Tanar manager omorat de munca!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Mosotti

QUOTE(unpuisor @ Apr 26 2007, 10:21) [snapback]2754042[/snapback]
Poate ar trebui facuta o revolutie de genul acela cu greva generala pe toata tara din cand in cand doar ca sa ii punem la punct pe directorasii care vin la 12 si pleaca la 4 cu masinutele lor si te muncesc ca un sclav pana seara tarziu.

dimpotriva, sefii stau cel mai mult biggrin.gif
gugutata
QUOTE(kazzaciov @ Apr 26 2007, 11:25) [snapback]2754060[/snapback]
Salariul pt entrance level e intr-adevar mic, undeva pe la 1.500-1.600 RON netul... seniorii ajung si pe la 4.000-5.000 RON. Managerii de obicei au peste 2.500 euro.

asa e peste tot. Ma rog, am ceva amici prin banci si tot p'aici se invirt sumele.

turbo trabannt
QUOTE(Mosotti @ Apr 26 2007, 21:38) [snapback]2754138[/snapback]

dar si mor cel mai repede naughty.gif
kazzaciov
QUOTE(rolo @ Apr 26 2007, 11:36) [snapback]2754126[/snapback]
Reclama da. Dar din aia foarte proasta.
Astia nu au dat nici macar un comunicat de presa. Nimic. Tac malc. Marile corporatii au un departament de comunicare.
Dezavantajul lor.

pai ce ai vrea, sa-si dea foc la valiza? ma mir ca nu se implica ITM-ul...
un articol interesant aici:http://unggaby.wordpress.com/2007/04/25/tragedie-in-lumea-afacerilor-manager-mort-de-extenuare/
unpuisor

La vreo doua firme unde am lucrat eu, sefii stateau cel mai putin, si sclavii munceau sa le acopere si munca lor.
Oricum daca esti bun pe ceea ce faci locuri de munca sunt, si pur si simplu tre sa fi mai obraznic ca sa zic asa si sa pleci la 6 fix sau cand trebuie si daca comenteaza ceva ii zici fac maine, altfel se invata si profita de tine. Si daca ai contract de munca pe termen nelimitat si tot ce trebuie nu are cum sa te dea afara pt ca pleci de la servici la sfarsitul programului.
renderman
QUOTE(punkt @ Apr 26 2007, 11:39) [snapback]2754144[/snapback]
asa e peste tot. Ma rog, am ceva amici prin banci si tot p'aici se invirt sumele.

Oricum trebuie spus ca aia cu 2000E/luna nu mai au viata.
kazzaciov
QUOTE(mianna @ Apr 26 2007, 01:08) [snapback]2753105[/snapback]
n-are.

adica sigur nu-i EY smile.gif e o boala autoimuna (tampeste organismul si nu-si mai recunoaste propriile celule, producand anticorpi impotriva lor).

Eu zic sa mai citesti... in sclerodermie este inca neclara implicarea imunologica, aceasta boala fiind o tulburare reumatologica, ducand la o sinteza crescuta de colagen. Principala manifestare clinica este reprezentata de "sclerodermia proxima: este caracterizata de ingrosarea simetrica, incretirea si indurarea pielii degetelor si a pielii proximale articulatiilor etacarpofalangiene si metatarsofalangiene. Aceste modificari pot sa afecteze fata, gatul si trunchiul (toracele si abdomenul)."

"Termenul de sclerodermie deriva de la cuvintele grecesti skleros (hard or indurated=tare, dur, aspru) si derma (piele). Hippocrate a descris primul aceasta stare clinica ca piele ingrosata. Carlo Curzio (1752) a facut prima descriere detaliata a acestei stari clinice, cand un pacient s-a prezentat cu piele ingrosata. Termenul de sclerodermie a fost dat de Giovambattista Fantonetti in 1836. Aceasta boala este o tulburare reumatologica, deoarece afecteaza tesutul conjunctiv al organismului (1).

Sclerodermia este o boala rara (9/100.000 la femei; 6/100.000 la barbati), cu debutul intre 30 si 50 ani. Existaa o preponderenta la femei (M/F=1/4). Debutul in timpul copilariei este rar. S-a remarcat asocierea cu antigenele complexului major de histocopatibilitate DR1, DR3, Drw52, DR5. Implicarea imunologica este inca neclara, tintele incluzand celulele endoteliate si fibroblastii, cu producerea de citokine, care duc la sinteza crescuta de colagen."

Sursa integrala: http://www.emcb.ro/article.php?story=20040330205450475

PS: nu mai pune un diagnostic atata timp cat nu cunosti toate datele problemei! Este o eroare fundamentala atat in medicina, cat si in management!

kazzaciov
QUOTE(turbo trabannt @ Apr 26 2007, 11:33) [snapback]2754102[/snapback]
lucrezi la EY?ai cunoscut-o pe raluca?

