Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

Dukuletz

QUOTE (queensoft @ Sep 9 2008, 10:07) *
Poti sa primesti bani, dar ramin doar in contul PayPal. Daca vrei, poti sa-ti cumperi cu ei diverse, de la site-uri care accepta paypal. Sint destule, nu stiu daca sint si in Romania (ca sa ai taxe transport mici, asa poti sa cumperi din UE, dar te omoara taxele de transport).
Ca sa ai banii in mina, iti trebuie card Visa. Iar contul trebuie sa fie verified (adica pui bani pe card (20-30 d elei), dai in cont la adaugare card, apoi verify, retrag ei 1.5 euro, iei codul tranzactiei din extrasul de cont, bagi pe site, ok, esti verified.
Deci completeaza corect adresa, datele tale, datele cardului (presupun ca ai peste 18 ani si cardul tau propriu...)

Thanks queensoft!! Am peste 18, deocamdata am doar cardul Mondo de BT si nu e aceptat.. Am de gand sa-mi fac cardul ING Visa Electron cand imi ajunge bani in cont Paypal..

Inca o intrebare: cum imi vor trimite ceilalti bani? Email-ul e ca si identitatea mea de pe Paypal nu? Cei care vor sa trimita bani doar puna email-ul si imi transfera bani nu?
queensoft
QUOTE (Dukuletz @ Sep 9 2008, 11:35) *
Thanks queensoft!! Am peste 18, deocamdata am doar cardul Mondo de BT si nu e aceptat.. Am de gand sa-mi fac cardul ING Visa Electron cand imi ajunge bani in cont Paypal..

Inca o intrebare: cum imi vor trimite ceilalti bani? Email-ul e ca si identitatea mea de pe Paypal nu? Cei care vor sa trimita bani doar puna email-ul si imi transfera bani nu?

Citeste pe aici daca merge cardul ala ING direct, fara nici un fel de aprobare de la banca.
Eu mi-am facut anul trecut Visa de la raiffeisen si a mers perfect, din prima, fara nici un fel de cereri la banca etc.
Da, pentru a-ti trimite altii bani trebuie doar adresa de mail folosita la contul paypal. Eu primesc din citeva locuri automat ai asa merge treaba. Ba chiar, la un site eram inscris cu alt mail (yahoo) si cind am cerut banii au trimis pe mailul acela yahoo. L-am verificat in paypal si am primit ok banii.
Mai ai o optiune (am folosit-o chiar zilele trecute), la Merchant options > donation. Faci un link special, il trimiti persoanei care vrea sa-ti dea banii, intra imediat banii. Asta pentru cineva care nu se descurca chiar asa usor sa-ti trimita banii (repet, nu am trimis niciodata, doar am primit).

roby
QUOTE (omul_plajei @ Sep 7 2008, 21:23) *
Eu m-am lamurit despre cum sta treaba. Am facut cerere pe net la BT ( debit card Mondo ). Pana la urma merge cardul asta sau nu? Ca as mai avea timp sa anulez sa nu imi fac cont aiurea.

Ceea ce nu am reusit sa ma lamuresc cum trebuie este legat de comisioanele percepute de paypal. "Exista conisioane? Sigur ca exita ca ei de unde ar fi trait?" ma gandeam eu. Ideea e ca de pe site nu am inteles mare lucru. Engleza nu o stapanesc asa cum as vrea eu smile.gif Si m-ar interesa daca imi poate spune cineva cam toate comisoanele percepute de paypal? Exista comision de conversie valutara?

Si legat de BT mondo, daca mai are cineva, exista comisionul mentionat mai sus, dar perceput de mastercard? ( deci nu de BT )

Eu am Mastercard Mondo de la BT, si am facut plati de pe el prin Paypal.Comision mi-a luat putin (de exemplu: platit 77 lei, pe extras de cont 79 lei, nu stiu sigur cine mi-a luat dar banuiesc ca BT, pt ca in paypal figura doar suma de 77 lei).Alte comisioane nu am platit.La conversia valutara nu mi-a perceput comision, dar la rata de schimb pe care o practica o banca, aia ar mai lipsi dry.gif
El-Vis
Astia de la Paypal sunt f. in aripa fyou.gif. Toate retragerile se fac in moneda locala mai nou. WTF? De ce nu se poate tot in Euro? Ce se intampla daca am card in EUR si fac retragere in lei? Se returneaza la paypal?
Si cursul de schimb e de kkt!
xtremxpert
QUOTE (El-Vis @ Sep 12 2008, 19:02) *
Astia de la Paypal sunt f. in aripa fyou.gif. Toate retragerile se fac in moneda locala mai nou. WTF? De ce nu se poate tot in Euro? Ce se intampla daca am card in EUR si fac retragere in lei? Se returneaza la paypal?
Si cursul de schimb e de kkt!

