Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Tanar manager omorat de munca!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
611 replies to this topic

#1
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,699
  • Înscris: 05.03.2003
In evenimentul zilei de azi, apare urmatorul articol:

Quote

25 Aprilie 2007
Raluca a murit din prea multa munca
Articol de: Catalin Balan, Adelina Vlad



Managerul de audit la filiala romana a multinationalei Ernst&Young a decedat din cauza epuizarii dupa mai multe saptamani de munca fara pauza.


O tanara de 32 de ani, manager de audit la filiala romana a multinationalei Ernst&Young, a fost gasita moarta in casa, la sfarsitul saptamanii trecute, colegii sustinand ca aceasta a decedat din cauza epuizarii dupa mai multe saptamani de munca fara pauza.

Nici medicii legisti nu exclud aceasta posibilitate, ei afirmand ca Raluca Stroescu a murit cel mai probabil din cauza unui surmenaj prelungit. Acestia spun ca vor afla cu exactitate factorii care au determinat decesul dupa ce vor face o serie de analize.

Numai reprezentantii companiei de consultanta pentru care lucra Raluca sunt de alta parere, aratand ca informatiile potrivit carora tanarul manager ar fi murit de epuizare sunt simple speculatii.

A pierdut sapte kilograme in ultimele saptamani

Ieri, nimeni nu stia exact cand a murit Raluca. Cel care a vazut-o in viata ultima oara este portarul blocului in care aceasta locuia. Ion Galut spune ca vineri seara a ajutat-o sa urce pana la apartament.

"Nu avea forta sa care nici macar doua sticle de suc! Nu cred ca avea mai mult de 40 de kilograme. Era frumusica, dar slaba foc, iar in ultima vreme nici nu o mai recunosteai. Am intrebat-o daca este bolnava si mi-a zis ca tine un tratament si ca o sa se faca bine!", ne-a povestit, inca socat, acesta. "Era singura, o vizitau doar bunicul, care venea sa-i plateasca intretinerea, ca ea nu avea timp, si nepoata. Nu stiu ce viata o fi avut, saraca!", a completat portarul.

In blocul din strada Emil Garleanu, nr. 12, tanara nu era o persoana foarte cunoscuta. Putini sunt vecinii care au vazut-o sau au apucat sa schimbe cateva vorbe cu ea. "Nu stiu ce serviciu avea, insa ajungea acasa numai noaptea. Era o persoana foarte retrasa. De multe ori, dimineata, se uita in gol si nici nu-mi raspundea la salut", povesteste Monica, vecina de palier a tanarului manager.

Potrivit martorilor, Raluca a fost gasita moarta in locuinta sa chiar de seful ei, Sebastian Mocanu. Acesta ar fi mers la ea acasa sambata dimineata pentru ca tanara nu a raspuns la telefon si nici nu s-a prezentat la serviciu.

Potrivit unor surse din compania unde femeia lucra, aceasta ar fi reclamat inca de vineri ca nu se simte bine si ar fi fost trimisa la Centrul Medical Unirea (CMU), cu care Ernst&Young are un contract. Medicii de aici spun ca problema tinerei este una "foarte complexa" si ca "datele despre pacientii nostri sunt confidentiale".

Cunoscutii sunt oripilati

Zeci de e-mailuri scrise de actualii si fostii colegi ai Ralucai au bombardat ieri redactia EVZ. Toti cei care au cunoscut-o s-au declarat socati de cele intamplate.

"Avea foarte mult de munca si nu mai reuseam nici sa vorbim la telefon", ne-a declarat Roxana Coman, prietena Ralucai Stroescu. Dupa ce au fost patru ani colege la Vodafone, Raluca a plecat pe o pozitie de "senior" la Ernst&Young.

"Isi dorea foarte mult sa avanseze profesional si, desi i s-a oferit un post de contabil-sef la Siemens, ea a preferat sa ramana la Ernst&Young pentru ca aici a devenit manager de audit", a mai spus Roxana Coman.

