Nicanor
4th January 2008, 10:39
mi-am facut acum un cont paypal personal. am atasat un visa electron de la bcr.
intrebarea 1: tot imi pomenea de credit card acolo, merge si cu electronul avand in vedere ca este debit card?
intrebarea 2: pentru a cumpara pe ebay este suficient personal sau trebuie update la premiere?
multumesc anticipat!
don_dannielo
4th January 2008, 11:06
johnyk_vl
4th January 2008, 12:17
Am parcurs toate cele 43 de pagini ale topicului...si imi dau seama ca stiu din ce in ce mai putin despre paypal.
Asa ca vreau sa pun intrebare obiective la care astept raspunsuri competente.
-SE POT PRIMI BANI PRIN PAYPAL IN ROMANIA(Optiunea Receive Money)?????(Trebuie sa primesc o suma importanta de bani din Florida,SUA, si cea mai buna optiune in privinta comisioanelor este paypal-ul.)
Daca se pot scoate bani prin paypal in Romania ce tip de cont impreuna cu ce card de credit de la ce banca comerciala din Romania este mai avantajos si mai practic sa am.(In momentul de fata detin cont in lei(RON),VISA Classic., la BRD Groupe Societe Generale)
Astept raspunsuri competente.
queensoft
4th January 2008, 12:39
A fost o lista ceva mai in urma cu niste carti de credit care NU sint bune.
Da, se pot primi bani. Eu am Visa Electron la Raiffeisen si am primit deja bani pe el.
Meniul My Account > withdraw
Vezi ca ai o limitare la 500 euro pe zi la retragere. Limita este zilnica, deci poti retrage azi 500 euro, miine 500 si tot asa...
Comisionul este de 2 euro pentru orice fel de retragere pe card. Cursul valutar este foarte apropiat de cel BNR.
Nicanor
4th January 2008, 13:42
multumesc pentru raspunsuri. mai am o intrebare: xulescu care munceste in spania si vrea sa imi trimita datoria de 1000 de evro poate sa mi-i trimita prin paypal? cum oare? ma gandesc ca trebe sa isi faca si el un paypal? sau un card? eu am inteles cum ii primesc dar cum ii depune el? si cat il taxeaza la 1000 evro?
inca o data multam!
submit
4th January 2008, 23:10
QUOTE (johnyk_vl @ Jan 4 2008, 12:17)

Am parcurs toate cele 43 de pagini ale topicului...si imi dau seama ca stiu din ce in ce mai putin despre paypal.
Asa ca vreau sa pun intrebare obiective la care astept raspunsuri competente.
-SE POT PRIMI BANI PRIN PAYPAL IN ROMANIA(Optiunea Receive Money)?????(Trebuie sa primesc o suma importanta de bani din Florida,SUA, si cea mai buna optiune in privinta comisioanelor este paypal-ul.)
Daca se pot scoate bani prin paypal in Romania ce tip de cont impreuna cu ce card de credit de la ce banca comerciala din Romania este mai avantajos si mai practic sa am.(In momentul de fata detin cont in lei(RON),VISA Classic., la BRD Groupe Societe Generale)
Astept raspunsuri competente.
Din SUA spre Valcea nu merge, nu te obosi.
hyp3rion
4th January 2008, 23:12
Ptr 1% din suma ... iti transfer eu din SUA in Rom.
gtk
5th January 2008, 02:08
QUOTE (bogdanar @ Dec 27 2007, 15:11)

Astazi am tot vazut la tv ca romanii sunt ( din nou ) number 1 la fraude pe ebay. Probabil ca se folosesc de paypal... in conditiile astea, ne putem astepta la niste filtre/limitari pe conturile de paypal din romania?
de regula se foloseste western union sau altceva de genul... pay-pal-ul are cam are multe masuri de siguranta..
QUOTE (johnyk_vl @ Jan 4 2008, 12:17)

