Paypal in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101

LoMagnificul

QUOTE (sulta_00 @ Jan 18 2008, 19:49) *
-racomand cu caldura Raiffeisen si numarul de pe spatele cardului! harhar.gif

smile.gif Acolo lucrez si eu si e bine sa ai un feedback pozitiv! Am o precizare in legatura cu ce a zis queensoft mai devreme.
1. Intra-devar este o limita de retragere zilnica de la BANCOMAT la cardul Raiffeisen Visa Electron de 3000 ron/zi (nu de 500 eur). Totusi, aceasta limita se poate ridica telefonic sunand la numerele de pe spatele cardului, pentru maxim 24 h. Daca vrei sa o ridici permanent mergi la banca si faci o solicitare scrisa. Limita asta e o masura de siguranta pentru cascatii care isi scriu pinul cu marker permanent(cum am intalnit destui) si li se fura cardul. Daca ai mai mult de 3000 de ron si nu ai scoasa restrictia ei retrag doar 3000, in loc de zeci de mii. smile.gif Repet, restrictia e doar la retragere de la BANCOMAT. Poti sa mergi si la ghiseu cu buletinul si sa ai acces la toti banii, fara card. Dar comisionul de retragere e dublu asa.

2. Comisionul de retragere este de 0,2% din suma retrasa minim. 0,2 Lei noi, nu de 2 euro.

In plus am observat ca intreba cineva de cursul de schimb valutar care se foloseste. Moneda de referinta la Visa Electron este EURO. Daca plata este in USD, mai intai se face conversia USD-EURO la cursul Reutters+1%, iar apoi se face conversia EURO-RON la cursul de BNR+2.75%. Atentie! Cursurile sunt din ziua decontarii, care foarte rar coincide cu ziua tranzactiei, sumele fiind pe hold o perioada.

PS: TOATE cardurile Raiffeisen pentru persoane fizice sunt cu utilizare internationala, adica si pe net. De fapt, din toate cardurile Raiffeisen doar unul este strict national VISA Business - lei, cu utilizare nationala, adresat persoanelor juridice.

SPOR LA CUMPARATURI VA DORESC!
TetaNos
vreau sa stiu si eu care este comisionul total... paypal-banca etc adica comisionul TOTAl
ex. la 1000$ trmisi din US. cat este totul... ?
ps. BANCA transilvania

comerciant
Salut,

Am un card Mondo de la BT. Am efectuat plati online cu el si este ok. As vrea sa stiu concret, de la cineva care stie intr-adevar daca pot folosi acest card pt a primi si trimite bani prin Paypal.
Mi-am facut cont si cand dau "get number" imi apare mesaj:
"We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card."

Multumesc
gtk
QUOTE (comerciant @ Jan 20 2008, 12:11) *
Salut,

Am un card Mondo de la BT. Am efectuat plati online cu el si este ok. As vrea sa stiu concret, de la cineva care stie intr-adevar daca pot folosi acest card pt a primi si trimite bani prin Paypal.
Mi-am facut cont si cand dau "get number" imi apare mesaj:
"We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card."

Multumesc

la intrebarea asta s-a raspuns de 354564564686468 ori ... death.gif e chiar asa greu sa cauti pe o pagina sau doua in urma? death.gif death.gif
antidote
QUOTE (LoMagnificul @ Jan 19 2008, 16:04) *
smile.gif Acolo lucrez si eu si e bine sa ai un feedback pozitiv! Am o precizare in legatura cu ce a zis queensoft mai devreme.
1. Intra-devar este o limita de retragere zilnica de la BANCOMAT la cardul Raiffeisen Visa Electron de 3000 ron/zi (nu de 500 eur). Totusi, aceasta limita se poate ridica telefonic sunand la numerele de pe spatele cardului, pentru maxim 24 h. Daca vrei sa o ridici permanent mergi la banca si faci o solicitare scrisa. Limita asta e o masura de siguranta pentru cascatii care isi scriu pinul cu marker permanent(cum am intalnit destui) si li se fura cardul. Daca ai mai mult de 3000 de ron si nu ai scoasa restrictia ei retrag doar 3000, in loc de zeci de mii. smile.gif Repet, restrictia e doar la retragere de la BANCOMAT. Poti sa mergi si la ghiseu cu buletinul si sa ai acces la toti banii, fara card. Dar comisionul de retragere e dublu asa.