"Fata aceasta cica nu mai manca aproape nimic pentru ca voma tot ce manca, (...) ajunsese sa vomite sange. Ce m-a surprins si mai mult, au fost cei de la CMU; ea a fost dusa vineri seara la CMU lesinata.... si ce au facut cei de la CMU - i-au dat o perfuzie cu calciu si au trimis-o acasa fara sa-i faca nicio alta analiza, iar sambata dimineata au gasit-o moarta in casa. Sunt socata total de indiferenta celor din jur.... cei din firma, care desi vazusera ca e terminata, nu au slabit-o cu joburile, cei de la CMU care au trimis-o acasa... Dar se pare ca asta e cruda realitate." Asta scrie o prietena de-a Ralucai intr-un comentariu legat de moartea tanarului manager.

Reactia companiei: simple speculatii

Reprezentantii Ernst&Young, compania de consultanta pentru care lucra Raluca Stroescu, au declarat ca nu cunosc cauzele mortii, iar in aceste conditii informatiile potrivit carora tanarul manager ar fi murit de epuizare sunt simple speculatii.

"Asteptam raportul complet al institutiilor abilitate sa spuna care au fost cauzele mortii. Suntem socati si indurerati. (...) In momentul de fata nu suntem in masura sa va dam o explicatie", ne-a declarat Elena Badea, directorul de comunicare al companiei. Sefii Ralucai si cei ai companiei nu au fost de gasit pana la inchiderea editiei.

Limite ucigase

Nu ajungea nici la medic din cauza serviciului

De doi ani si jumatate, de cand lucreaza la Ernst&Young, Raluca Stroescu a avut doar cateva zile de concediu. "Ne promitea ca isi va lua curand cateva zile libere, macar sa ajunga la medic. Uitase sa manance din cauza termenelor-limita de predare", spun prietenii ei din copilarie.

Dana Coraliuc, Florentina Popa, Cosmin si Mihai Odoroaga o cunosc pe Raluca de 15 ani si au acceptat o intalnire pentru a arata modul dramatic in care si-au vazut prietena schimbandu-se in ultima perioada. Nu s-a intalnit cu ei de Paste pentru ca a trebuit sa lucreze. La ultimul Revelion a reusit sa ajunga aproape de miezul noptii, dar la cinci dimineata s-a intors din nou la munca.

"Pare greu de crezut, dar avea doar cateva ore libere pe saptamana. Lucra si sambata, si duminica", povesteste Dana Coraliuc. Fosta colega de liceu la "Mihai Viteazu", Dana nu-si mai aminteste cand a avut Raluca un prieten: "Daca i-ar fi fost cineva mult mai aproape, poate ca lucrurile nu ar fi ajuns atat de departe. Dar fara niciun fel de viata sociala... Nici macar la birou nu avea timp sa se apropie de cineva".

In fata prietenilor, Raluca s-a plans de mai multe ori de programul imposibil de lucru. Nu ajungea aproape niciodata acasa mai devreme de miezul noptii. A vrut sa demisioneze de mai multe ori, a avut si oferte mai bune de angajare, dar cei de la Ernst&Young au reusit de fiecare data s-o retina.

Spera sa ajunga partener in companie candva. In ultima vreme, se bucura ca, din septembrie, va fi trimisa la Luxemburg pentru un an si visa ca macar acolo va ajunge acasa la opt seara.

Ritm infernal

Mesaj disperat

Urmatorul mesaj a fost trimis de Raluca Stroescu pe e-mail, unei prietene, in urma cu un an. Inca de pe atunci, Raluca ar fi dat orice sa-si gaseasca o slujba mai putin obositoare si cu mai putine responsabilitati. Ritmul infernal de munca, fara zile libere, cu nopti nedormite si cu o alimentatie precara i-au fost fatale Ralucai.

From: stroescu maria (mailto:[email protected])
Sent: Wednesday, April 05, 2006 5:58 PM
To: [email protected]
Subject: Re: RE: buna

"daaaaaaaaaa, ma intereseaza orice, aici e super naspa, au tot plecat oameni, nu mai avem manageri decat 3, coordonez mai multe echipe in acelasi timp, in unele echipe nu am seniori :) clientii ma cauta:) telefonul suna non stop:) noaptea fac OMF-uri si IFRS-uri (reprezinta standarde nationale si internationale de contabilitate pe care auditorul le foloseste atunci cand verifica declaratiile contabile ale companiilor - n.r.), inclusiv sambata si duminica... oricum nu iti poti imagina... acum sunt la combinat la Targoviste. Oamenii termina programul la ora 3 :) cu  cine dracu sa discuti:) nu mai am conexiune la reteaua EY, trebuie sa ma ocup de totul pentru alte 2 echipe
de-ale mele care pleaca duminica seara:) saptamana viitoare o sa fiu in mai multe locuri in acelasi timp:) nu mai vreau :)

