Thailanda
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Bufi

CITAT (laritzu @ 31st October 2009, 12:08) *
Cum a fost vremea in acea perioada?

Foarte ok ! Cam 35-40 gr si au fost si cateva ploi insa nu tineau mai mult de 10-15 min si care erau f placute.
CAlex
Am fost si eu acolo in perioada aia, si n-as zice chiar 35-40 grade. Noi am prins in Samui ~25 grade, insa o vreme foarte placuta pentru plaja. Puteai sa stai la soare fara sa te prajesti, apa era calda dar nu "fiarta". Overall, vreme buna, nu excelenta.

ladyblack
Daca sunt pe dinafara sa ma trimiteti unde ar trebui sa scriu. Vreau sa aflu impresii de la cei care au fost sau stiu mai multe despre Langkawi.
Multumesc
varucristea
CITAT (ladyblack @ 4th November 2009, 13:59) *
Daca sunt pe dinafara sa ma trimiteti unde ar trebui sa scriu. Vreau sa aflu impresii de la cei care au fost sau stiu mai multe despre Langkawi.
Multumesc

Langkawi e in Malaezia.
ladyblack
CITAT (varucristea @ 4th November 2009, 15:54) *
Langkawi e in Malaezia.

stiu unde e langkawi, tocmai de aceea am spus ca daca sunt pe dinafara sa ma trimiteti unde trebuie sa scriu ca sa intreb despre malaezia, pt ca eu nu am gasit
Bosca
CITAT (ladyblack @ 4th November 2009, 18:45) *
stiu unde e langkawi, tocmai de aceea am spus ca daca sunt pe dinafara sa ma trimiteti unde trebuie sa scriu ca sa intreb despre malaezia, pt ca eu nu am gasit

Incearca aici.
ladyblack
CITAT (Bosca @ 4th November 2009, 20:26) *
Incearca aici.

Multumesc

virginia61
CITAT (newrazvan @ 23rd July 2006, 23:25) *
cine vrea informatii despre zona de sud in special zona phuket ii stau la dispozitie!!!

Da, sper ca mai" stai la dispozitie" ca au trecut 3 ani de cand ai scris aceste randuri. eu oricum incerc poate s-o gasi cineva sa ma lumineze..
Vreau sa merg in Thailanda si o parte din concediu vreau s-o petrec in phuket.
Sunt in curs de rezervare cu o firma germana un "pauschal reisen" si as dori sa stiu ce e mai bine de ales : patong beach - hotel Deevana Patong resort sau Print Kamala Resort in Kamala Beach?
Care sunt diferentele de locatie in primul rand?
Inca ceva: renteaza sa rezerv excursia la pietele plutitoare Damnern Saduak acum sau mai rentabil din BKK? ( acum mi s-a scrisca costa 66 Euro/pers)

Multumesc oricui ma lamureste inca de pe acum!!
Imperator
CITAT (virginia61 @ 7th November 2009, 19:03) *
Da, sper ca mai" stai la dispozitie" ca au trecut 3 ani de cand ai scris aceste randuri. eu oricum incerc poate s-o gasi cineva sa ma lumineze..
Vreau sa merg in Thailanda si o parte din concediu vreau s-o petrec in phuket.
Sunt in curs de rezervare cu o firma germana un "pauschal reisen" si as dori sa stiu ce e mai bine de ales : patong beach - hotel Deevana Patong resort sau Print Kamala Resort in Kamala Beach?
Care sunt diferentele de locatie in primul rand?
Inca ceva: renteaza sa rezerv excursia la pietele plutitoare Damnern Saduak acum sau mai rentabil din BKK? ( acum mi s-a scrisca costa 66 Euro/pers)

Multumesc oricui ma lamureste inca de pe acum!!

Patong este principalul party resort al insulei Phuket cu cluburi, restaurante, terase, go-go bars, etc. Plaja nu este insa ceva senzational. Kamala - e mai la nord, plaja arata mai bine, dar e un resort destul de mic si fara prea multe alte atractii.
Ia-ti turul din BKK. Cu 66 euro, probabil vei gasi un elicopter in BKK sa te duca acolo smile.gif
virginia61

CITAT (Imperator @ 7th November 2009, 22:41) *
Patong este principalul party resort al insulei Phuket cu cluburi, restaurante, terase, go-go bars, etc. Plaja nu este insa ceva senzational. Kamala - e mai la nord, plaja arata mai bine, dar e un resort destul de mic si fara prea multe alte atractii.
Ia-ti turul din BKK. Cu 66 euro, probabil vei gasi un elicopter in BKK sa te duca acolo smile.gif

foarte multumesc smile.gif
Stii cumva care e mai prietenos dpdv al inotului ( adica apa nu adanca..).

