De astazi, taxa verde scumpeste produsele IT&C

Un-Baiat

Deocamdata, taxa se aplica doar pentru echipamentele informatice si de telecomunicatii: imprimante, calculatoare personale sau portabile, fotocopiatoare, masini de scris electrice, faxuri, telefoane fixe si mobile.

Pentru sistemele mici, ca mouse si tastatura, nu se plateste nicio taxa.

Costul taxei va trebui sa fie afisat in magazine alaturi de produs, astfel incat cumparatorii sa stie care sunt costurile aferente si pentru ca fondurile astfel rezultate sa nu poata fi deturnate.

Organizatia care se va ocupa de gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), este Eco Tic, care va prelua responsabilitatile producatorilor de IT &C din Romania, se mai arata in comunicat.

sursa hotnews: http://www.hotnews.ro/articol_71083-De-ast...dusele-IT-C.htm

Eu unde arunc frate aparatura veche ??? N-am vazut nimic special amenajat pentru asta inca.
daemon
Repede au pus afise cu cuantum-ul noii taxe, de genul "Aici sunt banii dumneavoastra".

De ce nu pun langa ele afise cu "Reciclam aparatura veche, contactati-ne la 07XX.XXXXXX, sau de ce nu, 0-800.XXXXX, aduceti vechiul monitor si el va fi reciclat in mod ecologic bla bla bla" ??

Nu imi vine sa cred ca ei nu castiga nimic de pe urma produselor date la reciclat (daca le dau undeva).

manic_user
Platim o taxa noua, poate o sa radeti, dar sunt de acord cu ea...
Dar imi ramane o intrebare in gat si trebuie sa scap de ea. Orice taxa presupune ca ea se intoarce...
Eu, in calitate de cumparator a unui nou produs IT&C sunt un poluator de mediu, sunt de acord sa platesc o taxa pentru depoluarea mediului pe care eu l-am poluat, cineva trebuie sa faca curatenie si nimic nu e gratis...
Dar eu platesc o taxa, deci am drepturile ce decurg din plata taxei...
Eu ce voi face cu vechiul produs, daca il arunc chiar si la tomberon incalc legea, nu mai vorbesc daca il arunc in strada...
Un-Baiat
QUOTE(manic_user @ Apr 30 2007, 14:14) [snapback]2769648[/snapback]
Dar imi ramane o intrebare in gat si trebuie sa scap de ea. Orice taxa presupune ca ea se intoarce...
Eu, in calitate de cumparator a unui nou produs IT&C sunt un poluator de mediu, sunt de acord sa platesc o taxa pentru depoluarea mediului pe care eu l-am poluat, cineva trebuie sa faca curatenie si nimic nu e gratis...
Eu ce voi face cu vechiul produs, daca il arunc chiar si la tomberon incalc legea, nu mai vorbesc daca il arunc in strada...

Pai de ce esti deacord cu taxa ?
C987
QUOTE(manic_user @ Apr 30 2007, 14:14) [snapback]2769648[/snapback]

Unde va treziti voi oare? Din cate stiu romanii nu arunca nimic de valoare la gunoi, mai ales monitoare, televizoare si alte lucruri. Ati vazut undeva poluare rezultata ca urmare a aruncarii de electronice?

Si cum ramane cu cei care cumpara componentele PC separat? Se plateste pentru fiecare componenta in parte cei 7 lei? Pentru un mobil si un copiator se plateste aceeasi taxa? Nu de alta dar nu cred ca veti gasi copiatoare aruncate la gunoi. In mod evident este o escrocherie cu acte in regula si nu-i pot dori celui care a scornit-o decat sa aiba parte de ceea ce merita.

O solutie pentru poluarea rezultata de pe urma "cantitatilor industriale" de electronice care zac aruncate pe plaiurile mioritice huh.gif ar fi fost amenajarea unor centre de colectare unde cei care chiar detin asa ceva sa depuna acele "deseuri". Daca ar fi existat aceasta problema urgenta si presanta pentru Romania.

In mod evident cum fabricile, bancile, terenurile si alte lucruri de talharit s-au cam terminat, escrocii au gasit alte mijloace de imbogatire si ce metoda este mai eficienta decat cea de a baga mana in buzunarul cetateanului, si cum cetateni mai resemnati si mai usor de prostit ca in Romania gasesti mai greu, vedem urmarile si probabil est edoar inceputul pentru ca foamea de bani este mare.

Sa ne mai miram de: Refugii pentru pietoni la pret de vila - 100.000 euro bucata?

N-a mai ramas nimic de jefuit oare? Se pare ca bugetul de stat, fonduri UE, credite externe, se mai gaseste...

In mod evident nu se mai poate face nimic cu tara asta, este prea tarziu.
Ciubex
Curat murdar...
E o tatxa pusa degeaba, atata timp cat nu se recicleaza produsele sau nu este organizat ceva pentru colectarea lor.
Bobby_ro
Am vazut si eu parca si astazi la tv la stiri aceea taxa si ma enervat tare, pai cum mama draq sa pui taxa pe electronice pt a preveni poluarea mediului, unde in romania se polueaza mediul cu electronice si mai ales IT si telecomunicatii, unde ati vazut voi muntii de telefoane mobile sau calculatoare aruncate pe marginea drumurilor in tara asta?