PS nu mai imi merge nici telefonul pt ca l-am scapat pe jos si nu am avut cand sa-l repar... nu mai vreau... vreau orice serviciu numai sa plec de aici... nu am mai dormit de nu stiu cate sapt.... maxim 5 ore pe noapte inclusiv sambata si duminica... poti sa ma recomanzi oriunde ca o sa ma descurc.... mai greu ca aici nu exista. saptamana viitoare intru in lumea vagoanelor:) si a vapoarelor:)
te pup si mai vorbim
ps sa-ti trimit un cv?"

Moartea poate surveni din cauza oboselii excesive

Pericolele extenuarii

Una dintre cauzele care au dus la moartea tinerei Raluca Stroescu ar putea fi epuizarea excesiva, sustin medicii psihiatri. Lipsa somnului, consumul exagerat de cafea, tutun ori alte excitante ale sistemului nervos, stresul prelungit si alimentatia saraca in vitmaine, minerale si proteine pot sa scada rezistenta organismului pana intr-acolo incat acesta sa cedeze definitiv.

"Se dau peste cap functiile creierului, inimii, iar metabolismul are de suferit", subliniaza medicul Mihai Gheorghe, profesor de psihiatrie la Facultatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. Specialistul spune ca organismul incepe sa cedeze cam dupa o luna de nesomn. "Odata ce s-a inversat ritmul de somn-veghe, se da si metabolismul peste cap. Scad randamentul, pofta de mancare si se dezvolta asa-numitul sindrom de astenie", adauga profesorul.

El isi aminteste ca cele mai multe probleme de sanatate cauzate de "dependenta de munca" le-a intalnit in randul tinerilor de 30 de ani, care lucrau in special in industria IT ori in programe de cercetare. Cardiologii spun, in schimb, ca "moartea subita" rareori apare la persoanele sanatoase, care se suprasolicita, riscul de deces fiind de sub 1a. Cel mai probabil, sustin ei, este ca tanara sa fi combinat nepotrivit medicamente. (Mihaela Naftanaila)

sursa: http://www.expres.ro...hp?artid=302033

As vrea sa stiu si parerea voastra despre volumul de munca pe care il aveti la actualul loc de munca (firma cu capital privat romanesc, multinationala, stat, mixta. Cauza a ceea ce s-a intamplat fetei din articol este o problema acum? Tinde sa devina o problema?

Edited by TIC, 24 April 2007 - 23:15.


#2
GubyIQ

GubyIQ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 05.02.2007
in Cotidianul am citit ca avea 29 de ani. aici
referitor la tonul din acel email de primavara trecuta, nu inteleg cum de a mai stat inca un an la firma aceea. Cred ca tanara respectiva avea un "low esteem" , intrucat  a pus munca mai presus de sanatate si in final chiar de viata.

#3
redbloodedw

redbloodedw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 380
  • Înscris: 06.02.2007
Niciodata nu trebuie sa punem alte lucruri mai presus de sanatatea noastra. Se stie ca mai ales companiile private isi exploateaza la maximum angajatii iar managerii sunt suprasolicitati. Probabil pt ca sunt prea putini fata de cati ar trebui sa fie, raportat la volumul de sarcini care trevuie indeplinite in firma respectiva. Toata lumea isi doreste sa se afirme, sa aiba un job bun, sa castige bine... dar nu trebuie sa ne punem in pericol sanatatea si viata pentru asta. Nu merita.

In orice caz, in situatia asta, cu o demisie se rezolva problema, iar apoi cu ceva vizite la medic. Din pacate o dorinta prea mare de afirmare si ceva inconstienta ... uite unde au dus.

#4
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
bun ... si vina a cui este?
cu riscul sa imi atrag antipatii, nu dau doi bani pe carieristii care uita sa isi traiasca viata.
Ca idee, am 28 de ani, am o firma de constructii, in afara de asta ma ocup si de comert iar ca hobby mi-am facut si o mica retea de cartier, intinsa pe trei blocuri. Am si o sala de internet.

