microcontroler + mouse

Charon

as vrea sa fac un microcontroler care sa fie cat de cat simplu (ca sunt incepator cu ele) la care sa conectez un mouse simplu, deala cu bila si scrol, iar cand misc mousul microcontrolerul sa poata prelua coordonatele si sa stie in permanenta unde se afla mousul in spatiul 3 dimensional. As vrea sa stiu cum functioneaza un mouse daca aveti ceva documentatie... si ce microcontroler sa folosesc (ca pentru un incepator) care sa fie cat de cat ieftin ca daca le stric.... smile.gif iar programatorul ??? la partea soft nu este nici o problema daca se poate scrie in C programul tongue.gif
mister_rf
Observatie: poate in spatiul ''bi-dimensional''... rolleyes.gif

blimpyway
Vezi la link-urile astea:

http://www.computer-engineering.org/ps2protocol/

http://www.computer-engineering.org/ps2mouse/

A treia "dimensiune" e la mouse-ii cu scroll.
blimpyway
-----
Legat de microcontroler - eu sunt destul de pe-dinafara dar am reusit sa montez pe o placuta de prototipare un ATMega32 cu cuart si pinii de programare . Programatorul (ponyprog parca-i zice) l-am facut tot eu si am reusit chiar sa incarc si sa testez un program trivial care clipocea un led. Fara sa stric nimica.
Ca mediu de programare pentru teste am descarcat BASCOM-AVR care pentru cod de pana in 2 sau 4kbyte e versiune gratuita.

M-a atras atmel pt ca am reusit sa gasesc mediu de dezvoltare gratuit si ca avea intrarile si iesirile care la momentul respectiv credeam ca o sa-mi trebuiasca.
Free mai este mediul AVR Studio de la Atmel (pentru asamblare) si Gnu C pentru AVR. Gnu era mai dificil de utilizat, mai ales daca nu esti familiar cu dezvoltare pe linux/unix. Poate ca mai recent se gasesc si front-end-uri mai prietenoase.

ATMega8 sau 16 nu-s cele mai ieftine dar nici nu te omoara cu pretul... rra anul trecut cu vreo 15-16 ron la Conex Electronic.

Despre PIC-uri nu stiu prea multe, doar ca m-am jucat si cu PICAXE care e de fapt un mediu basic + interpretor ars pe un PIC. E ieftin (IDE-ul e gratis se cumpara doar PIC-urile arse de ei) si foarte prietenos pentru incepatori habarnisti. Documentatie pentru cei ce invata chestiile de baza... multe informatii elementare pana la exemple cu desene cu placile lor care arata cum trebuie legate firele.
Charon
Iar acum partea distractiva, am nevoie de un microcontroler care sa aiba 16 intrari/iesiri 6 pentru 3 motoare 6 pentru conectarea la computer 2 pentru coordonate (mouse) si 2 pentru comunicatie cu calculatorul, in cel mai rau caz poate sa aiba numai 14 I/O. Nu stiti unde as putea sa gasesc asa ceva si cam la ce pret? ideal ar fi sa aiba mai mult de 16 I/O.
Charon
Am gasit microcontrolerul de care am nevoie.

Si alte informatii nu mai aveti despre subiectul asta?
Charon
Am aflat prin experimente indelungate cum functioneaza mousul meu (care nu are scrool)tongue.gif. stiu ce coduri transmite pentru fiecare miscare acuma mai trebuie sa aflu cum trebuie sa programez PIC-ul 16f628 sa citeasca aceste coduri si sa bipaie diferit la fiecare miscare. Se poate face asa ceva ? nu dealta dar mousul meu serial comunica la 1200 Byte/sec 7biti si bit de stop 1. Oare este complicat sa fac software-ul? tinand cont ca eu am programat in C numai PC-uri.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.