silviun
19th March 2004, 02:26
Salut!
Am inteles ca daca cumpar un produs din interiorul EU(Germania in cazul meu), si il scot din EU, imi pot recupera TVA-ul. Imi poate spune cineva cum se facem treaba asta si de ce acte este nevoie?
Multumesc anticipat,
Silviu
mirceat
19th March 2004, 08:33
Vezi info pe site-ul Global Refund care mi se par in Germania cei mai tari recuperatori... de TVA
.
Trebuie sa ceri de la magazin factura originala si un Ausfuhrbescheinigung (declaratie de export). In loc de Ausfuhrbescheinigung poti primi de ex un check Global Refund pe care scrie deja suma pe care o poti primi.
Daca in Germania TVA este 16%, tu primesti inapoi cam 11-12%, restul de 4-5% le ramine comision la recuperatori.
Exista un plafon minim pentru acceptare la recuperare, este suficient de mic. La cumparaturi sub 100 EUR nu prea merita efortul sa faci procedura de recuperare.
Pe acte trebuie scrise cit mai exact datele tale- nume, adresa, serie pasaport. Nemtii se mai incurca in denumirile romanesti.
Dupa aceea depinde cum faci iesirea din EU - auto, tren, avion.
Sa ai grija sa nu ratezi ultimul control vamal, pentru ca cei de la vama trebuie sa-ti stampileze factura si declaratia de export ca sa ateste exportul.
In vama trebuie sa prezinti in principiu toate marfurile pe care le exporti. Vamesii sint destul de relaxati, poate fi suficient sa vada obiectele de valoare mai mare.
Dupa vama poti gasi un ghiseu de recuperator (de ex Global Refund) si iti fac restituirea pe loc, cash daca vrei.
Sau poti reveni in tara si trimiti actele prin posta la un recuperator, iar ei iti vireaza cumva banii. Ai termen parca 3 luni pentru solicitarea recuperarii.
Sa-ti pastrezi o copie dupa factura daca ai nevoie de garantie la lucrurile cumparate.
silviun
19th March 2004, 12:18
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte.
Eu la produsele mele am o factura si un bon. La iesirea din Austria mi-au pus pe ele o stampila verde cu data, si o semnatura.
Acum ar trebui sa merg inapoi la magazinul din Germania sa le cer TVA-ul inapoi?
Multumesc,
Silviu
mirceat
19th March 2004, 15:21
Bonul acela ar putea sa tina loc de declaratie de export? Aici nu stiu daca nu vei avea o problema.
Daca vrei sa recuperazi TVA pe cont propriu, nu stiu daca trebuie sa te adresezi magazinului sau statului german. Probabil ca procedura este cam complicata si de aceea se apeleaza de obicei la firme specializate.
Daca vrei sa lucrezi prin recuperatori, citeste de pe site informatiile si vezi cum ii poti contacta. Le trimiti un e-mail (in engleza sau germana), le spui ce acte ai si intrebi daca poti recupera TVA.
robmih
11th April 2004, 13:48
Incearca sa iei legatura cu un birou Eurolines din Romania. Ei au un asemenea serviciu de recuperare a TVA-ului valabil cu UE.
Daca iesi din UE cu masina, vezi ca la granita Austro-Ungara este un ghiseu - exact la vamesii care-ti stampileaza pasaportul - in care iti iei banii cash, pe loc, trebuie doar sa completezi un formular
silviun
11th April 2004, 16:54
Mie la granita Austro-Ungara mi s-a stampilat factura pentru camera, dar mi s-a spus ca pentru bani trebuie sa merg pana la magazinul de la care am cumparat produsul, deci inapoi in DE.
Ce mai pot face acum?
mirceat
12th April 2004, 13:22
@silviun
S-a scris destul de mult mai sus.
Daca vrei sa recuperezi toti banii, probabil ca trebuie sa te intorci cu actele la magazinul de unde ai cumparat.
Daca vrei sa lucrezi cu recuperatori (le cedezi comisionul), iei legatura cu un birou Eurolines (reprezentant Global Refund in Romania) sau vezi pe site la Global Refund link-ul Contacts pentru Germania. Poti trimite e-mail pe adresa de acolo taxfree@de.globalrefund.com si ceri lamuriri.
In principiu trebuie sa le trimiti actele prin posta si stabilesti cu ei modalitatea de expediere a banilor.
Andrei
8th July 2005, 12:20
QUOTE(robmih @ Apr 11 2004, 14:48)
Incearca sa iei legatura cu un birou Eurolines din Romania. Ei au un asemenea serviciu de recuperare a TVA-ului valabil cu UE.
Daca iesi din UE cu masina, vezi ca la granita Austro-Ungara este un ghiseu - exact la vamesii care-ti stampileaza pasaportul - in care iti iei banii cash, pe loc, trebuie doar sa completezi un formular
Unde ii gasesc pe Eurolines? este vorba de autobuzele acelea?
=====
later edit: am gasit... am suant la nimereala la cei cu autocarele. despre ei este vorba. ziceau ca achita in euro taxa aceea, daca au euro in casa.
[stiam eu ca citisem pe acest forum mai demult despre taxe si de aceea am postat aici, iar pentru urmatorii care vor vrea sa faca aceiasi chestie, sau pentru mine cand o sa uit numarul de telefon, il notez aici 021-211.98.81 - la asta am vb eu]
luk2011
8th April 2006, 00:00
Eu vreau sa-mi cumpar Televizorul LCD Sony KDL-S32A11E din germania .
Cum pot sa-mi recuperez Melwesteuerul ( TVA-ul ) inapoi ?
Stiu ca exista firme care fac asta,dar ei recupereaza doar daca cumperi din magazine unde e expusa logo-ul : TAX FREE.
La firma de unde vreau eu sa cumpar nu e pus logoul asta,deci cum pot sa-mi recuperez TVA-ul inapoi?
Daca primesc doar o factura pentru TV?
Ce trebuie sa fac ca sa-mi pot recupera inapoi TVA-ul?
Din cate stiu eu , trebuie sa primesc o hartie de export de la magazin,pe care s-o stampilez la vama Romana cu Ungaria , si care s-o duc inapoi la magazin de unde am luat TV-ul.
Dar daca cei de la magazin nu au hartii din astea de export,si nu imi dau asa ceva,decat o factura?
Atunci se mai poate recupera TVA-ul inapoi?
Daca ma poate ajuta cineva il rog sa posteze aici
mersi mult
floraur
9th April 2006, 01:40
Ai grija ca vei fi obligat sa platesti TVA la Ro. Si aici este de 19%. 
numai ca nu prea au cum sa aplice legea asta deoarece nu au cum sa stie cum vei proceda tu dupa ce vei fi cumparat de acolo.
mirceat
11th April 2006, 14:12
informatii oficiale
http://www.germany.info/relaunch/info/cons...ces/taxeng.html
General Information
The price for merchandise purchased in the Federal Republic of Germany includes 16% value-added-tax (VAT). The VAT can be refunded if the merchandise is purchased and exported by a customer whose residence is outside the European Union. The refund is a fiscal advantage granted by the German Government to the retailer. It can voluntarily be passed on from the retailer to the customer. However the retailer is not obliged to do so.
What to do to obtain a Refund?
1. The customer has to inform the retailer at the time of purchase that the merchandise is to be exported to a country outside the European Union. The customer will then get a special export invoice (Ausfuhr- und Abnehmerbescheinigung). Please note that some retailers use the service of the Tax Free Shopping Service. In these cases a Tax Free Shopping Check will be issued.
2. When leaving the European Union the export invoice or the Tax Free Shopping Check has to be submitted to the Customs Service at the airport or the border point together with a proof of the customer's residence outside the European Union (e.g. passport) so that the export of the merchandise can be certified. The procedure also includes examination of the merchandise purchased in Germany. Please not that the merchandise has to be exported within three months of the purchase to qualify for tax-refund.
3. After certification by the Customs Service, the export invoice has to be returned to the store in which the merchandise was purchased. In case the Tax Free Shopping Service handles the reimbursement, the customer may be able to obtain a cash refund if the Tax Free Shopping Service maintains an office at the exit airport. Otherwise the checks should be sent to the address shown on the back of the Tax Free Shopping Check. Please indicate the method of payment that you wish to receive (credit card number or name, routing number and account number of your bank account).
luk2011
11th April 2006, 15:19
Mersi mult mirceat inca odata pentru efortul tau.
