Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

don_dannielo

CEC sunt niste amatori. Mai era un topic despre practicile lor.

Legat de problema ta da-i un PM lui:
QUOTE (Dzan @ Sep 1 2008, 11:10) *
Cam in cat timp ar trebuii sa imi vina banii in banca? Am un card VISA Electron de la CEC Bank, de o saptamana astept banii si nu mi-au venit.
rickysyv
QUOTE (xtremxpert @ Oct 29 2008, 09:38) *
De joi inca nu au intrat pe card banii (CEC Visa Electron).
Am incercat doar la un atm OTP, taxa interogare cont: ~1 leu
Ati mai retras pe card CEC?

Banii ti-au intrat dar tranzactia este blocata (de catre CEC bank in cazul tau). Ai doua variante:

1. Astepti intre 11 si 31 de zile (de obicei 31) si tranzactia se va debloca automat.
2. Depui o cerere de refuz de plata (chargeback) si tranzactia va fi deblocata in aceeasi zi.

Stiu ca nu ai facut nici o plata pe care sa o refuzi dar asa se procedeaza la sumele refunded blocate pe card (categorie din care fac parte si extragerile din paypal). Unde-i lege nu-i tocmeala, CEC rulz!

xtremxpert
QUOTE (rickysyv @ Oct 29 2008, 13:56) *
Banii ti-au intrat dar tranzactia este blocata (de catre CEC bank in cazul tau). Ai doua variante:

1. Astepti intre 11 si 31 de zile (de obicei 31) si tranzactia se va debloca automat.
2. Depui o cerere de refuz de plata (chargeback) si tranzactia va fi deblocata in aceeasi zi.

Stiu ca nu ai facut nici o plata pe care sa o refuzi dar asa se procedeaza la sumele refunded blocate pe card (categorie din care fac parte si extragerile din paypal). Unde-i lege nu-i tocmeala, CEC rulz!

Ms, se poate face cerere de chargeback si prin telefon?
queensoft
QUOTE (xtremxpert @ Oct 29 2008, 17:04) *
Ms, se poate face cerere de chargeback si prin telefon?

Pai, te doare mina sa dai un telefon?! Noi nu prea lucram la CEC !!
xtremxpert
QUOTE (queensoft @ Oct 29 2008, 18:08) *
Pai, te doare mina sa dai un telefon?! Noi nu prea lucram la CEC !!

off: Vad ca pe tine nu te doare sa scri cate un post fara rost.

on: Am sunat la numarul de pe card si prima intrebare a fost la ce banca am cardul. Serviciul clienti nu apartine de CEC?
Apoi mia spus ca banii se deblocheaza automat la 30 zile sau la cerere in orice agentie.
Cred ca e prima si ultima data cand folosesc cardul CEC pentru retrageri din PayPal.
jiji_ro
am card BCR VISA SI AM ING dar am facut cont la paypal cu visa .....deci tre sa-mi fac cont premier sa pot sa si primesc !!????bani prin paypal ?
shumilica
Așa-i că utilizatorii paypal din România nu pot profita de donatii direct de pe un card bancar chiar daca au cont premier? w00t.gif
M-am chinuit o noapte în treagă și nu am reușit. Am căutat și alte siteuri românești care au buton de donat și la fel, trebuie să ai cont ca să poți să donezi, nu merge să îi lași pe vizitatori să plătească direct cu cardul, fără să mai treacă prin chinurile validării contului etc.

Dacă chiar așa este, voi ce părere aveți? De ce este așa? Se poate face ceva? Am văzut un site românesc care are un pseudo sistem de donatie ( http://oamenisiperspective.com/video/doneaza-acum eu bănui că acest lucru se întâmplă pentru că proprietarul este în USA acum).

don_dannielo
Pai in exemplul pe care l-ai dat tu, tot cu cont Paypal se plateste.

Click pentru a vizualiza atașamentul

Daca nu ai cont, sau ai cookiurile sterse, probabil iti apare o pagina sa-ti introduci cardul, dar plata se face usor nu cred ca e nevoie de vreo validare. In acelasi timp ti s-a creat contul paypal, si probabil ulterior va trebui sa-l confirmi daca vrei sa-l mai poti folosi.