Nu lucrez in EY, lucrez in sistemul bancar... sunt multumit atat de salariu, cat si de programul de lucru. Am mai multi prieteni in Big 4, inclusiv o prietena care a cunoscut-o pe Raluca.
turbo trabannt
QUOTE(kazzaciov @ Apr 26 2007, 21:48) [snapback]2754211[/snapback]
Nu lucrez in EY, lucrez in sistemul bancar... sunt multumit atat de salariu, cat si de programul de lucru. Am mai multi prieteni in Big 4, inclusiv o prietena care a cunoscut-o pe Raluca.

care prieteni ti-au confirmat si tie chestia cu epuizarea?
mianna

QUOTE(ego_zenovius @ Apr 26 2007, 06:36) [snapback]2753382[/snapback]
nu te supara, dar nu e putin cam hazardat sa pui un diagnostic dupa cele citite in niste articole in presa? fara sa cunosti bolnavul, fara analize, fara investigatii.

n-am pus si nu pun vreodata diagnostice pe net. insa pentru a putea pune un diagnostic, trebuie mai intai sa te gandesti la ceva, ca ulterior sa faci respectivele investigatii, nu-ti bat ele singure la usa. asta-i tot ce-am zis.
GubyIQ
ce mare scofala sunt 2000 euro in Bucuresti daca presupun munca non-stop pt ei?
Un om care se pricepe la ce face cred ca si-ar gasi usor de lucru in UE pe un salariu cel putin dublu si conditii incomparabil mai bune.
renderman
Circula acum ceva vreme pe mail...

Iubire, vezi cã azi ajung tîrziu acasã:
LA 1.00 AM TELECONFERINTÃ, LA 2.00 NASC,
LA 3.00 AM MITING

Odatã, la serviciu, am dat de o colegã nervoasã la toaletã. Iesise din cabinã, îsi netezea fusta si bombãnea: "Stii bancu-ãla cu Itic?". N-am stiut dacã vorbeste cu mine, asa cã am mormãit incert, în asa fel încît, la o adicã, sã reiasã cã eu de fapt cîntam. A continuat si m-a scãpat astfel de propria-mi mutrã buimacã: "Cicã se ruga Itic toatã ziua la Dumnezeu: dã, Doamne, sã cîstig la loterie! Ajutã-mã, Doamne, sã cîstig la loterie, hai, Doamne, zãu, de ce nu mã ajuti si pe mine sã cîstig la loterie?! La un moment dat, Dumnezeu, agasat de atîta vãicãrealã, se repede la el: mã, Itic, pe cuvînt cã te-am auzit si m-am strãduit din rãsputeri, dar te rog frumos, ajutã-mã si tu putin: joacã la loterie!"

Am hãhãit cu ea un pic, dar asteptam legãtura dintre banc si motivul reuniunii noastre private. A continuat: "Asa si eu, dragã: tocmai am fãcut acum un test de sarcinã care, normal, mi-a iesit negativ. Am plîns ca proasta, cu fundul pe colac, fiindcã mã screm de vreo patru ani sã rãmîn gravidã si degeaba! Dupã aia însã, brusc, mi-a bubuit mintea cã de la ciclul trecut n-am mai fãcut sex, de fapt! Cã eu cu bãrbatã-miu nu ne întîlnim decît 8 minute pe zi, dimineata. Si, desi el n-are nevoie decît de patru minute pentru un act sexual, eu tocmai atunci nu pot, fiindcã îmi fac pãrul cu drotul, pantofii cu cremã si botul cu ruj."

Tango d'AmourVerificã-ti agenda, am putea sã ne vedem azi la 1.45 sã luãm lunch-ul si sã facem un copil?

Mã uitam la ea cu ceva ce fusese pînã de curînd admiratie, dar deja nu mai eram sigurã: femeie de carierã, obsedatã de promovare, leafã, autoritate si performantã. Vorbea jumate-n englezã, jumate-n românã, cum se poartã acum, era toatã numai taioare, promousãn, targhet, ãuernes, marchet, public-rileisãns, plening, risãrci, fidbec. Damã spirt, cu pãrul prins ca madam Ecaterina Andronescu, era deci colega-cea-fãrã-de cusur, carierista care se temea doar de bomba atomicã si de bãrbatii care cred cã femeile sînt inferioare. Avea un sot manager, care-si fãcea al doilea doctorat si chelise prematur din cauza studiului nãpraznic si ambitiei de a fi sef. Aveau bani, lucrau în multinationale, umblau numai cu nara pe sus, trosnea mîndria-n ei. Dar n-aveau copii… Asta lipsea din tabloul perfect. Cînd au împlinit 30 de ani, au fãcut consiliu de familie, cu pãrinti si cu socri, cu tot, si au decis sã aibã un bãiat si o fatã, neapãrat în ordinea asta. Cînd au împlinit 34, s-ar fi bucurat sã aibã si-un pechinez, numai cã progamul lor de lucru era deja un pact cu diavolul. Ea se scula la 7 si pleca la 7.42 cu Renault-ul, el se scula la 7.34 si pleca la 8.02, cu Volkswagen-ul. Seara, ea venea la 9.10, comanda pizza, îi lãsa si lui o felie rece, se culca, la 10.45 venea si el, mînca uscãtura. Apoi se strecura în pat lîngã ea, dar n-o trezea niciodatã pentru sex, fiindcã el trisa, seara nu fãcea dus, nu mai avea timp. Fãcea doar dimineata.

