queensoft
6th October 2008, 19:24
QUOTE (slick99 @ Oct 6 2008, 01:44)

salutare, am incercat sa adaug la contul de paypal un card Visa electron de la Raiffeisen si imi da urmatorul mesaj :
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Nu e bun acest card sau de ce nu merge? trebuie sa am cei 1,5 euro in cont ca sa pot adauga cardul? Va multumesc
Da, trebuie sa ai macar 20 de lei, pentru verificare.
QUOTE (ideasbox @ Oct 6 2008, 15:48)

Trebuie sa primesc niste $

. Sa inteleg ca trebuie un cont business si voi plati un comision de 3,4% + 0.35Euro (e vorba de o suma mai mica de 2500Euro). Cum fac apoi sa-mi transfer banii in cont: trebuie sa am cont in RON sau $. Cred ca daca merg pe conversia lor nu e prea avantajos. Pot totusi sa primesc banii in contul de $? Trebuie sa am si un card atasat acestui cont de $?
Multumesc.
DE CE iti trebuie busines? CINE iti trimite banii? Pentru vreo marfa expediata/servicii? Eu am cont personal si primesc ok banii.
Trebuie sa ai card, pentru a scoate banii. Card in LEI, se face automat schimbul valutar. Este destul de bun cursul, era BNR 2.71..., PayPal era 2.68...
Au si optiune de retragee in cont, nu am folosit niciodata, presupun ca este la fel.
QUOTE (don_dannielo @ Oct 6 2008, 19:55)

Mai are cineva probleme cu withdrawul in ultima vreme?
Sta in pending de 4 zile. De obicei deja ii aveam.
NU. Am avut 2 withdraw in ultimele 7-8 zile, au venit OK. La tine veneau mai repede de 4 zile?! La mine mereu asa, 3-5 zile, nu m-am uitat niciodata cu atentie maxima!
don_dannielo
6th October 2008, 19:37
QUOTE (queensoft @ Oct 6 2008, 20:24)

NU. Am avut 2 withdraw in ultimele 7-8 zile, au venit OK. La tine veneau mai repede de 4 zile?! La mine mereu asa, 3-5 zile, nu m-am uitat niciodata cu atentie maxima!
De obicei ii retrag vineri si ajung luni seara (ING). Stateau in pending doar pana sambata.
De data asta, luni, sunt inca in pending. O fi din cauza ca exact vineri au schimbat iar sistemul (retragere in dolari), desi nu prea vad legatura.
ideasbox
7th October 2008, 11:25
QUOTE (queensoft @ Oct 6 2008, 20:24)

Da, trebuie sa ai macar 20 de lei, pentru verificare.
DE CE iti trebuie busines? CINE iti trimite banii? Pentru vreo marfa expediata/servicii? Eu am cont personal si primesc ok banii.
Trebuie sa ai card, pentru a scoate banii. Card in LEI, se face automat schimbul valutar. Este destul de bun cursul, era BNR 2.71..., PayPal era 2.68...
Au si optiune de retragee in cont, nu am folosit niciodata, presupun ca este la fel.
Intre timp mi-am creat un cont personal. Este vorba de niste servicii si voi primi $ pe care i-as vrea in Euro....Am inteles ca se poate face conversia atat la Paypall cat si la banca. Oare ies mai bine facand conversia prin Paypall? Este mai convenabil sa trimit celui care trimite banii pus si simplu contul meu de $ si cu asta basta?
rickysyv
7th October 2008, 16:28
Daca ai card Visa atasat la Paypal atunci vei scoate banii in valuta in care e denominat cardul tau, RON, USD sau EUR. Conversiile de rigoare (daca e necesara vreuna) vor fi facute la cursul bancii unde ai cardul in ziua cand intra banii in cont. Bineinteles ca un transfer bancar direct e mai avantajos dar si mult mai scump pentru cel care-l trimite (cam $25 taxa de transfer). Un cont paypal personal e cam degeaba avand in vedere ca nu poate primi plati alimentate de pe carduri (decat 2 pe an) si cam toata lumea foloseste astfel de plati. Cea mai buna solutie e contul Premier.
don_dannielo
9th October 2008, 09:52
Update: Dupa ce in fiecare zi am vorbit la telefon cu tot felul de indivizi care insistau ca e ceva normal, si sa-i contactez doar dupa ce se fac 7 zile, si dupa ce ieri am facut un alt withdraw care e deja completed, in sfarsit azi a recunsocut unul ca ceva e fishy cu primul, dar nu prea stia nici el ce anume asa ca a trimis un request mai departe.
Mai asteptam.
rickysyv
9th October 2008, 10:43
Daca e inca in Pending inseamna ca plata nu a fost autorizata de catre departamentul de securitate si anti-frauda sau cum se mai numeste. Cei de la Customer Support n-au nici o treaba cu ei asa ca ai dat telefon degeaba. In cele mai multe cazuri, daca banii sunt legit, e doar o verificare de rutina dar poate dura si mai mult de 14 zile sa o autorizeze si sa treaca din Pending in Completed. Te sfatuiesc sa retragi bani mai rar, ideal cand ai ajuns la pragul de $500.
ideasbox
9th October 2008, 13:24
QUOTE (rickysyv @ Oct 9 2008, 11:43)