In loc sa se ocupe cu adevarat de protectia mediului acolo unde conteaza si unde este necesara ei pun taxa pe electronice , ca deh isi uita oameni telefoanele mobile si laptopurile prin padure cand ies la un mititel si la o berica la iarba verde si trebuie sa le curete cineva, nu tonele de pungii si flacoane, hartii si alte dracii ce raman acolo (de ex) bash.gif

Concluzia: Produele IT&C sunt cei mai mari poluatori din romania, asa de mari incat pe un camp aici la marginea orasului zac munti de telefoane mobile, monitoare LCD si calculatoare, deci in opinia guvernului nostru era disperat necesara o astfle de taxa.

Fabian
Cea mai mare tampenie posibila pe care am putut sa o aud pana acum ...

Alta taxa, alti bani aruncati in vant ... si tot asa!

Sa puna taxe si pe aer si atunci promit sa ma revansez fata de acest minunat Guvern! wub.gif

argue.gif first.gif
joannes
aceasta taxa exista mai peste tot si desi in materie de taxe romanii is foarte avansati, n-au inventat-o ei. cum sta treaba in alte parti? taxa se plateste pe monitoare, televizoare, calculatoare (unitati centrale, de-a gata nu si pe componente), imprimante. nu se plateste pe telefoane, parti componente etc.
la televizoare si monitoare taxa se plateste diferentiat in functie de diagonala (sunt praguri 21", <27", <37" etc). la alte produse cum ar fi imprimante sau pc, fie exista o taxa standard, fie exista si aici praguri in functie de valoare produsului 100$, <300$ etc.
JJOne

Directiva europeana a deseurilor electronice prevede ca vanzatorii sunt obligati sa iti ia obiectele electronice GRATUIT inapoi, daca tu vrei sa le dai. Ca de obicei, legiuitorii nostri dau cu bata in balta cand se trezesc sa elaboreze norme metodologice.
C05T1N
Se pare ca legile europene au fost citite "printre randuri" si aplicate in graba si in RO, ca sa fie totul gata la timp biggrin.gif
kill_them_all1000
QUOTE(C05T1N @ Apr 30 2007, 16:56) [snapback]2770105[/snapback]
Se pare ca legile europene au fost citite "printre randuri" si aplicate in graba si in RO, ca sa fie totul gata la timp biggrin.gif

Stai linistit ca sunt citite bine... dar aplicate smechereste ca la romani.
radup
banuiesc ca legile europene spun si ceva despre pubele, reciclare. Nu am nimic impotriva sa fac eu ordine in gunoiul meu ( chiar este bine), dar unde depozitez dozele, unde depozitez sticla, unde depozitez hartia? Ca tot in aceeasi pubela le arunc.
manic_user
Televiziunea functioneaza in RO de zeci de ani. Trebuie sa fiti de acord ca in acesti zeci de ani, zeci de milioane de aparate TV au fost "deversate" undeva, undeva unde nu e bine sa fie. Asta numai ca un singur exemplu, ptr cei care nu inteleg "agitatia" celor din UE.

Motiv pentru care sunt de acord cu aceasta taxa, deoarece accept ca cineva trebuie sa faca curatenie in urma mea.

Problema mea, se pare ca nici eu nu am fost f. explicit, dar nici cei care m-au citit nu s-au ostenit prea tare, este urmatoarea: dau un ban ca cineva sa mature in urma mea, dar aia de iau banu' trebuie chiar sa mature (sa recicleze, adica) si sa-mi asigure toate conditiile ca eu sa beneficiez de taxa pe care o platesc (ex.: bonus la cumpararea unui produs daca aduc la magazin produsul vechi, colectare de la domicilu, zi anuntata in prealabil de scoatere a "gunoaielor" in strada etc).

Plaiurile mioritice imi soptesc insa ca nu se va intampla asa ceva, ca o lege (taxa) buna si necesara, de altfel (parerea mea), va fi folosita in mod ticalos ptr ca unii, smecheri si cu testicule faine, sa mai dea un nou tun!
djl
A apărut un centru în București: pe Str. Ion Heliade Rădulescu nr. 33, chiar lângă Piața Obor.
renderman
Aberatia e ca la taxa asta se plateste TVA death.gif
Minunata tara
romaximusro
oare cine o fi in spatele organizatiei Eco Tic? is convins ca vre-un bastan isi freaca mainile acum de fericire ca a mai pus mana pe niste bani facuti usor
un_el
QUOTE(Un-Baiat @ Apr 30 2007, 13:05) [snapback]2769403[/snapback]
Deocamdata, taxa se aplica doar pentru echipamentele informatice si de telecomunicatii: imprimante, calculatoare personale sau portabile, fotocopiatoare, masini de scris electrice, faxuri, telefoane fixe si mobile.