Ea vãzuse-n filme cum femeile de carierã îsi fãceau test de sarcinã la WC-ul firmei, deoarece acasã nu mai aveau timp. Ceea ce uita ea de fiecare datã era cã numai din ovulul ei nu se putea isca nici un fãt, mai trebuia si ceva de le el, parcã. Dar el avea de învãtat ca s-ajungã docent, ea avea de ajuns cea mai sefã si de cîstigat bani. Copiii nu apãreau, iar cuscrii fãceau deja consilii numai între ei, hotãrau ceva, însã rezolutia rãmînea nerostitã, telefonul tinerilor suna degeaba, iar la celulare nu rãspundeau, erau în miting.

Pe ea, ovulatia o prindea numai în brainstormingul pentru campania de relansare a brandului. Iar el tot nu stia ce e aceea ovulatie, desi pe vremuri, cînd erau studenti si obisnuiau sã mai si trãiascã, ea îi desenase douã ovare si niste puncte pe care le înghesuiau alte puncte, cu coadã.

Femeile s-au opintit cîteva secole sã ajungã egale cu bãrbatii, iar acum nu mai stiu cum sã scape de acest groaznic privilegiu. Muncim ca niste tîmpite, îi multumim patronului cã ne dã sansa extraordinarã de a lucra si-n weekend, ca sã ne afirmãm si sã ne tinem de deadline. Sefii pleacã de vineri la prînz si-i mai vezi luni dupã-masã, cînd se desteaptã din mahmutreli de cinci stele.

Timp în care ai deosebita onoare de a le tine locul, cã de-aia ai dat atît din coate si-ai fãcut ulcer de cînd mãnînci numai kebab în chiflã, la serviciu, ca sã ajungi femeie de nãdejde. Firma te-a rãsplãtit cu douã dioptrii suplimentare, dar miopia asta e semnul triumfului tãu personal.

Noaptea visezi color Acrobat Reader, Outlook si Power Point, cosmarul ti-e împicãtit de guguloaie de foldere galbene pe care scrie "urgent", "campanie", "scheme", "rapoarte". În somn, butonul Delete nu merge, nu scapi de pãtrãtici si te trezesti tipînd. Nu pentru cã te înnebunesc folderele, ci pentru cã e deja 7.30 si la 8 trebuie sã fii la firmã si-ai dormit strîmb si-ti stã bretonul ca o bidinea.

Scuzã-mã, te las putin pe fir, cã mã cere unul de nevastã...

Munca e bunã numai cînd ti-aduce un franc cinstit în buzunar si, mai ales, îti dã si rãgazul sã-l cheltuiesti. Sistemul suedez prevede cã trebuie sã ametesti muncind cinci zile pe sãptãmînã si sã ametesti în bar douã zile pe sãptãmînã. Ãsta e raportul minim rezonabil.

Carierismul e plãsmuirea bolnavã a unor filme imbecile de la Hollywood, care insinueazã cã o femeie poate face orice, dacã vrea ea: ajunge imediat director executiv, naste trei pui vii pe care îi hrãneste cu lapte praf, sotul o iubeste lesinant, desi o vede cam sase ore pe sãptãmînã (sau poate tocmai de-aia), iar el, desi e neurochirurg, sef la Memorial Hospital, nu e stresat deloc, face mîncare la copii, spalã vase si-o asteaptã pe ea cu masina la firmã, seara. Pardon, noaptea. Nu se stie cînd opereazã el pe creier si mai face si lectii cu aia micii, dar ea, nevasta, are de predat patru rapoarte zilnic, de zbierat la trei brokeri si de convins opt clienti sã investeascã.

Femeile care au vãzut-o pe Diane Keaton în "Baby Boom" se lasã drogate de gîndul inept al unui perpetuum mobile. Au senzatia cã se poate orice. Cã sotul, copilul, ciobãnescul german si siameza asteaptã oricît, ei latrã la unison de mîndrie cã au o directoare în familie.

Cînd ambii soti muncesc deopotrivã, ajungi sã le întelegi masochismul, pînã la urmã. Pericolul dospeste abia cînd femeia de carierã are acasã un inginer care scapã la 4.00 de la uzinã, apoi vrea mîncare cu sos, maiouri cît de cît curate si putin sex. Muncind ca o disperatã ca sã nu cumva sã fie promovatã alta în locul ei, la o adicã, femeia se înscrie deja la divortul part-time si faciliteazã hîrjoana extraconjugalã a bãrbatului constrîns de hormoni.

Cînd constati cã fetita ta îi spune "mamã" soacrã-tii (care nici nu te-a vrut de norã, fiindcã nu pãreai gospodinã si uite cã stia ea ce stia) si bîzîie cã pe bonã o iubeste cel mai mult de pe lume, e cam tîrziu sã-ti dai demisia. Copilul nu întelege cã tu crãpi muncind ca sã aibã el garsonierã-n Bucuresti cînd terminã liceul (dacã l-o termina, cã tu n-ai timp sã-i verifici lectiile). Copilul vrea sã stai lîngã el, caldã, pufoasã, atentã, sã simtã dragostea ca pe o pernã de plus. Dar tu, care-ai rãspuns la celular si-n clipa cînd te cerea ãla de nevastã, si i-ai spus lui "da", acoperind o secundã telefonul cu palma, apoi te-ai scuzat din gene si ai continuat sã vorbesti cu seful de sectie la telefon, nu prea întelegi cum vine chestia asta cu renuntatul la carierã de dragul familiei.

Mircea, fã-te cã trãiesti!

Apropo, cînd ti-ai închis ultima datã telefonul, ca sã vezi un film fãrã sã te deranjeze nimeni? Nu e cazul, cã pe vremea cînd ai vãzut tu ultimul film încã nu se inventaserã telefoanele cu On si Off, erau numai fixe cu roatã si fir cîrliontat. Vasãzicã: ultimul film vãzut a fost un documentar despre bursa din Tokyo, ultima carte cititã a fost "Notiuni de introducere în ciberneticã", ultima iesire în naturã a fost pe ierbuta de la Romexpo, cînd ti-a venit delegatia din Danemarca, ultima datã cînd ai gãsit alimentara deschisã în drum spre casã încã se gãsea nechezol, la taclale cu prietenele stai numai prin mesaje pe robot si odatã i-ai fãcut uneia o confesiune prin fax, încã îi cumperi copilului haine cu douã mãsuri mai mici, fiindcã atît purta cînd te-ai angajat, ultima datã cînd ai fi vrut sã faci sex aveai ciclu, iar ultima datã cînd ai fãcut sex te-ai inhibat, fiindcã uitasesi sã-i spui ceva contabilei.

Nu i-ai mai spus bãrbatului din viata ta "te iubesc" de-o vesnicie, nici n-ai avea cum, ar suna ca dracu, ar trebui sã i-o suieri în timp ce-ti tai pielita de la unghii, imediat dupã ce-l ameninti sã nu cumva sã uite sã-ti cumpere tampoane cu aripioare si adeziv, cã-ti vine sigur desearã sau mîine.

Am chiulit si-am sã chiulesc cu voluptate de la muncã, întotdeauna. Chiuleste si tu, salveazã-ti viata, femeie! Atît cît se poate. Ia bunul simt, în doze homeopatice. Sã stii numai tu.

Cele mai frumoase petice de viatã le-am cãpãtat fugind de rãspundere. Cea mai bunã bere pe care am bãut-o în viata mea n-a fost la Praga, ca lumea bunã, ci în Herãstrãu, cînd o tãiasem de la sedinta de redactie, lãsînd vorbã cã mi s-a spart teava de calorifer si m-au chemat vecinii sã strîng apa. Mi-a rãmas în cap (si mie, ca atîtor altora) gafa de la TVR, de la Revolutie, cînd habar n-aveau cã intraserã deja în direct, si cineva i-a zis lui Dinescu: "Mircea, fã-te cã lucrezi!". Si Mircea a ascultat. Si-a ajuns departe. Pînã cînd vom pricepe omeneste tîlcul acestui îndemn vital, vom continua sã ne prefacem cã trãim.
LoveDemon
QUOTE(ego_zenovius @ Apr 26 2007, 05:36) [snapback]2753382[/snapback]
nu te supara, dar nu e putin cam hazardat sa pui un diagnostic dupa cele citite in niste articole in presa? fara sa cunosti bolnavul, fara analize, fara investigatii.

Nu e putin cam hazardat sa spui ca Mianna a pus un diagnostic cand ea doar a spus clar ca e doar o idee, cautand o dezbatere cu cineva cel putin la fel de instruit?

