Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

don_dannielo

Suna la telefon la BCR.
In extras codul e gresit.
hangover
sunt foarte fericit. inainte de toate fac un diclaimer: nu lucrez, nu am rude care lucreaza si nu am nici un interes/actiuni la piraeus bank.
Spuneam ca sunt foarte fericit pentru ca am reusit intr-un timp foarte scurt (as putea spune record) sa-mi adaug al doilea card la paypal cu tot cu confirmarea expanded use number.
lucrurile s-au intamplat in felul urmator si m-as bucura daca ar ajuta pe cineva experienta deosebit de placuta prin care am trecut:
- joi sau vineri (nu mai retin exact) am mers la agentia piraeus de pe obregia (fosta metalurgiei), sector 4. tot acolo imi facusem in februarie primul card visa electron in USD pentru a mi-l atasa primului meu cont de Paypal. de data aceasta (si in urma tampeniei Paypal de a converti automat orice valuta ai in cont in moneda din tara ta de bastina), am hotarat sa-mi fac un visa electron shop&cash in RON (debit).
am completat actele si mi s-a spus sa trec ieri, miercuri, sa-l ridic. am fost pe la ora 16.30 si l-am ridicat, am platit 5.5 RON pentru nu stiu ce plus ca am depus pe card 20 RON pentru a avea Paypal de unde sa-si traga 1.50 EUR pentru verificare. o chestie interesanta mi s-a parut faptul ca nu a trebuit sa dau declaratie pentru deblocarea cardului pentru tranzactii online pentru simplul fapt ca el vine gata deblocat pentru orice astfel de tranzactie.
pe la ora 00.05, am intrat in contul meu de paypal si am adaugat acest al doilea card in RON, paypal mi-a spus ca a reusit sa-mi extraga 1.50 EUR de pe el si ca mai trebuie sa-mi confirm cardul prin acel expanded use number care apare pe extrasul de cont in dreptul tranzactiei paypal.
eram decis sa astept pana azi la pranz si sa trec pe la banca sa-l aflu, dar am zis ca merita sa intind coarda cu piraeus ca n-am nimic de pierdut.
asa ca dupa vreo 2 tigari, m-am decis sa sun la call-center-ul piraeus deschis non-stop.
acolo mi-a raspuns o tanti super in verva avand in vedere ora (00.20). i-am explicat ce si cum, ca vreau acel cod al ultimei tranzacti facute in urma cu 15 minute. m-a verificat si pe urma a zis ca am 2 tranzactii, amandoua de la Pypal: una de 1 USD si alta de 1.50 EUR. a zis ca in dreptul celei de 1 USD nu apare nici un cod dar, in schimb, in dreptul celei de 1.50 EUR apare codul. mi l-a dat, am multumit, am dat fuguta la calc si am introdus codul si, surpriza, paypal mi-a spus:
"You have successfully entered your 4-digit PayPal code. The ?1.50 EUR charge on your card will be refunded to your PayPal account. This refund may take up to 24 hours to be reflected in your PayPal balance."
deci toata treaba a durat 15-20 de minute, foarte elegant, foarte profesionist, foarte comod si foarte ca uns.
concluzia: se pare ca se poate.
acum stau si ma intreb cati oameni au avut probleme cu bcr, de exemplu, si nu pot decat sa ma felicit ca am ales o banca mica, fara pretentii de mare scula pe piata bancara, dar care si-a facut treaba onorabil.
repet, nu sugerez mascat sa va faceti cont/card la aceasta banca, ci doar am dorit sa va arat ca se poate sa mearga totul bine si altfel decat cu cei mari (ING, de ex).
poate ajuta pe cineva.

LE: am simulat o retragere de 300 USD din contul meu de paypal si nu imi mai arata nimic cu RON, decat in USD. nici o conversie, nimic. naiba ii mai intelege pe astia de la paypal si politica lor. intrebarea este: pe care card sa retrag: pe cel in USD sau pe cel in RON?

rickysyv
Stiai ca Paypal interzice comunicarea codului de verificare prin telefon? Ar trebui sa ti se inchida contul si tanti de la Piraeus data afara! LoL glumesc. Oricum ai fi putut afla codul telefonic la orice alta banca asa ca nu e nimic special la Piraeus. Doar ING ti-l arata online in secunda doi!