Trebuie sa primesc o suma importanta de bani din Florida,SUA, si cea mai buna optiune in privinta comisioanelor este paypal-ul.
nu stiu ce intelegi tu prin importanta, dar din sua un wire transfer e undev intre 25-40$, iar tu in ro platesti un comision de sub 1% la ridicare (0.5% de obicei sau 0.2% prin atm in lei daca faci conversia)... pentru sume mari, tot bancile sunt mai avantajoase... iar cec-urile nu costa mai nimic, doar ca dureaza 1 luna - 1 luna jumate pana primesti banii
QUOTE (Nicanor @ Jan 4 2008, 13:42)

multumesc pentru raspunsuri. mai am o intrebare: xulescu care munceste in spania si vrea sa imi trimita datoria de 1000 de evro poate sa mi-i trimita prin paypal? cum oare? ma gandesc ca trebe sa isi faca si el un paypal? sau un card? eu am inteles cum ii primesc dar cum ii depune el? si cat il taxeaza la 1000 evro?
inca o data multam!

e suficient sa aiba un credit/debit card valabil international, insa tu poti accepta doar doua carduri pe an cu contul personal... mergi la tab-ul "request money" si faci un "money request" ... el va primi un email cu link pt. o pagina paypal cu tot ce are de completat... sau poti sa-i faci factura...
dar NU vad de ce ar merita... tie ti se aplica un comision de 34.35 eur si banii ii primesti in 5-7 zile sau chiar mai mult... prin wire transfer plateste el, dar nu cred ca plateste mai mult de 30(daca din suma aia sau nu, voi stiti), mai ales ca suntem in UE, iar banii ii primesti in vreo 2 zile..
puiulnoptii
5th January 2008, 11:51
Am si eu un card la BCR, Visa Electron. Desi incercasem sa folosesc un MasterCard Mondo de la BT inainte, am optiunea sa folosesc si acest Visa Electron. Totusi, d-abia am pus acest card nou si acel Expanded Use Number inca il astept. Cei de la BCR mi-au zis sa revin pe luni sa-mi spuna codul de pe tranzactie. Intrebarea mea este ... acest cod este unic si este al bancii sau este cod individual fiecarui user ce detine cont PayPal ? Daca stiti codul, spuneti-mi-l si mie.
don_dannielo
5th January 2008, 12:00
QUOTE (puiulnoptii @ Jan 5 2008, 11:51)

Am si eu un card la BCR, Visa Electron. Desi incercasem sa folosesc un MasterCard Mondo de la BT inainte, am optiunea sa folosesc si acest Visa Electron. Totusi, d-abia am pus acest card nou si acel Expanded Use Number inca il astept. Cei de la BCR mi-au zis sa revin pe luni sa-mi spuna codul de pe tranzactie. Intrebarea mea este ... acest cod este unic si este al bancii sau este cod individual fiecarui user ce detine cont PayPal ? Daca stiti codul, spuneti-mi-l si mie.
Este al tau si e din 4 cifre.
Dar nu e chiar unic, ca asta ar insemna sa fie doar 9999 utilizatori de Paypal. Il folosesti doar o data oricum.
Revino luni cum ti-au zis. Si important legat de bcr, cere-l la telefon, nu scoate extrasul.
puiulnoptii
5th January 2008, 12:02
QUOTE (don_dannielo @ Jan 5 2008, 12:00)

Este al tau si e din 4 cifre.
Dar nu e chiar unic, ca asta ar insemna sa fie doar 9999 utilizatori de Paypal. Il folosesti doar o data oricum.
Revino luni cum ti-au zis. Si important legat de bcr, cere-l la telefon, nu scoate extrasul.
Da, mi-au dat si numarul direct sa sun la departamentul lor. O sa le mai dau un telefon luni sa mi-l zica. In cazul transferurilor PayPal intre utilizatori, cat timp dureaza transferul ?
xtremxpert
5th January 2008, 12:57
QUOTE (puiulnoptii @ Jan 5 2008, 13:02)

Da, mi-au dat si numarul direct sa sun la departamentul lor. O sa le mai dau un telefon luni sa mi-l zica. In cazul transferurilor PayPal intre utilizatori, cat timp dureaza transferul ?
Intre utilizatorii PayPal transferul este aproape instant.
a21alex
5th January 2008, 20:17
Azi un amic a incercat sa faca un cont paypal cu card Visa Electron la Banca Transilvania si nu a mers. Probabil cei de la BT nu au creat cardul pentru tranzactii internationale.
don_dannielo
5th January 2008, 20:43
Visa Electron Global is a LEI debit card with national usage designed for individual clients. It can be used only in Romania, wherever the Visa Electron mark appears
http://www.bancatransilvania.ro/index/241.html
De la BT merge Mondo.
a21alex
5th January 2008, 23:46
Eu Visa Electron am dar la Raiffeisen Bank si merge fara probleme. Deci tot Visa Electron. Bancile sunt cele care nu dau unda verde pentru carduri pe plan international!
puiulnoptii
6th January 2008, 08:35
Eu am cumparat muzica cu cardul de la BCR Visa Electron (tranzactie internationala), si a mers. Sper sa mearga si pe Paypal.
Nicanor
6th January 2008, 14:14
merge. ideea e sa obtii numarul ala corect, suna la bcr carduri...
Piniuli
6th January 2008, 15:22
QUOTE (don_dannielo @ Jan 5 2008, 20:43)