QUOTE(kazzaciov @ Apr 26 2007, 10:45) [snapback]2754201[/snapback]
Eu zic sa mai citesti... in sclerodermie este inca neclara implicarea imunologica, aceasta boala fiind o tulburare reumatologica, ducand la o sinteza crescuta de colagen. Principala manifestare clinica este reprezentata de "sclerodermia proxima: este caracterizata de ingrosarea simetrica, incretirea si indurarea pielii degetelor si a pielii proximale articulatiilor etacarpofalangiene si metatarsofalangiene. Aceste modificari pot sa afecteze fata, gatul si trunchiul (toracele si abdomenul)."

"Termenul de sclerodermie deriva de la cuvintele grecesti skleros (hard or indurated=tare, dur, aspru) si derma (piele). Hippocrate a descris primul aceasta stare clinica ca piele ingrosata. Carlo Curzio (1752) a facut prima descriere detaliata a acestei stari clinice, cand un pacient s-a prezentat cu piele ingrosata. Termenul de sclerodermie a fost dat de Giovambattista Fantonetti in 1836. Aceasta boala este o tulburare reumatologica, deoarece afecteaza tesutul conjunctiv al organismului (1).

Sclerodermia este o boala rara (9/100.000 la femei; 6/100.000 la barbati), cu debutul intre 30 si 50 ani. Existaa o preponderenta la femei (M/F=1/4). Debutul in timpul copilariei este rar. S-a remarcat asocierea cu antigenele complexului major de histocopatibilitate DR1, DR3, Drw52, DR5. Implicarea imunologica este inca neclara, tintele incluzand celulele endoteliate si fibroblastii, cu producerea de citokine, care duc la sinteza crescuta de colagen."

Sursa integrala: http://www.emcb.ro/article.php?story=20040330205450475

PS: nu mai pune un diagnostic atata timp cat nu cunosti toate datele problemei! Este o eroare fundamentala atat in medicina, cat si in management!