Ce-i drept prieteni nu prea mai am, dar sa ies macar o data la doua seri la 2-5 beri inca mai am cu cine. In plus, oricand este langa mine prietena. Din cand in cand mai simt si eu nevoia de pauza si atunci fuck all! ori pe dunare cu barca, ori la munte, macar pentru doua zile.

In ziua de azi toti suntem ocupati, dar trebuie sa stabilim niste limite si prioritati. Daca nu reusim, asta e! Ajungi la 40 de ani, singur, fara sot/sotie prieteni sau copii, dar apreciat profesional. Trebuie sa te intrebi daca asta vrei cu adevarat.

In fine, Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca! Macar moartea ei sa trezeasca cativa ...

#5
adrianc

adrianc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 23.08.2005
ok, Dumnezeu s-o odihneasca in pace. dar daca esti atat de disperat(a) incat sa nu stii cand trebuie sa te opresti din ceva, dupa parerea mea nu prea te poti incadra in categoria "oameni normali". e plin de bullshit-uri cu carierismul, dorinta de afirmare si emancipare (mai ales a femeilor) in ziua de azi. ce dracu, nu mi-as dori niciodata o astfel de persoana in familie sau macar printre apropiati....tre sa fii dobitoc rau sa nu constientizezi ca trebuie sa mananci sau sa dormi, de fapt cred ca o asemenea persoana e un pericol pt ceilalti.

ma freaca astia la munca (absolut firesc), ma freaca astia la facultate (doar e politehnica), am ambitia sa fac si sa dreg, muncesc sa castig bine, sa-mi iau in cativa ani o cacastoare de apartament si o masina. Dar asta nu inseamna ca nu pot rupe 3-4 ore sa merg la un film cu prietena sau cateva zile pe an sa ma duc in delta. asa ca s-o lasam balta cu nu stiu cine a murit ca uitat sa manance stand la birou, ca e o mare idiotenie si nimci mai mult.

#6
joannes

joannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,035
  • Înscris: 15.01.2005
asta-i prima si la cati mai multi...
cunosc prea bine genu. au prins un os si da-i si roade crezand ca astfel ajung la Dumnezeu. ca o crapat aia de munca nu-i problema (sa nu-mi spuneti ca-s cinic, oricand putea sa rupa matza-n doua), problema care o ridic e cate vieti au nenorocit "manageri" d-astia de doi bani? cati alti oameni au fost obligati sa traga-n jug cu increzuta ca sa nu-si piarda jobul si au trebuit sa ia exemplu la "daruirea" si "rezistenta la stres" si "capacitatea enorma de munca".  cate casnicii distruse, cate demisii? aia nu a fost tare, a fost o proasta incompetenta care a ales cea mai idioata cale sa rezolve problema. nu ma mai lungesc, mi-e lehamite si greata. foarte bine, prima la rand.
nu incepeti cu tampenii ca asa-i peste tot. nu-i adevarat. asa-i peste tot in romania, asta da, dar oriunde in afara la sediul marilor corporatii nu se mananca acelasi rahat. chiar in firma ei, dupa cum citem prin nu's ce ziar, era tare fericita ca prinsese un an  de trainuire prin nu's'ce capitala europeana si era bucuroasa ca o sa termine zilnic la ora 8 p.m. in bucuresti de ce nu termina la 8 p.m.? pt ca-i rahatu' mare d'aia si nu'i mai ajungea lingura ii trebuia lopata.
poti scapa de toate astea oricand, mai ales cand esti o persoana competenta, tanara si fara obligatii.
dar deh, traim in epoca pinguinului si cearcanele is semn de noblete.
cat despre firma respectiva ce sa zic... i-as taia in 2 toate hartoagele pe baza carora functioneaza. mai bine 100 de persoane fara job acuma, decat sa ajunga in aceeasi situatie mai tarziu si vlaguiti ca neste lamai stoarse. sau vezi cazul in speta, stafiditi.
'tu-va-n neamu vostru de exploatatori moderni.

Edited by joannes, 25 April 2007 - 00:26.


