putere radio/alegere difuzoare

cipri21

am cumparat un radio pentru broscuta mea (a se intelege VW biggrin.gif ) , e din ala vechi, dar nu stiu ce boxe sa-i pun, pt ca nu are nimic scris pe el, cum pot vedea cati W scoate?
adic95
O cheste de genul ala nu scoate mai mult de 5w.
Pentru a nu risca sa se strice radioul, pune niste difuzoare de 5-10w/8ohm (8 ohm pentru ca nu ai de unde sa stii daca impedanta amplificatorului din radio este de 4 sau 8 ohm... daca e de 8 si pui difuzoare de 4, risti sa se supraincalzeasca si sa se arda finalul/finalii).

mister_rf
Pentru radiourile auto simple impedanta de iesire este de 4 ohmi.
Deoarece o putere nominala a boxelor mai mare nu te deranjeaza, alege difuzoare de 4 ohmi la un minim de putere de 5-10W...
paulvanorton
daca te pricepi desfa capacul,citeste ce scrie pe final(un circuit prins cu unul sau doua suruburi pe un radiator,carcasa)
scrie aici ce citesti si poate gasim datasheet-ul si iti spunem exact ce si cum e cu radio tau
un_el
sau da un search pe net cu numele radio-ului respectiv (de asta s-a inventat google tongue.gif ), modelul lui trebuie sa fie scris pe undeva pe carcasa... te lamuresti imediat despre ce este vorba...
cipri21
as vrea sa stiu si eu ce model e, dar lipseste abtibildul care e lipit pe el, se vede locul unde a fost. dupa aspect, cred ca e un blaupunkt. o sa ma uit sa vad cum se desface. m-am uitat prin magazine, si pt ca nu vreau sa bag milioane in sisteme de sunet pt ca imi ajunge asta, am gasit niste boxe de 25w, pe 2 cai, la vreo 25 lei perechea. cred ca ar fi ok astea...nu?
EK90
Radioul asta este ceva mai vechi si nu are final pe integrat, ci are tranzistori cu germaniu. Are sigur 8 ohm.

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.