Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

unu

e si un avantaj. macar asa stii la ce curs s-a facut conversia, pe cand daca paypal ar trimite usd/euro nu stiti la ce curs a facut banca conversia...

don_dannielo
QUOTE (unu @ Oct 14 2008, 02:57) *
e si un avantaj. macar asa stii la ce curs s-a facut conversia, pe cand daca paypal ar trimite usd/euro nu stiti la ce curs a facut banca conversia...

De ce, nu poti face o impartire?

Cursul bancii mi s-a parut ok de fiecare data, pe cand asta de la Paypal e de rahat.

rickysyv
QUOTE (unu @ Oct 14 2008, 02:57) *

Stai linistit ca nu ajuta la nimic, in banca o sa ajunga o suma diferita de 1,333.83 RON, mai mult sau cel mai probabil mai putin.
laur_teodorescu
In HomeBank iti zice la curs ti-a facut conversia:
...
Suma: 687,50
USD
Rate:2.78627
Data: 2008.10.11
Future
Am nevoie de 15$ in Paypal, pot da la schimb sn
Cine ma poate ajuta sa ma contacteze la Yahoo ID future2077
Scuze daca postez unde nu trebuie
mavgh1
Pot spune ca sunt frustrat.Incerc sa-mi recuperez niste bani de la PayPal si nu reusesc.Dar frustrarea nu de aici provine ci de la faptul ca atunci cind te duci la Banca si intrebi de PayPal se uita la tine ca la MARTIENI.
Am un card de la Bancpost pe care l-am inregistrat (dupa indelungi chinuri) sunt utilizator verificat.Pot face plati prin PayPal si aici incepe aventura pentru ca nu pot sa-mi recuperez o suma in Dolari pe care am fost nevoit sa o depun ca si garantie.
Cardul de la Bancpost nu este acceptat pentru a retrage bani.
Am adaugat un card BRD VISA cu cont in lei la contul de PayPal care a fost acceptat dar fara sa poata fi verificat.
Am incercat sa trimit o suma minima de 12.5$ in contul cardului pentru verificare.
PayPal mi-a transmis mesajul ca banii au fost trimisi dar surpriza nici dupa o luna de zile nu au ajuns la BRD si nici in contul meu de la PayPal nu sunt.BRD-ul habar nu are ce s-a intimplat cu banii m-am dus la ei cu foia printata de la Paypal si imi spun sa le dau codul Swift care eu stiu ca este pentru ordine de plata.
Intre timp mi-am facut la BRD un card de debit Visa cu cont atasat in USD pe care l-am adaugat la contul PayPal.
PayPal il accepta dar am acelasi mesaj ca nu-l pot verifica.Recunosc ca ezit sa-l folosesc .
Am discutat cu PayPal si mi-au spus ca trebuie sa le trimit la un fax din Anglia datele ca incearca ei sa dea de urma banilor.

Am incercat sa vorbesc la Raiffeisen dar acolo am fost rugat sa le spun pe litere cum se numeste acest serviciu sa se intereseze.
Am sunat la sediul central nici ei nu stiau cu ce se maninca PayPal.

Am citit ca ING card debit Visa Electron ar accepta sa transferi bani din PayPal.M-am dus la o agentie sa-mi fac card dar acolo mi s-a explicat ca acest card are cont atasat in LEI si ca nu voi putea primi dolari, iar solutia ar fi sa-mi deschid si un cont in USD si sa-i transfer precizind codul IBAN al contului in USD. Nu pot preciza contul IBAN cind fac transferul.
Mi-au precizat ca daca trimit basni in valuta nu vor ajunge intr-un cont in lei deoarece banca nu face schimbul valutar.

Cu toate ca aici pe forum am citit cu totul altceva rog pe cineva care a reusit sa transfere bani din PayPal (USD) intr-un cont de card si au si ajuns sa ma scoata din neagra ignoranta si sa-mi spuna ce card a folosit si ce moneda avea contul atasat.