Lasand astea la o parte te sfatuiesc sa retragi pe cardul in RON. Oricum vei avea parte de un curs foarte prost si nu vei stii niciodata cati bani ajung exact pe card. De exemplu in data de 15/10/2008 eu am retras Suma: 1.333,83 RON (500 USD calculati de paypal) dar in cont au ajuns 1,329.48 RON. Apoi in data de 22/10/2008 am retras Suma: 1.324,78 RON (500 USD calculati de paypal) dar in cont au ajuns 1,292.14 RON. Draku mai intelege cine ce si cum calculeaza. Macar zici merci ca merge si asa.
sandossu
QUOTE (arizona @ Nov 22 2007, 21:56) *
Salutare

Am si eu o problema destul de stupida cu PayPal-ul ... Mi-am facut un cont Bussiness la ei si totul a decurs OK pana la faza cu introducerea Expanded Use Number ... Ei zic ca e un numar din 4 cifre ce apare pe hartia de la banca de unde am cardul ... Precizez ca am un card VISA ELECTRON de la BCR cu care am depus si retras fara probleme de pe net pana acum ...
Daca a mai intalnit cineva problema asta sau stie careva cum o pot rezolva va rog frumos sa-mi explicati si mie ca tare ma tem ca se vor uita alea de la BCR ca la OZN la mine cand le voi cere Expanded Use Number de la PAYPAL

Multumesc

Apare pe extrasul de cont la tranzactia cu paypalul.
hangover
QUOTE (rickysyv @ Oct 23 2008, 01:57) *
Stiai ca Paypal interzice comunicarea codului de verificare prin telefon? Ar trebui sa ti se inchida contul si tanti de la Piraeus data afara! LoL glumesc. Oricum ai fi putut afla codul telefonic la orice alta banca asa ca nu e nimic special la Piraeus. Doar ING ti-l arata online in secunda doi!

Lasand astea la o parte te sfatuiesc sa retragi pe cardul in RON. Oricum vei avea parte de un curs foarte prost si nu vei stii niciodata cati bani ajung exact pe card. De exemplu in data de 15/10/2008 eu am retras Suma: 1.333,83 RON (500 USD calculati de paypal) dar in cont au ajuns 1,329.48 RON. Apoi in data de 22/10/2008 am retras Suma: 1.324,78 RON (500 USD calculati de paypal) dar in cont au ajuns 1,292.14 RON. Draku mai intelege cine ce si cum calculeaza. Macar zici merci ca merge si asa.

ma gandeam si eu sa retrag pe cardul de RON. 2 scenarii posibile se pot intampla:
- scenariul fericit: paypal imi trimite USD fara sa-i schimbe si prind, la intrarea USD in contul de lei, un schimb valutar bun (cursul de schimb din acel moment din tara)
- scenariul mai putin fericit: paypal ii schimba in RON la un curs jenant.
Cat despre entuziasmul meu pentru Piraeus, iti explic: nu am Online Banking de la ei, a fost prima banca (,) cu care am lucrat si am ramas placut impresionat, call-center-ul lor stie ce-i ala Paypal, sunt mici si fara pretentii si totusi s-au miscat repede si exemplar.
daca iti spun ca sunt fan romtelecom iti dau iar motive sa faci glume pe seama mea smile.gif dar asta e alta discutie.
don_dannielo
QUOTE (sandossu @ Oct 24 2008, 02:58) *
Apare pe extrasul de cont la tranzactia cu paypalul.

Nu e adevarat. Ca initiator al acestui topic trebuia sa stii ca BCR-ul are o politica fenomenala legata de expanded number-ul de la Paypal. S-a discutat de zeci de ori.
sebulbus
Nu inteleg agitatia, a trecut ceva vreme de cand am paypalul, dar parca ING arata overnight codul in extrasele de la ATM sau in online banking, fara nici o problema. AM un VE si un MC de la ei atasate fara nici o problema.

hangover
am dat withdraw azi dimineata la niste USD si nu-mi arata nimic in RON ci doar in USD, ca in vremurile bune.
nu ma mai chinui sa inteleg nimic pentru ca paypal sunt de neinteles.
xtremxpert
Am dat withdraw joi dar miau trimis lei, cursul $ era de 2.7 , azi am incercat si e 2.82, iar la noi e 2.93. La 500$ se simte ceva.
onlyone

Ar fi interesant sa mentionati si banca prin care faceti withdraw.
Si ziua cand au intrat banii sa vedem daca sunt diferente intre banci si cat de mari.
Eu am retras 500 usd saptamana trecuta, nu au fost convertiti de paypal, au ajuns pe data de 21 la un curs de 2.7266 ( pe 21 cursul oficial era 2.7793 )
Banca Reiffeisen

Adevarul e ca se simte de la 500 in sus o diferenta de curs de 20 de bani la dolar.
queensoft
QUOTE (onlyone @ Oct 27 2008, 13:53) *
Ar fi interesant sa mentionati si banca prin care faceti withdraw.
Si ziua cand au intrat banii sa vedem daca sunt diferente intre banci si cat de mari.
Eu am retras 500 usd saptamana trecuta, nu au fost convertiti de paypal, au ajuns pe data de 21 la un curs de 2.7266 ( pe 21 cursul oficial era 2.7793 )
Banca Reiffeisen

Adevarul e ca se simte de la 500 in sus o diferenta de curs de 20 de bani la dolar.

Diferenta NU a fost de 20 de bani. Daca era de 20 de bani ar fi fost 2.57, fata de 2.77 oficial.
Diferenta a fost de 5 bani: 2.7793 - 2.7266 = 0.0527 = 0,05 lei = 5 bani
Deci, la 500 dolari ai pierdut 2.6 lei.
onlyone
Eu nu ma refeream la mine omule.
Ma refeream la ceilalti la care le-a intrat cu alt curs.- MAI ALES LA CEI LA CARE CONVERSIA NU A FOST FACUTA DE BANCA LOR. - In felul asta poate ne dam seama si de ce la unii le intra in dolari si la alti direct in lei. Am banuiala ca e in functie de banca.
Mie mi-au intrat la curs ok.
xtremxpert
Azi inca nu erau intrati banii pe card (de joi). E prima data cand dau withdraw pe cardul de la CEC.
Si la CEC si la Raiffeisen imi face conversia in lei din PayPal. Trebuie sa incerc si la BT.

Acum:
Curs BNR: $ - 2.9607 lei
Curs PayPal: $ - 2.82341 lei
Peachy
QUOTE (hangover @ Oct 24 2008, 03:17) *
ma gandeam si eu sa retrag pe cardul de RON. 2 scenarii posibile se pot intampla:
- scenariul fericit: paypal imi trimite USD fara sa-i schimbe si prind, la intrarea USD in contul de lei, un schimb valutar bun (cursul de schimb din acel moment din tara)
- scenariul mai putin fericit: paypal ii schimba in RON la un curs jenant.
Cat despre entuziasmul meu pentru Piraeus, iti explic: nu am Online Banking de la ei, a fost prima banca (,) cu care am lucrat si am ramas placut impresionat, call-center-ul lor stie ce-i ala Paypal, sunt mici si fara pretentii si totusi s-au miscat repede si exemplar.
daca iti spun ca sunt fan romtelecom iti dau iar motive sa faci glume pe seama mea smile.gif dar asta e alta discutie.

Pana prin 29 Sept. am avut parte de varianta scenariului tau fericit pentru retragerile facute la ING, totul era OK. Acum, asa cum reiese si din ce spune "rickysyv", se pierd cam 30 ron la fiecare tranzactie de 500 usd.

Mai rau, pe cardul emis de Unicredit Tiriac, legat principal la contul de usd si secundar la ron, pana acum pierdeam cam 15-17 usd sub forma de comisioane, dar saptamana trecuta la o retragere de 450 usd din paypal am mai ramas doar cu 400,15 usd in banca, din cauza conversiilor din usd in ron si apoi din ron in usd.

Pe moment doar retragerile la ING, si/sau alte banci care nu percep comisioane la incasare, par a fi in avantaj, iar cardurile sa fie in primul rand legate la contul de ron si secundar la usd sau eur.
onlyone
QUOTE (xtremxpert @ Oct 27 2008, 18:31) *
Azi inca nu erau intrati banii pe card (de joi). E prima data cand dau withdraw pe cardul de la CEC.

Sa ne tii la curent cu cursul la care au intrat banii.
Mie nu imi face inca conversia in paypal, ceea ce intr-un fel este bine.
Interesant e ca sunt la Reiffeisen si la altii le face conversia.
De ce? Nimeni nu stie...
jiji_ro
AM si eu o intrebare ...mi-am facut cont paypal dar pe paypal nu pot primi bani ca pe moneybookers aici vad ca nu pot decat sa fac plati ..adica daca vreau sa primesc bani prin paypal nu pot sad.gif la moneybookers pot ....si mai am o intrebare ..va rog sa ma ajutati ...spuneti-mi va rog daca am card-ul in lei BCS VISA pot primi plati in euro sau usd ? ?????????
onlyone
in principiu poti primi bani pe un card visa dar nu pe unul mastercard sau alte tipuri
cred ca ai vrut sa zici bcr
trebuie sa iti faci cont premier
conversia de la contul normal la premier este la un click de mouse departare
apoi poti primi bani in contul paypal si poti sa incerci withdraw pe cardul visa
daca nu merge, fa-ti card la ing sau reiffeisen.
mai sunt cateva banci cu carduri care merg bine in sistem citeste si tu ultimele 2-3 pagini
mavgh1
Am transferat USD intr-un card ING vineri 24.10.2008 la cursul PayPal de 1 USD = 2.80641 RON.Taxele PayPal le-a calculat si afisat in RON.

Am simulat un transfer catre un alt card cu cont in USD la o alta banca si PayPal facea conversia in lei deci nu cred ca depinde de banca sau de contul atasat ci de faptul ca acesti bani sunt trimisi catre Romania care are moneda RON.

Acum 10-12 zile la un transfer similar de USD PayPal nu facea conversia in RON.
don_dannielo
Nu depinde de banca.

Azi am incasat dolari in ING (deci nu lei ca mai sus), iar la banca s-a convertit $1 = 2.88 RON
Peachy
Le-am scris, iar raspunsul lor nu lasa loc de comentarii:

Dear xxxxx,

Thank you for contacting PayPal in relation to this issue.

Mr. xxxxx, as Romania is no longer a send only country and you are able
to withdraw to a US bank account or local credit card, section 6.4 of the
PayPal user agreement now applies to your account. It states that "you have
multiple currencies in your Balance, you will be able to choose from those
when you withdraw funds, but the withdrawal will take place in your home
currency
.". The Paypal user agreement can be found on any PayPal page by
clicking on 'legal agreements' on the footer.

I do apologise for any inconvenience caused by this.

Please let me know if you need further assistance.
....
don_dannielo
Nu lasa loc de ce anume? laugh.gif

Ce-i aia home currency? Eu am acolo la primary EUR, aici in Romania avem RONi, iar cand retrag, retrag USD fara conversie.

Tot nu se leaga.

Si 6.4 e de fapt 6.3: https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cm...withdraw-policy

Pun pariu ca e o eroare tehnica, dar nu se vor grabi s-o rezolve cum nu s-au grabit s-o rezolve pe aia cu $2.5 USD de pe pagina de confirm la "Amount to card", le-am semnalat-o acum 2 luni si am primit un raspuns pe langa (care sa ma asigure ca nu atatia o sa imi vina pe card, dar stiam deja ca nu sunt retardat)
onlyone
QUOTE (don_dannielo @ Oct 28 2008, 04:30) *
Nu depinde de banca.

Da, clar nu depinde de banca.
Nu cred ca poate sa zica cineva cu certitudine care este motivul din care intra in USD sau in lei.
hangover
asa cum spuneam 2 pagini mai inainte, am dat withdraw pe data de 25.10 (sambata) la niste USD din Paypal iar azi, marti, 28.10, la ora 14 au ajuns in cont.
asa cum spuneam si atunci, am retras USD iar Paypal nu a pomenit nimic despre RON. azi cand mi-au intrat banii pe cardul de RON, am calculat cursul la care s-a facut conversia si este cel al bancii (2.924 RON pentru 1 USD). deci paypal mi-a trimis USD iar conversia s-a facut in tara, la banca la care am card, la un curs foarte bun.
si ca sa respect regula:
Cardul: Visa Electron Shop & Cash
Moneda: RON
Banca: Piraeus Bank
Curs: 2,924 RON = 1 USD
Peachy
QUOTE (don_dannielo @ Oct 28 2008, 11:27) *
Nu lasa loc de ce anume? laugh.gif

Ce-i aia home currency? Eu am acolo la primary EUR, aici in Romania avem RONi, iar cand retrag, retrag USD fara conversie.

Tot nu se leaga.

Si 6.4 e de fapt 6.3: https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cm...withdraw-policy

Pun pariu ca e o eroare tehnica, dar nu se vor grabi s-o rezolve cum nu s-au grabit s-o rezolve pe aia cu $2.5 USD de pe pagina de confirm la "Amount to card", le-am semnalat-o acum 2 luni si am primit un raspuns pe langa (care sa ma asigure ca nu atatia o sa imi vina pe card, dar stiam deja ca nu sunt retardat)

Este 6.4 uite aici, linkul tau era pentru US.

Oricum este o chestie pur teoretica, cat valoreaza valuta la data retragerii in moneda de acasa. In fond ei trimit valuta bancii, iar in cont (daca cardul este asociat unui cont in ron) conversia o face banca atunci cand intra suma respectiva.

Astazi dimineata mi-a intrat in cont suma retrasa vineri, $170. In paypal au fost convertiti la 478,13 ron, minus 6 ron taxe (alta ciudatenie, ei zic ca taxa de retragere e de 2 eur, dar iau 6 ron) = 472,13. In banca au ajuns 473,97 ron, deci depinde doar de valoarea valutei la data intrarii in banca.
xtremxpert
De joi inca nu au intrat pe card banii (CEC Visa Electron).
Am incercat doar la un atm OTP, taxa interogare cont: ~1 leu
Ati mai retras pe card CEC?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.