Apropo de atractii : pt noi frumos ar fi sa iesim seara intr-o zona comerciala, restaurante mici etc. Nu frecventam discoteci dar ini place atmosfera de "bazar" sau de mici butiquri si mancarea in locuri nefastuoase. Plus de asta am vrea sa facem excursii de o zi prin imprejurimi.

Crezi ca gasim asta in kamala?
Multumesc inca o data.
Imperator
CITAT (virginia61 @ 8th November 2009, 09:45) *

Apropo de atractii : pt noi frumos ar fi sa iesim seara intr-o zona comerciala, restaurante mici etc. Nu frecventam discoteci dar ini place atmosfera de "bazar" sau de mici butiquri si mancarea in locuri nefastuoase. Plus de asta am vrea sa facem excursii de o zi prin imprejurimi.

Multumesc inca o data.

Patong e ca la Mamaia... mergi, mergi, mergi mult pana dai de apa un pic mai adanca. In Kamala, nu am fost in apa, doar am trecut si mi-aduc aminte ca plaja era mult mai frumoasa ca la Patong.
Nu mai stiu de Kamala dupa tsunami, eu am fost pe acolo inainte. Stiu insa ca Patong s-a refacut mult mai repede, iar Kamala mai incet, deci nu pot sa-ti zic exact ce mai e si ce nu mai e in Kamala (oricum era o statiune relativ restransa si linistita). In mod normal sunt restaurante, dar, doar cateva...

Patong este the party town - neoane, girlie bars, discoteci, terase, Bacardi Breeezer, cocktail bars, exista si un bazar destul de mare, dar si boutique-uri mai elegante, iar restaurante nepretentioase sunt putin mai departe de bulevardul paralel cu plaja. In Patong, vei putea da si de Mac, de Hagen Dazs si de un numar destul de mare de sea food restaurants. Patong este situat in jurul unui golf, iar pe la extremitati, vei gasi restaurante italiene destul de pretentioase (cele mai putin pretentioase pe cel de-al 2-lea bulevard de la plaja).

Excursii de o zi se pot face de pe orice punct de pe insula. La fiecare 20 metri, in orice magazin, vei gasi un mare ceaslov cu toate excursiile posibile ale tuturor tour operatorilor si vei putea rezolva orice (Phuket Fantasea, Insula de Corali, Insula de Perle, James Bond Island, Phi Phi, diving, snorkeling, etc, etc).

Netto, vrei liniste si pace - go to Kamala. Vrei party (si nu te deranjeaza sa vezi si evidentele girlie bar si thailandeze de 18 ani de mana cu englezi de 60 ani), go to Patong.
virginia61
CITAT (virginia61 @ 8th November 2009, 09:45) *

Multumesc inca o data.

Multumesc inca o data.
Am gasit legaturi convenabile doar daca stam 11 zile ( 10 nopti). Am luat in Kamala.
Crezi ca o sa ne plictisim sau exista destule de facut, nu suntem fani de plaja toata ziua...
Ce se mai poate face pe ac. insula?

Inca o data multumesc
Imperator
CITAT (virginia61 @ 8th November 2009, 20:03) *
Multumesc inca o data.
Am gasit legaturi convenabile doar daca stam 11 zile ( 10 nopti). Am luat in Kamala.
Crezi ca o sa ne plictisim sau exista destule de facut, nu suntem fani de plaja toata ziua...

Inca o data multumesc

Ai de facut destule, s-ar putea insa ca 11 zile sa fie cam mult...
Excursii de o zi la Phi Phi si James Bond Island
Sa va duceti seara la Simon's Cabaret in Patong si Phuket Fantasea
Duceti-va la cateva insule din jur.

Daca iti iei viza cu intrare dubla, pentru cateva zeci de euro poti da o fuga tur-retur la Kuala Lumpur sa vezi turnurile Petronas.

drliviu73
CITAT (virginia61 @ 8th November 2009, 20:03) *
Multumesc inca o data.

