gomez99
14th September 2008, 19:16
pune o veioza cu un bec economic 3 ore pe zi minim
vezi ca exista pulverizoatoare pentru calcat, care se cumpara goale, sau poate capul pulverizatorului se poate insuruba pe un pet de 1/5 l (al meu merge)
diorama
16th September 2008, 23:14
Tu de fapt ai acolo o padurice de bonsai
. Dupa frunze pare a fi ulm chinezesc. Si al meu s-a pleostit cand l-am adus acasa, i-au picat toate frunzele dar si-a revenit. De obicei cand isi schimba mediul in care a fost obisnuit, ii pica frunzele. Pulverizeaza-l, uda-l cand pamantul se usuca la suprafata, nu-l lasa prea mult uscat si evita sa-l scufunzi in apa. Treaba asta cu scufundatul se face numai daca pamantul s-a uscat foarte tare, dar sper sa nu fie cazul la tine. Sa nu-l tii in curent.
aliscami79
19th September 2008, 19:23
QUOTE (XAN @ Sep 14 2008, 17:01)

M-am pricopsit cu un Bonsai si nu stiu sa am grija de el, deja a inceput sa dea inapoi. Este vorba de

Florareasa zicea sa pulverizez apa zilnic si odata pe saptamana sa scufund vasu in apa cateva secunde. El e asezat in fata ferestrei dinspre Vest si numai dupa ora 16 are ceva soare pe el care in 4 ore disparea, asta vara, acum deja s-a cam terminat. Pulvberizator am cumparat unu cu ceva solutie de curtatat nu stiu ce, care dupa n spalari, lasat peste noapte in apa calda etc tot mai miroase a chimicalul respectiv. Dupa cum se poate vedea din poza in partea dinspre interiorul camerei s-au uscat frunzele, acum nu stiu daca e din cauza luminii mai putine la interior sau idn cauza pulverizatorului cu care probabil mai mult pulverizez in acea parte decat partea dinspre fereastra . Un sfat ceva va rog, ca habar nu am ce sa-i fac si nu-mi place sa-l vad ofilindu-se .
Da, sfatul cu pulverizarea pare ok. Si mie tot asa mi s-a spus. Atat pe pamantul lui cat si pe frunze. Isi va reveni. In ceea ce priveste lumina...are nevoie de multa...Aseaza-l undeva, nu neaparat afara, unde sa se bucure din plin de ea. Al meu a ramas fara frunze dar si-a revenit. Iata-l!!!
gomez99
19th September 2008, 20:01
e o frumusete ce ai tu acolo!
da, sticlele alea le-ai golit in timp ce il ingrijeai?
veronika
28th September 2008, 12:41
salut
..am si eu un bonsai de un an si ceva...
la inceput am crezut ca moare..i-au picat frunzele toate in 2 zile..dar si-a revenit..am inteles ca este normal, si-a schimbat mediul..
treaba ciudata e ca de la o vreme- cateva luni, cam la 3 saptamani isi pierde toate frunzele, apoi da mugurasi si o ia de la capat.. e nebun 
.. uite-l acum, de 2-3 zile a inceput iar sa le piarda..
l-am mutat doar la inceput ca nu era la lumina suficienta, acum e in acelasi loc de 3 luni... din ce am vazut pe forum est eulm chinezesc..ce o avea?
Valentina30
28th September 2008, 23:40
veronika, bonsai-ul tau e suparat pe aerul uscat din camera. Ii trebuie umiditate ridicata. Pulverizeaza-i apa pe frunze ... ma rog, pe ramuri acum ca sunt chelutze.
Eu toata vara i-am pulverizat pe ai mei la fiecare 2 zile iar acum, de cand s-a mai racorit, cam la 3-4 zile. Le merge foarte bine iar frunze pica doar 2-3 pe saptamana.
Dupa cele da alte frunze, poti sa incepi sa le aplici si ceva fetilizanti pentru plante verzi.
ATENTIE: sa folosesti fertilizanti sub forma lichida, diluati in apa de udare si numai in concentratia specificata pe ambalaj. Nu aplica fertilizanti decat atunci cand bonsaiul a facut frunzulite. Daca e chel, risti sa-i arzi radacinile.
FolderBulk
1st October 2008, 14:28
Buna tuturor ! M-am hotarat si am cumaparat si eu un mic Copacel !
Initial am vrut asa ceva ! Dar costa prea mult si nu am experienta suficienta pentru a-l creste .
Click pentru a vizualiza atașamentul
Asa ca va prezint achzitia mea !
Click pentru a vizualiza atașamentul
Este un ficus ! Voi posta aici cat mai multe despre el ! Stiu ca voi gasi si ajutor de la voi in caz de nevoie !
Valentina30
1st October 2008, 14:33
E frumusel. Sa-ti traiasca!
Cateva sfaturi utile de ingrijire gasesti pe cele doua pagini ale acestui topic.
Pentru orice alte nelamuriri, suntem aproape.
FolderBulk
1st October 2008, 14:36
QUOTE (Valentina30 @ Oct 1 2008, 15:33)

E frumusel. Sa-ti traiasca!
Cateva sfaturi utile de ingrijire gasesti pe cele doua pagini ale acestui topic.
Pentru orice alte nelamuriri, suntem aproape.