Ce vrei tu nu prea e posibil. Daca esti in SUA merge, dar platesti taxa lunara pentru serviciu, si nu vad de ce ai face asta cand tu nu ai niste venituri lunare sigure.
xtremxpert
QUOTE (rickysyv @ Oct 29 2008, 12:56) *

Am fost pe la banca dar nu am rezolvat nimic. Functionara nu pricepea nimic, tot repeta ca pe extras nu apare suma deci nu exista nici o suma blocata. A sunat la persoana care se ocupa pe judet cu astea si am vorbit eu, iam tot explicat ce e si cum functioneaza PayPal'u da parca vorbeam cu peretii. Apoi sa hotarat sa sune la Bucuresti si cei de acolo iau zis ca suma o sa se deblocheze la 30 zile si ca ei nu pot.
(cand am vorbit eu au spus ca se poate, nici ei nu stiu, numa aiureli am auzit de la ei azi, mai bine astept 30 zile)
onlyone

Multi angajat bancari sunt niste incompetenti totali, nu doar cei de la CEC.
Habar nu au unii la ce pot si la ce nu pot sa folosesc cardul.
Cei mai varza mi s-au parut cei lde la BRD, agentia Balada - Constanta
Mi-au trebuit 70 de zile si vreo 10 vizite la banca ca sa reuseasca sa imi inchida cardul de la ei.
Am inchis socotelile cu BRD pentru ca habar nu aveau sa imi raspunda la intrebarile pe care le puneam.
Nu are legatura cu paypal asta dar am simtit nevoia sa o spun.

- Pot sa cumpar cu cardul asta pe net sau nu?
- Paiiii... phuu... nu stiu, sa o intreb pe colega... (waiting) Nici ea nu stie.. dar eu nu as plati pe internet cu cardul, este riscant
- Nu ma intereseaza ce ati face dvs, puteti afla daca il pot folosi la plata pe internet sau nu?
dupa ceva vreme si raspunsul: imi pare rau dar chiar nu stiu, puteti sa incercati si daca nu merge inseamna ca nu puteti

super tare.

Deci ca sa concluzionam revenind la Paypal, daca vrei sa iti mearga bine din prima, solutia este VISA de la ING sau Reiffeisen. Nu te doare capul
Reiffeisen sunt mai ieftini la comisioane anuale si de intretinere, ING sunt mai profi dar mai scumpi.
xtremxpert
QUOTE (onlyone @ Oct 31 2008, 22:49) *
- Pot sa cumpar cu cardul asta pe net sau nu?
- Paiiii... phuu... nu stiu, sa o intreb pe colega... (waiting) Nici ea nu stie.. dar eu nu as plati pe internet cu cardul, este riscant
- Nu ma intereseaza ce ati face dvs, puteti afla daca il pot folosi la plata pe internet sau nu?
dupa ceva vreme si raspunsul: imi pare rau dar chiar nu stiu, puteti sa incercati si daca nu merge inseamna ca nu puteti

super tare.

Deci ca sa concluzionam revenind la Paypal, daca vrei sa iti mearga bine din prima, solutia este VISA de la ING sau Reiffeisen. Nu te doare capul
Reiffeisen sunt mai ieftini la comisioane anuale si de intretinere, ING sunt mai profi dar mai scumpi.

Tare, si eu cand am vorbit la telefon azi tot asa ceva a fost, tot nu isi gasea cuvintele, tot ii repetam, dupa ce a aflat ca la tranzactiile pe net trebuie sa trec datele de pe card tot de cat e de riscant imi zicea, apoi cica "Visa International" are semnat contract cu firmele de pe net si asa e trecut acolo ca sa se deblocheze la 30 zile, nu stiu de unde a mai 'scos' si asta. De tipa de la banca imi era si mila, deabia scotea un cuvant, ea femeie "cu scoli" statea in fata la un copil care o invata ce sa faca laugh.gif
saracii..