2. Comisionul de retragere este de 0,2% din suma retrasa minim. 0,2 Lei noi, nu de 2 euro.

In plus am observat ca intreba cineva de cursul de schimb valutar care se foloseste. Moneda de referinta la Visa Electron este EURO. Daca plata este in USD, mai intai se face conversia USD-EURO la cursul Reutters+1%, iar apoi se face conversia EURO-RON la cursul de BNR+2.75%. Atentie! Cursurile sunt din ziua decontarii, care foarte rar coincide cu ziua tranzactiei, sumele fiind pe hold o perioada.

PS: TOATE cardurile Raiffeisen pentru persoane fizice sunt cu utilizare internationala, adica si pe net. De fapt, din toate cardurile Raiffeisen doar unul este strict national VISA Business - lei, cu utilizare nationala, adresat persoanelor juridice.

SPOR LA CUMPARATURI VA DORESC!

Salutare. Deci inteleg ca pana la urma e afacere buna cu Raiffeisen. Mai am o intrebare.. cu acest card se pot retrage bani din PayPal in card? Si cam cat dureaza?
comerciant
gtk decat sa mi spui "la intrebarea asta s-a raspuns de 354564564686468 ori ... e chiar asa greu sa cauti pe o pagina sau doua in urma?" mai bine imi raspundeai punctual, era mai simplu !
gtk
QUOTE (comerciant @ Jan 20 2008, 19:28) *
gtk decat sa mi spui "la intrebarea asta s-a raspuns de 354564564686468 ori ... e chiar asa greu sa cauti pe o pagina sau doua in urma?" mai bine imi raspundeai punctual, era mai simplu !

nu e deloc mai bine, pt. ca v-ati invatat cu narav! invatati sa mai cautati inainte sa puneti o intrebare la care s-a mai raspuns de multe ori death.gif

bisar_x
Sal.
Am si eu o intrebare. Pe cont normal de Paypal poti sa retragi doar de 2 ori pe an. Daca upgradezi la premium ai retrageri nelimitate? Deasemenea, stiti cumva cat costa sal upradezi? Am cautat dar nu am gasit. Merci
maggeorge
QUOTE (bisar_x @ Jan 22 2008, 14:36) *
Sal.
Am si eu o intrebare. Pe cont normal de Paypal poti sa retragi doar de 2 ori pe an. Daca upgradezi la premium ai retrageri nelimitate? Deasemenea, stiti cumva cat costa sal upradezi? Am cautat dar nu am gasit. Merci

daca upgradezi la premium care nu te costa ceva pt ca cei 2.5 euro care ti-i ia tii da inapoi dupa prima utilizare a paypal-ului poti face oricate plati si withdraw-uri in valoare de 3300USD per an. Daca apoi le trimiti un fax cu niste acte care ti le cer ei (o sa citesti in cont) se ridica si limitarea de 3300/an. Practic paypal-ul nu castiga din taxe pe upgrade ci din taxe pe banii care ii primeste un utilizator (nu care-i trimite).

legat de posturile mele anterioare am revenit cu detalii.
Deci cu card Visa euro26 de la BT m-am logat pe paypal. De platit merge (aici nu e nici o noutate).
Curiozitatea mea era care-i termenul in care pot sa-mi retrag de pe paypal bani.
So: odata data cererea la paypal pt withdraw le-a luat 24 de h sa mi-o aprobe (la 300USD).
Din momentul aprobarii a durat 5 zile pana sa apara in cont tranzactia (din cele 5 zile 2 erau samb+duminica).
Banii au intrat convertiti automat in LEI.
Am verificat rata conversiei la cursul BNR din ziua intrarii banilor in cont. Practic la 300USD - diferenta a fost de 1 RON in minus care probabil e ceva comision BT.

Ca sa fac un rezumat. In caz ca primiti bani prin paypal la 345 de USD(cat o fost suma mea) paypal are taxa proprie aprox 13-14USD. Apoi daca restul de 330 USD vreti sa-i trageti in contul din romania va trebui sa platiti la paypal o taxa de 2.5USD + taxa bancii (care in cazul meu a fost undeva in jur de 1 ron la bt). Banii vor intra automat convertiti in lei. Nu merge sa faceti withdraw decat pe card VISA brand.

Am uitat sa intreb la banca de restul cardurilor VISA care-s disponibile pt persoane fizice (altele decat visa electron - care e national) daca sunt folosibile la tranzactii pe internet. Daca stie cineva de pe aici sa posteze raspunsul.