Multumesc Valentina !
Ca de obicei la datorie ! Deocamdata il las sa se acomodeze pana vad ca ii cresc frunze noi .
xtremdriving
1st October 2008, 18:30
al meu in continuare pierde frunzulite dar si da altele, practic arata la fel...chiar daca pierde frunze.
Julia22
8th October 2008, 12:11
bonsaiul meu este bolnavior si vreau sa-l salvez cu orice pret. acum o saptamana a inceput sa i se usuce frunzulitele si sa se ingalbeneasca. l-am schimbat urgent pamantul si l-am udat cu o substanta speciala pentru bonsai, apoi l-am pus intr-o punga si i-am creat un efect de sera. a stat acolo cateva zile si astazi, cand am deschis punga, am observat cum au inceput sa-i cada mai toate frunzulitele... iar acum este aproape chel. pot sa-i mai fac ceva? cum sa-mi salvez copacelul?
Valentina30
8th October 2008, 15:27
Julia, Ficusul Carmona se ingrijeste relativ usor. Faptul ca s-au ingalbenit frunzele si au inceput sa-i cada, se putea datora unei dereglari de udare, schimbarilor de temperatura sau mutarii din locatia obisnuita.
Spui ca l-ai stropit cu o substanta pentru bonsai... Ei bine, nestiind ce substanta ai folosit, nu pot sa-ti spun daca ai procedat bine sau rau. Dar in mare, pot sa-ti spun ca nu cred ca era nevoie sa-l stropesti cu nimic in afara de apa curata. Pulverizarea cu apa l-ar fi ajutat sa reziste la seceta si la caldura.
Daca in locul in care l-ai tinut, era foarte frig, nu era nevoie de pulverizare si desigur nici de substante de tratament. Pur si simplu avea nevoie de alte conditii de cultivare.
In fine, faptul ca dupa ce l-ai stropit cu acea substanta l-ai introdus intr-o punga, creand un efect de sera, a accelerat caderea frunzelor. Se stie ca tratamentele chimice, au si o doza de toxicitate in ele, iar efectul de sera (spatiul inchis) mareste impactul toxinelor asupra plantei.
E ca si cum ai trata un bolnav cu ceva medicamente grele, tinandu-l inchis intr-o camaruta mica, fara ferestre si fara pic de aer.
newtask
12th November 2008, 20:34
Buna Seara tuturor!
Am nevoie de ajutorul vostru urgent! M-a rugat o cunostinta sa vad ce are bonsaiul ei. E complet uscat. Mai atarna 2-3 frunze de el. Ce ii pot face?
gomez99
12th November 2008, 21:37
pai asa, pe ne-ve, cam greu.
primul lucru care imi trece prin cap e ca daca e complet uscat, atunci e... uscat.
vezi daca e pus la lumina. fara lumina plantele nu prea se simt bine.
poate ii e prea cald sau prea frig.
l-ai trata cu ceva? poate e intoxicat.
poate l-a atacat vreo gijganie ceva?
incerac metode de resuscitare
cufunda-l o juma de ora intr-un vas cu apa. o sa pierzi din pamint, da acum mi se pare mai important sa salvezi planta.
un bonsaist adevarat o sa ma injure pentru ce zic acum, da repet, problema ar fi sa salvezi copacul: scoate-l de und e el acum si pune-l in pamint de flori. daca isi revine o sa o ia razna cu crescutul si nu o sa mai arate a bonsai, da daca te incumeti, cum vezi ca face din nou frunze il replantezi sub forma initiala. acu nu moare nimeni dintr-o cracuta-doua in plus.
charme
12th November 2008, 21:39
bonsaiului meu ginseng (despre care intre timp am aflat ca nu-i chiar bonsai, adica-i un fel de corcitura care nu se taie si nu se modeleaza - fine by me, ca n-aveam asemenea intentii) i s-a rupt la putina vreme de cand l-am primit o ... ramurica, sa-i zic asa, adica o tulpinita mica cu vreo 3 frunzulite am pus-o in apa sa prinda radacini, si dupa cateva luni am pus-o in ghiveci.
din pacate nu evolueaza deloc, desi are aceleasi conditii ca si bonsaiul mama - acelasi tip de pamant, aceeasi cantitate de lumina, acelasi regim de udare...
ii pot face ceva sa devina mai viguros? sau e normal ritmul acesta atat de lent de ... crestere, sa-i zicem, desi eu nu vad sa fi crescut nici doi milimetri de-atata timp. nici rau nu pot zice ca-i merge, nu s-a ingalbenit si nu i-a cazut vreo frunzulita, pur si simplu stagneaza.
gomez99
12th November 2008, 21:46
ginsengul nu-i un bonsai. un bonsai e un copac care prin diferite procedee e impins spre nanism - daca imi este permisa comparatia.
exista plante care ele de la natura arata ca niste copacei si astea sint vindute pe post de bonsai cam peste tot in lume. ginsengul tau e in postura asta. ginsengul e o planta cu crestere f lenta. daca crenguta a prins radacini si e verde, poti sa te bucuir ca ai 2 ginsengi
din cite stiu eu ii trebuie citiva ani buni ca sa dezvolte radacina completa, care e un tuber. stiu e ca e un soi coreean, unu chinezesc si unul californian (parca) asta din urma zice-se creste mai repede.
charme
12th November 2008, 22:07
pai asta ziceam si io, c-am aflat ca nu-i
dar... if looks like a duck, walks like a duck...
oricum imi place mai mult ideea ca-i asa fiindca vrea el, nu fiindca-l impinge alcineva.
mersi ca m-ai linistit, daca asa lent vrea el, asa sa fie.
gomez99
12th November 2008, 22:16
aaaa, stai asa, ca la nu e ginseng, ala parca e ficus retusa, din asta nu e recomandabil sa faci ceai
, alta rata in alta traista. da si asta creste incetisor.
Valentina30
12th November 2008, 23:23
QUOTE (gomez99 @ Nov 12 2008, 22:16)