Pana acum am folosit carduri de la BT si Reiffeisen dar cum cardul CEC era atasat la al 2lea cont paypal mam gandit sa nu mai transfer banii in primul cont si sa ii retrag pe cardul CEC, proasta idee, oricum o sa fie ultima data.
shumilica
QUOTE (don_dannielo @ Oct 31 2008, 12:55) *
Pai in exemplul pe care l-ai dat tu, tot cu cont Paypal se plateste.

Daca nu ai cont, sau ai cookiurile sterse, probabil iti apare o pagina sa-ti introduci cardul, dar plata se face usor nu cred ca e nevoie de vreo validare. In acelasi timp ti s-a creat contul paypal, si probabil ulterior va trebui sa-l confirmi daca vrei sa-l mai poti folosi.

Ce vrei tu nu prea e posibil. Daca esti in SUA merge, dar platesti taxa lunara pentru serviciu, si nu vad de ce ai face asta cand tu nu ai niste venituri lunare sigure.

Mai intră odată pe acel site și apasă continue ai să vezi că scrie pay with credit card or login. Deci sigur nu e în România omul (având în vedere ce voi relata mai jos).

Nu este nicio taxă pentru alte state, nu este ceva special acest feature, doar că încă nu e disponibil în România ca din contul paypal, în secțiunea Website Payment Preferences, să poți să activezi sau să dezactivezi optiunea de "Paypal account optional" (nici măcar nu vedem această opțiunea, dar alți utilizatori din alte țări o văd).

Acesta este răspunsul lor oficial la această problemă:
QUOTE (PayPal)
Dear Shumilica,

Thank you for taking the time to write to us with your concerns. I am happy
to assist you further.

Mr. Shumilica, Optional account for New Buyers is the service which is not
available for customers in Romania yet. Therefore, your customers will have
to sign up for PayPal account to donate. Establishing our service in each
country involves complex changes due to different regulations. We are
always looking to expand our availability; however, due to the complexities
of global expansion, we cannot provide a specific time frame. We are
working hard and look forward to expanding our services to additional
countries and regions in the future.
rickysyv
Daca citesti printre randuri o sa-ti dai seama ca "Establishing our service in each
country involves complex changes due to different regulations." inseamna de fapt "Romania e o tara de hoti." Vine un bun samaritean cu 100 de carduri "de pe net" si iti face 100 de donatii ca doar e bun la inima si larg la buzunar. Nu prea suna bine pentru paypal nu-i asa?

QUOTE (xtremxpert @ Oct 31 2008, 23:04) *
Tare, si eu cand am vorbit la telefon azi tot asa ceva a fost, tot nu isi gasea cuvintele, tot ii repetam, dupa ce a aflat ca la tranzactiile pe net trebuie sa trec datele de pe card tot de cat e de riscant imi zicea, apoi cica "Visa International" are semnat contract cu firmele de pe net si asa e trecut acolo ca sa se deblocheze la 30 zile, nu stiu de unde a mai 'scos' si asta. De tipa de la banca imi era si mila, deabia scotea un cuvant, ea femeie "cu scoli" statea in fata la un copil care o invata ce sa faca laugh.gif
saracii..

Pana acum am folosit carduri de la BT si Reiffeisen dar cum cardul CEC era atasat la al 2lea cont paypal mam gandit sa nu mai transfer banii in primul cont si sa ii retrag pe cardul CEC, proasta idee, oricum o sa fie ultima data.

Sa stii ca avea dreptate in legatura cu Visa International. Asa se stipuleaza ca tranzactiile blocate se deblocheaza automat in 30 de zile. Dar asta nu inseamna ca nu pot fi deblocate manual. Sincer nu stiu de ce te-ai chinuit sa le explici ce si cum despre Paypal. E ca si cum ai vorbi la pereti, normal ca nu o sa te creada pe tine cand ei au multi ani de experienta in "domeniu".

Trebuia sa zici direct ca vrei sa completezi un aviz de refuz de plata. E imposibil sa nu aiba asa ceva. Gandeste-te ca ai cumparat ceva cu cardul in valoare de (suma retrasa din paypal) si nu ai primit marfa. Normal ca vrei sa faci chargeback ca sa nu ramai cu banii dati. E exact acelasi lucru. Cei de la Bucuresti cu care ai vorbit si la telefon sunt in mai mare masura sa cunoasca despre ce vorba deoarece ei se ocupa de departamentul carduri. Chiar n-are rost sa tii banii blocati 30 de zile ca doar nu-ti acumuleaza dobanda ca la un depozit.