Se face inca o conversie probabil. Eu am cont in lei si scoteam $, se facea conversia cand ajungeau pe card.
Azi am facut si eu o retragere si am vazut ca sa facut conversia la un curs de "1 U.S. Dollar = 2.53531 Romanian Lei"
don_dannielo
Acum e "1 U.S. Dollar = 2.47273 Romanian Lei"

Variaza cursul mai ceva ca la noi.
El-Vis
Pai atunci odata pierzi cand iti schimba in lei de nu-i adevarat si mai pierzi cand iti face banca conversia inapoi in EUR (unde e cazu) death.gif.
Atata ii voi bazai pana imi pun la loc in EUR. Oricum la supportul electronic, numai la al 3-lea mail inteleg ce vrei de la ei. bash.gif

xtremxpert
QUOTE (El-Vis @ Sep 12 2008, 22:46) *
Pai atunci odata pierzi cand iti schimba in lei de nu-i adevarat si mai pierzi cand iti face banca conversia inapoi in EUR (unde e cazu) death.gif.
Atata ii voi bazai pana imi pun la loc in EUR. Oricum la supportul electronic, numai la al 3-lea mail inteleg ce vrei de la ei. bash.gif

Daca inteleg la al 3-lea mail e bine wink.gif Si suportul prin telefon de multe ori nu isi face treaba, (o tipa nu stia sa faca niste calcule simple odata, altu' vorbea engleza ca bunica).
cocmarlanu
Salut
Am si eu o mica problema cu contul de la paypall
mi-am facut cont si urma sa iregistrez cardul. am scris acolo codul si ce mai trebuia
dar nu pot da "save and continue"
imi apare msg "That card number is already registered with PayPal. Please enter a different number."
ce inseamna asta?...ca trebuie sa astept cateva zile pana mi se verifica cardul?
...ca trebuie sa astept extrasul de cont pt codul din 4 cifre? (oricum la tasks, optiunea "confirm my card" nu e valabila)
mentionez ca am card visa electron de la Raiffeisen
E prima data cand incerc cu paypall
merci mult
cristian06

Daca nu ai mai incercat niciodata sa-l inregistrezi la Paypal, cred ca inseamna sa-l schimbi de urgenta biggrin.gif
cocmarlanu
QUOTE (cristian06 @ Sep 16 2008, 12:12) *
Daca nu ai mai incercat niciodata sa-l inregistrezi la Paypal, cred ca inseamna sa-l schimbi de urgenta biggrin.gif

pai am incercat..de cateva ori
nu mi-a aparut msg asta de prima data, dar cum nu s-a intamplat nimic..am zis sa mai scriu datele inca o data, poate n-am facut ceva cum tebuia
am primit si mail ca mi s-a inegistrat cardul care se termina cu cifrele XXXX (ultimele 4 din codul cardului)
numai ca aici m-am blocat...nush ce ar trebui sa fac in continuare
blacknights_wh
Are cineva idee de ce PayPal taxeaza cu cate 1RON de cateva ori pe luna, din senin? De 2-3 ori pe luna am aceasta suma in extrasul de cont (al bancii). Si sunt luni in care nu fac nici o tranzactie cu ei. I-am intrebat, si mi-au raspuns ca ei nu au taxe de intretinere.
BizkeT
biggrin.gif nuj dak postez unde trebuie dar voiam sa intreb ... pT. a-ti face un card "Visa Electron" de la BCR trebuie sa ai o anumita varsta ... mai exact +18 k eu am doar 17 si ... dak se poate un reply cu raspuns ... ms. smile.gif smile.gif
blacknights_wh
QUOTE (BizkeT @ Sep 16 2008, 12:35) *
biggrin.gif nuj dak postez unde trebuie dar voiam sa intreb ... pT. a-ti face un card "Visa Electron" de la BCR trebuie sa ai o anumita varsta ... mai exact +18 k eu am doar 17 si ... dak se poate un reply cu raspuns ... ms. smile.gif smile.gif

O simpla vizita pe site-ul BCR ti-ar fi raspuns.