#7
atisha

atisha

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 27.09.2006
asta-i un argument bun pentru toate discutiile cu sefi pretentiosi...
sa nu uitam ca suntem totusi oameni si ca toate-s trecatoare, inclusiv profitul, cariera, firma etc.
si sefii ar trebui sa priceapa ca e mai bine sa aiba angajati odihniti si care sa vina cu placere la lucru, decat sa nu-i aiba deloc.
la noi insa inca e capitalism salbatic.

#8
Memo

Memo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,551
  • Înscris: 08.02.2005
Am stiut eu! :)

#9
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
Am citit si eu articolul, m-a revoltat in ultimul hal...

Sa sacrifici timpul, prietenii, viata, sanatatea si in final viata pt o firma? Pt ca acea firma sa cistige 20,000,000 euroi? Nici macar pt propria firma nu merita sa mori... In timp ce sefii ei isi plimbau fundurile paroase cu q7-ei, pendulau intre amanta din berceni si nevasta deprimata din pipera, Raluca muncea de nu mai avea timp nici macar sa manince si sa doarma...

Cel mai trist e ca nimeni, nici macar familia nu a facut NIMIC pt a o aduce cu picioarele pe pamint...

Pt firma este o persoana care poate fi inlocuita. Vor duce lipsa sclavului 2 zile, apoi vor gasi imediat inca un tinar naiv sa ii traseze 1 milion de sarcini...


[ http://www.evz.ro/files/2007/POZE/Aprilie/25/grafpag3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
costinel

costinel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 23.03.2005

 TIC, on Apr 25 2007, 00:11, said:

In evenimentul zilei de azi, apare urmatorul articol:
sursa: http://www.expres.ro...hp?artid=302033

As vrea sa stiu si parerea voastra despre volumul de munca pe care il aveti la actualul loc de munca (firma cu capital privat romanesc, multinationala, stat, mixta. Cauza a ceea ce s-a intamplat fetei din articol este o problema acum? Tinde sa devina o problema?

cautati pe bestjobs sau pe orice alt site de joburi cuvantul stress sau stres :) peste tot il veti intalni in expresia "rezistenta la stres" "stress tolerance", etc... deci situatia din .ro e nasoala.... cred ca moartea fetei e doar varful aisbergului....

#11
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
dragilor, am cunoscut-o fugitiv pe raluca . a venit in audit la una din companiile la care am lucrat.

auditul este o chestie naspa de care va sfatuiesc sa va feriti. tot ce se spune acum in presa despre fata aia e adevarat din pacate.

fetele din generatia ei asta isi doresc : o realizare profesionala. si au asta chiar daca trebuie sa plateasca cu viata.

in firmele de audit programul ralucai nu era exceptia ci regula: somn 3-4 ore pe noapte si in rest munca.

Dumnezeu s-o odihneasca!

#12
Nicoara

Nicoara

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 22.02.2007

 joannes, on Apr 25 2007, 01:24, said:

[...]
'tu-va-n neamu vostru de exploatatori moderni.


regizorul ala rus care a fost zilele astea in Romania a spus un mare adevar. nu citez excat, adar a spus ceva de genul:

"tot ce s-a spus despre comunism este minciuna dar tot ce s-a spus despre capitalism este adevarat"  :rolleyes:

#13
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 joannes, on Apr 25 2007, 11:24, said:

asta-i prima si la cati mai multi...
cunosc prea bine genu. au prins un os si da-i si roade crezand ca astfel ajung la Dumnezeu. ca o crapat aia de munca nu-i problema (sa nu-mi spuneti ca-s cinic, oricand putea sa rupa matza-n doua), problema care o ridic e cate vieti au nenorocit "manageri" d-astia de doi bani? cati alti oameni au fost obligati sa traga-n jug cu increzuta ca sa nu-si piarda jobul si au trebuit sa ia exemplu la "daruirea" si "rezistenta la stres" si "capacitatea enorma de munca".  cate casnicii distruse, cate demisii? aia nu a fost tare, a fost o proasta incompetenta care a ales cea mai idioata cale sa rezolve problema. nu ma mai lungesc, mi-e lehamite si greata. foarte bine, prima la rand.
nu incepeti cu tampenii ca asa-i peste tot. nu-i adevarat. asa-i peste tot in romania, asta da, dar oriunde in afara la sediul marilor corporatii nu se mananca acelasi rahat. chiar in firma ei, dupa cum citem prin nu's ce ziar, era tare fericita ca prinsese un an  de trainuire prin nu's'ce capitala europeana si era bucuroasa ca o sa termine zilnic la ora 8 p.m. in bucuresti de ce nu termina la 8 p.m.? pt ca-i rahatu' mare d'aia si nu'i mai ajungea lingura ii trebuia lopata.
poti scapa de toate astea oricand, mai ales cand esti o persoana competenta, tanara si fara obligatii.
dar deh, traim in epoca pinguinului si cearcanele is semn de noblete.
cat despre firma respectiva ce sa zic... i-as taia in 2 toate hartoagele pe baza carora functioneaza. mai bine 100 de persoane fara job acuma, decat sa ajunga in aceeasi situatie mai tarziu si vlaguiti ca neste lamai stoarse. sau vezi cazul in speta, stafiditi.
'tu-va-n neamu vostru de exploatatori moderni.
nu ai inteles nimic , imi pare rau pentru tine.