In alta ordine de idei daca faci transferuri intre doua conturi de paypal atunci foloseste optiunea Mass Payments ca sa economisesti taxa de transfer. La optiunea Mass Payments costa doar 1 dollar sa transferi orice suma dintr-un cont in altul.
xtremxpert
QUOTE (rickysyv @ Nov 1 2008, 08:23) *
Sa stii ca avea dreptate in legatura cu Visa International. Asa se stipuleaza ca tranzactiile blocate se deblocheaza automat in 30 de zile. Dar asta nu inseamna ca nu pot fi deblocate manual. Sincer nu stiu de ce te-ai chinuit sa le explici ce si cum despre Paypal. E ca si cum ai vorbi la pereti, normal ca nu o sa te creada pe tine cand ei au multi ani de experienta in "domeniu".

Trebuia sa zici direct ca vrei sa completezi un aviz de refuz de plata. E imposibil sa nu aiba asa ceva. Gandeste-te ca ai cumparat ceva cu cardul in valoare de (suma retrasa din paypal) si nu ai primit marfa. Normal ca vrei sa faci chargeback ca sa nu ramai cu banii dati. E exact acelasi lucru. Cei de la Bucuresti cu care ai vorbit si la telefon sunt in mai mare masura sa cunoasca despre ce vorba deoarece ei se ocupa de departamentul carduri. Chiar n-are rost sa tii banii blocati 30 de zile ca doar nu-ti acumuleaza dobanda ca la un depozit.

In alta ordine de idei daca faci transferuri intre doua conturi de paypal atunci foloseste optiunea Mass Payments ca sa economisesti taxa de transfer. La optiunea Mass Payments costa doar 1 dollar sa transferi orice suma dintr-un cont in altul.

Am incercat sa ii explic pentruca tot intreba.
Iam spus de formular de refuz de plata dar mia spus ca nu am nici o plata sau tranzactie pe extrasul de cont, asa ca nu am ce sa refuz.
ionut_xx
Nu ma gandeam vreodata ca o sa postez asa ceva, dar am bani in PLUS in contul paypal! Peste 100Euro!

Ultima tranzactie am facut-o acum vreo luna, intru acum plictisit in cont si cand ma uit sa nu-mi vina sa cred. Iata ce zic ei la detaliile tranzactiei:
After a error, your credit card withdrawal has not completed. PayPal has returned the funds to your account . (aproximativ)
Adevarat ca am incercat acum cateva saptamani sa fac o plata de vreo 20 euro, dar mi-a fost refuzata iar banii s-au intors in contul paypal, pe care i-am si scos.

Ce parere aveti?
xtremxpert
QUOTE (rickysyv @ Nov 1 2008, 09:23) *
....daca faci transferuri intre doua conturi de paypal atunci foloseste optiunea Mass Payments ca sa economisesti taxa de transfer. La optiunea Mass Payments costa doar 1 dollar sa transferi orice suma dintr-un cont in altul.

Daca fac transfer de pe un cont Premier pe unul Personal mai este taxa de transfer?
rickysyv
Nu cred ca mai e, desi eu nu am avut niciodata cont Personal.
freestyle1001
buna, sunt nou in tranzactiile prin paypal si am si eu o intrebare. mi-am facut cont la paypal si la ING(Cont'Rol la care am primit un card Visa Electron) am incercat cand am ajus acasa sa il adaug la contul de paypal dar cand introduc numarul de card imi zice:
"You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again."

intrebare: numarul cardului e cel format din 16 cifre nu? si ar trebui sa le scriu cu liniuta sau care credeti ca e problema.

mersi anticipat si astept un raspuns smile.gif
rickysyv
Scrie-l fara caractere despartitoare.
n_priceputu
Freestyle1001,

Vei avea mult de patimit. Pentru ca suntem tratati asa cum suntem tratati, confirmarea conturilor de card din Romania nu se poate face online. In fapt cred ca inadins PayPal a alterat scriptul care face validarea asa ca indiferent cat de corect vei tipari tu acel cod, raspunsul va fi acelasi 'cod incorect, etc.......'