Multumesc anticipat
queensoft
QUOTE (mavgh1 @ Oct 16 2008, 22:35) *
Pot spune ca ........

Pina la urma... care era intrebarea?!
Si de ce suma era vorba?! 12.5 $?! De unde ai scos suma asta, pentru verificare?! Pe site scrie ceva gen 2.5 euro/$. Pe forum s-a recomandat 20-25 de lei.
De asemenea, s-au recomandat si cardurile bune, dar s-au semnalat si cele nasoale.
Eu am citit pe aici, am intrebat, mi-am facut Visa de la Raiffeien, IN LEI, a mers absolut brici verificarea, primesc bani in PayPal, ii scot pe card etc. etc. etc.
Tu ce faci, iei toate bancile/cardurile/valutele la rind?!
Cred ca ai nevoie de un contabil care sa descurce toate cardurile si de un avocat care sa te sfatuiasca cum sa recuperezi banii.
Iar despre PayPal la banca, chiar nu are rost sa intrebi. Deoarece, pe de o parte, traim in Romania (si asta ne ocupa tot timpul). Iar pe de alta parte, ce legatura are o banca cu un serviciu oferit de o terta firma ????? Cel mai bine este sa citesti pe site PayPal ce fel de carduri accepta.
"To withdraw funds from your PayPal balance to your card with a Visa logo"... deci merge numai pe Visa.
"Due to local and issuing bank regulations, you cannot withdraw funds to all cards."
"Members in [..] Romania, [..] can withdraw funds to credit cards that accept withdrawals."
Si de ce crezi ca au verificarea aia a cardului ??

don_dannielo
QUOTE (mavgh1 @ Oct 16 2008, 22:35) *
Am citit ca ING card debit Visa Electron ar accepta sa transferi bani din PayPal.M-am dus la o agentie sa-mi fac card dar acolo mi s-a explicat ca acest card are cont atasat in LEI si ca nu voi putea primi dolari, iar solutia ar fi sa-mi deschid si un cont in USD si sa-i transfer precizind codul IBAN al contului in USD. Nu pot preciza contul IBAN cind fac transferul.
Mi-au precizat ca daca trimit basni in valuta nu vor ajunge intr-un cont in lei deoarece banca nu face schimbul valutar.

Poti primi foarte bine. La fel si pe Visa Electron in lei de la Raiffeisen. Eu le folosesc pe amandoua. Tanti se referea la transferuri clasice, dar astea de la Paypal sunt altfel, vin direct prin intermediul cardului Visa, nu ma intreba detalii tehnice. Cert e ca se face conversia daca primesti dolari.

Legat de cardurile BRD, nu prea inteleg cum te-au lasat sa retragi pe el cand tu nu ti-l activasei, si din ce stiu aceste carduri nu merg pe net. Dar poate s-a schimbat ceva din 2006.

Cu garantia aia, daca ai facut o plata cuiva putea da un simplu refund, si banii se intorceau pe acelasi card (pe Mastercard).
mavgh1
Expresia "ca nuca in perete" iti spune ceva ? Cam asa este si raspunsul tau.
De aroganta si suficienta sunt satul.
Crezi ca ma oboseam sa scriu 20 de rinduri pentru 12,5$?
Crezi ca nu am altceva mai bun de facut decit sa alerg pe la banci si sa-mi fac carduri ?
Ca bancile habar nu au ti se pare normal ?
Eu asteptam ca la banca sa-mi spuna cineva ai dat-o in bara noi nu facem asemenea tranzactii , banii se vor intoarce in contul de unde au plecat.Banii multi sau putini nu dispar fara urma.

Asteptam un raspuns pertinent DACA imi pot recupera banii in USD si cum respectiv cu ce card la ce banca ?
Daca nu in lei

rickysyv

QUOTE (don_dannielo @ Oct 16 2008, 22:55) *
nu ma intreba detalii tehnice.