Inca o data multumesc

Dar ai putea sa-ti iei in doua locatii diferite pe Phuket,la distanta,transferul nefiind nici o problema acolo.Ai timp sa-l aranjezi local.Sa nu stai atatea zile in acelasi loc si mai schimbi "decorul".
metalactual
De la ce banca, din tara, pot cumpara THB si SGD ??
varucristea
CITAT (metalactual @ 12th November 2009, 10:52) *

De la niciuna.
Imperator
CITAT (metalactual @ 12th November 2009, 10:52) *

Confirm ce zice varu. Dar la ce iti trebuie ?
metalactual
Pai ma gandeam sa le platesc bastinasilor, mere/pere....

Serios acum, si eu ce spanac fac ?
Cazarile o sa le platesc direct cu cardul dar pt. cash, cum fac ?
Nu folosesc niciodata cardurile sa trag cash din ATM-uri. Probabil ca acum este singura sansa.
Nu vreau sa platesc cu cardul alte servicii, exceptand hotelurile, am citit pe cateva forumuri din afara ca sunt probleme, in special in Thai.
Cam ce comisioane ar fi, daca trag din ATM-uri ? Sunt suma fixa + % din retragere sau % din retragere sau cum ? O sa intreb si la banca emitenta, stiu ca mi-au dat odata, acum multi ani, o lista mare cu comisioane - sa vad insa ce este actual.
Banuiesc ca trebuie sa gasesc musai ATM-uri in aeroporturi, altfel nu pot achita taxi-urile, la inceput.
Exista anumite banci locale, unde a-ti observat comisioane mai mici la retragere ? Sa trag odata o suma mai mare sau de oricate ori am nevoie ?
Alta idee, ceva, voi cum faceti ?

Multam' !!
Pandu
CITAT (metalactual @ 12th November 2009, 12:24) *

Nu folosesc niciodata cardurile sa trag cash din ATM-uri. Probabil ca acum este singura sansa.
Nu vreau sa platesc cu cardul alte servicii, exceptand hotelurile, am citit pe cateva forumuri din afara ca sunt probleme, in special in Thai.
Cam ce comisioane ar fi, daca trag din ATM-uri ? Sunt suma fixa + % din retragere sau % din retragere sau cum ? O sa intreb si la banca emitenta, stiu ca mi-au dat odata, acum multi ani, o lista mare cu comisioane - sa vad insa ce este actual.
Banuiesc ca trebuie sa gasesc musai ATM-uri in aeroporturi, altfel nu pot achita taxi-urile, la inceput.
Exista anumite banci locale, unde a-ti observat comisioane mai mici la retragere ? Sa trag odata o suma mai mare sau de oricate ori am nevoie ?

Multam' !!

Eu am schimbat la Aeroport in Bangkok 20 de Euro. Cu asta am luat un suc si bilet de autocar in centru. Merge si 5 Euro schimbat. In centru am schimbat restul.....

Rest am platit tot cu card. (Hotel, cumparaturi) Nu am dat nici un comision. Comsion ma costa numai daca retrag bani de la ATM.
luana06
CITAT (metalactual @ 12th November 2009, 13:24) *

Multam' !!

Eu am utilizat in Thailanda un card de debit ( cu acest card nu pot face plati pe net, nu pot sa platesc nicaieri cu el, il pot folosi doar sa scot cash de la orice ATM din lume). Indiferent de suma care am scos-o, mi s-a retinut de fiecare data acelasi comision ( nu mai retin exact 150 sau 250 THB - iti apare pe monitor comisionul, daca nu esti de acord poti anula tranzactia). La cat ai de negociat pentru fiecare serviciu, deja comisionul de la ATM e nesemnificativ, crede-ma. Cand imi aduc aminte de prima mea vacanta in thailanda unde am platit 1500 THB in plus la un tur de o zi, deja 250 la 10.000 THB, e nimic. Ideal este sa scoti o suma cat mai mare si platesti comisionul o singura data, insa eu nu ma simt in siguranta cu prea mult cash asupra mea, drept urmare n-am scot niciodata mai mult de 10.000.

Imperator
CITAT (metalactual @ 12th November 2009, 12:24) *

Multam' !!