Pentru sistemele mici, ca mouse si tastatura, nu se plateste nicio taxa.

Costul taxei va trebui sa fie afisat in magazine alaturi de produs, astfel incat cumparatorii sa stie care sunt costurile aferente si pentru ca fondurile astfel rezultate sa nu poata fi deturnate.
Organizatia care se va ocupa de gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), este Eco Tic, care va prelua responsabilitatile producatorilor de IT &C din Romania, se mai arata in comunicat.

sursa hotnews: http://www.hotnews.ro/articol_71083-De-ast...dusele-IT-C.htm

Eu unde arunc frate aparatura veche ??? N-am vazut nimic special amenajat pentru asta inca.

[b]Eu unde arunc frate aparatura veche ??? N-am vazut nimic special amenajat pentru asta inca.[/b

unde ai aruncat-o si pana acum, adica la gunoi. sa-ti spun si de ce, pentru ca aparatura veche sa fie reciclata trebuie dusa la magazinul de unde vrei sa achizitionezi un alt produs similar nou, o predai, si magazinul respectiv se ocupa de reciclare.
cam asta e pe scurt raspunsul la intrebarea ta. discutabil e urmatorul fapt: eu ce castig in momentul in care duc acel frigider vechi de exemplu la magazinul din care intentionez sa-mi cumpar un altul nou? mi se restituie ceva din acea taxa? bineinteles ca nu, fac lucrul acesta gratis, platesc transportul hardughiei vechi pana acolo si nu mi se restituie macar jumatate din acea taxa verde pe care o am de platit. convenabil nu? nici macar de o bere nu-mi ramane! laugh.gif in belgia din cate am inteles eu asa se procedeaza, la noi lucrurile stau cu totul altfel din pacate... sleep.gif

AlleXinno
am si eu o intrebare .....pentru becuri economice ....neoane, se palteste taxa verde ?
cspot
QUOTE(AlleXinno @ Sep 11 2007, 16:25) *
am si eu o intrebare .....pentru becuri economice ....neoane, se palteste taxa verde ?

Mai , teoretic ar trebui sa-ti dea statul ceva ...
Cred ca cel mai practic ar fi sa se ia o taxa de 1 leu la fiecare bec obisnuit vandut si sa se dea la becurile economice.
Da' lor ce le iese la afacerea asta ? smile.gif)
Livik
QUOTE(joannes @ Apr 30 2007, 16:05) *
aceasta taxa exista mai peste tot si desi in materie de taxe romanii is foarte avansati, n-au inventat-o ei. cum sta treaba in alte parti? taxa se plateste pe monitoare, televizoare, calculatoare (unitati centrale, de-a gata nu si pe componente), imprimante. nu se plateste pe telefoane, parti componente etc.
la televizoare si monitoare taxa se plateste diferentiat in functie de diagonala (sunt praguri 21", <27", <37" etc). la alte produse cum ar fi imprimante sau pc, fie exista o taxa standard, fie exista si aici praguri in functie de valoare produsului 100$, <300$ etc.

Sigur nu pentru componente ? pai atunci iau calculator pe componente ... mai greu e cu un televizor, monitor da romanii sunt inventivi gasesc ei ceva ... rolleyes.gif parca si vad cum fiecare isi va lua televizor din bucati si il va asambla frumusel acasa tongue.gif
Dihorul Razboinic
QUOTE(Livik @ Sep 11 2007, 21:17) *
Sigur nu pentru componente ? pai atunci iau calculator pe componente ... mai greu e cu un televizor, monitor da romanii sunt inventivi gasesc ei ceva ... rolleyes.gif parca si vad cum fiecare isi va lua televizor din bucati si il va asambla frumusel acasa tongue.gif

Mai simplu: se duc la "muntele de televizoare" si iau gratis componentele. Sunt destui oameni care stiu ce sa faca cu ele dupa aia. rolleyes.gif
djl
Pana mea, nu pricep de ce aparatele date la reciclat nu pot fi vândute celor care ar fi interesați de ele (depanatori, colecționari). Ieri încărcau un tir plin cu bunătăți! (au băgat cel puțin 20 de monitoare de P.C.!!!, o F.D.D externă de 5.25" care arăta tare, modemuri, chiar și un videorecoder).
Joyfully
Sunt doua tampenii mari.
1 La taxa verde se plateste tva! Cu alte cuvinte platesti o taxa pentru ca platesti o taxa. Este ilogic - unde este valoarea adaugata la tAxa verde?
2.Desi a intrat in vigoare de ceva timp, totusi nu sau infiintat centre de colectare - deci unde sunt banii? Nu mai spun ca este destul de maricica aceasta taxa.
De principiu taxa verde este un lucru bun si necesar, insa la noi este o tampenie modul in care s-a implementat. Teoretic este doar o taxa in plus.
Ar fi mai simplu daca domnii nostrii guvernanti ar scoate direct Taxa 1, taxa 2 taxa3 etc... sa nu se mai chinuie sarmanii sa caute nume pompoase cu implicatii deosebite pentru bunul nostru trai.. Bataie de joc!!!
Reclama
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.