intreb daca fac transferurile si in weekend
..Merci mult pentru raspunsuri.
Dedal
17th November 2008, 00:55
A mai facut cineva confirmare la card prin fax? De vreo 3 ori am incercat sa confirm cardul meu visa virtuon de la BCR si cu nici un chip nu vrea sa mearga. Codul care il primesc prin tranzactie nu vrea sa mearga. Linking merge bine, vad tranzactia si apare cum trebuie si pe internet banking si pe extras de cont. Pe mail mi-au zis sa trimit cateva lucruri prin fax la un numar. Problema e ca nu sunt sigur cum sa procedez.
? Include a cover sheet stating: 'Attention-Global Account Link and
confirm a debit or credit card'. On the same cover page, include your name
and the email address registered to your PayPal account so we can identify
the account.
? A copy of a government issued photo identification listing your
name. Examples of acceptable identification include a passport, a full
driving license or a national identity card.
? A copy of the credit/debit card statement that shows at least the
last four digits of the card, your name and your postal address that
matches the address registered in your PayPal account.
? If your card statement does not display your registered address, you
must provide another document for proof of address. This can be a bank
statement, utility bill or (police) registration form. The document should
not be older than 6 months.
Acum incep problemele. Eu am buletin de Bucuresti, dar domiciliu in Pitesti. Tot imi vine in gand faptul ca asta o sa complice lucrurile. Pe extrasul de cont de la BCR imi apar data, numarul cardului, dar nu si domiciliul meu. In fine, am primit ceva prin posta recent dar pe factura nu scrie adresa mea, curierul NEMO a decis sa o tipareasca pe o foaie lipita de pachet.
Pe un mail mi-au mai zis ca adresa de pe buletin nu se poate folosi la verificare, deci nu stiu in momentul actual ce trebuie exact sa trimit ca sa trec confirmarea. La BCR am intrebat, n-au idee ce sa fac.
Help, please?
don_dannielo
17th November 2008, 08:08
Daca faceai o cautare dupa BCR in threadul asta (casuta de cautare e in stanga jos) nu mai faceai prostia sa introduci codul din extras de 3 ori. E gresit, il afli doar la telefon pe ala corect.
Acu nustiu, trimite-le si tu tot ce poti si cu explicatiile de rigoare, sunt oameni rezonabili.
Dedal
17th November 2008, 10:29
QUOTE (don_dannielo @ Nov 17 2008, 08:08)

Daca faceai o cautare dupa BCR in threadul asta (casuta de cautare e in stanga jos) nu mai faceai prostia sa introduci codul din extras de 3 ori. E gresit, il afli doar la telefon pe ala corect.
Acu nustiu, trimite-le si tu tot ce poti si cu explicatiile de rigoare, sunt oameni rezonabili.
N-am introdus acelasi cod de 3 ori, l-am bagat de 2 ori prima oara, apoi am cerut codul din nou.
De cautat am incercat, dar n-am gasit. Acum o sa incerc sa sun la BCR sa vad ce rezolv.
EDIT: I-am sunat, mi-au dat codul, paypal l-a acceptat. Multumesc mult!
varuelc
20th November 2008, 21:01
Pai am si eu o problema cu paypal : am vrut sa cumpar un produs online din uk si plata a fost oprita la paypal care zice ca aceasta este refunded din cauza ca nu pot sa am o adresa confirmata (din cauza codului postal) ; dar acestia nu au ajuns inapoi pe card,si nici la comerciant, iar cand sa deschid o plangere cu ei
(This payment has already been refunded. You cannot open a dispute against a transaction that has already been refunded.)
asa ca as vrea sa stiu daca o sa mai vad vreodata acesti bani.
un american zicea ca a depus o plangere pe sit-ul lor de protectia consumatorului si a mers
daca inchid contul o sa trimita banii inapoi?
sau cum zicea cineva mai sus ca dupa 30 de zile se anuleaza tranzactia si o sa vina inapoi pe cartea de debit
au trecut deja 25 de zile4
e
sa depun o reclamatie la banca,... sa chem protv-ul, sa-mi dau foc la universitate
don_dannielo
20th November 2008, 22:11
Pe ei i-ai contactat?
Email, telefon.
rickysyv
21st November 2008, 05:27
QUOTE (varuelc @ Nov 20 2008, 21:01)

Pai am si eu o problema cu paypal : am vrut sa cumpar un produs online din uk si plata a fost oprita la paypal care zice ca aceasta este refunded din cauza ca nu pot sa am o adresa confirmata (din cauza codului postal) ; dar acestia nu au ajuns inapoi pe card,si nici la comerciant, iar cand sa deschid o plangere cu ei
(This payment has already been refunded. You cannot open a dispute against a transaction that has already been refunded.)
asa ca as vrea sa stiu daca o sa mai vad vreodata acesti bani.
un american zicea ca a depus o plangere pe sit-ul lor de protectia consumatorului si a mers
daca inchid contul o sa trimita banii inapoi?
sau cum zicea cineva mai sus ca dupa 30 de zile se anuleaza tranzactia si o sa vina inapoi pe cartea de debit
au trecut deja 25 de zile4

e
sa depun o reclamatie la banca,... sa chem protv-ul, sa-mi dau foc la universitate