Si uite-asa e cand o pereche de ghilimele devine mai desteapta decat sase ani de facultate si-nca vreo trei de rezidentiat.
aproapelafel
Dacă aș fi citit asta în urmă cu aproximativ o lună, aș fi zis „Dumnezeu să o ierte!” și mi-aș fi continuat SQL-ul fiind sigură că „iarba rea nu piere”, prin urmare mie nu mi s-ar putea întâmpla. Ar fi fost o greșeală.
În primul rând, există oameni care fac totul pentru bani. Citind articolul, nu cred că Raluca ar fi urmărit banii. Căuta să se îmbogățească, dar mai mult în ceea ce privește cunoștințele, experiența. Își dorea, cu siguranță, promovarea. Nu pentru banii pe care îi aduce, nici pentru putere. Doar pentru titlu. Doar pentru că și-ar fi știut munca apreciată. Nu cred că îi păsa foarte mult de firma în care lucra. Ar fi făcut același lucru, pentru oricare altă firmă. Pentru că unii luptă doar de dragul victoriei, se simt împliniți atunci când îndeplinesc tot felul de misiuni dificile (cu cât este misiunea mai epuizantă, cu atât mai dulce săvârșirea ei). Este dificil de explicat pentru că nu toți avem aceeași scară a valorilor. Știu că sună ciudat, dar unii se simt împliniți (nu „fericiți”) atunci când se fac utili, atunci când ajută pe ceilalți (indiferent cum, chiar și luând asupra lor misiunea altora, chiar și dând totul pentru ca proiectul să reușească). Prin urmare, purtarea Ralucăi nu are nimic în comun cu lăcomia, prostia, setea de mărire și altele scrise pe aici. Era doar felul ei de a se simți împlinită. Dacă mai adaugi la asta și singurătatea și (destul de posibil) dezinteresul pentru lumea ce o înconjura...eh, poate că aici a și vrut să ajungă. Sufletul unui om nu poate fi complet înțeles de un altul. Cineva scria pe forum că trupul ei a fost mai slab decât vionța ce o caracteriza. Foarte adevărat: e vorba de voință, nu de prostie. Uneori îți dorești să faci atâtea lucruri, dar timpul nu te lasă. Și, pentru că nu poți învinge timpul, încerci să îți învingi limitele (normale) impuse de trup. E o greșeală, sigur, dar o înțelegem prea târziu uneori.
În al doilea rând, există firme care fac totul pentru bani. Și tind să cred că EY se numără printre ele. Dar asta nu înseamnă că vina o poartă angajatorul. Raluca era fată deșteaptă, știa foarte bine ce face și cunoștea consecințele faptelor sale. Nu a fost obligată de nimeni, deși ar fi putut fi împiedicată. Dar împiedicată nu de către angajator, ci de către familie și prieteni. Dacă vreți cu orice preț să găsiți un vinovat...uitați-vă în jur. Și dacă nu e nimeni în jur, priviți în oglindă (eu m-am privit deja). Poate dacă fiecare dintre noi ar avea grija de prietenii săi, poate dacă am îndrăzni să-i contrazicem și să luptăm cu încăpățânarea lor...eh, poate am salva câțiva. Dar nu vă învinuiți foarte tare, pentru că un om poate fi salvat dacă și numai dacă își dorește asta. O știu din proprie experiență, eu jucând până nu demult rolul celui care nu dorea să fie salvat. Am început prin anul I de facultate, când, din lipsă de ocupație, m-am apucat de răsfoit cărți de economie, sisteme informaționale și management proiecte (se vede clar că eram mult prea leneșă pentru a mă apuca de treburi serioase). Perfecționistă din fire, am început să fac totul cât mai bine posibil, împingând limitele organismului meu. Bineînțeles, mă consideram de fier. Și nici o secundă nu am primit aprobarea sau sprijinul prietenilor mei. Iar ei, săracii, nu au obosit să-mi prezinte consecințele purtării mele cât puteau mai clar și mai sumbru. Tăceam, ascultam și la sfârșit suneam că sunt conștientă de ceea ce fac. E drept, familia nu prea intervenea în treburile astea, ei fiind mult prea mândri de fiica lor cea cu 10 pe linie și șefă de promoție. Vai, mândria patriei! Și totuși îmi era foarte clar că nu ar fi prea mulțumiți să mă vadă bolnavă. Astea le-am povestit doar pentru a demonstra că nici prietenii și nici familia nu au decât o foarte mică influență asupra comportamentului unui om încăpățânat. Și totuși, merită încercat. Nu costă prea mult, „doar”...timp (ironic, exact timpul ne lipsește tuturor).
Căt despre firmă ... nu prea se poate spune că ar avea vreo vină, deși cazul acesta nu-i face deloc imaginea „mai albă, mai strălucitoare”. După cum vă spuneam, există unii oameni cu adevărat încapățânați. Eu lucrez momentan la un grup destul de cunoscut, în Franța. După prima săptămână, șefa m-a certat pentru că depășisem cu 8 numărul orelor pe care trebuia să le fac în mod normal. Mi s-a spus clar că sunt „obligată” să iau cel puțin o oră de pauză în intervalul 12h-14h și că ar prefera să nu fac mai mult de trei ore suplimentare pe săptămână. Iar dacă ajungeam la 14 ore suplimentare pe lună, eram obligată sa-mi iau două zile libere. După „bunul” obicei, am ascultat, am zis că am înțeles și ... am făcut ce am știu eu. Adică ore suplimentare, normal. Și așa am fost certată și a doua și a treia, până la a șasea săptamână. Eu, român până în măduva oaselor, nu înțelegeam unde greșec și cu ce o deranja pe dânsa numărul orelor pe care le petreceam eu la birou. A văzut, săraca femeie că nu are cu cine vorbi și m-a lăsat în plata Domnului (sau cum ar zice un personaj de pe la noi, m-a lăsat să mor în beznă). În timpul ăsta, mă străduiam să beau cafea după cafea pentru a împăca la standardele mele și școala și job-ul. Nu, laudele șefilor nu îmi ajungeu. Eu singură îmi cunoșteam potențialul și numai pe mine trebuia să mă mulțumesc. Of of, măi măi ... Rezultatul a fost o vizită prelungită la secția de cardiologie a spitalului de urgențe. Și abia atunci mi-am dat și eu seama că nu e chiar plăcut să fii pe un pat de spital, într-o țară străină și fără nimeni care să te viziteze. Oricât de amabili ar fi medicii, spitalul este un loc sinistru. Iar cimitirul este și mai sinistru. În schimb, abia experiența cu spitatul și imaginea unui cimitir au reușit să îmi dărâme încăpățânarea. Când m-am întors la birou, șefa mi-a ținut un întreg discurs despre cât de importantă este viața, familia și prietenii fiecăruia dintre noi și despre cât de puțin ar trebui să conteze serviciul. De data asta, reușeam și eu să o înțeleg.
Și de asta spun că este posibil ca șeful Ralucăi să nu fi avut vreo vină. Poate că nici familia, nici prietenii nu puteau face mai mult. Poate că o spitalizare serioasă i-ar fi fost mai de folos. Poate că nu. Pănă la urmă, noi nici nu am avut ocazia să o cunoastem, cu atât mai puțin să o înțelegem. Și, atâta vreme cât nu înțelegi un fenomen, nu prea ai dreptul să-l judeci. În plus, doar pentru că ceilalți gândesc altfel decât noi, nu înseamnă că unii sau alții greșesc. Nu înseamnă că unii sunt proști, idioți, tâmpiți, lacomi, cretini și tembeli (sper că am acoperit toată gama prezentată pe acest forum), în schimb ce tabăra adversă a fost binecuvântată cu înțelepciune fără limite, deține cheile universului și ale fericirii veșnice. Pur și simplu gândim diferit, avem valori diferite (chiar dacă unii pun în capul listei altceva decât viața – e dreptul lor). Raluca nu a fost nici mai rea, posibil că nici mai bună decât alții. A fost diferită. Dumnezeu să o odihnească!
gugutata
Raluca a gresit prin zelosenie. Stiu despre ce vb. din simplu' motiv ca asa e si sotia mea.