Sper pentru linistea ta ca nu ai introdus codul de trei ori. In acest nefericit caz esti chiar fiul ploii. Cardul respectiv este declarat inutilizabil de catre PayPal si nu va mai putea fi folosit in relatia cu ei. Trebuie sa-ti scoti altul. Alti bani, alta distractie, alt timp pierdut.

Daca nu ai consumat cele trei incercari, esti un pic mai norocos. Trebuie sa apelezi la confirmarea manuala a cardului ceea ce presupune trimiterea prin fax la 044-8707-303-190 a urmatoarelor documente in copie

- extrasul de cont aferent cardului care contine si tranzactia ordonata de PayPal
- un document de identitate (buletin, card de identitate, carnet de sofer) document care nu este expirat

Daca in extrasul de cont este trecuta si adesa ta atunci te poti considera un norocos. Daca nu, atunci trebuie sa faci dovada adresei adica sa trimiti copia unui document trimis pe numele tau prin posta. Cel mai simplu ar fi o factura de mobil sau o alta factura de utilitati (gaze, electricitate, apa) pe care ai primit-o prin posta si care are adresa ta printata pe factura. Acest document nu trebuie sa fie mai vechi de 6 luni. Atentie: adresa de pe document trebuie sa fie aceiasi cu cea pe care ai declarat-o cand te-ai inscris la PayPal. Daca nu e, atunci poti modifica adresa la PayPal ca sa bata cu documentul.

Toate aceste documente trebuiesc trimise prin fax la numarul de ma sus si trebuie insotite de un opis (ei ii zic cover) in care sa fie scris ca antet

'Confirmation of card code for xxxx'

iar in loc de xxxx pui ultimele 4 cifre ale cardului pe care vrei sa-l confirmi
Apoi adaugi numele tau si lista documentelor pe care le trimiti.

Operatia de confirmare dureaza cam 5-7 zile.

Eu am patit-o ca si tine, desi eroarea le apartine, pentru ca scriptul care nu functioneaza bine e al lor.

Sfatul meu este insa sa te loghezi si sa intri in sectiunea 'Contact Us'. Trimite-le un mesaj ca nu poti confirma cardul din cauza ca scriptul din site nu recunoaste codul bun si vei primi instructiunile de mai sus, poate mai actualizate.

Fii tare.
xtremxpert
Ieri am dat withdraw si nu a facut conversia in lei direct din PayPal. Pe acelasi card de cateva ori a facut conversia din PayPal, acum nu, vad ca nici banca sau cardul nu conteaza.
mavgh1
Acum o saptamina am facut withdraw din contul PayPal pentru dolari si PayPal i-a schimbat in lei pina si taxele calculate erau in RON.
Astazi am facut withdraw din contul PayPal in dolari si nu mi-a facut conversia i-a trimis in dolari taxele calculate in dolari.
Este cel putin ciudat ce se intimpla.Daca mi-ar fi povestit cineva ca la diferenta de o saptamina PayPal i-a transferat ba lei ba dolari probabil ma gindeam ca bate cimpii(aceeasi banca acelasi card).
Nu stiu ce concluzie pot sa trag ? Exista o regula ?
jafpefata
Atenție când plătiți cu Paypal că fură mult la curs, este preferabil să foloiți conversia cardului.
rickysyv
QUOTE (jafpefata @ Nov 13 2008, 23:19) *
Atenție când plătiți cu Paypal că fură mult la curs, este preferabil să foloiți conversia cardului.

Clar ca e de preferat dar din pacate nu e de ales!
angela_delia1
Am si eu o nelamurire in legatura cu PayPal. Ca sa intru in cont site-ul imi cere nr. cardului si codul
PIN. Dupa cite stiu eu atit nr. cardului cit mai ales codul PIN trebuie sa fie cunoscute doar de posesorul
cardului pentru a evita frauda. Este ok sa afisam pe un site codul PIN ? S-a mai confruntat cineva cu o asemenea situatie ?
In momentul de fata se pot primi si plati prin PayPal ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.