Solicitantii de carduri de debit trebuie sa aiba varsta minima 18 ani..

Minorii cu varsta intre 14-18 ani pot beneficia de carduri de debit pentru plata sumelor reprezentand alocatii, burse, premii, dar numai in calitate de utilizatori autorizati. Cardurile vor fi emise pe numele parintilor (tutorilor), acestia fiind titularii contului.

Minorii cu varste intre 16-18 ani angajati in baza unui contract de munca valabil pot beneficia de card de debit numai in situatia in care societatea la care sunt angajati solicita bancii carduri pentru acordarea drepturilor salariale.
StevenO
Mi-am facut recent un card Visa Electron la Raiffeisen Bank special pentru a-l atasa unui cont PayPal.Am ridicat cardul de la banca, am depus niscaiva bani pe el, mi-am facut cont la PayPal si am atasat cardul.Acum trebuie doar sa mai confirm cardul.Tin sa mentionez ca am internet banking si cardul l-am atasat ieri.Intrebarea e, unde in optiunile de la internet banking pot sa vad numarul tranzactiei in urma careia PayPal mi-a retras din cont cei 1.50 euro?Imi apare cum ca banii mi-ar fi fost retrasi din cont (imediat dupa atasarea cardului mi-au disparut din cont 6.40lei), insa nu vad pe nicaieri vreo urma a tranzactiei.Trebuie neaparat sa ma duc la banca pentru a afla numarul tranzactiei?In mod normal nu ar trebui sa aflu numarul ala si cu ajutorul internet banking-ului?
Multumesc!
blacknights_wh
QUOTE (StevenO @ Sep 16 2008, 19:20) *
Mi-am facut recent un card Visa Electron la Raiffeisen Bank special pentru a-l atasa unui cont PayPal.Am ridicat cardul de la banca, am depus niscaiva bani pe el, mi-am facut cont la PayPal si am atasat cardul.Acum trebuie doar sa mai confirm cardul.Tin sa mentionez ca am internet banking si cardul l-am atasat ieri.Intrebarea e, unde in optiunile de la internet banking pot sa vad numarul tranzactiei in urma careia PayPal mi-a retras din cont cei 1.50 euro?Imi apare cum ca banii mi-ar fi fost retrasi din cont (imediat dupa atasarea cardului mi-au disparut din cont 6.40lei), insa nu vad pe nicaieri vreo urma a tranzactiei.Trebuie neaparat sa ma duc la banca pentru a afla numarul tranzactiei?In mod normal nu ar trebui sa aflu numarul ala si cu ajutorul internet banking-ului?
Multumesc!

Extras de cont / tranzactii in asteptare ?
StevenO
3. 3. Tranzactii ce pot fi efectuate prin serviciul Raiffeisen Online
1. 3.1. Servicii cont
1. 3.1.1. Portofoliul Meu
2. 3.1.2. Serviciul Plati Directe Furnizori
3.
2. 3.2. Operatiuni conturi proprii
1. 3.2.1. Transferuri intre conturile proprii
2. 3.2.2. Constituire depozite la termen
3. 3.2.3. Schimburi valutare intre conturile proprii
4. 3.2.4. Afiseaza operatiuni active
5.
3. 3.3. Transferuri/Plati
1. 3.3.1. Plati intrabancare (in conturi la Raiffeisen Bank)
2. 3.3.2. Plati interbancare (in conturi la alte banci)
3. 3.3.3. Plati Facturi
4. 3.3.4. Afiseaza transferuri active
5.
4. 4. Servicii clienti
1. 4.1. Modificare cod utilizator
2. 4.2. Modificare PAROLA
3. 4.3. Modificare e-mail
4. 4.4. Stopare expediare extras
5. 4.5. Pseudonime cont
6. 4.6. Administrare beneficiari
7. 4.7. Activitate on-line
8. 4.8. Noutati
9. 4.9. Ghid de utilizare Raiffeisen Online
10. 4.10. Taxe-comisioane