Informatia postata de tine este una oficiala si la obiect despre cei care vor sa cumpere ceva din Germania din magazinele care NU au afisat logo-ul TAX FREE si care vor sa-si recupereze TVA-ul pentru produsele cumparate.
luk2011
12th April 2006, 15:41
[b]Precizari si date concrete despre recuperarea TVA-ului pentru produse cumparate din Germania[/b]
[quote]http://www.zoll.de/english_version/a0_pass...ping/index.html[/quote]
[quote]Tax-free shopping
If you are a visitor to Germany from a third country (non-EC country), you can purchase goods in Germany free of sales tax.
The following information was drawn up on the basis of the "Merkblatt zur Umsatzsteuerbefreiung für Ausfuhrlieferungen im nichtkommerziellen Reiseverkehr" (Brochure on Sales-Tax Exemption for Exports in Non-Commercial Travel dated May 2004) by the German Federal Ministry of Finance.[/quote]
[quote]http://www.zoll.de/e0_downloads/b0_vordruc...tt_nachweis.pdf[/quote]
[quote]How does your tax-free purchase work in practice?
Even if you take advantage of the tax exemption, you initially pay the complete purchase price including sales tax. The seller will refund the sales tax to you as soon as he or she receives proof that the goods have been exported properly.
The proof of export is the form "The proof of export is the form "Ausfuhr- und Abnehmerbescheinigung für Umsatzsteuerzwecke bei Ausfuhren im nicht kommerziellen Reiseverkehr (§ 6 Abs. 3a UstG)" (export and customer certificate for sales-tax purposes in export in non-commercial travel (section 6 paragraph 3a of the German law on sales tax: Umsatzsteuergesetz). If you intend to purchase goods tax free in Germany, you should print the form and take it along with you. Not every store has it.[/quote]
DOWNLOADATI FORMULARUL DE MAI JOS SI SCOATE-TI LA IMPRIMANTA !!!
[quote]http://www.zoll.de/e0_downloads/b0_vordrucke/a0_vordruckgesamtliste/steuer_ausfuhrbescheinigung.pdf[/quote]
Daca, calatoriti in Germania,cumparati produse de acolo si vrei sa va recuperati TVA-ul , atunci asigurati-va ca aveti la voi formularul de mai sus,si chiar daca magazinul de unde o sa cumparati n-o sa aiba afisat sigla TAX FREE sau nu va avea formularul asta, ei trebuie sa completeze forumarul de mai sus ca sa va puteti recupera TVA-ul !!!
Kein steuerausweis auf Rechnung oder Kassenbon !
Daca aveti doar bonul fiscal nu puteti recupera TVA-ul !!!
Va trebuie si formularul de export :
[quote]http://www.zoll.de/e0_downloads/b0_vordruc...scheinigung.pdf[/quote]
[quote]In part A of the form, the seller gives information on the transaction. In part B of the document, the German frontier customs office certifies that the goods have been exported. This presupposes that the items to be exported are presented at the frontier customs office[/quote]
Pentru cei ce se descurca cu limba Germana :
[quote]http://www.zoll.de/c0_reise_und_post/a0_re...ufen/index.html[/quote]
Pentru informatii complete citi documentul de mai jos editat de Ministerul de Finante German :
[quote]http://www.zoll.de/e0_downloads/b0_vordruc...tt_nachweis.pdf[/quote]
Multumiri speciale lui mirceat care mi-a furnizat site-urile de unde am aflat informatiile oficiale
walking^human
23rd July 2007, 23:00
Acum ca suntem in UE procedura este aceeasi?
investesc
23rd July 2007, 23:17
SHAME ON ME !
....ma dus " walking^human ...in ispita !
renderman
23rd July 2007, 23:23
walking^human
24th July 2007, 02:20
Poftim?
walking^human
24th July 2007, 23:09
Imi poate spune cineva care este procedura de recuperare TVA pt persoane fizice ?
Ce am gasit pe gogu e doar pt firme.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.