Daca e inca in Pending inseamna ca plata nu a fost autorizata de catre departamentul de securitate si anti-frauda sau cum se mai numeste. Cei de la Customer Support n-au nici o treaba cu ei asa ca ai dat telefon degeaba. In cele mai multe cazuri, daca banii sunt legit, e doar o verificare de rutina dar poate dura si mai mult de 14 zile sa o autorizeze si sa treaca din Pending in Completed. Te sfatuiesc sa retragi bani mai rar, ideal cand ai ajuns la pragul de $500.
Revenind la problema mea descrisa putin mai sus, sa inteleg ca mai bine nu folosesc acest serviciu daca este cineva in spate care tot verifica si tine banii chiar si cateva saptamana....miroase a birocratie.....
don_dannielo
9th October 2008, 13:31
QUOTE (ideasbox @ Oct 9 2008, 14:24)

Revenind la problema mea descrisa putin mai sus, sa inteleg ca mai bine nu folosesc acest serviciu daca este cineva in spate care tot verifica si tine banii chiar si cateva saptamana....miroase a birocratie.....
E prima data cand mi se intampla in cateva luni.
Dar legat de problema ta, decat sa-ti faci cont Paypal si prima plata sa fie de 2500 euro... mai bine ii primesti prin WU, transfer bancar, porumbel calator, sau faci un drum pana acolo si inapoi. O sa-i vezi mai repede.
Numai procedura de retragere, cate 500 euro pe zi, va dura 8-10 zile in total presupunand ca totul va merge uns. Mai punem la socoteala si verificarile initiale, actele pe care va trebui sa le tot trimiti, trecerea de limita de 1000 Euro... etc.
aciolan
9th October 2008, 18:38
Va salut !
Am si eu o mica intrebare.
Mi-am facut cont paypal, am legat cardul de cont, confirmat, totul ok.
Am licitat pe ebay pentru un obiect. Totalul cu transport cu tot face ~ $461,3 .
Problema e ca atunci cand dau sa platesc obiectul imi spune " You have reached a limit on your ability to send money. Please link and confirm a debit or credit card to lift this limit." . Tin sa mentionez ca am destui bani pe card deci nu asta e problema.
Daca aveti vreun raspuns sau solutie va rog sa ma ajutati!
Multumesc anticipat !
ps: este card de debit visa electron de la ing
FCV2005
9th October 2008, 22:10
Salutare ...
am si eu mica problema ... acum cateva zile am primit de la o persoana pe care nici nu o cun suma de 90$ in 3 reprize de cate 30 de $ !
cand am vazut am scos bani de pe PayPal ...iam pus pe card ... si acum imi arata -59Euro ...
undeva in dreapta imi apare
CODE
* Open Disputes & Claims (3)
o Claims requiring your action (3)
* Closed Disputes & Claims - Last 15 days (0)
eu bani nu mai am de unde sa returnez ... ce se intampla cu Contul meu PayPal ...
primesc ceva acasa ? sa platesc acea suma?
Multumesc !
vj_Heaven
10th October 2008, 01:39
Daca nu erau ai tai de ce i-ai scos si i-ai cheltuit?
asifilip
11th October 2008, 08:25
spuneti-mi va rog cum pot retrage banii din paypal pe card? am Visa Electron Raiffaisen.
1. se face din Witdraw -> Withdraw funds to your card?
2. sa inteleg ca-i doar o taxa fixa de 2Euro/retragere indiferent de suma?
3. si daca am doar $ in paypal trebuie sa-i transfer in lei sau merge si asa? contul de la Raiffaisen e in lei.
Multumesc.
don_dannielo
11th October 2008, 08:44
1. da
2. da. (sau $2.5, depinde ce retragi)
3. merge asa. face raiffeisen conversia, si oricum nu cred ca puteai tu din paypal.
FCV2005
11th October 2008, 12:48
cum fac din Euro in $??
queensoft
11th October 2008, 14:56
QUOTE (FCV2005 @ Oct 11 2008, 13:48)

cum fac din Euro in $??
Sa faci... CE?!
Ai $ in cont si cumperi in Euro?! Se face automat conversia, vezi daca ai la optiuni de plata si euro.....
don_dannielo
11th October 2008, 17:04
QUOTE (FCV2005 @ Oct 11 2008, 13:48)

cum fac din Euro in $??
Currency Exchange
https://www.paypal.com/ro/cgi-bin/webscr?cm...file-currencies
FCV2005
11th October 2008, 21:11
QUOTE (queensoft @ Oct 11 2008, 15:56)

Sa faci... CE?!
Ai $ in cont si cumperi in Euro?! Se face automat conversia, vezi daca ai la optiuni de plata si euro.....
deci a dat cineva refound si nu mai aveam bani pe cont
iar acum am pus pe cont 100Euro si ala nu primeste decat $ :|
hangover
11th October 2008, 21:55
Aceeasi problema am avut-o si eu ultima data cu conversia pe care a facut-o Paypal automat in RON. Lucrez cu americanii, primesc USD in Paypal, moneda principala e setata in USD, cardul de la Piraeus e tot in USD.
Am pierdut la ultima tranzactie 30 USD din cauza conversiilor repetate:
Paypal face conversie din USD in RON si ii trimite la Piraeus-> banca ii ia si ii converteste in USD si mi-i pune in cont->cand ma duc la bancomat sa ii scot iar se face conversia din USD in RON. Si uite asa pierd nejustificat bani. Plus ca nu pot beneficia de cursul mare al USD din tara pentru ca Paypal face conversia USD-RON la cursul international al VISA(asa mi-au spus Nti de la Piraeus).
Ma gandesc sa-mi mai fac un card tot la Piraeus dar in RON, de data asta. Paypal imi converteste USD in RON si ii trimite. Asa scap de 2 conversii paguboase si raman doar cu una.
Aveti idee de ce face Paypal aceasta conversie automata si daca doresc sa o implementeze definitiv?
Multam.
don_dannielo
12th October 2008, 09:31
QUOTE (hangover @ Oct 11 2008, 22:55)

Aveti idee de ce face Paypal aceasta conversie automata si daca doresc sa o implementeze definitiv?
Au scos-o de vreo saptamana.
Au revenit la metoda initiala, trimit dolari si face banca conversia (daca e cazul).
hangover
12th October 2008, 10:30
QUOTE (don_dannielo @ Oct 12 2008, 09:31)

Au revenit la metoda initiala, trimit dolari si face banca conversia (daca e cazul).
asa mai merge.
cel putin in cazul meu, era o mare tampenie.
multam ca m-ai linistit, don_dannielo
laur_teodorescu
13th October 2008, 19:39
Mie mi-a scos azi in RON, desi am dat sa mi-i scoata in USD; cel putin asa zice PayPal momentan. Vineri am retras tot in USD, si i-am primit azi (luni) in USD.. s-a facut conversia la ING.
rickysyv
13th October 2008, 20:09
QUOTE (don_dannielo @ Oct 12 2008, 10:31)

You spoke too soon!;) Au revenit din nou pe LEI.
hangover
13th October 2008, 22:09
QUOTE (rickysyv @ Oct 13 2008, 20:09)

ca pe vremea lu` ceasca: o duminica (,) cu sot, una fara/o zi in lei, una in USD.
maine sper sa fie in USD o)
don_dannielo
13th October 2008, 22:31
QUOTE (rickysyv @ Oct 13 2008, 21:09)

Eu daca dau Withdraw, fara sa mai apas Confirm, nu vad nimic legat de lei sau de curs, ci doar dolari.
Tu?
rickysyv
14th October 2008, 00:35
Asa a fost si la mine saptamana trecuta. Azi vad ca au trecut iar pe lei si la o rata de schimb de tot kek-ul:
Total Amount:
-L1,339.83 RON
Fee:
-L6.00 RON
Total:
-L1,333.83 RON (equals -$500.00 USD)
--------------------------------------------------------------------------------
Conversion from:
-$500.00 USD
Conversion to:
L1,339.83 RON
Exchange rate:
1 U.S. Dollar = 2.67967 Romanian Lei
--------------------------------------------------------------------------------
Date:
Oct. 13, 2008
Time:
07:15:55 PDT
Status:
Pending
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.