25 de zile nu inseamna 30. De ce nu contactezi banca unde ai cardul sa-ti deblocheze tranzactia si sa primesti banii inapoi pe card? Paypal nu mai are nici o treaba cu asta de cand i-a refunded.
varuelc
21st November 2008, 13:19
Pai banca (bcr) zice sa vb cu comerciantul,care i-mi zice sa vb cu paypal ,iar astia i-mi zic sa incep o plangere impotriva comerciantului,care insa a returnat banii la paypal din cauza nenorocitului de zip code care ar fi trebuit sa fie de 5 digiti(cifre)
pe cand in romania avem cod postal de 6 cifre.
iar plangerea nu pot sa o fac din cauza ca ei zic ca plata a fost refunded,iar daca o sa vreau sa-mi inchid contul , mie sa nu mi-l blocheze pe motiv de "frauda" ,ca doar nu o sa fiu primul care ar pati asa ceva(istoria e lunga si uite asa se fac banii , ca eu stiu sigur ca dobanda nu o sa primesc nici sa stea banii la ei un an de zile; si apoi nici nu sunt prosti)
morala e ca daca puteti sa faceti un transfer bancar cu oricine in afara de paypal : sa nu ezitati
rickysyv
21st November 2008, 14:47
Du-te la banca si fa o cerere de refuz de plata (chargeback) la tranzactia asta pe motiv ca nu ai primit marfa. Vei primi banii inapoi pe card 100%. Nu te lasa intimidat de angajatii bancii deoarece tu ai dreptate. Si nu iti inchide contul de Paypal ca poate mai ai nevoie de el. Ei nu au nici o vina.
don_dannielo
21st November 2008, 14:59
Magazinul nu are nici o treaba. Iar cel cu care ai vorbit la bcr probabil n-a facut nici o verificare sa vada ce-i cu cardul.
Banii sunt undeva blocati pe traseul Paypal -> BCR.
Am zis mai sus sa incerci sa-i suni pe aia de la Paypal. Macar sa-ti zica "din logurile noastre banii au fost returnati complet, au ajuns in banca", sa stii o treaba. Daca BCR sunt la fel de dinozauri ca CEC, probabil tranzactia e blocata 30 zile.
QUOTE (rickysyv @ Nov 21 2008, 14:47)

Du-te la banca si fa o cerere de refuz de plata (chargeback) la tranzactia asta pe motiv ca nu ai primit marfa. Vei primi banii inapoi pe card 100%.
Probabil si cu o declaratie la politie. Altfel de ce ti-ar da banca banii? Nu mai au de unde sa-i ia, banii au plecat de tot. Doar din fondul de fraude, asigurare etc, dar pe baza unei simple cereri nu cred.
rickysyv
21st November 2008, 19:41
Nu are nici o treaba politia aici. Banca este obligata sa se supuna regulamentelor Visa si Mastercard atunci cand emite carduri cu siglele respective. Astfel un client poate oricand sa se prezinte la banca sa completeze o cerere de refuz de plata pentru o tranzactie cu cardul lui. Exista formular tipizat pentru asa ceva, nu trebuie scrisa de mana. Bineinteles ca nu primeste banii inapoi pe loc, dar banca este obligata sa faca investigatii pe baza motivelor specificate in cerere. De obicei daca nu exista dovezi clare ca marfa a fost livrata destinatarului banii vor fi returnati invariabil cumparatorului. Si nu din fonduri de fraude (acelea sunt rezervate pentru furturi, clonari de carduri etc) ci de la vanzator.
In cazul de fata mai mult ca sigur banii au fost returnati deja de catre Paypal dar tranzactia este blocata. Daca nu ar fi fost returnati atunci un chargeback ar fi avut ca efect returnarea banilor de catre Paypal din contul vanzatorului. Sunt lucruri verificate astea.
Ah si din categoria dinozaurilor respectivi impreuna cu CEC se mai afla si Banca Romaneasca. Am avut o experienta proprie cu ei unde nici dupa cele 30 de zile de rigoare nu a fost deblocata tranzactia. Cand am sunat la departamentul carduri respectivul operator a avut tupeul sa ma intrebe daca am chitanta pentru tranzatia blocata. Dupa i-am explicat ca e vorba despre o tranzactie pe Internet si ca sa faca bine sa deblocheze tranzactia ca a expirat termenul de rigoare a inceput s-o dea la intoarsa ca cica nu s-a deblocat automat din cauza unei defectiuni tehnice si alte tampenii. Cert e ca in 2 ore erau banii pe card. Aviz amatorilor de Banca Romaneasca...
don_dannielo
21st November 2008, 19:48
Mersi de info.
Exista o limita de timp in care chargebackul trebuie facut?
rickysyv
21st November 2008, 20:16
Da limita este de 6 luni (180 de zile) de la data tranzactiei pentru care este initiat chargeback-ul. Din cauza ca regulile sunt asa de favorabile cumparatorului in cazul tranzactiilor cu cardul pe Internet sunt destui care abuzeaza de aceste chargeback-uri chiar si atunci cand au primit tot ce au cumparat. Daca marfa nu a fost livrata cu confirmare de primire (inclusiv semnatura, pe care nu o cer decat firme de transport dedicate gen UPS sau DHL) atunci sansele sunt de 99% sa primeasca banii inapoi. Sa nu mai vorbim despre produsele digitale pentru care nu exista nici un fel de dovada de expediere. Singurul dezavantaj al unui astfel de cumparator necinstit este ca dupa cateva chargeback-uri sunt sanse sa nu-i mai fie acceptat cardul respectiv la cumparaturile online. Atata tot, in rest cu putin tupeu la banca, a cumparat de pe Net pe gratis...
Sergiu_Q
23rd November 2008, 20:07
QUOTE (tzamo @ Nov 15 2008, 17:32)