Detaliile tehnice sunt de fapt foarte simple. Banii sunt primiti prin reteaua de carduri Visa cu titlul de refund (ca si cand ai face un refuz de plata pentru marfa cumparata care nu corespunde, caz in care banii ti se reintorceau pe card). Nimeni n-a reinventat roata, mecanismul era deja existent de multi ani si paypal doar a profitat de el si a facut intelegerea cu Visa. Primesti un refund pentru o plata pe care de fapt nu ai facut-o. Ce e amuzant e ca anumite banci, din fericire destul de putine, tin blocate fondurile de refund pentru 30 de zile inainte de a le elibera pe card. S-au auzit cazuri...
mavgh1
Cu VISA de la BRD (credit card) poti plati pe internet.
Mastercardul nu a fost acceptat de Paypal pentru scoatere de bani.
rickysyv
QUOTE (mavgh1 @ Oct 16 2008, 23:18) *
Expresia "ca nuca in perete" iti spune ceva ? Cam asa este si raspunsul tau.
De aroganta si suficienta sunt satul.
Crezi ca ma oboseam sa scriu 20 de rinduri pentru 12,5$?
Crezi ca nu am altceva mai bun de facut decit sa alerg pe la banci si sa-mi fac carduri ?
Ca bancile habar nu au ti se pare normal ?
Eu asteptam ca la banca sa-mi spuna cineva ai dat-o in bara noi nu facem asemenea tranzactii , banii se vor intoarce in contul de unde au plecat.Banii multi sau putini nu dispar fara urma.

Asteptam un raspuns pertinent DACA imi pot recupera banii in USD si cum respectiv cu ce card la ce banca ?
Daca nu in lei

Raspunsul pertinent in cazul tau este "no brain, no gain". Era o vreme in care daca aveai un card Visa in dolari ai fi primit direct dolari pe el. Acum vremurile alea au trecut si nu e recomandat un Visa in dolari deoarece banii de la paypal vor fi transformati in lei de catre paypal si apoi din nou in dolari cand iti intra pe card si apoi din nou in lei cand ii scoti la bancomat. Nu vrei sa stii cat pierzi la faza asta.

Ah si am uitat sa precizez: da foc la cardul BRD si apoi prezinta-te la banca ca sa inchizi ce conturi ai deschise la ei. Nu e o gluma. La plecare poti sa tragi o flegma pe usa drept bonus. Total optional, ramane la latitudinea ta. Daca insisti sa folosesti BRD sa-ti aduci aminte de postul asta la momentul oportun...

Recomand Visa Electron in lei de la ING, merge ca unsa, in 3 zile de la extragere ti-au ajuns banii. Daca te mai intreaba aia de la banca de coduri swift si iban le spui sa taca dreaku din gura si sa-ti elibereze cardul si sa se asigure ca este activat pentru plati pe internet. Asta e tot. Puteai sa afli si singur daca citeai mai mult pe aici...
hangover
Nu iti pot garanta ca iti vei recupera banii, dar iti pot spune despre carduri din experienta mea cu bancile: singurii care au stiut despre Pypal au fost cei de la call center de la Piraeus. mi-am facut card si la transilvania, si la reiffeisen dar dupa ce am atasat cardurile la paypal si am incercat sa aflu celebrul cod al primei tranzactii m-am lovit de indolenta lor. asa ca am incercat la piraeus (e si aproape de mine), mi-am facut un card Visa Electron (de debit) cu cont atasat in USD si pana acum a functionat impecabil. (ma rog, pana cand s-a prostit paypalu` si a inceput conversia in RON.)
si suportul tehnic la fel. cel putin in cazul meu.
mavgh1
Culmea este ca au trecut 45 de zile de cind a fost facut transferul catre cardul BRD iar Paypal imi spune ca ei dupa 14 zile incep sa caute banii daca nu au ajuns la destinatie(bineinteles daca le trimiti un fax cu anumite date)
hangover
QUOTE (mavgh1 @ Oct 16 2008, 22:31) *
Culmea este ca au trecut 45 de zile de cind a fost facut transferul catre cardul BRD iar Paypal imi spune ca ei dupa 14 zile incep sa caute banii daca nu au ajuns la destinatie(bineinteles daca le trimiti un fax cu anumite date)

nu stiu de ce dar, desi lucrez cu paypal, am o mare retinere in ceea ce priveste interesul lor in rezolvarea unor astfel de probleme.
ca o sugestie pentru mai tarziu, as zice sa rodezi putin cardurile cu sume mici (sa vezi cum se misca) inainte sa arunci cu bani multi spre ele.
hangover
Le-am scris astora de la Paypal sa ii intreb despre conversia automata pe care o fac din USD in RON.
uite ce mi-au raspuns:

"Thank you for contacting PayPal. We apologize for the delay in responding
to your email.

I understand your position but unfortunately, from now on the money will
always be converted to the local currency when withdrawn to a bank account
or credit card.
There is unfortunately no workaround this issue.

Please let me know if you need further assistance.

Sincerely,
Eric
Resolution Services Department
PayPal, an eBay Company"

asa ca, vesti proaste, se pare.
cosmins2000
QUOTE (aciolan @ Oct 9 2008, 19:38) *
Va salut !

Am si eu o mica intrebare.
Mi-am facut cont paypal, am legat cardul de cont, confirmat, totul ok.

Am licitat pe ebay pentru un obiect. Totalul cu transport cu tot face ~ $461,3 .
Problema e ca atunci cand dau sa platesc obiectul imi spune " You have reached a limit on your ability to send money. Please link and confirm a debit or credit card to lift this limit." . Tin sa mentionez ca am destui bani pe card deci nu asta e problema.

Daca aveti vreun raspuns sau solutie va rog sa ma ajutati!

Multumesc anticipat !

ps: este card de debit visa electron de la ing

Verifica-ti in My Accont -> View Limits care este limita in dolari pentru care poti face plati. Daca e sub 461,3 dolari atunci e clar.
Am impresia ca Paypal mai limiteaza plata si daca protectia ta fata de vanzatorul respectiv e sub suma pentru care vrei sa faci plata (Check how you're protected).
don_dannielo
QUOTE (hangover @ Oct 17 2008, 19:50) *
Le-am scris astora de la Paypal sa ii intreb despre conversia automata pe care o fac din USD in RON.
uite ce mi-au raspuns:

"Thank you for contacting PayPal. We apologize for the delay in responding
to your email.

I understand your position but unfortunately, from now on the money will
always be converted to the local currency when withdrawn to a bank account
or credit card.
There is unfortunately no workaround this issue.

Please let me know if you need further assistance.

Sincerely,
Eric
Resolution Services Department
PayPal, an eBay Company"

asa ca, vesti proaste, se pare.

Ciudat.
Am retras azi dolari si nu s-au convertit in lei.

Cu ce o fi diferit contul meu de al vostru?
mavgh1
Am gasit banii trimisi prin PayPal catre BRD card VISA credit cu cont asociat in lei(Mi-a venit extrasul de cont care oricum arata ciudat nu se pomeneste nimic de PayPal, suma in dolari are un minus in fata, am un curs de schimb RON/USD care probabil este al bancii).
Tranzactia este facuta de PayPal pe data de 2 sept si banii au ajuns pe data de 6 sept.
Ciudat este ca de o luna ii caut la banca si nimeni nu-mi poate spune nimic.
Daca schimbul valutar este al bancii atunci PayPal probabil i-a trimis in USD.
Inca nu-mi este clar citind si cele scrise aici pe forum daca totusi PayPal ii schimba sau banca
mavgh1
Ce spune hangover se confirma .
Am incercat sa transfer USD pe card si dupa ce am trecut suma USD am apasat confirm si mi-a aparut o pagina pe care erau afisate suma in usd, rata de schimb USD/RON, suma totala in RON, taxa de transfer in RON.
hangover
QUOTE (mavgh1 @ Oct 20 2008, 21:57) *
Ce spune hangover se confirma .
Am incercat sa transfer USD pe card si dupa ce am trecut suma USD am apasat confirm si mi-a aparut o pagina pe care erau afisate suma in usd, rata de schimb USD/RON, suma totala in RON, taxa de transfer in RON.

dar vezi tu, doar unii dintre noi patesc d`astea. si nu-mi dau seama cum si caror conturi aplica Paypal schema.
don_dannielo
QUOTE (hangover @ Oct 20 2008, 23:21) *
dar vezi tu, doar unii dintre noi patesc d`astea. si nu-mi dau seama cum si caror conturi aplica Paypal schema.

Stai linistit, cred ca sunt singurul la care pot sa apara probleme de-astea "tehnice". Pentru ca de fapt eu am o problema, as fi preferat sa fie si al meu in roni si sa pierd niste bani la conversie.

Withdrawul de care vorbeam ca a fost in dolari iarasi sta in pending mai mult decat e normal, si presimt c-o s-o patesc la fel ca si cu celalalt, care apropo dupa 20 de zile e inca blocat (pending), iar indienii continua sa ma abureasca cu prostii copy-paste (email) sau citite de pe prompter (telefon).

Cred ca in urmatorul email o sa-i intreb cat de repede imi primesc banii daca imi sterg contul de Paypal. Sunt curios daca macar mesajul asta va urca undeva mai sus pe scara ierarhica decat la sclavii din prima linie.
hangover
QUOTE (don_dannielo @ Oct 21 2008, 09:31) *
Stai linistit, cred ca sunt singurul la care pot sa apara probleme de-astea "tehnice". Pentru ca de fapt eu am o problema, as fi preferat sa fie si al meu in roni si sa pierd niste bani la conversie.

Withdrawul de care vorbeam ca a fost in dolari iarasi sta in pending mai mult decat e normal, si presimt c-o s-o patesc la fel ca si cu celalalt, care apropo dupa 20 de zile e inca blocat (pending), iar indienii continua sa ma abureasca cu prostii copy-paste (email) sau citite de pe prompter (telefon).

Cred ca in urmatorul email o sa-i intreb cat de repede imi primesc banii daca imi sterg contul de Paypal. Sunt curios daca macar mesajul asta va urca undeva mai sus pe scara ierarhica decat la sclavii din prima linie.

facem schimb atunci: primesc eu dolarii tai si tu leii mei smile.gif
oricum, mi se pare ciudat ca-ti raspund atat de greu. mie mi-au raspuns de pe o zi pe alta. intr-adevar, in alte dati imi raspundeau dupa 4-5 zile, dar nu aveam rabdare si ii sunam cam dupa o zi.
Cred ca nu vor da mult mai multa importanta cererii tale de inchidere a contului decat unui mail obisnuit. Ei stiu ca te pierd pe tine si mai sunt 100 care asteapta sa isi faca un cont.
Cate-odata, la cat de absurzi sunt, ma gandesc daca Paypal nu e cumva o companie romaneasca.
azi ma duc sa-mi scot visa electronu` in RON de la Piraeus. sa vedem cum se misca in comparatie cu electronu in USD pe care l-am folosit pana acum (tot de la ei).
bubu™
merci merse mellow.gif
BuGaS
Am adaugat acum cateva zile cardul meu de BCR la PayPal si a fost adaugat cu succes, azi am intrat in Internet 24 Banking si la tranzactii imi apare tranzactia cu PayPal , am gasit un cod de 4 cifre in tranzactie si l-am adaugat la PayPal dar nu merge iar acum imi zice ca daca mai gresesc o singura data nu o sa mai pot adauga niciodata acest card la PayPal. Unde este acest cod ? smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.