reparatie placa de baza notebook hp-compaq nx6110

Alexandru AST

Am un notebook ca cel din titlu cu Celeron M. Problema la el este ca in momentul in care se apasa mai tare pe el (margine sau tastatura) se blocheaza. L-am desfacut, i-am scos toate perifericele (hdd, dvd, ram am pus pe rand doar in cate un slot din doua, lcd, tastatura, touchpad, baterie - a ramas doar placa de baza cu ram legata la un monitor extern). In momentul in care flexez putin placa, se blocheaza. Am facut rost de un feon cu aer cald si am retopit tot ce inseamna fludor pe placa, dar problema persista. Banuiesc ca ar putea fi un traseu care ba se intrerupe, ba face contact. Stie cineva de acest defect, l-ati mai remediat? Am cautat pe net si am vazut ca e destul de intalnita problema asta la acest model dar nu am gasit pe nicaieri locul unde ar putea fi problema. Va rog ajutati-ma!
mister_rf
Cablajul placii de baza este fabricat in tehnologie multistrat. O problema delicata este realizarea trecerilor intre diferitele straturi. Daca la un produs ca acesta apar interuperi ale traseelor/trecerilor metalizate, defectele nu vor fi situate in aceeasi zona. De aceea experientele similare nu sunt o garantie a faptului ca vei avea si tu un defect identic.
Rezolvarea este mai dificila, deoarece presupune o abordare sistematica a cabajului incepand de la traseele de alimentare la trasee de date/adrese/semnalizari folosind o schema electrica plus desenele cablajelor multistrat.
Iar uneori timpul necesar de alocat unei astfel de oeratiuni este prea mare si nu mai renteaza reparatia...

bit 61
Un defect asemanator am inalnit la un Compaq Evo 1015.
Defectul era dat de o "pana de contact " pe North-bridge.
Una sau mai multe din cele 552 bile ale chip-ului nu mai faceau contact.
Verifica pe MB toate componentele care au conexiune BGA (ball grid array), south-bridge,north-bridge,
placa video integrata ,etc.
ovi
am si eu acceasi problema ca si tine. am fost la un service hp la diagnosticare... placa de baza stricata... costa 11 mil reparatia. daca vrea cineva hdd, ram, display, dvd-rom, contactati-ma.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.