Esti tu destept ca asa m-ai incurcat si pe mine!!!
Merge pe naiba, eu si acu stau cu cardu in portofel nefolosit
Mastercard Mondo merge DOAR pt PLATI. Nu poti primi bani de la Paypal prin el
Recomand si eu Visa Electron de la Raieffeisen. Merge perfect si repede
metempsihoza
7th January 2008, 01:07
Am un card Visa Electron de la Banca Romaneasca si mi-l accepta PayPal, dar nu reusesc sa initiez tranzactii, nici macar cea initiala de verificare.. sa incerc cu un card de la alta banca? Ce recomandati?
Nicanor
7th January 2008, 09:26
sambata mi-a luat paypal banul 1dolar si 1.50 euro, destul de rapizi, vineri am facut contul pe electron bcr.
am acum codul acela, pe el il voi folosi la prima tranzactie si se va schimba? sau trebuie sa activez userul meu cu el cumva?
queensoft
7th January 2008, 10:08
Trebuie sa introduci codul pentru verificare. O singura data pentru fiecare card.
Scrie exact in instructiuni (in mailul primit). Eventual da un click acolo unde scrie unverified (chiar in prima pagina dupa ce intri in cont).
Nicanor
7th January 2008, 12:48
multumesc, am reusit! sunt roman "verified" acum
...
bodi
7th January 2008, 13:06
Intra din nou pe contul tau de la PayPal si o sa vezi acolo, la verify. O sa ti-l ceara.
Eu am Mastercard de la BRD si merge foarte bine, am facut o gramada de cumparaturi cu el. De primit insa n-am primit nimic.
EXIT
7th January 2008, 20:40
Puteti sa mai adaugati un card pe lista celor acceptate si la retrageri: Visa Electron de la Piraeus.
- cica e gata in 2 zile dar in realitate au trecut 6 zile lucratoare (inainte de sarbatori; sediul de la Unirea era in proces de amenajare);
- valabilitate 5 ani;
- fara comision de emitere;
- comision anual de administrare 5,5 lei;
- miniextras la bancomat dar pe care nu apare numarul Expuse (apare pe extras de cont a doua zi);
- pe 28 decembrie am retras bani din Paypal si azi erau disponibili in contul de card (in a treia zi lucratoare; poate au fost transferati si mai repede, eu azi am verificat);
- comisioane romanesti la bancomatele grecesti din reteaua lor.
puiulnoptii
7th January 2008, 21:01
M-am verificat si eu intr-un final si totul a decurs cum trebuie. Acum, urmeaza partea mai grea. Am "linkat" contul meu de ebay cu contul de PayPal, imi apare item-ul comandat in contul de PayPal, insa m-am inteles cu vanzatorul sa-mi trimita si niste cabluri (accesorii optionale) in acelasi pachet ca sa nu le mai comand odata. In magazinul vanzatorului nu exista aceste accesorii dar el mi-a spus ca le pune in pachet si mai platesc cativa dolarei in plus (in jur de 10 $ pe cablu, cam atata e si la ceilalti useri care il vand). Intrebarile mele sunt :
1. Vreau sa bag bani in contul de PayPal de pe card si primesc acest mesaj :
Add Funds is Not Available
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
Adica nu-mi pot alimenta contul de PayPal ca sa fac cumparturi de pe alte site-uri care au suport PayPal ? Cum imi alimentez contul ca sa fiu sigur ca sunt bani si vor ajunge la vanzator.
2. Cum ii platesc omului cablurile care sunt accesorii (sa zicem ca merg pe incredere) daca acele cabluri nu sunt puse in shop-ul lui dar totusi mi le va trimite pentru ca i le-am cerut. Este un user cu un feedback pozitiv foarte bun 99.8 %, un scor la fel de bun, vechime mare + ca numele userului reprezinta un shop.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.