Cit despre angajatori, acestia poarta ce'a mai mare vina. Nu au scrupule cind scriu cele blestemate e'mailuri si cer nu stiu ce rapoarte, numere, statistici, etc. Pt. ei este simplu in calitate de supermanageri. Cer, ordona, impun. Sunt niste jigodii majoritatea. Camasile alea apretate roz, cu nu stiu ce costume'n dungi verticale si pantofii lustruiti. Duhnesc a parfum de firma si barbieritu' impecabil de dimineata nu's decit imagine. Am si io clienti din astia. Unii din noi vor fi la fel. Nu stiu cum facem, da' uitam de unde am plecat si cit de greu a fost.
Cit despre managerii veniti de afara pe nu stiu ce lefuri, care plimba cana de cafea dintr'un birou in altu' si "verifica" atmosfera de lucru si "randamentu'" slugarnicului individ incremenit in al lui tabel de excel si cu outlookul deschis nu cumva sa piarda un alt ordin.

Ca angajatu' e bolnav de'atita foame de promovare nu e vina lor, dar ca volumu' de munca este aberant, atunci cu siguranta e vina lor.

Si nu numai la EY se intimpla magariile astea. Peste tot.
Archon
Azi am fost la un interviu. Adica am fost la un departement HR. Si am vazut, din greseala smile.gif, o carte de vizita Ernest and Young pe biroul HR-istului... Ce-am mai ras...
renderman
QUOTE(aproapelafel @ Apr 26 2007, 12:14) [snapback]2754361[/snapback]
Când m-am întors la birou, șefa mi-a ținut un întreg discurs despre cât de importantă este viața, familia și prietenii fiecăruia dintre noi și despre cât de puțin ar trebui să conteze serviciul. De data asta, reușeam și eu să o înțeleg.

A inceput e&y campania de spalare a numelui companiei? Era de asteptat death.gif

In alta ordine de idei, daca munca devine pentru cineva un drog, atunci nu uitati ca si traficantii de droguri sint condamnati, nu numai consumatorii
kazzaciov
QUOTE(turbo trabannt @ Apr 26 2007, 11:49) [snapback]2754219[/snapback]
care prieteni ti-au confirmat si tie chestia cu epuizarea?

Mai multi colegi de-ai ei au spus ca a slabit foarte mult in ultimile saptamani, a ajus sa cantareasca sub 40 kg, lucru care poate avea 2 cauze: fie epuizare psihica/fizica, fie o boala. Oricum simptomele pe care le-au descoperit legistii pana acum se pot datora epuizarii. In conditiile in care lucrezi aproape toata ziua sub un stress imens, nu dormi si nu mananci regulat clar este afectat organismul. Cineva a spus de anorexie... si mi se pare chiar perfid sa aduci vorba de asa ceva. Anorexia este de obicei o boala sociala, provocata de disonanta cognitiva fata de asa numitele "role models", care, din pacate, in Romania de astazi, au ajuns sa insemne diverse pipitze care se fufilieaza pe la diverse posturi de televiziune (scuzati limbajul nuantat). Chiar credeti ca Raluca mai avea timp de asa ceva?!? Eu sincer nu cred... Faptul ca era exploatata, asta stie orice care a avut contact, in vreun fel sau altul, cu o firma de audit. Munca este enorma, stressul este pe masura... Ganditi-va doar ca ea facea munca a 2-3 echipe deodata, nu din carierism sau lacomie sau orice alt aspect ridicat de cativa oameni oarecum ignoranti, ci din simplul fapt ca nu aveau suficienti oameni angajati (politica proasta de HR, lipsa de profesionisti pe piata muncii din Romania, eu tind sa cred ca era vorba de "cutting costs"). Intr-adevar, ea vroia sa plece din EY... Eu cred ca a amanat acest moment, deoarece i s-a propus un post in Luxemburg, unde urma sa plece din toamna si unde, probabil, ca nu era nevoita sa suplineasca lipsurile politicii de HR a filialei din Romania.
Referitor la cea de-a doua posibila cauza a decesului... Daca intr-adevar suferea de o boala atunci cei de la CMU ar fi trebuit sa aiba un covant de spus... se fac controale medicale regulate in companiile cu care au contracte incheiate, controale conforme cu codul muncii de altfel. Insa cei de la CMU sunt cam incompetenti de felul lor, parerea mea este sa va feriti cat de mult puteti de ei. Pana cand nu se va da nici un raport oficial al medicilor legisti nu ma pot pronunta in nici un fel in legatura cu acest aspect. Poate fi vorba, de asemenea, si de o boala profesionala, cum ar fi cazurile celebre din Japonia.
Oricare ar fi cauza si vinovatii, cred ca este un serios mesaj de alarma fata de toti angajatii... acela de a nu va lasa calcati in picioare de niste patroni ahtiati dupa succes si dupa bani, nu incercati sa "urcati firma pa-n la cer". Trebuie sa existe o morala din toata aceasta intamplare!