Concluzie: Ma declar multumit de serviciile si tarifele BT.
amandigi

QUOTE (bisar_x @ Jan 22 2008, 14:36) *
Sal.

Nu stiu de unde ai luat aceasta limitare... https://www.paypal.com/ro/cgi-bin/webscr?cmd=_show-limits scrie ca poti sa retragi 500 euro/zi. Limita de 2 /an este pentru acceptarea platilor cu cardul, deci cand accepti plata pentru un bun si cumparatorul nu are cont PayPal, ci plateste direct cu cardul in contul tau. Transferul intre doua conturi PayPal nu e limitata. Acest lucru e folosit mai ales de catre vanzatori frecventi.
Daca ai nevoie de astfel de plati, poti face upgrade la Premium, dar comisioanele sunt diferite (de exemplu platesti comision si pentru transferul de pe un alt cont PayPal). Vezi https://www.paypal.com/ro/cgi-bin/webscr?cm...ay-fees-outside .
KyCround
Eu am reusit sa fac plati pe E-Bay cu card Mastercard de la Raiffeisen in USD fara nicio problema (100$) si nu am pirimit niciun telefon pt confirmare!
bogde
QUOTE (maggeorge @ Jan 22 2008, 21:00) *
Ca sa fac un rezumat. In caz ca primiti bani prin paypal la 345 de USD(cat o fost suma mea) paypal are taxa proprie aprox 13-14USD. Apoi daca restul de 330 USD vreti sa-i trageti in contul din romania va trebui sa platiti la paypal o taxa de 2.5USD + taxa bancii (care in cazul meu a fost undeva in jur de 1 ron la bt). Banii vor intra automat convertiti in lei. Nu merge sa faceti withdraw decat pe card VISA brand.

as vrea sa atrag atentia ca cei 13-14$ comision nu se retin in cazul conturilor personale ci numai pentru cele premium. altfel spus, daca cineva iti trimite 345$ intr-un cont personal exact atat primesti. de asemenea, paypal iti permite sa ai un cont personal si unul premium, cu unele conditii. dezavantajul la contul personal e ca nu poti accepta decat doua plati cu card pe an (daca nu ma insel). asta inseamna ca cel care iti trimite bani trebuie sa detina un cont paypal.

combinatia dintre cele doua e cea castigatoare: pentru businessul online unde nu cunosti clientii si ai nevoie sa accepti plati cu card e bun contul premium iar pt. tranzactiile in care discuti in prealabil cu cel care iti trimite bani, folosesti contul personal.
TetaNos
Variantele Bussines de la BT brand VISA pers. fizica sunt CARTI de CREDIT nu DEBIT asta ca sa stie lumea.
maggeorge
QUOTE (TetaNos @ Jan 24 2008, 02:02) *
Variantele Bussines de la BT brand VISA pers. fizica sunt CARTI de CREDIT nu DEBIT asta ca sa stie lumea.

mda. deci bt-ul ofera doar mastercard mondo ca si carte de credit (Care e defapt de debit). si visa euro 26. Doar astea 2 fiind valabile pt tranzactii pe internet.

ciuly
QUOTE (TetaNos @ Jan 24 2008, 02:02) *

bagi tu mana in foc? huh.gif

uite, te scutesc de o arsura: http://www.bancatransilvania.ro/index/131.html

Oferta de carduri business a Bancii Transilvania este formata din :
Visa Business Gold
Visa Business Silver
Visa Business Electron

Aceste carduri sunt carduri de debit,[...]

asta ca sa stii si tu, ca lumea deja stie.
nu_sunt_ozzy
Am citit 2 posturi care se bat cap in cap, 1 ca se poate cu Visa Electron de la Raiffeisen, altu ca nu sad.gif Hotarati-va!!

PS: plus ca mie paypal mi-a zis sa le trimit si pe mama si pe tata, vre- 4-5 acte, la ce naibii le trebe alea?
vp-emanuel
QUOTE (maggeorge @ Jan 22 2008, 21:00) *
daca upgradezi la premium care nu te costa ceva pt ca cei 2.5 euro care ti-i ia tii da inapoi dupa prima utilizare a paypal-ului poti face oricate plati si withdraw-uri in valoare de 3300USD per an. Daca apoi le trimiti un fax cu niste acte care ti le cer ei (o sa citesti in cont) se ridica si limitarea de 3300/an. Practic paypal-ul nu castiga din taxe pe upgrade ci din taxe pe banii care ii primeste un utilizator (nu care-i trimite).

......

Mi-am facut un card Visa Electron/ING cont in RON. (ieri am primit pinul/scos cardul + digipassul pentru internet banking)
Acum vrau sa ma loghez si eu la PayPal.
Am citit acest thread dar totusi am cateva nelamuriri.

Daca doresc Premier Account imi trebuie 2.5euro in cont nu 1.5 !? Am depus pe card doar 10 RON.
La Withdrawal Fees scrie : Withdrawal Fee €2.00 EUR Return Fee €11.25 EUR Minimum Withdrawal Amount €10.00 EUR
Deci pentru ce e taxa aceia de 13-14$, sau mai bine spus unde pot citi despre taxele acestea.
Ce account PayPal este cel mai potrivit pentru a primi bani (de la diferite site-uri) si a nu mai trebui ulterior upgradat ?

don_dannielo
QUOTE (vp-emanuel @ Jan 24 2008, 16:07) *
Daca doresc Premier Account imi trebuie 2.5euro in cont nu 1.5 !? Am depus pe card doar 10 RON.

Nu.
La Withdrawal Fees scrie : Withdrawal Fee €2.00 EUR Return Fee €11.25 EUR Minimum Withdrawal Amount €10.00 EUR
Deci pentru ce e taxa aceia de 13-14$, sau mai bine spus unde pot citi despre taxele acestea.

Pentru PRIMIT bani (la premium sau business). E aprox 4% din suma primita.
vp-emanuel
Pentru PRIMIT bani (la premium sau business). E aprox 4% din suma primita.

Ai vrut sa scri Premier ? huh.gif
Ma gandesc ca da ca nu vad decat Personal, Premier si Business.
Multumesc pentru raspuns.
vp-emanuel

Inca o intrebare :

Adresa trebuie trecuta exact ca in buletin sau in engleza ?
Adica Str.X nr.Y sc.Z et.X ap.2 (ca pe CI) sau X Street NumberY Floor2 Apartment2 (engleza) ?
maggeorge
@ciuly merci ca m-ai corectat - intradevar eram in ceata cu credit/debit. Oricum tre sa-mi misc fundu pana la bt sa vorbesc cu o functionara sa-mi explice detaliile bt. Sigur o sa ajung in curand ca trebe sa-mi vina digi-pass-ul.
ciuly
digi-pass la BT? ohmy.gif de cand?
puiulnoptii
Am avut o problema cu MasterCard Mondo de la Transilvania, prima data cand am vrut sa-mi bag cardul sa fac verificarea in PayPal mi-a fost refuzat, ca mai tarziu sa aflu ca trebuie sa merg la sediu la BT sa completez un formular care permit astfel de tranzactii.

Totusi vreau sa va intreb :

1. Este mai convenabil sa trimit bani la cineva prin PayPal decat prin Western Union ? Sa dam un exemplu de 750 EUR, de trimis, in Italia.
maggeorge
QUOTE (ciuly @ Jan 24 2008, 22:54) *
digi-pass la BT? ohmy.gif de cand?

pai nu stiu de cand. eu am lucrat cu banca romaneasca cu digi-pass si mai sunt cateva banci care sigur au digi-pass si m-am gandit ca pt internet banking e o chestie absolut normala sa se elibereze si digi-pass ca masura de securizare.
nu stiam ca ar fi sau nu ar fi. pur si simplu am presupus ca este. aflu oricum candva sapt asta sau viitoare la inceput ce o sa imi dea in afara de cont si parola.
maggeorge
QUOTE (puiulnoptii @ Jan 24 2008, 23:42) *
Am avut o problema cu MasterCard Mondo de la Transilvania, prima data cand am vrut sa-mi bag cardul sa fac verificarea in PayPal mi-a fost refuzat, ca mai tarziu sa aflu ca trebuie sa merg la sediu la BT sa completez un formular care permit astfel de tranzactii.

Totusi vreau sa va intreb :

1. Este mai convenabil sa trimit bani la cineva prin PayPal decat prin Western Union ? Sa dam un exemplu de 750 EUR, de trimis, in Italia.

din cate am inteles eu daca iti faci cont de paypal care sa nu fie premier - deci primul tip nu se percepe nici o taxa la trimiterea sau primirea banilor in afara probabil de cea de 2.5 $ cand dai withdraw pe card.
avantajul la western u. cred ca e rapiditatea. paypal-ul cred ca are alte beneficii si ca nu asta e prima lui intrebuintare.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.