aaaa, stai asa, ca la nu e ginseng, ala parca e ficus retusa, din asta nu e recomandabil sa faci ceai

, alta rata in alta traista. da si asta creste incetisor.
gomez, Ficus Ginseng e chiar Ficus Retusa... deci ai explicat foarte bine mai inainte.
In ce priveste planta Ginseng, utilizata in scop medicinal, e cu totul altceva. Aceea nu se gaseste la raionul de Gradina, si cu siguranta nu arata a bonsai.
Bonsaii din specia Ficus Retusa, sunt denumiti bonsai Ginseng, datorita formei si volumului radacinii, care se afla deasupra solului, ce se aseamana cu radacina de Ginseng, atat de utilizata in medicina traditionala asiatica.
gomez99
12th November 2008, 23:28
pai initial eu am crezut ca chiar de ginseng-ginseng e vorba, pina am vazut poza.
Valentina30
12th November 2008, 23:36
gomez, nu sunt un "bonsaist adevarat', dar la faza de mai sus meriti
...
Lasand gluma la o parte, newtask spune-i cunostintei tale sa procedeze, cum te-a sfatuit gomez mai sus.
Dar mai inainte, spre a fi sigura ca nu se oboseste degeaba, ar fi bine sa taie cu o forfecuta ascutita un varf dintr-o ramura. In felul acesta poate vedea daca e verde in mijloc, in sectiune. Astfel se va convinge daca bonsaiul respectiv mai poate fi salvat sau s-a uscat in profunzime...
Valentina30
12th November 2008, 23:45
ok, pentru a nu o zapaci prea mult pe charme: bonsaiul Ginseng, creste lent, ramurica aceea va creste si ea foarte lent, cu atat mai incet cu cat a venit deja iarna si majoritatea plantelor isi incetinesc acum ritmul de crestere.
laura_serban
13th November 2008, 00:00
buna seara,poate ma ajuta si pe mine cineva???am primit cadou un bonsai cica are vreo 10 ani,dar nu stiu ce tip de arbore este, si cum sa il ingrijesc.am pus o pozaClick pentru a vizualiza atașamentul poate stie cineva.multumesc.
newtask
13th November 2008, 15:25
Tocmai mi-a spus ca nu l-a udat niciodata, si l-a primit in luna iulie.
diorama
13th November 2008, 15:55
O, viata, asta e ca in glumele alea care circula pe net: "Alo, nu-mi merge calculatorul. Pai curent aveti? Nu, s-a oprit acu' o ora...". Da' de ce nu l-a udat niciodata?
Ma scuzati, nu ma pot abtine din ras, dar in acelasi timp mi se pare trist sa insetezi un copacel pana se usuca, dupa care sa dai din colt in colt ca moare si sa te intrebi de ce. Tu sigur nu faci misto de noi?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.