PS: stiti care e atmosfera la EY acum? "Exista inca un post disponibil!" Asa ceva este de neacceptat!
turbo trabannt
QUOTE(punkt @ Apr 26 2007, 22:28) [snapback]2754418[/snapback]
Raluca a gresit prin zelosenie. Stiu despre ce vb. din simplu' motiv ca asa e si sotia mea.

same here.

EY: iat-o pe raluca cea ma constiincioasa fata din departament. daca munciti mult puteti ajunge manager ca ea. death.gif

turbo trabannt
QUOTE(kazzaciov @ Apr 26 2007, 22:35) [snapback]2754459[/snapback]
PS: stiti care e atmosfera la EY acum? "Exista inca un post disponibil!" Asa ceva este de neacceptat!

da stiu asta. alti manageri colegi cu ea au trebuit sa lucreze azi noapte pana la 3 . desi unii fusesera la inmormantarea fetei death.gif
gugutata
io daca le cer alor mei sa vina simbata sa terminam nu stiu ce documentatie, se uita atit de urit la mine ca'mi piere orice chef huh.gif
kazzaciov
QUOTE(LoveDemon @ Apr 26 2007, 12:04) [snapback]2754308[/snapback]
Si uite-asa e cand o pereche de ghilimele devine mai desteapta decat sase ani de facultate si-nca vreo trei de rezidentiat.

Nu am insinuat ca as fi mai destept decat cineva care a urmat medicina... am spus doar ca, inainte de a incerca sa pui un diagnostic, ar trebui sa ai o imagine de ansamblu destul de bine conturata. Mi s-a parut doar ca Mianna nu poseda o astfel de imagine... daca afirma ca acea boala este autoimuna. Daca am gresit cu ceva, va rog sa ma scuzati.
Si da, am vorbit cu un prieten chirurg, cu experienta de foarte mult ani care mi-a confirma ce am scris in acele randuri.
renderman
QUOTE(kazzaciov @ Apr 26 2007, 12:35) [snapback]2754459[/snapback]

Chiar crezi asta? Imi miroase de la o posta a campanie de spalat numele companiei, vezi doamne noi nu sintem de vina, de vina sint angajatii... aproapelafel imi confirma banuiala
turbo trabannt
QUOTE(renderman @ Apr 26 2007, 22:42) [snapback]2754499[/snapback]
Chiar crezi asta? Imi miroase de la o posta a campanie de spalat numele companiei, vezi doamne noi nu sintem de vina, de vina sint angajatii... aproapelafel imi confirma banuiala

da mah asa e atmosfera. cate sulfe pe acolo nu vor sa se catere in copac pe cadavrul ei death.gif

tu ce tip de angajat crezi ca e pe acolo: 2 feluri . tip raluca si tip corporate bitch. intrucat modelul raluca a dat coltul, tarfele de corporatie sunt in voga acolo chiar daca lacrimeaza chipurile la numele ei.
mianna
QUOTE(kazzaciov @ Apr 26 2007, 11:45) [snapback]2754201[/snapback]
Eu zic sa mai citesti... in sclerodermie este inca neclara implicarea imunologica, aceasta boala fiind o tulburare reumatologica, ducand la o sinteza crescuta de colagen.

"Se cunoaste faptul ca in sclerodermie sistemul imun este activat. Exemplu este prezenta autoanticorpilor la majoritatea bolnavilor cu sclerodermie (factor reumatoid, anti-ssDNA, anti-histone, anti-RNA polimeraza III, anti-DNA topoizomeraza I, anti-centromer). In practica, se impune sa fie testati anticorpii antinucleari (ANA), anti-antigene nucleare extractibile (ENA), anti-dsDNA. ANA sunt prezenti la peste 80% dintre pacientii cu sclerodermie, de obicei avand aspectul punctat sau omogen. Aspectul nuclear este specific."

si din nou, n-am pus vreun diagnostic.

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.