Cam astea sunt campurile disponibile.Nu am gasit pe nicaieri ceva despre tranzactie.La "Portofoliul Meu" pot sa vad se pare tranzactii(credit/debit), unde imi apar doar datile cand am depus bani in cont, nimic mai mult.
rickysyv
Tranzactii in asteptare are exclusiv ING. Daca ai ales porcaria de Raifaissen atunci trebuie sa astepti 3-4 zile pana se finalizeaza tranzactia si atunci o sa vezi si codul respectiv.
xtremxpert
QUOTE (blacknights_wh @ Sep 16 2008, 11:30) *
Are cineva idee de ce PayPal taxeaza cu cate 1RON de cateva ori pe luna, din senin? De 2-3 ori pe luna am aceasta suma in extrasul de cont (al bancii). Si sunt luni in care nu fac nici o tranzactie cu ei. I-am intrebat, si mi-au raspuns ca ei nu au taxe de intretinere.

Si de unde sti ca PayPal iti retrage banii aceia? Poate este o taxa a cardului. Nu am mai auzit de astfel de taxe percepute de paypal.
bluero
dragoste mare: paypal ing

2 plati prin paypal: 500 si 900$
sumele din descrierea operatiunii sunt cele cerute de paypal
sumele debitate de catre ing - dumnezeu stie

diferenta se invarte in jurul 4.44%
Click pentru a vizualiza atașamentul
don_dannielo
QUOTE (blacknights_wh @ Sep 16 2008, 12:30) *

E o taxa doar la Visa Electron. Dar ar trebui sa se intample o singura data, cand adaugi cardul.
Te joci cu cardurile, le adaugi, le scoti de 2-3 ori pe luna?
rickysyv
E diferenta dintre cursul valutar practicat de banca si cel practicat de paypal. Pana acum paypal lucra cu euro sau dolari asa ca nu iti dadeai seama dar era acelasi lucru. Stai linistit ca nu gasesti mai bine la alte banci, toate folosesc un curs valutar dezavantajos pentru clienti.
xtremxpert
QUOTE (bluero @ Sep 16 2008, 19:48) *
dragoste mare: paypal ing

2 plati prin paypal: 500 si 900$
sumele din descrierea operatiunii sunt cele cerute de paypal
sumele debitate de catre ing - dumnezeu stie

diferenta se invarte in jurul 4.44%
Click pentru a vizualiza atașamentul

Card Type: VISAC ELERON ???
don_dannielo
QUOTE (rickysyv @ Sep 16 2008, 20:54) *
E diferenta dintre cursul valutar practicat de banca si cel practicat de paypal. Pana acum paypal lucra cu euro sau dolari asa ca nu iti dadeai seama dar era acelasi lucru. Stai linistit ca nu gasesti mai bine la alte banci, toate folosesc un curs valutar dezavantajos pentru clienti.

Atunci de ce apare in stanga RON? De ce nu sunt dolari?

Paypal pana la urma ce cere ING-ului, dolari sau lei? Daca cere dolari de ce nu apar dolari? Daca cere lei, de ce ING ii da mai multi decat cere?
bluero
cum dracu vrei sa stau linistit?
adica ei platesc dobanda 7% pe an si ma taxeaza pe operatie cu 5%

paypal cere RON nu are treaba cu $/euro
inante de a confirma/finaliza tranzactia iti afiseaza suma exacta in ron pe care o retrag

prima tranzactia a fost cea de 900$ pe care destinatarul a refuzat-o - era prea mare
paypal a facut urmatoarel operatii:
-retras suma in ron acceptata de mine din contul ing - operatie aparuta in extras doar azi - tranzactie facuta de duminica
-transformat in $
-trimis $ destinatarului
destinatarul o refuza
paypal face operatiunile:
-accepta suma returnata;
-o converteste in ron - egala cu suma din prima operatie
-o trimite inapoi catre ing - suma din extras e identica cu suma ceruta de paypal in prima faza - operatie aparuta in extras doar azi - tranzactia facuta de duminica

in faza a 2a am trimis 500% - luni

operatia apare in tranzactii in asteptare cu suma in ron ceruta de paypal din momentul executarii

azi in extras apare ca in atasamentul de mai sus adica cu 57ron mai mult

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.