Eu plec cam cu 200 euro de acasa + inca vreo 300 de euro in cureaua de la pantaloni (pentru urgente). In rest, scot din ATM-uri. E adevarat, arareori folosesc cardurile la comercianti mai ales in Asia SE. Comisioanele variaza de la banca la banca, depinde de unde ai cardul - uite-te pe site-ul lor ca trebuie sa spuna la comisioane, nu trebuie sa te mai duci la banca. Comisioanele nu depind de bancile locale, ci de banca emitenta, poti sa scoti de oriunde vrei, e acelasi comision. In general, exista un comision fix (gen minim 5 dolari), deci ar fi mai bine sa scoti sume mai mari - dar din nou, uite-te pe site-ul bancii emitente a cardului tau si vezi care sunt comisioanele.
ATM-uri gasesti in Thailanda si Singapore in fiecare copac, colt de strada, etc.
Poti sa te duci si cu cash, vei fi o mana cereasca pentru hotii locali.
hrrrrr
Salut. As fi recunoscatoare daca mi-ar putea spune cineva ce ruta mai avantajoasa cu avionul pot gasi pana in Bangkok (sub 600-700 euro). Inca nu stiu data plecarii/sosirii, caut ceva pt primavara-vara, dar din ce am gasit pe internet, preturile nu variaza foarte mult in functie de data rezervarii biletului. Cel mai ieftin traseu pe care l-am gasit e urmatorul: Plecare din Cluj cu Wizz Air pana la Roma si de acolo la Bangkok cu Blu-express...iar totalul ar fi de 600 euro dus-intors. Daca a incercat sau stie cineva o posibilitate mai ieftina si eventual mai usoara..ar fi cam bine biggrin.gif . La o agentie de turism ma poate oare ajuta cineva cu informatii de genul asta? Thx
Pandu
CITAT (hrrrrr @ 12th November 2009, 16:25) *
Salut. As fi recunoscatoare daca mi-ar putea spune cineva ce ruta mai avantajoasa cu avionul pot gasi pana in Bangkok (sub 600-700 euro). Inca nu stiu data plecarii/sosirii, caut ceva pt primavara-vara, dar din ce am gasit pe internet, preturile nu variaza foarte mult in functie de data rezervarii biletului. Cel mai ieftin traseu pe care l-am gasit e urmatorul: Plecare din Cluj cu Wizz Air pana la Roma si de acolo la Bangkok cu Blu-express...iar totalul ar fi de 600 euro dus-intors. Daca a incercat sau stie cineva o posibilitate mai ieftina si eventual mai usoara..ar fi cam bine biggrin.gif . La o agentie de turism ma poate oare ajuta cineva cu informatii de genul asta? Thx

Chiar sunt si eu curios ce răspunsuri prime?ti. Eu vreau sa merg din nou în ianuarie sau februarie ?i deja am început sa caut. Pana acuma am gasit tot cu Wizzair pana la Duesseldorf ?i cu AirBerlin pana la Bangkok cu 650 Euro. Dar 650 Euro e acuma. Ianuarie ?i februarie e peste 800 de Euro. La AirBerlin am 30% reducere (Jurnalist) pentru doua bilete. Varianta prin Roma e tot interesant. Sa vedem ce răspunde colegi pe aici.
Khmerul
QUOTE (metalactual @ 12th November 2009, 12:24) *

Multam' !!

oricum faci tot pierzi niste bani. Ori de la diferente de curs (lei in USD sau euro apoi USD sau euro in moneda locala). Daca tragi de la ATM o sa-ti ia niste comisioane care in cazul meu au fost vreo 4 euro la o retragere de 3000 de Batht.
Acum 10 zile fiind pe Suvarnabhumi am retras cca 3000 batht pentru taxi (350 baht de la aeroport pe Sukhumvit) su i-am ras in seara aia si a doua zi. Mai am vreo 400 pentru taxi cand ma intorc.
Parerea mea - mergi pe bancomate si rettrage sume mai mari - i.e. 8000 baht care o sa-ti ajunga cateva zile.
Bafta

Imperator
CITAT (hrrrrr @ 12th November 2009, 16:25) *

Uite-te pe Turkish, Finnair sau Egypt Air (din Budapesta). Ar mai fi o alternativa sa zbori pana la Guangzhou si de acolo cu Air Asia, dar daca e vorba de primavara, va fi scump varianta asta. Blu Express este una dintre cele mai ieftine optiuni pentru Thailanda. Mai uite-te la Air Asia X din Londra la Kuala Lumpur si apoi cu Air Asia la BKK.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.