Am o intrebare despre paypal daca poate cineva sa ma lamureasca va rog.
Mi-am facut card la ING Visa Electron mi-au dat si internet banking gratuit.Am atasat acest card la contul meu de paypal mi-au extras cei 1.5 euro pntr verificare...Imediat dupa asta am intrat pe internet banking si am gasit acolo tranzactia in curs de procesare am luat codul l-am bagat in paypal si totul a mers bine deja sunt si verificat.
Aveam niste bani in paypal si am dat widraw la iei sa-mi vina pe card..Dupa o zi in paypal mi-a aparut widraw payment completed.Stiu ca dureaza cateva zile pana ajung pe card insa nu ar trebui sa vad tranzactia in curs de procesare pe internet banking ? Va reamintesc ca mi-a aparut in 2 secunde tranzactia dupa ce mi-a luat paypalu cei 1.5 euro pe internet banking..La widraw cum sta treaba e diferit ?
Deja au trecut 2 zile si nici macar in curs de procesare nu-mi apare nimic.
la retragere dureaza min 3-4 zile
xxnukxx
23rd November 2008, 21:39
A trebuit sa platesc un indian pt niste treburi 500$ acum 2 saptamani. Cursul era ~ 29700 dar am pus 15 mil ca sa fiu sigur ca trece.
N-au mers decat 490$.
Bun. M-am dus sapt trecuta sa pun niste bani si am gasit contul pe -70 RON. PT 490$ au luat 15 mil 700 - am cerut extras si era trecut acolo numele indianului.
In paypal scrie clar 1497 RON.
Cardul este de la ING.
A mai patit cineva?
don_dannielo
23rd November 2008, 22:52
Ce curs era 29700 mai exact? Cumparare dolari de la banca, adica ce ai facut tu?
Si probabil ai card cu overdraft, daca te-au lasat sa ramai pe minus.
rickysyv
24th November 2008, 02:00
Nu e nevoie de card cu overdraft ca sa ramai pe minus. E suficient un debit card normal si o diferenta notabila a cursului valutar intre data tranzactiei si data decontarii de catre banca. Mi s-a mai intamplat si mie sa raman pe minus cu o suma mica desi n-am nici un fel de overdraft.
Deci cursul Paypal difera substantial de cel al bancii unde ai tu cardul. Dupa cum vezi si tu la casele de schimb valutar diferenta intre vanzare si cumparare este de cel putin 0.1. La 500 de dolari asta inseamna deja 50 de RON. Tu cand platesti ceva in dolari cu cardul nu faci decat sa cumperi dolari de la banca. Paypal iti ofera un curs estimativ care nu se potriveste niciodata.
Partea a doua e ca tranzactia ramane in asteptare 3 zile lucratoare pana cand este finalizata de catre banca. Cursul valutar poate avea fluctuatii substantiale in aceste 3 zile si este luat ca si referinta cursul din ziua cand tranzactia este finalizata si nu cel din ziua cand ai facut tu tranzactia. Daca te uiti la cursul BNR si este sa zicem 3.01 RON pt un dolar atunci cursul bancii va fi cel putin 3.10 RON daca nu mai mult.
Vezi ce se intampla daca faci afaceri cu indieni?
angela_delia1
24th November 2008, 04:30
Cred ca e-mail-ul in care mi se cerea CODUL PIN nu era de la PayPal, ci era clar o inselatorie. Cineva a spus ca era vorba de ultimile 3 cifre ale codului de securitate de pe verso. Nu este adevarat. Mi se cerea sa completez un formular pentru a nu dezactiva contul, in care erau clar trecute rubricile "nr. card" si "CODUL PIN". Bineinteles ca mi s-a parut suspect si nu am dat curs, iar apoi am intrebat pe forum. Acum nu pot localiza e-mail-ul, este prea tirziu, dar cum il gasesc il pot pune la dispozitie. Multumesc pentru informatii.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.