#14
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,043
  • Înscris: 12.12.2006
Iata inca un exemplu de cat de mult ii poate imbeciliza pe oameni un sistem !
Si bineinteles, cat de departe merge lacomia, omul nu se satura niciodata si nu stie simtul masurii.

Ce sa-i faci, cum zicea ciceva "nu stii daca sa-ti fie mila sau sa-ti fie ciuda"  :unsure:

#15
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

 GubyIQ, on Apr 24 2007, 23:24, said:

in Cotidianul am citit ca avea 29 de ani. aici
referitor la tonul din acel email de primavara trecuta, nu inteleg cum de a mai stat inca un an la firma aceea. Cred ca tanara respectiva avea un "low esteem" , intrucat  a pus munca mai presus de sanatate si in final chiar de viata.

asta pentru ca ziaristii sint dobitoci

tinara respectiva era o dobitoaca si a primit ce-a meritat. cea mai mare prostie e sa dai vina pe firma, de parca o fi singura firma din galaxie. sint oamenii prosti, nu firmele malefice. nu mai poti, pleaca, daca nu, n-ai decit sa crapi :puke:

#16
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,699
  • Înscris: 05.03.2003
la unele firme cu mare putere financiara se practica lucrul la neuroni, rezultand o legare de glie!
Cunosc pe cineva care a lucrat la PricewaterhouseCoopers si din cauza volumului de munca si cerintelor exagerate ale unor dobitoci, care fac parte din Top Management sau First Line Management sau cumdracusomainumi, a spus pas!

#17
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004

 Mosotti, on Apr 25 2007, 09:53, said:

asta pentru ca ziaristii sint dobitoci

tinara respectiva era o dobitoaca si a primit ce-a meritat. cea mai mare prostie e sa dai vina pe firma, de parca o fi singura firma din galaxie. sint oamenii prosti, nu firmele malefice. nu mai poti, pleaca, daca nu, n-ai decit sa crapi :puke:

NU e deloc asa. MAri firme, imi vine sa vomit... trimit aici cate un manager prea prost ca sa conduca ceva la ei, angajeaza cativa sclavi pe care-i calaresc pana cand cedeaza... apoi gasesc alti fraieri, si altii si tot asa... singura lor strategie  pentru cresterea profitului este sa plateasca salarii la cat mai putini angajati, isi subdimensioneaza la maximum personalul pentru a raporta cifre mari sefilor de afara...  :death:
Numele firmei atrage mereu alti si alti angajati asa ca nu-si fac probleme daca pleaca cativa de la ei...

#18
kill_them_all1000

kill_them_all1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,061
  • Înscris: 14.07.2005

 renderman, on Apr 25 2007, 10:11, said:

NU e deloc asa. MAri firme, imi vine sa vomit... trimit aici cate un manager prea prost ca sa conduca ceva la ei, angajeaza cativa sclavi pe care-i calaresc pana cand cedeaza... apoi gasesc alti fraieri, si altii si tot asa... singura lor strategie  pentru cresterea profitului este sa plateasca salarii la cat mai putini angajati, isi subdimensioneaza la maximum personalul pentru a raporta cifre mari sefilor de afara...  :death:
Ai uitat si de faptul ca se vaita ca nu au forta de munca calificata.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate